Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Cruise & fly Oostelijke Middellandse Zee - MSC Fantasia

Griekenland

vanaf € 1.389 /pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volpension (dranken niet inbegrepen)
Cruise & fly Oostelijke Middellandse Zee - MSC Fantasia - TUI

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 maa 2 din 3 woe 4 don 5 vri 6 zat 7 zon
8 maa 9 din 10 woe 11 don 12 vri 13 zat € 1.389 terugreis op 20/08/2022 Slechts 10 plaatsen beschikbaar Kies 14 zon
15 maa 16 din 17 woe 18 don 19 vri 20 zat 21 zon
22 maa 23 din 24 woe 25 don 26 vri 27 zat 28 zon
29 maa 30 din 31 woe
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit BRU inclusief taksen en 23kg ruimbagage
 • Transfers luchthaven-haven en haven-luchthaven
 • 7 nachten aan boord van MSC Fantasia in de gekozen categorie
 • Verzorging aan boord op basis van volpension
 • Fooien voor het cruisepersoneel
 • Havengelden en -taksen
 • MSC Covid-19 protection plan 
 • Het beschreven vaarprogramma

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige verzekeringen

Reisdagboek

 1. 1e Dag

  Brussel - Trieste

  Vandaag neem je een vlucht vanuit Brussel naar Trieste. Bij aankomst brengt de transfer je van de luchthaven naar de haven van en ga je aan boord van de MSC Fantasia.

 2. 2e Dag

  Ancona

  Ancona verrast je met moderne gebouwen, op loopafstand van de Middellandse Zee. Een rondleiding door het stadscentrum biedt echter ook zijn eigen historische charme en de autoriteiten doen hun uiterste best om de toeristische voorzieningen alsmaar te verbeteren.Het roze en witte Duomo kan je bereiken via een vrij steile wandeling vanuit de haven. Je passeert hierbij Ancona's kenmerkende Romeinse overblijfselen. Het is gebouwd in voornamelijk Romeinse stijl, maar het heeft hier en daar uitspattingen van gotische uitbundigheid, te zien in de pilaren die soms vlak zijn en soms juist gebogen en sierlijk bewerkt zijn.

 3. 3e Dag

  Kotor, Montenegro*

  Gelegen aan één van de mooiste baaien van de wereld bevindt zich het kustplaatsje Kotor. Vroeger was deze stad een kolonie van Venetië, daarna kwam het bij Joegoslavië en inmiddels behoort deze havenstad bij Montenegro. De oude stad wordt omringd door een vestingmuur, dat tevens op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De binnenstad van Kotor is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van heel Montenegro en dit is niet voor niets. De binnenstad beschikt namelijk over vele gezellige pleintjes, winkels, terrasjes, smalle straatjes en bijzondere kerken zoals de St. Lucas kerk en de St. Nicolaas kerk. Kotor ligt op een berg en via verschillende trappen en paden kun je naar fort St. Johannes klimmen. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de oude stad en de Baai van Kotor. Vergeet je fotocamera niet!

   

  *Bij vertrek 13 augustus 2022 meert het schip op dag 3 in Zadar, Kroatië aan 

 4. 5e Dag

  Corfu, Griekenland

  Het veelzijdige landschap maakt een bezoek aan dit eiland een boeiende ontdekkingstocht. De historische monumenten en overblijfselen uit een verre geschiedenis geven het eiland een bijna mystieke sfeer. Lange tijd was het weelderige bloemeneiland Corfu slechts bereikbaar voor de groten der aarde. Zo had keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi, en de voormalige Griekse Koninklijke familie een huis op het eiland. Het voormalige paleis van Sissi kan nog steeds worden bezocht. Corfu is verrassend groen en voornamelijk bedekt met olijfbomen. Wandelliefhebbers kunnen zich hier prima vermaken en zullen een dag op het eiland veel te kort vinden. Corfu biedt tal van restaurants, die gericht zijn op de westerse keuken. Maar probeer vooral ook eens een echte Griekse taverne. Typische streekgerechten zijn sofrito (kalfsvlees in saus met knoflook), pastitsada (haan of rundvlees in tomatensaus met spaghetti) en bourdeto (vis gesmoord).

 5. 6e Dag

  Dubrovnik, Kroatië**

  Eén van de meest fotogenieke steden aan de Adriatische Kust. Een oude ommuurde vestingstad met een schilderachtig centrum vol historische monumenten, huizen met rode daken en prachtige fonteinen. De sfeer is door de geplaveide straatjes meer dorps dan stedelijk te noemen. De Kroaten zijn zeer gastvrij en er is volop gezelligheid in de vorm van terrasjes, souvenirwinkels en goede restaurants. Strand heeft Dubrovnik ook te bieden. Copacobana Beach is het meest populair. Huur een kajak of geniet gewoon van de zon om later op de dag bruin verbrand terug te keren naar het schip.

   

  **Bij vertrek 13 augustus 2022 meert het schip op dag 6 in Kotor, Montenegro aan

 6. 7e Dag

  Op zee

  Een volle dag om te genieten van alle faciliteiten aan boord. Geniet met een boek aan dek of trek een baantje in het zwembad. Boek een ontspannen massage in de spa of werk aan uw conditie in het fitnesscentrum. Ga uitgebreid lunchen of doe mee aan één van de vele activiteiten die dagelijks worden georganiseerd.

 7. 8e Dag

  Trieste - Brussel

  Vandaag meert het schip opnieuw aan in Trieste. De transfer brengt je van de haven naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. 

 8. Vaarschema's en vaartijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Informatie m.b.t. excursies is onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij het boeken van de cruise ontvang je het reserveringsnummer van de cruiserederij. Hiermee kun je online via de website van de cruiserederij excursies reserveren. Betalingen van deze excursies geschieden rechtstreeks aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van TUI worden gereserveerd.

Nuttige informatie

MSC Covid-19 Protection Plan

MSC COVID-19 PROTECTION PLAN

Tijdens een cruise kunnen gasten worden blootgesteld aan specifieke COVID-19-risico's die gewoonlijk niet worden gedekt door bestaande verzekeringspolissen. Het is daarom voor alle gasten verplicht om een verzekeringspolis te hebben die hen specifiek dekt tegen COVID-19-gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Dit moet aanwezig vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise of hun Fly & Cruise pakket.

 

Vanwege de COVID-19-pandemie waarmee de wereld nog steeds wordt geconfronteerd, biedt MSC een COVID Protection Plan- een verzekering specifiek voor deze COVID-19-risico's en deze kan tijdens het boeken aan de cruise worden toegevoegd. Het Covid Protection Plan is van toepassing op alle vertrekken vanaf het winterseizoen 2021-2022 en later. Gasten moeten bewijs van hun verzekeringspolis kunnen overleggen en dit moet de details van de verzekeraar, de verzekerde bedragen en volledige details van de COVID-19-dekking bevatten, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname.

 


Goed om te weten

 • Je dient te beschikken over een geldig paspoort dat na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn
 • MSC Cruises treft diverse maatregelen omtrent het COVID-19 virus. Raadpleeg de website van de rederij voor vertrek voor meer informatie
 • De voertaal aan boord is Engels
 • De valuta aan boord is Euro
 • Rederijen bieden diverse mogelijkheden voor mindervalide gasten. Neem hiervoor contact op met één van onze reisadviseurs
 • Eventuele uitgaven aan boord betaal je met je boordpas. Deze boordpas is tevens de sleutel van je hut en vormt je toegangsbewijs tot het schip
 • Het wordt zwangere vrouwen aangeraden een arts te raadplegen voor zij een reis ondernemen, ongeacht het stadium waarin de zwangerschap zich bevindt. Vrouwen die op de einddatum van de cruise 24 weken of langer zwanger zijn, worden niet geaccepteerd door de rederij. Vrouwen die tot 23 weken zwanger zijn op het moment van inscheping moeten een medische verklaring overhandigen waaruit blijkt dat zij in staat zijn om te reizen
 • Tijdens het diner geldt een dresscode; mannen graag in lange broek
 • Inclusief Hotel Service Charge (fooien) en Corona Protection Plan, totaal twv €95,- per persoon

Het Schip

MSC Fantasia


Corona maatregelen

Let op: je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om de juiste maatregelen te treffen

Maatregelen TUI

 

Maatregelen MSC Cruises

Check de website: https://www.msccruises.be/ 

Gezondheids- en veiligheidsmaatregelen: https://www.msccruises.be/gezondheids-en-veiligheidsmaatregelen

 


Inscheping en ontscheping

De inscheping begint op het tijdstip vermeld in het reisprogramma. Vóór je aan boord gaat, zullen je reisdocumenten en de geldigheid van je identiteitsbewijs worden gecontroleerd. Aan boord ontvang je instructies voor de ontscheping. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want het schip wacht niet.

Wegens onvoorziene omstandigheden, zoals een hoge waterstand of lange wachttijden in de havens/aan de sluizen, is het mogelijk dat het tijdstip van de in- en ontscheping aangepast moet worden. De vaarschema’s zijn steeds onder voorbehoud van wijzigingen.


Reisdocumenten en formaliteiten

Het is de verantwoordelijkheid van de reizigers om ervoor te zorgen dat hij of zij de nodige reisdocumenten bij zich hebben en op de hoogte zijn van de nodige reisformaliteiten in binnen- en buitenland.

Heel belangrijk dat de reizigers de reisdocumenten goed lezen en de nodige acties ondernemen om in orde te zijn.

 

Algemeen reisadvies

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken beschikt over de meest actuele informatie inzake veiligheid en gezondheid op de verschillende bestemmingen. Voor het meest actuele reisadvies (met inbegrip van adviezen inzake veiligheid, lokale wetgeving en reisformaliteiten) kan u de volgende website consulteren : http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Een reisadvies kan wijzigen, u wordt derhalve verzocht op geregelde tijdstippen na te gaan of er een wijziging van het reisadvies werd doorgevoerd.

U kan zich bovendien registreren op de website https://travellersonline.diplomatie.be. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen wij u door naar deze website.

 

Belangrijk: Aangepaste reisformaliteiten tijdens deze Covid-19 periode

Vereiste reisdocumenten:

Reizen is in deze tijd net even anders dan u gewend bent. Een goede voorbereiding is daarbij van groot belang.

Op https://www.tui.be/nl/reisdocumenten-corona, hebben we de belangrijkste informatie voor u verzameld en

adviseren u deze goed door te lezen. We doen ons best om deze informatie zoveel mogelijk bij te werken, maar

we rekenen erop dat u zich ook voorafgaand uw reis informeert. Het is de verantwoordelijkheid van elke reiziger

om ervoor te zorgen dat hij of zij de nodige reisdocumenten bij zich heeft en op de hoogte is van de nodige

reisformaliteiten in binnen- en buitenland.

 

 

Bovenstaande info is steeds onder voorbehoud van wijzigingen.


Verboden producten

Op de schepen van MSC Cruises zijn een aantal producten verboden:
- Strijkijzers, waterkokers en stijltangen;
- Scherpe voorwerpen, vuurwapens, munitie, wapens van welke aard dan ook;
- Explosieve stoffen/goederen van een gevaarlijke aard;
- (Huis-)dieren (met uitzondering van geleide dieren);
- Ook behoudt MSC zich het recht voor om drank in de bagage in beslag te nemen.

Indien de rederij van mening is dat je gevaarlijke of illegale voorwerpen tracht mee te nemen, heeft de rederij het recht je de toegang tot het schip te ontzeggen. Indien de rederij, de kapitein of andere bevoegden van mening zijn dat er zich gevaarlijke of illegale voorwerpen in jouw kajuit bevinden, heeft de kapitein of een door hem aangewezen personeelslid het recht jouw kajuit te doorzoeken en het/de desbetreffende voorwerp(en) in beslag te nemen. Ook heeft men het recht je dringend te verzoeken van boord te gaan.


Bestemming

Griekenland

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Griekenland geniet grotendeels van een mediterraan klimaat met warme, lange zomers en zachte winters. De beste reisperiode loopt van midden mei tot midden september. Tijdens deze periode moet je het minst de paraplu boven halen. Bovendien lopen de temperaturen op tot 36 °C, en soms zelfs hoger. De wind aan de kusten zorgt voor de nodige verkoeling. De hoogste temperaturen worden gemeten in het binnenland en Athene. De Dodekanesos en de Egeïsche eilanden zijn over het algemeen het natst.

Tijdsverschil

Zomer & winter: + 1u

Lokale munt

Euro (EUR)Kroatië

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het klimaat in Kroatië is gevarieerd: in het noorden en oosten heerst een landklimaat, terwijl het gebied langs de kust van een mediterraan klimaat geniet. Het noorden en het oosten kennen bijgevolg hete zomers en koude winters. In het kustgebied zijn de winters echter mild en de zomers droog. De beste reisperiode voor Kroatië is van mei tot september. Je geniet dan van aangename of zomerse temperaturen en er is amper tot weinig neerslag. Let wel, in de zomermaanden, in juli en augustus, kan de maximale dagtemperatuur soms uitschieten tot ver boven de 30 °C.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Kroatische kuna (HRK)Italië

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het centrale en zuidelijke deel van het Italiaanse vasteland, kennen, samen met de eilanden Sicilië en Sardinië, een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm en droog zijn en de winters mild en regenachtiger. De beste reisperiode is bijgevolg van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename of warme temperaturen en amper neerslag. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 21 tot 24 °C in mei en 24 tot 27 °C in juni en september. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Met temperaturen van rond en soms ver boven 30 °C worden deze zomermaanden soms als drukkend en benauwend ervaren. Ook voor het noorden van Italië is de beste reisperiode van mei tot en met september. Maar door de aanwezigheid van gebergtes is het weer in het noorden wat onvoorspelbaarder. Hierdoor heb je steeds wel een redelijk kans op regen en liggen de temperaturen een paar graden lager.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Euro (EUR)


Verblijf

Kamers

De kajuiten

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kajuitcategorieën die we in ons aanbod hebben. Per categorie worden de meestgestelde vragen over de kajuit beantwoord, zoals: Hoe groot is de kajuit? Zo kan je makkelijk en snel de kajuit kiezen die het beste bij jou past.


De beschikbaarheid van de getoonde kajuiten is afhankelijk van je reisgezelschap en de gewenste vertrekdatum. De afbeeldingen geven een indicatie van het kamertype, naast de inrichting kan ook het uitzicht afwijken.

 

De indeling en ligging van de kajuiten wordt bepaald door de rederij. In je reispapieren ontvang je het kajuitnummer.

Het is mogelijk dat uw kajuitnummer pas kort voor vertrek (in de reisdocumenten) of soms zelfs pas bij inscheping bekend gemaakt wordt.

 

Binnenkajuit Bella:

 • Airconditioning, douche, Zitje, Föhn nee, Minibar, Raam, Roomservice, Kluisje, Telefoon, Televisie, Toilet
 • geen raam, geen balkon
 • Aantal personen: max. 4
 • Grootte kajuit: ca. 14m²

 

Buitenkajuit Fantastica:

 • Airconditioning, douche, Zitje, Föhn nee, Minibar, Raam, Roomservice, Kluisje, Telefoon, Televisie, Toilet
 • Geen Balkon
 • Aantal personen max. 4
 • Grootte hut ca. 15 m²

 

Balkonkajuit Fantastica:

 • Airconditioning, douche of bad, Zitje, Föhn nee, Minibar, Raam, Roomservice, Kluisje, Telefoon, Televisie, Toilet
 • Balkon ja (ca. 4 m2)
 • Aantal personen max. 4
 • Grootte hut ca. 19-22 m² incl. balkon

Opladen