Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Best of Madeira

Madeira

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 027 178 660
Best of Madeira - TUI

Samenvatting

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Rondreis per huurwagen
 • Kleurrijk Madeira
 • Ontdek in eigen tempo het fascinerende bloemeneiland
 • Overnachtingen in Santana, Porto Moniz en Funchal
 • Verken de minder bekende pareltjes van Noord-Madeira
 • Laat je imponeren door de natuurpracht tijdens een levada-wandeling

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Funchal - Santana

  25 km

  Bij aankomst in de luchthaven van Funchal haal je de huurwagen af waarna je doorrijdt naar het noorden van het eiland voor twee overnachtingen in Santana. Dit charmante stadje staat bekend om zijn unieke driehoekige huizen van steen met een rieten dak.

  Madeira
 2. 2e dag

  Santana - Porto Da Cruz - Machico - Santana

  56 km

  Vandaag kan je de geschiedenis, tradities en culturen van Madeira leren kennen in Parque Temático da Madeira door de fantastische tentoonstelling voor jong en oud. Je kan hier genieten van de attracties en shows. Daarna rijd je verder naar Porto da Cruz met zijn traditionele suikerrietverwerkingsfabriek en Machico, de voormalige hoofdstad van het eiland. De dag eindigen kan je in Ribeira Frio met een wandeling of een bezoek aan een forellenkwekerij.

  ontbijt

  Santana
 3. 3e dag

  Santana - Porto Moniz

  55 km

  Madeira is een paradijs voor wandelaars door de vele levadawandelroutes. Levada’s zijn irrigatiekanalen, deze watertransportsystemen zijn sinds de zestiende eeuw aangelegd om water uit het regenrijke en waterrijke noorden van het eiland, dwars door het gebergte, naar de drogere zuidkant van het eiland te brengen. Op het eiland lopen wel tweeduizend kilometer aan levada’s. De paden ernaast vormen prachtige wandelroutes. Vandaag krijg je de kans om zo’n mooie levadawandeling te maken. Je start bij Pico das Pedras en vervolgens wandel je langs Queimadas en Caldeirão Verde. Deze wandeling duurt ongeveer 4 uur. In de namiddag rij je naar Porto Moniz waar je de volgende drie nachten zal verblijven.

  ontbijt

  Madeira
 4. 4e dag

  Porto Moniz - São Vicente - Porto Moniz

  35 km

  Langs de ruige noordkust rij je naar het charmante dorpje São Vicente waar je de indrukwekkend ondergrondse grotten kan bezoeken. Je kijkt hier ongetwijfeld je ogen uit. Je vindt hier ook de Quinta do Barbusano, de grootste wijngaard van het eiland. Daarna rij je terug naar Porto Moniz via Ribeira da Janela, een mooi dorpje met zijn uniek traditioneel landbouwgebied waar vooral aardappelen, zoete aardappelen en druiven uit de wijngaarden geteeld worden. Je passeert ook Seixal, vanaf hier kan je de rotsachtige kust verkennen en een wandeling maken in de haven om de grote kliffen en watervallen te bewonderen die zich aan beide kanten van dit kleine dorp bevinden.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Porto Moniz

  Het aangename Porto Moniz staat bekend om zijn natuurlijke zwembaden waar je in de zomermaanden kan plonsen met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Geniet van een wandeling over de promenade die de rotsbaden met het haventje verbindt. Ook de 13 km lange levadawandeling ’25 fontes’ is een echte aanrader. Bereid je voor op magische landschappen, watervallen en 25 natuurlijke bronnen. Je start op de top van het Paul da Serra Plateau en daalt zo af naar de groene vallei.

  ontbijt

  Porto Moniz
 6. 6e dag

  Porto Moniz - Cabo Girão - Funchal

  60 km

  Je rijdt verder langs de zuidkust van het eiland naar Funchal waar je de volgende twee nachten zal verblijven. Stop onderweg zeker in Ponta do Sol en aan Cabo Girão, de hoogste klif van Europa en de op één na grootste ter wereld. De skywalk levert je ongetwijfeld jaloersmakende vakantiefoto’s op. In Funchal geniet je op een terrasje of neem je de kabelbaan naar de prachtige botanische tuinen. In het oude stadscentrum ontdek je de kleurrijke Mercado dos Lavradores. Verkopers bieden er prachtige bloemen en exotisch fruit aan. Tenslotte mag een bezoek aan Blandy’s Wine Lodge zeker niet ontbreken. In het oudste wijnhuis van het eiland wordt de beroemde Madeira wijn geproduceerd.

  ontbijt

  Zuidwestkust
 7. 7e dag

  Funchal - Nonnendal - Monte - Funchal

  32 km

  Breng vandaag een bezoek aan het hoger gelegen ‘arendsnest’ met een fabelachtig zicht over het verborgen Nonnendal en laat je betoveren door de prachtige tropische tuinen in Monte. Nadien is het tijd om terug te keren naar Funchal op een zeer originele en ludieke manier: de Monte Toboggan Run. Geen paniek, dit is geen hardloopwedstrijd. Vanaf de bedevaartskerk Nossa Senhore do Monte glijd je de berg af op een traditionele toboggan, een houten slee bestuurd door twee ‘Carreiros’ aan je zijde. Een onvergetelijke ervaring!

  ontbijt

  Monte tropische tuinen
 8. 8e dag

  Funchal

  Het einde van een mooie reis. Met een koffer vol herinneringen keer je terug naar de luchthaven van Funchal voor het inleveren van de huurwagen en de terugvlucht.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Je verblijft in hotelcategorie Silver. 

Voor vertrekken t.e.m. 25/10/21: 

Hotelcategorie Silver

 • 2n in Santana in hotel Casas do Pomar****, Colmo*** of gelijkwaardig
 • 3n in Porto Moniz in hotel Gaivota***, Salgueiro*** of gelijkwaardig
 • 2n in Funchal in Estrelícia***, Jardins d’Ajuda**** of gelijkwaardig


Voor vertrekken vanaf 01/04/22: 

Hotelcategorie Silver

 • 2n in Santana in hotel Casas do Pomar**** of gelijkwaardig
 • 3n in Porto Moniz in hotel Euromoniz*** of gelijkwaardig
 • 2n in Funchal in Jardins d’Ajuda**** of gelijkwaardig

TUI fly

TUI fly vliegt 2x/week naar Funchal: maandag (05/04/21-01/11/21 & 04/04/22-31/10/22) & vrijdag (02/04/21-05/11/21 & 01/04/22-28/10/22).


Huurwagen


Boek een huurwagen en verken je vakantiebestemming in alle vrijheid. TUI werkt hiervoor samen met Sunny Cars. Je kiest uit verschillende types auto's, profiteert van een onbeperkt aantal kilometers en uitgebreide verzekeringen zijn direct in de prijs inbegrepen.

Sunny Cars wil graag dat u op uw vakantie of zakenreis 100% zorgeloos kunt rondrijden. Daarom handelen wij altijd volgens de Rent a Smile filosofie: ons standaard product is all-inclusive, u bent optimaal verzekerd en kunt rekenen op de allerbeste service.

Waarom Sunny Cars?

 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Klik hier om direct een all-inclusive auto te huren.

* TUI Belgium is geen partij bij je boeking van Sunny Cars.


Bestemming

Madeira

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het Portugese eiland Madeira geniet van een subtropisch klimaat met warme zomers en zachte winters als belangrijkste kenmerken. Slechts heel uitzonderlijk is het weer te warm of te koud te noemen. De beste periode om naar Madeira te reizen is van april tot oktober. Je profiteert dan van zomerse dagtemperaturen die variëren tussen 21 en 26 °C. Bovendien valt er dan ook weinig regen en schijnt de zon uitbundig. De meeste regen valt voornamelijk tussen november en maart. Door de hoge bergen die zich centraal op het eiland bevinden, is er een opmerkelijk verschil tussen het noorden en het zuiden van Madeira. In het noorden regent het vaker, terwijl het zuiden subtropisch warm en zonnig is. De centrale bergen blijven ook in de zomer vaak in wolken gehuld en bovendien liggen de gemiddelde temperaturen daar een behoorlijk stuk lager.

Tijdsverschil

Zomer & winter: - 1u

Lokale munt

Euro (EUR)Portugal

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het Portugese vasteland kent een gemiddeld zeeklimaat in het noorden en een mediterraan klimaat in het zuiden. De beste reistijd voor het vasteland loopt van mei tot oktober. Je geniet dan aangename tot zomerse temperaturen en weinig regen waarbij er meer regen valt in het noorden dan in het zuiden. De temperaturen variëren tussen 20 en 25 °C in het noorden. In het zuiden liggen de temperaturen hoger, tussen 22 en 29 °C, met af en toe uitschieters tot 40 °C in de zomer.
Het eiland Madeira geniet van een subtropisch klimaat met warme zomers en zachte winters als belangrijkste kenmerken. Slechts heel uitzonderlijk is het weer te warm of te koud te noemen. De beste periode om naar Madeira te reizen is van april tot oktober. Je profiteert dan van zonnige dagen met weinig regen en dagtemperaturen die variëren tussen 21 en 26 °C.
De eilanden van de Azoren hebben een gemiddeld zeeklimaat met weinig temperatuurextremen. De beste reisperiode loopt van mei tot september. Met temperaturen tussen 20 en 26 °C is dit de warmste periode en tevens is ook de periode waarin het minder regent. Kenmerkend voor de Azoren is dat het weer op korte tijd enorm kan wisselen.

Tijdsverschil

Portugese vasteland: zomer & winter: - 1u
Madeira: zomer & winter: - 1u
Azoren: zomer & winter: - 2u

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen