Retour à l'accueil

Winters IJsland & het noorderlicht (avec guide néerlandophone)

Islande

dès 1.514 € TTC
/pers.;

 • 5 Jours / 4 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Bed & Breakfast
Winters IJsland & het noorderlicht (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Op jacht naar het indrukwekkende noorderlicht
 • Prachtige natuur: watervallen, geisers en ruige landschappen
 • Ontspannen in het warme water van de Blue Lagoon
 • Het schiereiland Snaefellsnes, IJsland in het klein
 • Ontdek de prachtige natuurroute ‘Golden Circle’

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 dim
2 lun 3 mar 4 mer 5 jeu 6 ven 7 sam 8 dim
9 lun 10 mar 11 mer 12 jeu 13 ven 14 sam 15 dim 1.514 € retour le 19-12-2019 Choisir
16 lun 17 mar 18 mer 19 jeu 20 ven 21 sam 22 dim
23 lun 24 mar 25 mer 26 jeu 27 ven 28 sam 29 dim
30 lun 31 mar
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
- rechtstreekse internationale vluchten met Icelandair
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- toegang tot de Blue Lagoon en gebruik handdoek
- stadsbezoek Reykjavík met gegidste rondleiding in het Harpa-gebouw
- avondlijke noorderlichtexcursie
- volledige dag excursie schiereiland Snæfellsnes
- volledige dag excursie Golden Circle
- alle vermelde lokale transfers
- alle overnachtingen
- maaltijden volgens programma
- alle lokale taksen

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen
- fooien
- bagageservice

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Keflavík - Blue Lagoon - Reykjavík

  Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Keflavík. Ben je klaar voor een winters avontuur? Bij aankomst staat er meteen een IJslands hoogtepunt op jou te wachten: de Blue Lagoon, de belangrijkste geothermische spa van het land, gelegen in een desolaat lavalandschap. Het mineraalrijke lichtblauwe water dat naar boven borrelt uit de natuurlijke bronnen staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en heeft een positieve werking op de huid! Terwijl het rond het vriespunt is, ga je het zeker niet koud hebben. Met een temperatuur van ongeveer 40 graden, is het water aangenaam warm. Nadien rijd je door naar de hoofdstad Reykjavík voor 4 overnachtingen in CenterHotel Plaza***+. Vrij avondmaal in de stad.

  IJsland
 2. 2e dag

  Reykjavík

  Op ontdekking door de IJslandse hoofdstad Reykjavík. Deze stad is prachtig gelegen op een schiereiland met heuvels en bergketens op de achtergrond. Een stadstour laat je kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten. We wandelen door het oude stadscentrum. We zien de beroemde en eigenzinnige Hallgrimskirkja kerk en bekijken het Höfði-huis waar er gesproken is over het einde van de koude oorlog. We sluiten de ochtend af met een tour door het moderne en architectonische Harpa concertgebouw. De middag is ter vrije besteding. Loop bijvoorbeeld door de Langavegur, de bekendste winkelstraat waar je verschillende winkels vindt of bezoek een museum. In de avond gaan we op zoek naar het noorderlicht*. Dit unieke natuurverschijnsel is werkelijk magisch en enkel in de wintermaanden te zien. Om de kansen te vergroten, rijden we naar het platteland waar we geen last hebben van de stadsverlichting. Al kijkend naar een donkere hemel stijgt de spanning. Zouden we dan dadelijk echt het welbekende noorderlicht zien? Met wat geluk worden we beloond met groene bewegende lichtbogen boven ons, ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

  * Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat zichtbaar kan zijn van september tot en met april, we doen ons best om het te kunnen aanschouwen, maar er is echter geen garantie.

  ontbijt

  IJsland
 3. 3e dag

  Snaefellsnes National Park

  Het schiereiland Snaefellsnes, in het westen van IJsland, wordt ook wel IJsland in het klein of 'miniatuur-IJsland' genoemd. In het Nationaal Park bekijken we imposante zeekliffen, eeuwenoude gletsjers, vulkanische pieken, kleine vissersdorpjes, spotten we unieke vogels en genieten we van de watervallen. Kortom, we zullen ons bevinden in een spectaculair en fascinerend landschap. Onderweg maken we een stop bij het haaienmuseum. Hier wordt nog op een van de weinige plekken in IJsland haai gevangen en bereid. Het haaienvlees wordt buiten in houten kisten te drogen gelegd, waarna het na 3 maanden in een open schuur wordt opgehangen om verder te drogen. Durf je het aan een stukje van deze IJslandse delicatesse te proeven? Een stop aan de iconische berg Kirkjufell mag zeker niet ontbreken. Dankzij haar perfecte geometrische vorm kunnen we de naam vertalen als ‘Kerkberg’. De 463 meter hoge berg ligt in een grandioos, maar ruig landschap. De waterval voor de berg zorgt al jaren voor een ongeëvenaarde foto’s. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar Reykjavík voor een vrij avondmaal en de overnachting. Onderweg hebben we nog kans op het spotten van IJslandse paarden. Deze oerpaarden zijn alléén in IJsland te vinden en uniek in hun soort.

  ontbijt

  IJsland
 4. 4e dag

  Golden Circle

  Vandaag ontdek je de Golden Circle, de drie bekendste hoogtepunten van IJsland: Geysir, Gullfoss en Thingvellir National Park. Eerst ga je naar het heetwaterbronnengebied Geysir. De grote Geysir is nu slapende, maar gelukkig stelt de naastgelegen Strokkur je niet teleur. Terwijl we wachten, zien we het water steeds meer borrelen totdat een helderblauwe bal water plots ontstaat en ineens 30 meter de lucht in spuit. Dit schouwspel van dichtbij meemaken is zéér bijzonder. Heb je het spektakel gemist? Geen probleem, de zeer actieve Strokkur katapulteert elke 5 à 10 minuten een grote hoeveelheid water de lucht in. Niet ver hier vandaan zie je de waterval Gullfoss, voor velen de mooiste waterval van IJsland. Dankzij de grote kracht waarmee het water de kloof instort, vormen er zich grote nevelwolken die bij zonnig weer vrijwel altijd een mooie regenboog veroorzaken. Daarom dat de waterval ook wel de ‘gouden waterval’ wordt genoemd. In de wintermaanden bevriest een deel van de waterval wat het een sprookjesachtige aanblik geeft. Deze prachtige dag sluiten we af met een bezoek aan het Nationaal Park Thingvellir, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uit historisch oogpunt is dit de belangrijkste plek in IJsland. In 930 werd hier ’s werelds eerste parlement opgericht. Bovendien vormt Thingvellir de grens tussen twee tektonische platen. Het geeft je dus een perfect beeld van de geologie van IJsland. Terug naar Reykjavík voor een vrij avondmaal en de overnachting.

  ontbijt

  IJsland
 5. 5e dag

  Reykjavik - Keflavik - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Keflavik voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  IJsland

Infos Utiles

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Reykjavík

4

CenterHotel Plaza***+

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de IJslandse kroon (ISK)

tijdsverschil:

winter: geen, zomer: -2

stroom:

220 volt

 


Destination

Islande

La destination

Bienvenue sur la ''terre de glace'', le pays où l'on croit constamment rêver... ¬Lagon bleu turquoise encerclé d'un désert de lave, geysers, aurores boréales, tout ici tient de la magie et témoigne de la créativité de la nature.

Décalage horaire

-2h en été et -1h en hiver

Temps de vol

3h30 environ

Climat

Contrairement aux idées reçues, il ne fait jamais très froid en Islande : la température moyenne en été est de 12,5 °C, avec parfois des pointes à 20 °C ! La nuit, bien sûr, il fait plus frais et il peut même parfois neiger en août, en altitude ou à l’intérieur de l’île. L’hiver, le mercure peut descendre à - 15 °C mais la température moyenne à Reykjavík en janvier est de 0,4 °C.

Langue

La langue officielle est l'islandais, l’anglais est pratiquement parlé dans tout le pays.

Gastronomie

La cuisine est généralement très variée. Les produits de la mer locaux et la viande d’agneau sont très populaires et disponibles partout. Dans les endroits plus peuplés, la cuisine internationale et la restauration rapide font fureur. Les végétariens trouveront généralement une grande variété de plats.
Parmi les saveurs à découvrir :
- le Skyr : fromage national Islandais
- le Plokkfiskur : une recette traditionnelle à base de restes de poissons, servie avec une sauce blanche
- le Kjötsúpa : une soupe islandaise à l’agneau, servie avec des pommes de terre
- la Reyka : une vodka islandaise
- le Brennivín : une eau de vie de pomme de terre aromatisée au cavi (cumin des près)


Informations Pratiques

Formalités

Papiers d'identité : passeport valide plus de 3 mois après la date de retour ou carte nationale d'identité valide plus de 3 mois après la date de retour.
Visa : pas de visa pour un séjour de moins de 90 jours.

 

Santé

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour en Islande.
Pour votre confort :
Nous vous conseillons d'emporter avec vous un répulsif anti-moustiques, une crème solaire et après-soleil, une pommade traitant les coups de soleil, les médicaments de base (antiseptique, antalgique, antidiarrhéique, antihistaminique, arnica) et de boire de l'eau en bouteille.
N'hésitez pas à consulter votre médecin avant votre départ, il sera le plus apte à composer une trousse à pharmacie adaptée à votre destination et à la durée de votre séjour.

Devise

La monnaie nationale est la Krôna, la couronne islandaise.
On retire facilement des devises dans les distributeurs, aussi facilement que l’on peut payer par carte de crédit.

Permis de conduire

Le permis de conduire belge est reconnu en Islande.

Courant électrique

Le courant est du 220 V. Les prises sont les mêmes qu'en Belgique, nul besoin d'un adaptateur.Chargement en cours