Retour à l'accueil

Winters IJsland & het noorderlicht (avec guide néerlandophone)

Islande

Nouveauté

dès 1.089 € TTC
/pers.;

 • 5 Jours / 4 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Bed & Breakfast
Winters IJsland & het noorderlicht (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Op jacht naar het indrukwekkende noorderlicht
 • Ontdek de prachtige natuurroute ‘Golden Circle’
 • Het schiereiland Snaefellsnes, IJsland in het klein
 • Ontspannen in het warme water van de Blue Lagoon met uitzicht over het IJslandse winterlandschap

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 ven 2 sam 3 dim
4 lun 5 mar 6 mer 7 jeu 8 ven 9 sam 10 dim
11 lun 12 mar 13 mer 14 jeu 15 ven 16 sam 17 dim
18 lun 19 mar 20 mer 21 jeu 22 ven 23 sam 24 dim 1.089 € retour le 28-01-2021 Choisir
25 lun 26 mar 27 mer 28 jeu 29 ven 30 sam 31 dim
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

- rechtstreekse internationale vluchten met Icelandair

- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

- alle overnachtingen in het vermelde hotel

- 4x ontbijt

- toegang tot de Blue Lagoon en gebruik van handdoek

- stadsbezoek Reykjavík met gegidste rondleiding in het Harpa-gebouw

- avondlijke noorderlichtexcursie

- volledige dag excursie naar het schiereiland Snaefellsnes

- volledige dag excursie naar de Golden Circle

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven

- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Keflavík - Blue Lagoon - Reykjavík

  Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Keflavík. Ben je klaar voor een winters avontuur? Bij aankomst staat er meteen een IJslands hoogtepunt op jou te wachten: de Blue Lagoon, de belangrijkste geothermische spa van het land, gelegen in een desolaat lavalandschap. Het mineraalrijke lichtblauwe water dat naar boven borrelt uit de natuurlijke bronnen staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en heeft een positieve werking op de huid! Terwijl het rond het vriespunt is, ga je het zeker niet koud hebben. Met een temperatuur van ongeveer 40 graden, is het water aangenaam warm. Nadien rijd je door naar de hoofdstad Reykjavík voor 4 overnachtingen in hotel Klettur***. Vrij avondmaal in de stad.

  Blue Lagoon
 2. 2e dag

  Reykjavík

  Op ontdekking door de IJslandse hoofdstad Reykjavík. Deze stad is prachtig gelegen op een schiereiland met heuvels en bergketens op de achtergrond. Een stadstour laat je kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten. We maken fotostops aan onder meer de beroemde en eigenzinnige Hallgrimskerk en het Höfði-huis waar er gesproken is over het einde van de koude oorlog. We sluiten de ochtend af met een tour door het moderne en architectonische Harpa concertgebouw. De middag is ter vrije besteding. Loop bijvoorbeeld door de Langavegur, de bekendste winkelstraat waar je verschillende winkels vindt of bezoek een museum. In de avond gaan we op zoek naar het noorderlicht*. Dit unieke natuurverschijnsel is werkelijk magisch en enkel in de wintermaanden te zien. Om de kansen te vergroten, rijden we naar het platteland waar we geen last hebben van de stadsverlichting. Al kijkend naar een donkere hemel stijgt de spanning. Zouden we dan dadelijk echt het welbekende noorderlicht zien? Met wat geluk worden we beloond met groene bewegende lichtbogen boven ons, ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

  * Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat zichtbaar kan zijn van september tot en met april, we doen ons best om het te kunnen aanschouwen, maar er is echter geen garantie.

  ontbijt

  Noorderlicht
 3. 3e dag

  Reykjavík - schiereiland Snaefellsnes - Reykjavík

  Het schiereiland Snaefellsnes, in het westen van IJsland, wordt ook wel ‘IJsland in het klein’ of 'miniatuur-IJsland' genoemd. We zien hier namelijk imposante zeekliffen, eeuwenoude gletsjers, vulkanische pieken, kleine vissersdorpjes, spotten we unieke vogels en genieten we van de watervallen. Kortom, we zullen ons bevinden in een spectaculair en fascinerend landschap. We bezoeken de vissersplaatsjes Stykkishólmur en Arnarstapi. Arnarstapi is gekend voor de vele mooie basaltformaties en vogelkolonies. Een stop aan de iconische berg Kirkjufell mag zeker niet ontbreken. Dankzij haar perfecte geometrische vorm kunnen we de naam vertalen als ‘Kerkberg’. De 463 meter hoge berg ligt in een grandioos, maar ruig landschap. De waterval voor de berg zorgt al jaren voor een ongeëvenaarde foto’s. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar Reykjavík voor een vrij avondmaal en de overnachting. Onderweg hebben we nog kans op het spotten van IJslandse paarden. Deze oerpaarden zijn alléén in IJsland te vinden en uniek in hun soort.

  ontbijt

  Snaefellsnes
 4. 4e dag

  Reykjavík - Golden Circle - Reykjavík

  Vandaag ontdek je de Golden Circle, de drie bekendste hoogtepunten van IJsland: Geysir, Gullfoss en Thingvellir National Park. Eerst ga je naar het heetwaterbronnengebied Geysir. De grote Geysir is nu slapende, maar gelukkig stelt de naastgelegen Strokkur je niet teleur. Terwijl we wachten, zien we het water steeds meer borrelen totdat een helderblauwe bal water plots ontstaat en ineens 30 meter de lucht in spuit. Dit schouwspel van dichtbij meemaken is zéér bijzonder. Heb je het spektakel gemist? Geen probleem, de zeer actieve Strokkur katapulteert elke 5 à 10 minuten een grote hoeveelheid water de lucht in. Niet ver hier vandaan zie je de waterval Gullfoss, voor velen de mooiste waterval van IJsland. Dankzij de grote kracht waarmee het water de kloof instort, vormen er zich grote nevelwolken die bij zonnig weer vrijwel altijd een mooie regenboog veroorzaken. Daarom dat de waterval ook wel de ‘gouden waterval’ wordt genoemd. In de wintermaanden bevriest een deel van de waterval wat het een sprookjesachtige aanblik geeft. Deze prachtige dag sluiten we af met een bezoek aan het Nationaal Park Thingvellir, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uit historisch oogpunt is dit de belangrijkste plek in IJsland. In 930 werd hier ’s werelds eerste parlement opgericht. Bovendien vormt Thingvellir de grens tussen twee tektonische platen. Het geeft je dus een perfect beeld van de geologie van IJsland. Terug naar Reykjavík voor een vrij avondmaal en de overnachting.

  ontbijt

  Stokkur
 5. 5e dag

  Reykjavík - Keflavík - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Keflavík voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Reykjavik

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Reykjavík 4 Hotel Klettur***

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: geen, zomer: -2

 


Destination

Islande

La destination

Bienvenue sur la ''terre de glace'', le pays où l'on croit constamment rêver... ¬Lagon bleu turquoise encerclé d'un désert de lave, geysers, aurores boréales, tout ici tient de la magie et témoigne de la créativité de la nature.

Décalage horaire

-2h en été et -1h en hiver

Temps de vol

3h30 environ

Climat

Contrairement aux idées reçues, il ne fait jamais très froid en Islande : la température moyenne en été est de 12,5 °C, avec parfois des pointes à 20 °C ! La nuit, bien sûr, il fait plus frais et il peut même parfois neiger en août, en altitude ou à l’intérieur de l’île. L’hiver, le mercure peut descendre à - 15 °C mais la température moyenne à Reykjavík en janvier est de 0,4 °C.

Langue

La langue officielle est l'islandais, l’anglais est pratiquement parlé dans tout le pays.

Gastronomie

La cuisine est généralement très variée. Les produits de la mer locaux et la viande d’agneau sont très populaires et disponibles partout. Dans les endroits plus peuplés, la cuisine internationale et la restauration rapide font fureur. Les végétariens trouveront généralement une grande variété de plats.
Parmi les saveurs à découvrir :
- le Skyr : fromage national Islandais
- le Plokkfiskur : une recette traditionnelle à base de restes de poissons, servie avec une sauce blanche
- le Kjötsúpa : une soupe islandaise à l’agneau, servie avec des pommes de terre
- la Reyka : une vodka islandaise
- le Brennivín : une eau de vie de pomme de terre aromatisée au cavi (cumin des près)


Informations Pratiques

Formalités

Papiers d'identité : passeport valide plus de 3 mois après la date de retour ou carte nationale d'identité valide plus de 3 mois après la date de retour.
Visa : pas de visa pour un séjour de moins de 90 jours.

 

Santé

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour en Islande.
Pour votre confort :
Nous vous conseillons d'emporter avec vous un répulsif anti-moustiques, une crème solaire et après-soleil, une pommade traitant les coups de soleil, les médicaments de base (antiseptique, antalgique, antidiarrhéique, antihistaminique, arnica) et de boire de l'eau en bouteille.
N'hésitez pas à consulter votre médecin avant votre départ, il sera le plus apte à composer une trousse à pharmacie adaptée à votre destination et à la durée de votre séjour.

Devise

La monnaie nationale est la Krôna, la couronne islandaise.
On retire facilement des devises dans les distributeurs, aussi facilement que l’on peut payer par carte de crédit.

Permis de conduire

Le permis de conduire belge est reconnu en Islande.

Courant électrique

Le courant est du 220 V. Les prises sont les mêmes qu'en Belgique, nul besoin d'un adaptateur.Chargement en cours