Terug naar huis

Best of Jordan

Jordanië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Best of Jordan - TUI

Samenvatting

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Rondreis met privéchauffeur en -gids - min. 2 pers.
 • De mystieke wonderen van Jordanië
 • Bezoek aan Jerash, het ‘Pompeii van het Midden-Oosten’
 • Laat je verrassen door het wereldwonder Petra
 • Ontdek het Jordaanse woestijnlandschap per 4x4
 • Gewichtloos drijven in de Dode Zee

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Amman

  Vlucht naar Amman. Aankomst op de luchthaven en transfer naar het hotel in Amman voor de overnachting.

  Amman
 2. 2e dag

  Amman - Jerash - Ajlun - Dode Zee

  Verkenning van Amman, een van de oudste steden ter wereld. Hoewel het een snelgroeiende moderne stad is, vind je nog sporen van het oude Amman. Bezoek aan de citadel en het amfitheater. Daarna ga je naar Jerash, het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ en een van de best bewaarde ruïnesteden. De opgravingen begonnen in het begin van de 19e eeuw en gaan nog steeds verder want archeologen vermoeden dat nog bijna 90% van de oude stad onaangeroerd is. Wél opgegraven en van een bijzondere schoonheid zijn onder meer de triomfboog, de Tempel van Zeus en het Forum. Via prachtige naaldbossen en olijfgaarden naar de burcht van Ajlun. Vanop de burcht heb je een prachtig uitzicht over de streek. Overnachting aan de Dode Zee.

  ontbijt

  Jerash
 3. 3e dag

  Dode Zee

  Vrije dag aan de Dode Zee. Van alle wereldzeeën is de Dode Zee zonder meer de bijzonderste. Met haar 400 m beneden de zeespiegel is dit het laagste punt op aarde. Dankzij de hoge zoutconcentratie is het onmogelijk om tijdens een zwempartij kopje onder te gaan. Smeer je zeker ook in met de uit de Dode Zee afkomstige modder om een babyzachte huid te krijgen. Overnachting aan de Dode Zee.

  ontbijt

  Dode Zee
 4. 4e dag

  Dode Zee - Madaba - Mt Nebo - Kerak - Petra

  Vandaag neem je de King’s Highway om naar Petra te rijden. Deze 5.000 jaar oude weg is een van de mooiste wegen in het Midden-Oosten. Onderweg bezoek je Madaba, een stadje gekend om haar kerk met een 6e-eeuwse vloermozaïek dat de landkaart van Palestina voorstelt. Verder naar de berg Nebo waar je een schitterend uitzicht hebt over de Jordaanvallei. Hier aanschouwde Mozes na een trektocht van vier jaar voor het eerst het Beloofde Land. De King’s Highway bezorgt je sublieme panorama’s over de ‘Grand Canyon van Jordanië’ met op de achtergrond de dam en het meer van Wadi Mujib. Deze fotogenieke route brengt je ook naar de enorme kruisvaarderburcht van Kerak. Na een kort bezoek ga je verder naar Petra. Overnachting in Petra.

  ontbijt

  King's Highways
 5. 5e dag

  Petra

  Deze dag wordt zonder twijfel een van de hoogtepunten van de reis! Je bezoekt Petra, een mysterieuze plek, UNESCO-Werelderfgoed en een van de zeven wereldwonderen. Deze rozerode historische stad maakt ongetwijfeld een grootse indruk! De imposante façades, tombes en tempels zijn hier allemaal uit rotsen gehouwen. Om de stad te bereiken moet je door de Siq, een kilometerlange kloof waarvan de wanden tot 100 meter hoog zijn. Aan het einde van de Siq bevindt zich een van de belangrijkste monumenten van Petra, de schatkamer Al Khazneh . Zin in een (conditionele) uitdaging? Wandel dan naar het afgelegen klooster Ad Deir , het grootste monument van de stad. Immens impressionant en de 800 traptreden zeker waard! Het enorme theater, de Grote Tempel en de ontelbare muurgraven maken een bezoek aan Petra compleet. Overnachting in Petra.

  ontbijt

  Petra
 6. 6e dag

  Petra - Aqaba

  Je bezoekt nog Little Petra, minder monumentaal dan Petra, maar daarom niet minder interessant. Wie een compleet beeld wil krijgen van het gebied mag deze kleine nederzetting met zijn kleurrijke fresco’s zeker niet missen. Rit naar Aqaba. Vrije namiddag om te ontspannen aan de Rode Zee. Overnachting in Aqaba.

  ontbijt

  Little Petra
 7. 7e dag

  Aqaba - Wadi Rum - Amman

  Na het ontbijt ga je naar de Wadi Rum, een spectaculair maan- en woestijnlandschap en bijgevolg een geliefkoosde filmlocatie. David Lean draaide er de populaire film Lawrence of Arabia met Peter O’Toole in de hoofdrol. Een recentere film is The Martian van regisseur Ridley Scott.Tijdens een twee uur durende jeeptour verken je dit Jordaanse woestijnlandschap. Geniet van het rode en okerkleurige zand, de granieten rotsformaties, de indrukwekkende stilte en de tijdloze schoonheid. Vandaag rijden de bedoeïenen met een 4x4, maar hun traditionele gebruiken hebben zij allerminst verloren: het drinken van muntthee of koffie en gastvrijheid en respect voor de avonturier maken nog steeds deel uit van het dagelijkse leven in de woestijn. Daarna rit naar Amman voor de laatste overnachting.

  ontbijt

  Wadi Rum
 8. 8e dag

  Amman

  Met een koffer vol mooie herinneringen neem je afscheid van dit mystieke land. Transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar huis.

  ontbijt

  Jordanië

Nuttige informatie

Hotels

Je hebt de keuze tussen 2 hotelcategorieën:

 • Silver: 4* hotels
 • Gold: 5* hotels


Hotelcategorie Silver    

 • 1n in Amman in hotel Grand Palace Hotel Amman**** of gelijkwaardig
 • 2n aan de Dode Zee in hotel Ramada Resort Dead Sea**** of gelijkwaardig
 • 2n in Petra in hotel Tetra Tree Petra**** of gelijkwaardig
 • 1n in Aqaba in hotel Slo Y Mar Beau Rivage Aqaba**** of gelijkwaardig
 • 1n in Amman in hotel Grand Palace Hotel Amman**** of gelijkwaardig


Hotelcategorie Gold     

 • 1n in Amman in hotel Bristol Hotel Amman***** of gelijkwaardig
 • 2n aan de Dode Zee in hotel Holiday Inn Resort Dead Sea***** of gelijkwaardig
 • 2n in Petra in hotel The Old Village Hotel & Resort***** of gelijkwaardig
 • 1n in Aqaba in hotel Movenpick Resort Aqaba***** of gelijkwaardig
 • 1n in Amman in hotel Bristol Hotel Amman***** of gelijkwaardig

Halfpension en volpension mogelijk

Hotelcategorie Silver

 • Halfpension: € 77,50 per persoon
 • Volpension: € 177,50 per persoon


Hotelcategorie Gold

 • Halfpension: € 166,50 per persoon
 • Volpension: € 266,50 per persoon

Bestemming

Jordanië

Reisformaliteiten

 • Internationaal paspoort (min. 6 maanden geldig bij aankomst in Jordanië)
 • Een visum is verplicht voor wie reist naar Jordanië. Dit is niet inbegrepen en dien je ter plaatse, bij aankomst, te regelen. De prijs hiervoor bedraagt 40 JOD (ongeveer € 48; onder voorbehoud van wijzigingen). Opgelet, het visum voor Jordanië is gratis op voorwaarde dat TUI minstens twee weken voor afreis in het bezit is van een kopie van het internationaal paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Jordanië heeft een combinatie van twee klimaten: een mediterrane klimaat in het noorden en westen van het land en een droog woestijnklimaat in de overige gebieden. Over het algemeen kunnen we spreken over milde, natte winters en warme, droge zomers met verstikkend, warme temperaturen in juni, juli en augustus. Door in het voor- en najaar te reizen, vermijdt je de extreme hitte van de zomer en de regenachtige wintermaanden. De beste reistijd voor Jordanië is dan ook van maart tot mei en van september tot november.

Tijdsverschil

Zomer & winter: + 1u

Lokale munt

Jordaanse dinar (JOD)


Opladen