WAARSCHUWING!

Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Bruisend Toscane

Italië

vanaf € 1.180 /pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Kamer & ontbijt
Bruisend Toscane - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • De kunstschatten van Firenze
 • Siena, een van de grootste juwelen van Toscane
 • De wereldberoemde Campanile, de scheve toren van Pisa
 • Excursie per 4x4 naar de marmergroeven van Carrara
 • IN DE KIJKER: Afscheidsdiner met typische Toscaanse specialiteiten

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 don 2 vri 3 zat 4 zon
5 maa 6 din 7 woe € 1.180 terugreis op 14/07/2021 Slechts 10 plaatsen beschikbaar Kies 8 don 9 vri 10 zat 11 zon
12 maa 13 din 14 woe 15 don 16 vri 17 zat 18 zon
19 maa 20 din 21 woe 22 don 23 vri 24 zat 25 zon
26 maa 27 din 28 woe 29 don 30 vri 31 zat
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten met Brussels Airlines
 • Trein naar Firenze op dag 4
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in het vermelde hotel
 • 7x ontbijt, 1x avondmaal
 • Audiosysteem
 • Stadsbezoeken Volterra, San Gimignano, Pisa, Lucca, Firenze, Pistoia en Siena
 • Excursie per 4x4 naar de marmergroeven van Carrara
 • Toegangsgelden voor Etruskisch Museum in Volterra, Collegiata in San Gimignano, Duomo, Camposanto en Battistero in Pisa, San Frediano kerk en Duomo S. Martino in Lucca, de Battistero, museum, kathedraal in Firenze, San Zeno Kathedraal in Pistoia, Museum Contrade Civeta, de kathedraal, battistero en crypte in Siena

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in het hotel 
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Reisdagboek

 1. 1e dag

  BRUSSEL - FIRENZE - MONTECATINI TERME

  Vlucht naar Firenze. Bij aankomst transfer naar Hotel Ariston**** in Montecatini Terme, waar we de hele reis overnachten.

  Toscane
 2. 2e dag

  VOLTERRA - SAN GIMIGNANO

  In Volterra, het voormalige Etruskische centrum, wandelen we langs het Palazzo dei Priori, de Dom, het Battistero en bezoeken we het Etruskisch Museum Guarnacci. Vervolgens gaat de tocht verder naar San Gimignano. Hier genieten we van de sfeer van dit 'middeleeuwse Manhattan van Toscane'. San Gimignano is volledig ommuurd en de vele torens die hier in de middeleeuwen stonden, getuigen van een woelig oorlogsverleden. De reisleider vertelt hier graag meer over en zal de groep zeker langs de sfeervolle pleinen Piazza della Cisterna en Piazza del Duomo met de Duomo della Collegiata leiden. Ook de fresco's van Benozzo Gozzoli in de Sant'Agostinokerk zijn een omweg waard. Vrije tijd om gezellig rond te kuieren in dit stadje.

  ontbijt

  San Gimignano
 3. 3e dag

  PISA - LUCCA

  In Pisa bezoeken we de Piazza dei Miracoli met de Dom, het Battistero (doopkapel) en de Camposanto (begraafplaats). De wereldberoemde Campanile, de zogenaamde wereldberoemde scheve toren van Pisa, mag uiteraard niet ontbreken. We wandelen verder naar de Piazza dei Cavalieri, één van de mooiste en bekendste pleinen van de stad, tot bij de rivier de Arno. Daarna verder naar het charmante middeleeuwse Lucca. Een uitgebreide wandeling brengt ons langs prachtige pleinen, o.a. de Piazza Anfiteatro, de Piazza Puccini met het standbeeld en geboortehuis van deze beroemde componist en de Piazza Napoleone. Ondertussen genieten we van de romaanse kerken, elegante art-nouveaugevels en de indrukwekkende brede stadswallen. We bezoeken hier de San Frediano kerk en de Duomo S. Martino.

  ontbijt

  Siena
 4. 4e dag

  FIRENZE

  We nemen vandaag de trein naar Firenze: de bakermat van de renaissance en de hoofdstad van de Europese kunst. Deze stad prijkt ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Firenze is ook de stad waar Michelangelo en Leonardo da Vinci hebben gewoond en waar nog steeds veel van hun werken te bewonderen zijn. Tijdens een wandeling door het oude stadscentrum passeren we onder meer het Domplein met de basiliek van Santa Maria del Fiore, het Battistero en de Campanile. Verder naar de oude wijk van Dante en het mooie renaissanceplein Piazza della SS. Annunziata.

  ontbijt

  Firenze
 5. 5e dag

  PISTOIA - CARRARA

  Na het ontbijt vertrekken we naar Pistoia. Hoewel deze stad vooral bekendstaat als industrieel centrum, biedt haar binnenstad een prachtige historische aanblik. We bezoeken er de Piazza del Duomo met de San Zeno kathedraal en het prachtige zilveren altaar. In de namiddag reizen we verder naar de marmergroeven van Carrara, meer bepaald naar die van Fantiscritti. Daar maken we een tocht per 4x4 naar het hart van de berg, waar het beroemde marmer wordt uitgegraven. Een unieke ervaring! Nadien is er zelfs de gelegenheid om een authentiek stukje Carraramarmer aan te schaffen. Terugreis naar Montecatini.

  ontbijt

 6. 6e dag

  FIRENZE

  Vandaag ben je vrij om de dag zelf in te vullen of je kan vooraf een tweede bezoek aan Firenze reserveren. Met de trein naar Firenze en bezoek aan de kapellen van de Medici, het Bargello Museum en de beroemde Biblioteca Laurenziana, een meesterwerk van renaissancebouwkunst. Bezoek ook de bekende Ponte Vecchio, de middeleeuwse brug die het centrum van Firenze verbindt met de groene wijk Oltrarno. Wil je echt de sfeer van de stad proeven? Bestel dan un caffé in een van de vele koffiebars of smul van een heerlijke gelato. In de steegjes tussen de Duomo en het Piazza delle Signoria vind je tal van winkels, boetiekjes, souvenirshops en eettentjes.

  ontbijt

  Firenze
 7. 7e dag

  SIENA

  Vandaag maken we een uitstap naar een van de grootste juwelen van Toscane: Siena. Deze stad ligt op drie heuvelruggen in het hartje van Toscane. Dit betekent dus veel klimmen en afdalen! Aan de drie hoofdstraten die over de heuvelruggen tot de Piazza del Campo lopen, bevinden zich de grote paleizen van de adel en de elegante winkels van de stad. Aan het merkwaardige plein zelf staan de Fonte Gaia en het Palazzo Pubblico. Op het hoogste punt van Siena verheft zich majestueus de gotische Dom die is opgetrokken uit zwart en wit marmer. Vlakbij bevinden zich ook het Battistero en het museum met de kunstverzameling van de Dom. Vanuit het museum kunnen de dappersten dan heel hoog klimmen om vervolgens te genieten van een weergaloos panorama over de stad. Over de Palio kom je alles te weten in het Contrade Civeta Museum. Vanavond krijgen we een speciaal afscheidsdiner aangeboden met typische Toscaanse gerechten. Een mooie afsluiter van deze boeiende reis.

  ontbijt, avondmaal

  Siena
 8. 8e dag

  MONTECATINI TERME - FIRENZE - BRUSSEL

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Firenze voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Italië

Nuttige informatie

Hotel

7n in Montecatini Terme in hotel Ariston**** 


Boek op voorhand een tweede dagexcursie naar Firenze

6e dag: Dagexcursie Firenze inclusief trein h/t, bezoek San Lorenzo & Biblioteca Laurenziana, Cappelle Medicee en Bargello Museum.

€ 63 per persoon


Halfpension mogelijk

Het supplement voor halfpension omvat 6x driegangen diner, dranken niet inbegrepen. Het afscheidsdiner is inbegrepen.

€ 105 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦◊◊
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦♦♦◊


Opladen