Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Best of Montenegro

Montenegro

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 027 178 660
Best of Montenegro - TUI

Samenvatting

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Rondreis per huurwagen - min. 2 pers.
 • Land van canyons, bergen en parelwitte stranden
 • Rondkuieren door de gezellige mediterrane steden
 • De indrukwekkende Tara canyon
 • Het ongerepte regenwoud van Biogradska Gora
 • De eeuwenoude bergmeren van Durmitor

Reisdagboek

 1. 1E DAG

  TIVAT - BUDVA

  25 km

  Aankomst in Tivat. Ophalen van de huurwagen en rit naar Budva, een gezellig stadje en populaire badplaats aan de Adriatische Zee.

  Budva
 2. 2E DAG

  BUDVA - PERAST - KOTOR - BUDVA

  70 km

  Na het ontbijt ontdek je de Baai van Kotor, die gekend staat als ‘Europa’s meest zuidelijke fjord’. In Perast kan je een korte boottocht maken naar het idyllisch gelegen eiland Gospa od Škrpjela met zijn barokke kerk. Daarna gaat het naar de goed bewaarde middeleeuwse stad Kotor, die op de lijst van UNESCO-Werelderfgoed prijkt. De vele gezellige steegjes nodigen uit om door de stad te flaneren. Beklim de trappen naar het 260 m hoge fort San Giovanni. Je inspanning wordt beloond door een adembenemend uitzicht over de baai. 

  ontbijt

  Kotor
 3. 3E DAG

  BUDVA - NJEGUŠI - LOVCEN NP - CETINJE - BUDVA

  105 km

  Via de legendarische serpentijnenpas ga je naar het traditionele bergdorp Njeguši, dat vooral befaamd is voor zijn overheerlijke gerookte ham en kaas. Onderweg geniet je van een prachtig panorama. Niet te missen is een bezoek aan het Lovcen Nationaal Park, waar zich het mausoleum van prins-bisschop Petar II Njegoš-Petrovic bevindt. Daarna gaat het naar Cetinje, de historische hoofdstad van het land. Het stadsbeeld wordt nog steeds gedomineerd door de vele ambassades, paleizen en orthodoxe kerken.

  ontbijt

  Lovcen NP
 4. 4E DAG

  BUDVA - STARI BAR - ULCINJ - BUDVA

  134 km

  Ontdek de Montenegrijnse zuidkust die gekarakteriseerd wordt door zijn vele olijfbomen. Je bezoekt er Stari Bar, een spookstad die na een zware aardbeving volledig werd verlaten. De ruïnestad is een uniek openluchtmuseum. Later op de dag ontdek je Ulcinj, een historisch piratennest nabij de grens met Albanië, waar een typische oriëntaalse sfeer heerst.

  ontbijt

 5. 5E DAG

  BUDVA - SVETI STEFAN - SKADAR NP - KOLAŠIN

  144 km

  Vandaag rijd je naar het noorden van Montenegro. Je start de dag met een korte stop nabij het mondaine schiereiland Sveti Stefan. Vervolgens verder naar het meer van Skadar, het grootste meer van de Balkan. Met een beetje geluk zie je er pelikanen en andere zeldzame watervogels. Via de hoofdstad Podgorica en de canyon van de Moraca rivier bereik je Kolašin. 

  ontbijt

  Sveti Stefan
 6. 6E DAG

  KOLAŠIN - BIOGRADSKA GORA NP - TARA - ŽABLJAK

  109 km

  ‘s Morgens verken je het Biogradska Gora Nationaal Park, een van de oudste beschermde natuurgebieden ter wereld. Een prachtige wandeling neemt je mee door de laatste ongerepte regenwouden van Europa. Vervolgens rijd je via de spectaculaire canyon van de Tara rivier richting Žabljak. In het dorp Ðurdevica Tara kan je de immense 170 m hoge Tara-brug bewonderen. Waaghalzen kunnen hier per zipline over een van de diepste kloven ter wereld zweven.

  ontbijt

  Biogradska Gora
 7. 7E DAG

  ŽABLJAK - DURMITOR NP - ŽABLJAK

  5 km

  Een volledige dag om het Durmitor Nationaal Park te ontdekken. Sinds 1982 staat het park op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het landschap wordt gedomineerd door kristalheldere meren en dichte dennenbossen. Maak een korte wandeling rond het Zwarte Meer of kies voor een langere variant en bezoek Ledena Pecina, een unieke ijsgrot met ijspilaren.

  ontbijt

  Durmitor NP
 8. 8E DAG

  ŽABLJAK - OSTROG - HERCEG NOVI

  211 km

  Vandaag verlaat je het noorden van Montenegro en rijd je terug naar de Montenegrijnse kust. Net voorbij Nikšic zie je het mysterieuze klooster van Ostrog dat op een 900 m hoge bergwand gelegen is. Geniet van het prachtige uitzicht en de mystiek van de orthodoxe liturgie. Daarna gaat het verder naar Herceg Novi.

  ontbijt

 9. 9E DAG

  HERCEG NOVI - DUBROVNIK - HERCEG NOVI

  100 km

  Korte rit naar de Montenegrijns-Kroatische grens. Via de vruchtbare Konavle-vallei, bereik je Dubrovnik. Door zijn pittoresk middeleeuwse centrum wordt de stad ook wel ‘de Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. Ontdek de prachtige paleizen, de kloosters, de 2 km lange stadsmuren en de indrukwekkende forten. Na het bezoek keer je terug naar Herceg Novi.

  ontbijt

  Dubrovnik
 10. 10E DAG

  HERCEG NOVI

  Vrije dag om uit te rusten aan de stranden van Herceg Novi of bezoek de oude stad waar je vele overblijfselen uit de Venetiaanse en Ottomaanse periode kan terugvinden. Een gezellige wandeling langsheen de 7 km lange promenade met zijn vele winkels, cafés en restaurants mag je zeker niet missen. 

  ontbijt

 11. 11E DAG

  HERCEG NOVI - TIVAT

  23 km

  Afgifte van de huurwagen aan de luchthaven van Tivat. 

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Je verblijft in hotelcategorie Silver.

Hotelcategorie Silver

 • 4n in Budva in hotel Tara**** of hotel Bracera**** of gelijkwaardig
 • 1n in Kolašin in hotel Four Points**** of gelijkwaardig
 • 2n in Žabljak in hotel Polar Star*** of gelijkwaardig
 • 3n in Herceg Novi in hotel Palmon Bay**** of gelijkwaardig

Opmerkingen huurwagen

Inbegrepen: VW Golf VII 1.2 TSI of gelijkwaardig

 • Pick up en drop off aan de luchthaven van Tivat
 • Schadeverzekering (SCDW), eigen risico is verlaagd. Voor VW Golf is dit € 100 + 21% BTW.
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Persoonlijke inzittendenverzekering (PAI)
 • Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (AO)
 • Lokale belastingen
 • Cross Border Card (CBC) om eventueel de buurlanden te bezoeken
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • 24-uurs assistentie

Opgelet: Je bent NIET verzekerd voor banden, glas, wielen, onderkant auto en interieur. Voor deze onderdelen kan je ter plaatse een aparte verzekering nemen.

Extra’s ter plaatse
Overige extra’s kan je alleen ter plaatse regelen en zijn op basis van beschikbaarheid:

 • Babyzitje: € 10 per dag (excl. taks), maximaal ca. € 50 (excl. taks) per huurperiode
 • Extra bestuurder: € 10 per bestuurder per dag (excl. taks), maximaal ca. € 30 (excl. taks) per huurperiode
 • GPS: € 10 per dag (excl. taks), maximaal ca. € 40 (excl. taks) per huurperiode

Gekozen extra’s ter plaatse worden als extra kosten via uw creditcard in rekening gebracht.

Tankregeling: full-full
Je levert de auto in met de benzinestand, zoals opgehaald (full-full). Indien u de huurwagen met minder brandstof inlevert dan bij aanvang van de huur, worden er kosten in rekening gebracht (kosten voor de brandstof + een tanktoeslag van € 25). Deze extra kosten zijn hoger dan wanneer je zelf tankt en worden achteraf van de opgegeven creditcard afgeschreven.

Rijbewijs
De bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Minimum en maximum leeftijd

 • De minimum leeftijd van de bestuurder is 21 jaar.
 • De maximum leeftijd voor de bestuurder is 75 jaar.
 • Voor bestuurders jonger dan 25 jaar geldt een toeslag van ca. € 10 (excl. taks) per dag, maximaal ca. € 50 (excl. taks) per huurperiode.
 • Voor bestuurders ouder dan 70 jaar geldt een toeslag van ca. € 10 (excl. taks) per dag, maximaal ca. € 35 (excl. taks) per huurperiode.


Kredietkaart verplicht
Voor het huren van een auto is een geldige creditcard op naam van de bestuurder verplicht! Deze geldt als borg en zonder creditcard krijgt je de huurwagen niet mee. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. Houd er rekening mee dat uw creditcard aan de volgende voorwaarden dient te voldoen:

 • Staat op naam van de hoofdbestuurder (deze dient u bij boeking op te geven)
 • Is voorzien van een pincode
 • Is géén prepaid creditcard
 • Aanvaarde kredietkaarten: Eurocard, MasterCard, Visa, Diners Club, American Express


Deposit/borgsom
De autoverhuurder vraagt bij aanvang van de huur een borgsom voor o.a. brandstof en bewuste schade aan de huurwagen. Deze borg wordt gereserveerd op de opgegeven creditcard. Je ontvangt de borgsom retour bij inlevering van de huurwagen met dezelfde hoeveelheid brandstof als bij aanvang van de huur.
De borgsom bedraagt € 500.

Schadegeval
Bij schade aan of diefstal van de huurwagen heb je een eigen risico van € 100 + 21% BTW. De verhuurmaatschappij brengt € 12+ 21% BTW administratiekosten in rekening. Je bent verplicht ter plaatse op het politierapport te wachten. Zonder politierapport betaal je de complete schade.


TUI fly

TUI fly vliegt 2x/week naar Tivat: maandag (16/05/22-19/09/22) & vrijdag (22/04/22-30/09/22).


Bestemming

Montenegro

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart (verblijf van max. 30 dagen) of internationaal paspoort (verblijf van max. 90 dagen)
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

De kustregio van Montenegro geniet van een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. In de hoger geleden gebieden heerst een gematigd zeeklimaat, met milde tot koude winters en zachte zomers. Van oktober tot en met april regent het het meeste. Juli en augustus zijn normaal gesproken de droogste maanden van het jaar. De beste reisperiode voor Montenegro is van mei tot september. Je geniet dan van aangename of zomerse temperaturen. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van ongeveer 22 °C in mei, 26 °C in juni en september en 29 °C in juli en augustus.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen