Terug naar huis

Best of Moscow & Saint Petersburg

Rusland

vanaf € 1.139 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 7 Overnachtingen
 • Volgens programma
Best of Moscow & Saint Petersburg - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Twee indrukwekkende Russische steden: Moskou en Sint-Petersburg
 • 8-daagse city break per hogesnelheidstrein
 • Reis overdag, in slechts vier uur tijd, van Moskou tot Sint-Petersburg
 • Stadsrondrit in Moskou en Sint-Petersburg
 • Het fameuze Rode Plein met het Kremlin
 • Rondleiding in het Hermitagemuseum

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit

Je kan je vluchturen en de vluchtmaatschappij kiezen in een volgende stap.

Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 don 2 vri 3 zat 4 zon
5 maa 6 din 7 woe 8 don 9 vri 10 zat 11 zon
12 maa 13 din 14 woe 15 don 16 vri 17 zat 18 zon
19 maa 20 din 21 woe 22 don 23 vri 24 zat 25 zon
26 maa 27 din 28 woe 29 don € 1.139 terugreis op 04/11/2020 Kies 30 vri € 1.139 terugreis op 05/11/2020 Kies 31 zat
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Hogesnelheidstrein van Moskou naar Sint-Peterburg in 2e klasse (09u40-13u30 of 13u30-17u25)
 • 7x ontbijt, 2x middagmaal
 • Volledige dag stadsrondrit in Moskou (2e dag) en Sint-Petersburg (5e dag) met een Engelstalige, Franstalige of Nederlandstalige lokale gids (transport inbegrepen)
 • Rondleiding in het Hermitagemuseum (3u, dag 6) met een Engelstalige, Franstalige of Nederlandstalige lokale gids (transport inbegrepen)
 • Toegangsgelden voor het Kremlin met bezoek aan twee kathedralen en de Wapenkamer, het Novodevichyklooster, de Christus Verlosserkathedraal, de Petrus- en Paulusvesting, de Isaakkathedraal, de Bloedkerk en het Hermitagemuseum
 • Alle vermelde transfers

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Visum voor Rusland
 • Overige toegangsgelden
 • Overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs
 • Annulerings-, bijstands- en bagageverzekering

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Moskou

  Aankomst in Moskou, de Russische hoofdstad. Transfer naar het hotel. Duik je al eens de stad in? Overnachting in Moskou.

  Moscow, Red Square
 2. 2e dag

  Moskou

  Ontdekking van de Russische hoofdstad met een lokale gids. Waar kan je beter beginnen dan op het beroemde Rode Plein, het hart van de stad? Dé blikvanger hier is zonder twijfel de bijzondere Basiliuskathedraal met haar kleurrijke, uivormige koepels. Het fameuze Rode Plein biedt ook toegang tot het Kremlin, hét symbool van de Russische macht. Je maakt een wandeling binnen de rode robuuste muren en ziet een verzameling aan kerken, kathedralen en paleizen waarvan de complexiteit en veelheid aan stijlen ons versteld doen staan. Hier bezoek je ook de indrukwekkende wapenkamer. Tegen de Kremlinmuur zie je het Mausoleum van Lenin dat het gebalsemde lichaam van de gelijknamige Russische revolutionair en eerste leider van de Sovjet-Unie bevat. Het befaamde GUM-warenhuis, de voormalige staatswinkel, wordt ook niet overgeslagen! Bezoek aan het Novodevitsjiklooster. Vervolgens bewonder je de iconische Christus Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk in de wereld, en maak je een korte wandeling over de Brug Van De Patriarch net voor de kathedraal. Overnachting in Moskou.

  ontbijt, middagmaal

  Moscow, Red Square
 3. 3e dag

  Moskou

  Vrije dag om Moskou zelf verder te ontdekken. Bezoek het Poesjkinmuseum of de Tretjakovgalerij. Of ontdek de prachtige Moskouse metrostations en Arbat Street, dé levendigste straat van Moskou. Overnachting in Moskou.

  ontbijt

  Moscow, metro
 4. 4e dag

  Moskou - Sint-Petersburg

  Vrije tijd tot de transfer naar het treinstation van Moskou waar je de hogesnelheidstrein naar Sint-Petersburg neemt. Na slechts vier uur reizen kom je aan in de ‘Stad der Tsaren’. Transfer naar het hotel. Overnachting in Sint-Petersburg.

  ontbijt

  Moscow, Cathedral of Christ the Savior
 5. 5e dag

  Sint-Petersburg

  Kennismaking met de lokale gids die je vandaag Sint-Petersburg zal laten ontdekken. Na de mysterieuze schoonheid en stugheid van Moskou valt Sint-Petersburg op door zijn prachtige residenties, paleizen, tuinen en theaters. Je ontdekt deze pracht en praal tijdens een uitgebreide stadsrondrit. Bij de Petrus- en Paulusvesting leer je dat de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat geldt als de officiële stichting van de stad. Niet te missen is het Paleisplein, het toneel van vele wereldwijd bekende gebeurtenissen, zoals Bloody Sunday in 1905 en de Oktoberrevolutie in 1917. Hier zie je onder meer de Alexanderzuil, ter ere van tsaar Alexander I die Napoleon overwon, de Admiraliteit, oftewel het voormalige hoofdkwartier van de marine, het Winterpaleis en het indrukwekkende geelwitte gebouw van de Generale Defensiestaf. Ook bezoek je de impressionante Isaakkathedraal en de kleurrijke Bloedkerk. De interieurs zijn fenomenaal mooi! Overnachting in Sint-Petersburg.

  ontbijt, middagmaal

  St. Petersburg, St. Isaac's Cathedral
 6. 6e dag

  Sint-Petersburg

  Klaar voor het Hermitagemuseum, een van de grootste én bekendste schatkamers ter wereld? Samen met een lokale gids ontdek je het bekendste museumgebouw, het Winterpaleis. Aangezien het niet mogelijk is om alle 1.500 vertrekken te bezichtigen, beperkt de gids zich tot de meest in het oog springende zalen. Na de rondleiding ben je vrij om zélf rond te dwalen in dit grandioze museum. Vrije namiddag. Ontdek tijdens een boottochtje het ‘Venetië van het Noorden’ vanop vele kanalen, ga winkelen in de mooie warenhuizen of bezoek het Fabergé museum met de kostbare versierde kunsteieren (bezoek dient op voorhand online gereserveerd te worden). Overnachting in Sint-Petersburg.

  ontbijt

  St. Petersburg, Hermitage
 7. 7e dag

  Sint-Petersburg

  Vrije dag om Sint-Petersburg op eigen tempo verder te ontdekken. Flaneer over de Nevski Prospekt, de vier kilometer lange straat die van de Admiraliteit tot het Alexander Nevski klooster loopt, is dé belangrijkste boulevard van de stad. Je vindt hier een veelheid aan bars, koffiehuizen, restaurants, paleizen, monumenten en winkels. Overnachting in Sint-Petersburg.

  ontbijt

  St. Petersburg, Church of the Savior on Blood
 8. 8e dag

  Sint-Petersburg

  Einde van een bijzondere reis. Transfer naar de luchthaven van Sint-Petersburg voor de terugvlucht.

  ontbijt

  St. Petersburg

Nuttige informatie

Hotels

Je hebt de keuze tussen 2 hotelcategorieën:

• Bronze: 3* hotels
• Silver: 4* hotels
 

Hotelcategorie Bronze  
Plaats  Nachten Hotel 
Moskou 3 Ibis Paveletskaya***, Arbat House*** of gelijkwaardig
Sint-Petersburg 4 M Hotel***, Nevsky Express*** of gelijkwaardig
     
Hotelcategorie Silver  
Plaats 
Nachten Hotel 
Moskou 3 DoubleTree by Hilton Marina****, Garden Ring**** of gelijkwaardig
Sint-Petersburg 4 Solo Sokos Vassilievsky****, Demetra Art**** of gelijkwaardig

 


Goed om weten

8-daagse city break per hogesnelheidstrein - min. 2 pers.
Individueel
Reisduur: 8 dagen/7 nachten
Maaltijden volgens programma


Bestemming

Rusland

Algemeen

Rusland is het grootste land ter wereld. Er wonen zo'n 170 miljoen mensen en de afstand van oost naar west bedraagt maar liefst 10.000 kilometer. De hoofdstad Moskou is een stad met een grootse historie en fascinerende architectuur. Hier zetelt ook het parlement. Het bezoeken van Rusland, bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden, prachtige steden, wodka en matruska's, is een bijzondere ervaring.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, visum. Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Uw paspoort dient 8 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt om u extra verwerkingskosten aan te rekenen. Reis- en bijstandsverzekering.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Rusland is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

de Russische roebel (RUB)

Tijdsverschil

winter: +2, zomer: +1

Taal

De officiële taal is Russisch.



Opladen