Terug naar huis

Best of Myanmar

Myanmar

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Best of Myanmar - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Wat wij goed vonden
 • De Gouden Rots, balancerend op het ravijn
 • De ongeëvenaarde pracht van de tempelvlakte van Bagan
 • Ontdek Myanmar buiten de gebaande paden

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Yangon

  Bij aankomst in Yangon staat onze lokale gids je al op te wachten. Kort na de middag neemt hij je mee op sleeptouw langs de mooiste plekjes van de stad. Als afsluiter van de dag bewonder je de prachtige zonsondergang vanop de mooiste pagode van Myanmar: de Shwedagonpagode.

   

 2. 2e dag

  Yangon - Bago - Hpa An

  Na een deugddoend ontbijt vertrek je naar Hpa An, een regio die jammer genoeg nog al te vaak door toeristen wordt overgeslagen. Onderweg bezoek je Bago, een kleine stad met een grote hoeveelheid Boeddhabeelden en met goud gevulde tempels.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Hpa An

  Na het ontbijt start je de dag met een bezoek aan een dorpje dat bekend staat voor de traditionele Ein Du wevers en de Tha Manya pagode. Vervolgens zet je de reis verder naar de Sandangrotten met hun goed bewaarde stalactieten. In de namiddag vaar je met een boot naar een typisch Kayen dorpje. Na afloop van dit bezoek vaar je langs een grot waar er duizenden vleermuizen tevoorschijn komen tijdens het vallen van de avond.

  ontbijt

   

 4. 4e dag

  Hpa An - Moulmein - Hpa An

  Per boot reis je naar Mawlamyine met z’n goudglanzende pagodes, de Indische wijk en het z’n koloniale huizen.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Hpa An - Kyaiktiyo

  Een must-see in Myanmar is vast en zeker de Gouden Rots. Onderweg bezoek je het kleine stadje Thaton met z’n prachtige gouden pagoda, stoepa's en koloniale gebouwen. Vanuit Kyaikhtiyo ga je met een kleine vrachtwagen dwars door de jungle naar het basiskamp. Na zo’n uurtje wandelen bereik je de mysterieuze Gouden Rots die balanceert op de rand van het ravijn.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Kyaiktiyo - Yangon / Mandalay

  Na het ontbijt word je door de chauffeur naar de luchthaven van Yangon gebracht. Eens aangekomen in Yangon neem je de binnenlandse vlucht naar Mandalay, de laatste hoofdstad van het Birmaanse koninkrijk.

  ontbijt

 7. 7e dag

  Mandalay - Mingun - Ava - Mandalay

  Per boot vaar je de rivier af richting het oude Mingun waar de ruïnes staan van wat ooit de grootste stoepa ter wereld moest worden. Je bewondert er de prachtige witte pagode en de Mingun Bell die met z'n meer dan 90 ton de zwaarste gong ter wereld is. Aan boord van een ferry ga je naar het eiland Ava waar je tijdens een gemoedelijk ritje per koets de oude kloosters en tempels bezoekt. Bij valavond wandel je over de U-Bein brug, de langste teakhouten brug ter wereld. De ondergaande zon en de stoepa’s op de oever van de rivier zorgen voor een schitterend schouwspel.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Mandalay - Amarapura - Mandalay

  In de voormiddag brengt u een bezoek aan Amarapura. Deze oude stad staat bekend voor de traditionele Birmaanse zijdewevers en het Mahagandayon kloosten. Vervolgens keert u terug naar Mandalay, de tweede grootste stad van Myanmar. Enkele beroemde kloosters en tempels zijn het Shwenandaw klooster, de Kyauktawgyi pagode en de Mahamuni Pagode waar zich het heiligste beeld van land bevindt. 's Werelds grootste boek, ofwel de Kuthodaw Pagoda, met wel 729 marmeren tegels kan u bewonderen aan de voet van Mandalay Hill.

  ontbijt

 9. 9e dag

  Mandalay - Mount Popa - Bagan

  Langsheen mooie landschappen rij je naar Mount Popa, een dode vulkaan van 1500 meter hoog. Voor de Birmezen is Mount Popa een waar pelgrimsoord, bovenop de berg staat een tempelcomplex waar talrijke geesten worden vereerd. Sportievelingen bereiken de top van de berg via 777 treden en worden hier beloond met een adembenemend uitzicht over de omgeving.

  ontbijt

 10. 10e dag

  Bagan

  Je start de dag met een ontspannende wandeling op de bruisende Nyaung-U markt waar je ondergedompeld wordt in de felle kleuren en doordringende geuren van kruiden, groenten en exotisch fruit. Je brengt een bezoek aan de elegante Shezigon Pagode. De namiddag staat in het teken van de overblijfselen uit het oude koninkrijk van Myanmar: ruïnes van het Koninklijk Paleis, Tharabar Gate, Tempel van Ananda en prachtwerken van de typische Birmanese Buddha. Met paard en kar ga je naar de Buphaya pagode waar je geniet van een werkelijk spectaculaire zonsondergang.

  ontbijt

 11. 11e dag

  Bagan - Heho - Pindaya - Kalaw

  Een korte vlucht brengt je van Bagan naar Heho dat gekend staat om zijn vele kleurrijke minderheden, elk met hun eigen tradities en klederdracht. Door het platteland rijd je naar Pindaya. Dit kleine stadje staat gekend om zijn karststenen grotten waarin meer dan achtduizend Boeddhabeelden te zien zijn.

  ontbijt

 12. 12e dag

  Kalaw - Inlemeer

  Na het ontbijt reis je met de lokale trein langs prachtige landschappen en ontdek je het dagelijkse leven vanop de eerste rij. Bij aankomst reis je verder naar het sprookjesachtige Inlemeer.

  ontbijt

 13. 13e dag

  Inlemeer - In Dein - Inlemeer

  Drijvende tuinen, op palen gebouwde huisjes en uiteraard de beroemde ‘leg rowers’ die de boot al roeiend met hun benen voortbewegen domineren de omgeving rond het Inlemeer. Hou hier je fototoestel zeker in aanslag! Op de heuvel bij In Dein kan je echte juweeltjes ontdekken. Meer dan duizend vervallen pagodes versieren hier het landschap.

  ontbijt

 14. 14e dag

  Inlemeer - Heho - Yangon

  Na het ontbijt neem je een binnenlandse vlucht om terug te keren naar de hoofdstad. Het centrum van Yangon is boeiend en kleurrijk en je vindt er ontzettend mooie bezienswaardigheden. Wat denk je van de Sulepagode, het beroemde Strand Hotel, de immense liggende Boeddha of de haven? Ze komen vandaag allemaal aan bod!

  ontbijt

 15. 15e dag

  Yangon

  Je kennismaking met dit prachtige land zit er op en op het gepaste tijdstip brengt de gids je naar de luchthaven.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Bronze

 

 

Plaats

Nachten

Hotel

Yangon

1

Hotel Warden of gelijkwaardig***

Hpa An

3

Thiri Hpa An of gelijkwaardig***

Kyaiktiyo

1

Mountain Top of gelijkwaardig****

Mandalay

3

The Home of gelijkwaardig***

Bagan

2

The Regency of gelijkwaardig***

Kalaw

1

Dream Villa of gelijkwaardig***

Inlemeer

2

Cherry Queen of gelijkwaardig***

Yangon

1

Hotel Warden of gelijkwaardig***

 

 

 

Silver

 

 

Plaats

Nachten

Hotel

Yangon

1

Rose Garden of gelijkwaardig****

Hpa An

3

Hpa An Lodge of gelijkwaardig****

Kyaiktiyo

1

Mountain Top of gelijkwaardig****

Mandalay

3

Shwe Phy Thar of gelijkwaardig****

Bagan

2

Myanmar Treasure of gelijkwaardig****

Kalaw

1

Pine Hill of gelijkwaardig****

Inlemeer

2

Amata Garden of gelijkwaardig****

Yangon

1

Rose Garden of gelijkwaardig****

 

 

 

Gold

 

 

Plaats

Nachten

Hotel

Yangon

1

Sule Shangri La of gelijkwaardig*****

Hpa An

3

Hpa An Lodge of gelijkwaardig-****

Kyaiktiyo

1

Mountain Top of gelijkwaardig*****

Mandalay

3

Mandalay Hill of gelijkwaardig*****

Bagan

2

Bagan Lodge of gelijkwaardig*****

Kalaw

1

Amara Mountain of gelijkwaardig*****

Inlemeer

2

Aureum Inle of gelijkwaardig*****

Yangon

1

Sule Shangri La of gelijkwaardig*****

 


Goed om weten

Privéchauffeur/gids - min. 2 pers.
Chauffeur en Engelstalige lokale gids ter plaatse
Individueel

Lengte: 15 dagen/14 nachten
Vertrek: dagelijks
Maaltijden volgens programma


Opladen