Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Best of Greece

Griekenland

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 027 178 660
Best of Greece - TUI

Samenvatting

Wat wij goed vonden
 • Rondreis per huurwagen
 • Op eigen tempo langs de klassieke hoogtepunten
 • De ruïnes van Mystras & het kanaal van Korinthe
 • De antieke heiligdommen van Olympia & Delphi
 • Het kustplaatsje Tolo aan de Argolische golf
 • De oude schatten van de hoofdstad Athene

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Athene

  Aankomst in Athene, de Griekse hoofdstad. Dit land is een ware schatkist voor geschiedenisfanaten, maar kan met zijn fantastische stranden eveneens zonnenkloppers bekoren. Ben je klaar om te ontdekken of de verhalen van de oude Grieken, die tijdens je jeugdjaren verteld werden, wel kloppen? We raden je aan om de huurwagen op de luchthaven op te pikken alvorens je naar het hotel rijdt.

   

  Parthenon Temple, Athene
 2. 2e-3e dag

  Athene - Korinthe - Tolo

  150 km

  Na het ontbijt rijd je door naar het kustplaatsje Tolo, waar je twee nachten verblijft. Onderweg kun je even pauzeren bij het bekende Kanaal van Korinthe. Als je aan dit 19de-eeuws kanaal staat, zal je al snel opmerken dat dit een ware financiële troef is voor middelgrote boten. Deze bochteloze waterweg brengt hen dagelijks in een tijdwinnend tempo van de Saronische golf naar de Korinthische golf. Een stop waard! Verder naar de andere interessantheden in de omgeving. Wat dacht je van een bezoek aan Mycene, met de bekende Leeuwenpoort? Of rij je naar Epidaurus, het heiligdom van Asklepios met haar antieke theater? Vlakbij ligt het gezellige Nauplion. Kenmerkend is hier het kleine ‘Bourtzi’ kasteeltje gelegen in de baai, net zoals de vele kleine straatjes en de prachtige boulevard...  Vanuit Tolo kun je ook de boot nemen naar twee eilandjes vlak voor de kust: Spetses en Hydra, ieder met zijn eigen stijl en charme.

  ontbijt

   

  Nauplion
 3. 4e dag

  Tolo - Sparta - Mystras - Olympia

  290 km

  Je verlaat Tolo en rijdt via Sparta naar Mystras, voor een bezoek aan deze boeiende Byzantijnse ruïnestad, aan de voet van het ruige Taygetos-gebergte. Overblijfselen van paleizen en kloosters, kerken, .. getuigen van de rijke geschiedenis. Bovendien heeft deze verlaten stad ook enkele kunstzinnige fresco’s voor zijn bezoekers in petto. Na het ontrafelen van de geheimen van deze mysterieuze plek gaat je reis verder naar Olympia. Overnachting in de buurt van Kaiafas.

  ontbijt

   

   

  Mystras
 4. 5e dag

  Olympia – Delphi/Arachova

  220 km

  De dag kun je starten met een een bezoek aan Olympia, waar de Olympische Spelen ontstaan zijn. Je ziet hier o.a. de tempels van Zeus en Hera, Griekse goden die zowel zus en broer van elkaar waren, maar ook als getrouwd stel door het leven gingen, de plaats waar het Olympisch vuur elke 4 jaar wordt ontstoken en natuurlijk het stadion. Beeld je in hoe het geweest moet zijn om als één van de duizenden toeschouwers te supporteren voor je favoriete atleet in adamskostuum. Het tonen van sterke spieren was een symbool van kracht en aantrekkelijk zijn. Hoewel de spelen er in het verleden anders aan toegingen dan tegenwoordig, blijft het hoofddoel hetzelfde: eeuwige roem. Overnachting in Delphi/Arachova.

  ontbijt

   

 5. 6e dag

  Delphi/Arachova – Athene

  170 km

  In de voormiddag kun je Delphi bezoeken, bekend van het gelijknamige orakel. In de Tempel gewijd aan de God Apollo gaf de priesteres Pythia haar beroemde voorspellingen. Onderweg naar Athene maak je nog een stop voor het bezoek aan het Byzantijnse klooster van Ossios Loucas, gezien als een van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van Griekenland. In de namiddag kom je aan in Athene, waar je de komende twee nachten verblijft.

  ontbijt

   

 6. 7e dag

  Athene

  Athene, stad waar oud en modern hand in hand gaan. Dit mag je gerust letterlijk nemen. In een modern gebouw opende enkele jaren geleden het interessante Akropolis museum met een ruime collectie aan oude kunstvoorwerpen. Hiernaast is de Akropolis, ook wel de ‘heilige rots van Athene’ genoemd, wereldberoemd dankzij haar Parthenon en het Erechtheion met de bekende Karyatiden beelden. Andere hoogtepunten in de stad zijn het marmeren Panathinaiko Stadion, het parlement, de tempel van Zeus en de nabijgelegen boog van Hadrianus. Afsluiten doe je aan de street food kraampjes in de wijk Plaka, één van de charmanste wijken van deze hoofdstad. Is het geen tijd om de souvlaki, het broertje van het gekende Turkse broodje met pitta en verse groenten, te proeven?

  ontbijt

   

   

 7. 8e dag

  Athene

  Einde van een mooie rondreis. Rit naar de luchthaven van Athene voor het inleveren van de huurwagen en de terugvlucht.

   

Nuttige informatie

Hotels

Je verblijft in hotelcategorie Bronze.

Hotelcategorie Bronze

 • 3n in Tolo in hotel Flisvos**** of gelijkwaardig
 • 1n in Olympia in hotel Olympic Village**** of gelijkwaardig
 • 1n in Arachova of Delphi in hotel Anemolia**** of gelijkwaardig
 • 2n in Athene in Novotel Athenes**** of hotel Stanley**** 


Bij aankomst na 16u in Athene, verblijf je de 1e nacht in de buurt van Athene en verblijf je 2 nachten in Tolo ipv 3

 


Huurwagen


Boek een huurwagen en verken je vakantiebestemming in alle vrijheid. TUI werkt hiervoor samen met Sunny Cars. Je kiest uit verschillende types auto's, profiteert van een onbeperkt aantal kilometers en uitgebreide verzekeringen zijn direct in de prijs inbegrepen.

Sunny Cars wil graag dat u op uw vakantie of zakenreis 100% zorgeloos kunt rondrijden. Daarom handelen wij altijd volgens de Rent a Smile filosofie: ons standaard product is all-inclusive, u bent optimaal verzekerd en kunt rekenen op de allerbeste service.

Waarom Sunny Cars?

 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Klik hier om direct een all-inclusive auto te huren.

* TUI Belgium is geen partij bij je boeking van Sunny Cars.


Bestemming

Griekenland

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Griekenland geniet grotendeels van een mediterraan klimaat met warme, lange zomers en zachte winters. De beste reisperiode loopt van midden mei tot midden september. Tijdens deze periode moet je het minst de paraplu boven halen. Bovendien lopen de temperaturen op tot 36 °C, en soms zelfs hoger. De wind aan de kusten zorgt voor de nodige verkoeling. De hoogste temperaturen worden gemeten in het binnenland en Athene. De Dodekanesos en de Egeïsche eilanden zijn over het algemeen het natst.

Tijdsverschil

Zomer & winter: + 1u

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen