Terug naar huis

Best of São Miguel

Azoren

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Best of São Miguel - TUI

Samenvatting

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Rondreis per huurwagen
 • São Miguel, het immergroene eiland
 • Ontdek de veelzijdigheid van São Miguel
 • Kleurrijke kratermeren, frisgroene heuvels, steile rotsen
 • Gezellig ouderwetse straatjes

Reisdagboek

 1. 1e dag

  São Miguel

  4 km

  Ontvang de huurwagen bij aankomst. Klaar om São Miguel te ontdekken? Op 'het groene eiland' valt een hoop te zien en te beleven! Ideaal om er een weekje te vertoeven.

  Sete Cidades, São Miguel
 2. 2e dag

  São Miguel

  5 km

  Ontdekking van Ponta Delgada, gekend om haar historische gebouwen in typische zwart-witte stijl.

  ontbijt

  Ponta Delgada, São Miguel
 3. 3e dag

  São Miguel

  60 km

  Het westelijke deel van het eiland wordt gekenmerkt door groene weilanden met grazende koeien. Stop bij de miradouros van Vista do Rei en Boca do Inferno. Hier heb je adembenemende zichten over de blauwe en groene meren van Sete Cidades. Ze zijn gelegen in een enorme krater, die in de loop der eeuwen volgestroomd is met water. Zo zijn er drie meren ontstaan waar de bergwanden loodrecht uit het water lijken te rijzen. Wandelschoenen mee? Deze regio is uitstekend voor het maken van fraaie wandelingen.

  ontbijt

  Sete Cidades, São Miguel
 4. 4e dag

  São Miguel

  25 km

  Op zoek naar walvissen en dolfijnen! De Azoren zijn dé plaats bij uitstek om deze bijzondere zoogdieren te spotten. Het zal ongetwijfeld een unieke ervaring zijn, maar wel eentje waarbij veiligheid en respect jegens deze dieren een prioriteit vormen.

  ontbijt

  Walvisspotten
 5. 5e dag

  São Miguel

  110 km

  Rit naar Lagoa do Fogo, een fenomenaal mooi kratermeer. Bewonder het wonderschone groenblauwe meer en het ongewone landschap. Verder naar de prachtige Furnasvallei met haar talloze warmwaterbronnen. Dankzij de vulkanische ondergrond zie je hier stomende geisers: een uniek schouwspel! In de vallei zijn verschillende wandelingen mogelijk. Liever wat ontspannen? Ga dan naar het warmwaterbad van het Terra Nostra Park.

  ontbijt

  Lagoa do Fogo, São Miguel
 6. 6e dag

  São Miguel

  150 km

  Vandaag naar Nordeste, in het oosten, gekend om de mooiste panorama’s van het eiland. Vervolgens naar het natuurpark Ribeira dos Caldeirões, een idyllische plek met weelderige plantengroei, een glashelder riviertje en bijhorende waterval. Precies de tropen! Rijd via de theeplantages van Chá Gorreana naar het pittoreske, gemoedelijke stadje Ribeira Grande. De typische witte huisjes en kerkjes zijn het fotograferen waard.

  ontbijt

  Theeplantages van Gorreana, São Miguel
 7. 7e dag

  São Miguel

  40 km

  Actievelingen gaan canyoningen, kajakken, paardrijden, duiken of mountainbiken. Tot rust komen kan op het zwarte lavastrand van Agua de Pau.

  ontbijt

  Furnas, São Miguel
 8. 8e dag

  São Miguel

  4 km

  Einde van een heerlijke reis. Afgifte van de huurwagen en terugvlucht.

  ontbijt

  São Miguel

Nuttige informatie

Hotel

7n op het eiland São Miguel in hotel Azoris Royal Garden****


TUI fly

TUI fly vliegt 2x/week naar Ponta Delgada: maandag (05/04/21-04/10/21) & vrijdag (02/07/21-27/08/21).


Bestemming

Azoren

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

De Azoren hebben een gemiddeld zeeklimaat en door de sterke invloed van de warme golfstroom kennen de temperaturen weinig extremen. Ze variëren van gemiddeld 16 °C in januari tot 25 °C in augustus. Doordat er voldoende regen valt, zijn de Azoren een groene en bloemrijke bestemming. Bijgevolg is de luchtvochtigheid ook relatief hoog waardoor de temperaturen wat warmer aanvoelen. De beste reisperiode loopt van mei tot september. Dit is de warmste periode, met juli en augustus als warmste maanden, en tevens is dit ook de periode waarin het wat minder regent. Kenmerkend is dat het weer binnen een korte tijd enorm kan wisselen. Er wordt gezegd dat je op één dag alle vier seizoenen kan meemaken: het ene moment is het stralend zomerweer en een halfuurtje later krijg je een fikse regenbui. Het typisch lokale zomerweer bestaat dan ook steeds uit een mix van wolken en zonneschijn, waarbij er de kans op een regenbui bestaat.

Tijdsverschil

Zomer & winter: - 2u

Lokale munt

Euro (EUR)Portugal

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het Portugese vasteland kent een gemiddeld zeeklimaat in het noorden en een mediterraan klimaat in het zuiden. De beste reistijd voor het vasteland loopt van mei tot oktober. Je geniet dan aangename tot zomerse temperaturen en weinig regen waarbij er meer regen valt in het noorden dan in het zuiden. De temperaturen variëren tussen 20 en 25 °C in het noorden. In het zuiden liggen de temperaturen hoger, tussen 22 en 29 °C, met af en toe uitschieters tot 40 °C in de zomer.
Het eiland Madeira geniet van een subtropisch klimaat met warme zomers en zachte winters als belangrijkste kenmerken. Slechts heel uitzonderlijk is het weer te warm of te koud te noemen. De beste periode om naar Madeira te reizen is van april tot oktober. Je profiteert dan van zonnige dagen met weinig regen en dagtemperaturen die variëren tussen 21 en 26 °C.
De eilanden van de Azoren hebben een gemiddeld zeeklimaat met weinig temperatuurextremen. De beste reisperiode loopt van mei tot september. Met temperaturen tussen 20 en 26 °C is dit de warmste periode en tevens is ook de periode waarin het minder regent. Kenmerkend voor de Azoren is dat het weer op korte tijd enorm kan wisselen.

Tijdsverschil

Portugese vasteland: zomer & winter: - 1u
Madeira: zomer & winter: - 1u
Azoren: zomer & winter: - 2u

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen