Retour à l'accueil

Van eindeloze savannes naar tropische stranden

Tanzanie

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Van eindeloze savannes naar tropische stranden - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 12 personen, max. 18 personen

 • Engelstalige lokale gids/chauffeur

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Op safari in de Ngorongoro vulkaankrater
 • Families olifanten spotten in Tarangire
 • Kom tot rust aan de parelwitte stranden van Zanzibar
 • Aperitief bij de ondergaande zon in Serengeti
 • IN DE KIJKER: strandverblijf Zanzibar in all inclusive

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel – Kilimanjaro

  Vertrek vanuit Brussel. Vlucht naar Kilimanjaro Airport.

   

 2. 2e dag

  Kilimanjaro – Arusha

  Bij aankomst op de luchthaven in de vroege namiddag, brengt een transfer je naar Arusha. Na een uurtje bereik je de lodge, waar je aan de rand van het zwembad kan uitrusten van de vlucht. Overnachting in Ilboru Safari Lodge***.

  avondmaal

 3. 3e dag

  Arusha – Tarangire – Lake Manyara

  Vanochtend maak je kennis met de chauffeurs/gidsen die jullie tijdens dit avontuur vergezellen. Een prachtig landschap met eeuwenoude baobab bomen vormt het decor voor je eerste safari. De Tarangire rivier lokt met zijn frisse drinkwater kuddes olifanten, maar ook giraffen, zebra’s en buffels kunnen je pad kruisen. ‘s Middags schuif je aan tafel voor een lekkere lunch. In de namiddag gaat de reis verder naar Lake Manyara. Wie wenst, kan hier vanavond optioneel deelnemen aan een night game drive. Sommige dieren worden pas na zonsondergang actief. Van welk dier zie jij de ogen oplichten in het donker? Overnachting in Manyara Wildlife Safari Camp***. 

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  in de schaduw van de Kilimanjaro
 4. 4e dag

  Lake Manyara – Serengeti

  We laten Manyara achter ons en gaan verder naar één van de hoogtepunten van de reis: het Serengeti National Park. Onderweg stop je voor een korte picknicklunch. Serengeti betekent in het Masai “eindeloze vlaktes” en dat is exact wat je hier kan verwachten. Bij het binnenrijden van de gate begint de zoektocht naar het grote wild. Met meer dan 3 miljoen dieren op de teller, kijk je hier ongetwijfeld je ogen uit! Een gracieuze giraf die je vanuit de hoogte aanstaart of olifantenreuzen die de weg versperren, het leven in de savanne verveelt nooit. Overnachting in een tented chalet in Mbalageti****. Vanuit de lodge, die op een heuvel gebouwd is, geniet je van een prachtig uitzicht.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. 5e dag

  Serengeti

  Beleef een volledige dag game drive in het bekendste park van Tanzania. Lunchen doen we eveneens in het park met een picknick. Wees extra aandachtig in de buurt van “kopjes”, de granieten rotsheuvels die in de savanne opduiken. Leeuwen en cheetah’s gebruiken deze kopjes voor hun middagdutjes of als uitkijkpost om hun prooi te bespieden. Als de zon achter de acacia’s verdwijnt, tovert de gids een koelbox tevoorschijn, gevuld met jouw favoriete drankje. Een sundowner is de ideale afsluiter van deze spannende dag. Geniet van een roodgele zonsondergang, zoals je die enkel in Afrika ziet. Overnachting in Mbalageti****.


  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 6. 6e dag

  Serengeti – Karatu

  Na een vroeg ontbijt zet je de reis verder richting Karatu, een landbouwcentrum aan de voet van de Ngorongoro krater. Onderweg stoppen we aan de Olduvaikloof of “de wieg van de mensheid”. In Karatu, kan je optioneel een koffieplantage bezoeken (indien de tijd het toelaat). Koffie behoort tot Tanzania’s belangrijkste exportproducten. Overnachting in Bougainvillea Safari Lodge***+.


  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 7. 7e dag

  Karatu - Ngorongoro krater – Karatu

  Voorzien van een picknicklunch, vertrek je vandaag voor een unieke safaribeleving in de 600 meter diepe Ngorongoro krater. Wat ooit deel uitmaakte van een reusachtige vulkaan, is nu een grote komvormige krater. De steile wand vormt een natuurlijke afsluiting voor de naar schatting 30.000 wilde dieren die hier leven. Nergens ter wereld vind je een grotere concentratie aan wildlife. Dit reservaat krijgt terecht de bijnaam “Ark van Noah”. Je rijdt langs moerassen, meren, open graslanden en zandduinen. Het is je laatste kans om de voltallige big five van je lijstje te schrappen. Overnachting in Bougainvillea Safari Lodge***+.


  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  in de schaduw van de Kilimanjaro
 8. 8e dag

  Karatu – Arusha – Zanzibar

  Het einde van de safari is in zicht. Voor we de terugreis inzetten proef je van de couleur locale. Je bezoekt de traditionele markt van Karatu, waar je lokale specerijen, houtsnijwerk en sieraden terugvindt. Ideaal voor leuke souvenirs! Na de lunch in Arusha, rij je naar de luchthaven voor de vlucht naar het exotische eiland Zanzibar. Hier neem je afscheid van de chauffeurs/gidsen. Het warme zeewater van de Indische oceaan lonkt. Overnachting in Kiwengwa Beach Resort****, op basis van all inclusive.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 9. 9e-11e dag

  Zanzibar

  Geniet van de rust, de parelwitte stranden, de wuivende palmbomen en de vele faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Ga snorkelen tussen de adembenemende koraalriffen of struin door de smalle straatjes in het historische Stone Town. Ontspan en doe waar jij zin in hebt! Overnachting in Kiwengwa Beach Resort****, op basis van all inclusive.

  all inclusive

  Kiwengwa Beach Resort
 10. 12e dag

  Zanzibar – Brussel

  De tijd is aangebroken om afscheid te nemen van deze zonovergoten bestemming. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 11. 13e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Infos Utiles

Hotels

 • 1n in Arusha in Ilboru Safari Lodge***
 • 1n in Lake Manyara in Manyara Wildlife Safari Camp***
 • 2n in Serengeti in Mbalageti**** (tented chalet)
 • 2n in Karatu in Bougainvillea Safari Lodge***+
 • 4n in Zanzibar in Kiwengwa Beach Resort****

Boek op voorhand een night game drive

3e dag: Je rijdt na sluitingstijd het Lake Manyara park binnen en ziet dieren die je overdag niet tegenkomt. Een Engelstalige gids vertelt je alles over deze nachtdieren. De game drive vertrekt om 20u00 en duurt 2,5 uur. 
 
€ 217 per persoon

TUI paspoort

Cultuur ♦♦◊◊◊ 
Natuur ♦♦♦♦♦ 
Accommodatie ♦♦♦♦◊ 
Fysiek ♦♦◊◊◊ 


Aantal deelnemers

Min. 11 personen, max. 18 personen


Opmerkingen

 • Wil je Tanzania in select gezelschap ontdekken? Boek deze rondreis met een privéchauffeur/gids (Best of Tanzania) p. 191
 • Liefst een zachte reistas voorzien tijdens de safari (wegens transport in 4x4)

Destination

Tanzanie

Formalités de voyage

 • Passeport international (valable au moins 6 mois après l’arrivée en Tanzanie)
 • Un visa est requis pour les voyageurs se rendant en Tanzanie. Vous pouvez l'obtenir à l'arrivée ou en faire la demande en ligne avant votre départ sur la page https://eservices.immigration.go.tz/visa et le régler par carte de crédit. Une fois la demande approuvée, votre visa reste valable 90 jours. Le prix s’élève à 50 $ par personne (sous réserve de modification).
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Le vaccin contre la fièvre jaune est recommandé (min. 10 jours avant l’arrivée).
 • La prise de médicaments antipaludiques est fortement conseillée.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Dans les zones de haute altitude, comme le Serengeti et le Ngorongoro, vous profitez de températures agréables en journée, mais elles diminuent considérablement la nuit. À Zanzibar, il fait chaud et humide presque toute l'année et les températures descendent à peine en dessous de 20 degrés la nuit. La Tanzanie connaît 2 saisons des pluies: d'avril à mi-juin et en novembre. Durant les saisons sèches, nous faisons une distinction entre une période très chaude (de décembre à février) et une période un peu plus fraîche (de juin à octobre), avec des températures toujours agréables.

Décalage horaire

Été: + 1h
Hiver : + 2h

Devise locale

Shilling tanzanien (TZS)


Chargement en cours