Terug naar huis

Best of Andalusia

Spanje

vanaf € 421 /pers.;

 • 7 Overnachtingen
 • Kamer & ontbijt
Best of Andalusia - TUI

Samenvatting

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Rondreis per huurwagen
 • Het Moorse juweel van Spanje
 • Een van de meest interessante streken van het land
 • Granada met het alombekende Alhambra
 • Slenter door de straatjes van Sevilla
 • Genieten van het zonnige klimaat

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit

Je kan je vluchturen en de vluchtmaatschappij kiezen in een volgende stap.

Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 woe 2 don 3 vri 4 zat 5 zon
6 maa € 421 terugreis op 13/03/2023 Kies 7 din € 421 terugreis op 14/03/2023 Kies 8 woe € 431 terugreis op 15/03/2023 Kies 9 don € 421 terugreis op 16/03/2023 Kies 10 vri € 421 terugreis op 17/03/2023 Kies 11 zat € 421 terugreis op 18/03/2023 Kies 12 zon € 421 terugreis op 19/03/2023 Kies
13 maa € 421 terugreis op 20/03/2023 Kies 14 din € 421 terugreis op 21/03/2023 Kies 15 woe € 431 terugreis op 22/03/2023 Kies 16 don € 421 terugreis op 23/03/2023 Kies 17 vri € 421 terugreis op 24/03/2023 Kies 18 zat € 421 terugreis op 25/03/2023 Kies 19 zon € 421 terugreis op 26/03/2023 Kies
20 maa € 421 terugreis op 27/03/2023 Kies 21 din € 421 terugreis op 28/03/2023 Kies 22 woe € 431 terugreis op 29/03/2023 Kies 23 don € 421 terugreis op 30/03/2023 Kies 24 vri € 421 terugreis op 31/03/2023 Kies 25 zat 26 zon
27 maa 28 din 29 woe 30 don 31 vri
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Alle vermelde overnachtingen
 • 7x ontbijt

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Huurwagen
 • Toegangsgelden
 • Overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Annulerings-, bijstands- en bagageverzekering

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Málaga - Costa del Sol

  ¡Bienvenidos a Málaga en España! Ben je klaar om Andalusië te ontdekken? Dit zuidelijke deel is namelijk niet alleen oogverblindend mooi, maar ook wat cultuur en geschiedenis betreft is het zeker een van de meest interessante streken van het land. Moorse invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig en dat geeft de regio een heel eigen flair. Start met een bezoek aan Malaga, de geboortestad van de schilder Pablo Picasso. Net als wereldsteden als Barcelona opende er in 2003 een Picasso museum. Minder gekende werken van zijn hand sieren hier het museum. Of ga je liever op jacht naar een nieuwe outfit in de gezellige winkelstraat Calle Marqués de Larios? Sluit af bij het elfde eeuwse fort Alcazaba. Het uitzicht zal je bekoren! Overnachting aan de Costa del Sol.

  Espagne
 2. 2e dag

  Costa del Sol - Granada

  125 km

  Rit naar het betoverende Granada. Een must is het wereldberoemde paleizencomplex van het Alhambra dat als een strategisch gelegen citadel iets boven de stad gelegen is. Het is een combinatie van het robuuste Moorse fort, het Alcazaba, het Christelijke renaissance paleis van Karel V en de Generalife, het zomerpaleis van de Nasridische sultans van Granada. Kortom, het Alhambra is een lust voor het oog! Opgelet: toegangstickets voor het Alhambra worden beperkt uitgegeven en zijn niet ter plaatse te verkrijgen. Het is dan ook noodzakelijk deze ruim vooraf online te bestellen. Natuurlijk zwerf je ook door de Moorse wijk Albaicín waar je je in een sprookje van duizend-en-één nacht waant. De wijk bestaat uit steile straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen. Geniet van het gezellige centrum met haar vele restaurantjes en barretjes. Bestel een wijntje en proef de tapas op een van de vele terrasjes. Overnachting in Granada.


  ontbijt

  Alhambra, Grenade
 3. 3e dag

  Granada

  Nog een dag in Granada! Ontdek nog meer van deze bijzondere stad of trek met de wagen naar het onherbergzame berggebied van de Alpujarras, gelegen op de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Hier bewonder je verschillende karakteristieke bergdorpjes en geniet je van schitterende bergpanorama’s. Overnachting in Granada.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Granada - Córdoba

  210 km

  In de middeleeuwen een superbelangrijke stad in Europa, nu nog steeds een fascinerende culturele hotspot: Córdoba. Er is zoveel te zien dat het hele historische centrum van Córdoba geclassificeerd staat als UNESCO Werelderfgoed. Het centrum is zo goed bewaard gebleven dat je het gevoel hebt in de middeleeuwen rond te lopen. Bezichtig vandaag de belangrijkste highlights, zoals de Romeinse Brug en de pittoreske Joodse Wijk waar de bloemrijke steegjes je zo naar de 15e-eeuwse synagoge leiden. Bewonder zeker ook de Mezquita. Vroeger was de Mezquita, op die van Mekka na, de grootste moskee ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na de herovering op de Moren bouwden de christelijke heersers er in het midden een kathedraal, wat voor een aardig contrast zorgt met de moskee. Overnachting in Córdoba.


  ontbijt

  Mezquita, Cordoue
 5. 5e dag

  Córdoba - Sevilla

  145 km

  Alle ogen gericht op de wonderen van Sevilla! De stad verbergt kronkelstraatjes vol kleurrijke huizen, prachtige paleizen, mooie pleinen met charmante kerkjes en talloze tapasbars. Niet te missen is het Real Alcázar, een schatkist in oorspronkelijke Mudéjarstijl. De architectuur van het Real Alcázar kenmerkt zich door gedecoreerde bogen vol kleur en detail, aangevuld met schitterende tuinen. Geniet van de zon en droom weg op Plaza de España, het magisch, overweldigende plein dat op bijna alle ansichtkaarten afgebeeld staat. Een tip voor ’s avonds: ga naar een wervelende en passievolle flamencoshow. Overnachting in Sevilla.

  ontbijt

  Séville
 6. 6e dag

  Sevilla

  Tijd voor Sevilla’s meest indrukwekkende monument: ’s werelds grootste Gotische kathedraal. Zie je de Giralda-toren? Dat was ooit een minaret, daarna is deze omgebouwd tot klokkentoren. Verken ook de kronkelende straten van de oude Joodse wijk Santa Cruz. En vergeet zeker niet de heerlijke tapas te proeven ergens onderweg! Overnachting in Sevilla.

  ontbijt

  Séville
 7. 7e dag

  Sevilla - Ronda - Costa del Sol

  245 km

  Rit naar het schilderachtige Ronda, een juweel in de bergen. Bewonder de Puerte Nuevo, een ongelofelijke, stenen brug over de 120 meter diepe kloof die de stad in twee verdeelt. De adembenemende uitzichten over verre velden en de duizelingwekkende diepte onder je zijn overweldigend. Overnachting aan de Costa del Sol.

  ontbijt

  Ronda
 8. 8e dag

  Costa del Sol - Málaga

  Einde van een mooie reis. Terug naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht.

  ontbijt

  Tapas

Nuttige informatie

Hotels

Je verblijft in hotelcategorie Silver. 

Hotelcategorie Silver

 • 1n aan de Costa del Sol in hotel Don Pedro**** of gelijkwaardig
 • 2n in Grenada in hotel Sercotel Gran Luna**** of gelijkwaardig
 • 1n in Córdoba in hotel Ayre Córdoba****/ hotel Macia Alfaros**** of gelijkwaardig
 • 2n in Sévilla in hotel Silken Al-Andalus**** of gelijkwaardig
 • 1n aan de Costa del Sol in hotel Don Pedro**** of gelijkwaardig

TUI fly

TUI fly vliegt dagelijks naar Málaga.


Huurwagen


Boek een huurwagen en verken je vakantiebestemming in alle vrijheid. TUI werkt hiervoor samen met Sunny Cars. Je kiest uit verschillende types auto's, profiteert van een onbeperkt aantal kilometers en uitgebreide verzekeringen zijn direct in de prijs inbegrepen.

Sunny Cars wil graag dat u op uw vakantie of zakenreis 100% zorgeloos kunt rondrijden. Daarom handelen wij altijd volgens de Rent a Smile filosofie: ons standaard product is all-inclusive, u bent optimaal verzekerd en kunt rekenen op de allerbeste service.

Waarom Sunny Cars?

 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Klik hier om direct een all-inclusive auto te huren.

* TUI Belgium is geen partij bij je boeking van Sunny Cars.


Bestemming

Spanje

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het klimaat op het Spaanse vasteland kent grote verschillen. In het noorden valt er meer neerslag dan in het zuiden en het zuiden is verschillende graden warmer dan het noorden. De beste reisperiode voor het noorden loopt van mei tot september. In deze periode valt er minder neerslag en geniet je van temperaturen tussen 20 en 25 °C. In het zonnige zuiden is gewoonlijk het hele jaar door goed weer. Met een kleine 20 °C zijn de wintermaanden doorgaans aangenaam. In de zomermaanden kunnen de temperaturen hoog oplopen. Temperaturen van 30 °C en meer zijn zeker niet uitzonderlijk.

Op de Balearen zorgt de altijd aanwezige zeewind voor verkoeling op warme dagen en een fris gevoel op de minder mooie dagen. Van oktober tot en met april heb je de grootste kans op langdurige neerslag. De beste reisperiode voor de Balearen loopt bijgevolg van mei tot oktober. In deze periode geniet je van zomerse dagen met temperaturen boven 23 °C. In de zomermaanden stijgt de temperatuur naar 30 °C en meer.

De Canarische Eilanden kennen het hele jaar door warm weer en veel zon. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 29 °C is augustus de warmste maand. Januari is met 20 °C de koudste maand. In de maanden december, januari en februari heb je op deze eilanden de meeste kans op regen.

Tijdsverschil

Spaanse vasteland: geen tijdsverschil

Balearen: geen tijdsverschil

Canarische Eilanden: zomer & winter: - 1u

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen