Retour à l'accueil

Winters IJsland & het noorderlicht

Islande

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Winters IJsland & het noorderlicht - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Op jacht naar het indrukwekkende noorderlicht
 • Ontdek de prachtige natuurroute ‘Golden Circle’
 • Het schiereiland Snaefellsnes, IJsland in het klein
 • Ontspannen in het warme water van de Blue Lagoon met uitzicht over het IJslandse winterlandschap
 • IN DE KIJKER: ‘Vlieg’ over IJsland tijdens de spectaculaire 4D ‘experience’ FlyOver Iceland.

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Keflavík - Blue Lagoon - Reykjavík

  Vlucht naar Keflavík. Ben je klaar voor een winters avontuur? Bij aankomst staat er meteen een IJslands hoogtepunt op ons te wachten: de Blue Lagoon, de belangrijkste geothermische spa van het land, gelegen in een desolaat lavalandschap. Het mineraalrijke lichtblauwe water dat naar boven borrelt uit de natuurlijke bronnen staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en heeft een positieve werking op de huid! Hoewel de temperatuur zich rond het vriespunt bevindt, ga je het zeker niet koud hebben. Met een temperatuur van ongeveer 40 graden, is het water aangenaam warm. Nadien rijden we door naar de hoofdstad Reykjavík voor 4 overnachtingen in hotel Klettur***.

  Blue Lagoon
 2. 2e dag

  Reykjavík

  We gaan op ontdekking door de IJslandse hoofdstad Reykjavík. Deze stad is prachtig gelegen op een schiereiland met heuvels en bergketens op de achtergrond. Een stadstour laat ons kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten. We maken fotostops aan onder meer de beroemde en eigenzinnige Hallgrimskerk en het Höfði-huis waar er gesproken is over het einde van de Koude Oorlog. Tijd voor de attractie FlyOver Iceland. Tijdens deze 4D ‘experience’ lijkt het alsof je over IJsland vliegt. De spectaculaire beelden, de bewegende stoelen en de ‘special effects’ zoals wind en mist zorgen voor een geweldige ervaring. In de namiddag kan je de stad zelf gaan ontdekken. Loop bijvoorbeeld door de Langavegur, de bekendste winkelstraat waar je verschillende winkels vindt of bezoek een museum. ‘s Avonds gaan we op zoek naar het noorderlicht*. Dit unieke natuurverschijnsel is werkelijk magisch en enkel in de wintermaanden te zien. Om de kansen te vergroten, rijden we naar het platteland waar we geen last hebben van de stadsverlichting. Al kijkend naar een donkere hemel stijgt de spanning. Zouden we dan dadelijk echt het welbekende noorderlicht zien? Met wat geluk worden we beloond met groene bewegende lichtbogen boven ons, ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

  * Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat zichtbaar kan zijn van september tot en met april, we doen ons best om het te kunnen aanschouwen, maar er is echter geen garantie.

  ontbijt

  Noorderlicht
 3. 3e dag

  Reykjavík - schiereiland Snaefellsnes - Reykjavík

  Op het programma vandaag staat het schiereiland Snaefellsnes, in het westen van IJsland, ook wel ‘IJsland in het klein’ of 'miniatuur-IJsland' genoemd. We zien hier namelijk imposante zeekliffen, eeuwenoude gletsjers, vulkanische pieken, kleine vissersdorpjes, we spotten unieke vogels en genieten van de watervallen. Kortom, we bevinden ons in een spectaculair en fascinerend landschap. We bezoeken de vissersplaatsjes Stykkishólmur en Arnarstapi. Arnarstapi is gekend voor de vele mooie basaltformaties en vogelkolonies. Een stop aan de iconische berg Kirkjufell mag zeker niet ontbreken. Dankzij haar perfecte geometrische vorm kunnen we de naam vertalen als ‘Kerkberg’. De 463 meter hoge berg ligt in een grandioos, maar ruig landschap. De waterval voor de berg zorgt al jaren voor ongeëvenaarde foto’s. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Reykjavík. Onderweg hebben we nog kans op het spotten van IJslandse paarden. Deze oerpaarden zijn alléén in IJsland te vinden en uniek in hun soort.

  ontbijt

  Snaefellsnes
 4. 4e dag

  Reykjavík - Golden Circle - Reykjavík

  Vandaag ontdekken we de Golden Circle, de drie bekendste hoogtepunten van IJsland: Geysir, Gullfoss en Thingvellir National Park. Eerst gaan we naar het heetwaterbronnengebied Geysir. De grote Geysir is nu slapende, maar gelukkig stelt de naastgelegen Strokkur ons niet teleur. Terwijl we wachten, zien we het water steeds meer borrelen totdat een helderblauwe bal water plots ontstaat en ineens 30 meter de lucht in spuit. Dit schouwspel van dichtbij meemaken is zéér bijzonder. Heb je het spektakel gemist? Geen probleem, de zeer actieve Strokkur katapulteert elke 5 à 10 minuten een grote hoeveelheid water de lucht in. Niet ver hier vandaan zien we de waterval Gullfoss, voor velen de mooiste waterval van IJsland. Dankzij de grote kracht waarmee het water de kloof instort, vormen er zich grote nevelwolken die bij zonnig weer vrijwel altijd een mooie regenboog veroorzaken. Daarom dat de waterval ook wel de ‘gouden waterval’ wordt genoemd. In de wintermaanden bevriest een deel van de waterval wat het een sprookjesachtige aanblik geeft. Deze prachtige dag sluiten we af met een bezoek aan het Nationaal Park Thingvellir, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uit historisch oogpunt is dit de belangrijkste plek in IJsland. In 930 werd hier ’s werelds eerste parlement opgericht. Bovendien vormt Thingvellir de grens tussen twee tektonische platen. Het geeft ons dus een perfect beeld van de geologie van IJsland. Terug naar Reykjavík voor de overnachting.

  ontbijt

  Stokkur
 5. 5e dag

  Reykjavík - Keflavík - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Keflavík voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Reykjavik

Infos Utiles

Hotel

4n in Reykjavík in hotel Klettur***


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦◊◊◊◊
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦◊◊◊


Destination

Islande

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

L'Islande connaît un climat océanique froid avec des étés frais et des hivers doux. Les mois d'été juin, juillet et août constituent la meilleure période pour un beau circuit. Les températures en journée y sont les plus élevées et il pleut relativement peu. La température moyenne en journée varie entre 12 et 15 °C, avec parfois des pics jusqu'à 20 °C. De plus, en été, vous profitez de longues journées. En juin et en juillet, il fait même presque clair jour et nuit. Vous pouvez aussi voyager en Islande en mai et en septembre. Les prix sont plus avantageux dans les hôtels et les températures moyennes en journée sont encore agréables, de 9 à 12 °C. Durant les mois d'hiver, d'octobre à mars inclus, les températures avoisinent zéro degré. Le paysage est fait de neige et de glace. En raison des journées courtes et des longues nuits, vous pouvez observer des aurores boréales durant cette période.

Décalage horaire

Été: - 2h
Hiver: - 1h

Devise locale

Couronne islandaise (ISK)


Chargement en cours