Retour à l'accueil

Umbrië, het groene hart van Italië

Italie

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Umbrië, het groene hart van Italië - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Op ontdekking in "het land van Franciscus van Assisi"
 • Oude, ommuurde heuvelstadjes met middeleeuwse straten
 • Landschap van glooiende zachtgroene heuvels en wijn- en olijfgaarden
 • De watervallen van Marmore
 • IN DE KIJKER: Centraal gelegen hotels met restaurants op wandelafstand

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Rome - Montefalco - Spoleto

  Vlucht naar Rome. Bij aankomst rijden we aansluitend naar Montefalco voor een eerste kennismaking met de regio. Deze ommuurde stad, die hoog boven de wijngaarden uittorent, wordt ook wel het 'balkon van Umbrië' genoemd. We wandelen door de Corso Mameli naar de Chiesa di Sant'Agostino en naar het centraal gelegen Palazzo del Comune. De middeleeuwse toren biedt je een schitterend vergezicht over Spoleto, Assisi, Perugia en andere Umbrische steden die je de volgende dagen zal ontdekken. Verder staan onder andere het Museo di San Francesco, met de fresco's van Benozzo, en de Chiesa di Santa Chiara op het programma. Montefalco heeft ook voor de fijnproevers heel wat te bieden. Proef tijdens je vrije lunch van de heerlijke Umbrische olijfolie of bestel een glas 'Sagrantino di Montefalco', één van de beste Italiaanse rode wijnen. In de namiddag rijden we verder naar Spoleto voor check-in in hotel Clitunno****, waar we vier nachten verblijven.

  Assisi
 2. 2e dag

  Spoleto - Todi - Carsulae - Marmore - Spoleto

  In het sfeervolle stadje Todi duiken we de middeleeuwen in. We bezoeken de Dom met zijn indrukwekkende trap en de Piazza Garibaldi, een plein dat een mooi uitzicht biedt over het dal, de heuvels in de verte en de oude stadspoorten. Aan de Piazza del Popolo bevinden zich het gotische Palazzo dei Priori dat vroeger de zetel was van de stadsbestuurder, het Palazzo del Capitano en het Palazzo del Popolo, een van de oudste gemeentepaleizen van Italië. Buiten de stadspoorten bevindt zich de mooiste renaissancekerk van Umbrië: de Santa Maria della Consolazione. We vervolgen onze weg naar de archeologische site van Carsulae en de Cascate delle Marmore, de hoogste kunstmatige waterval van Europa die door de Romeinen werd aangelegd om overstromingen te voorkomen. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Cascate delle Marmore
 3. 3e dag

  Spoleto - Lugnano - Amelia - Orvieto - Spoleto

  Na het ontbijt bezoeken we Lugnano en de historische stad Amelia. Hierna rijden we verder naar Orvieto, prachtig gelegen op een 315 m hoog plateau met steile wanden van vulkanische tufsteen. Het stadsbeeld wordt hier volledig gedomineerd door de Dom waar een uiterst kostbaar reliekschrijn wordt bewaard. De fresco's in de Madonna di San Brizio kapel zijn ook een pareltje. We bezoeken hierna de Pozzo di San Patrizio, een historische waterput. Een zicht op de stadswallen en de vlakte rondom laat vermoeden wat een versterkte site Orvieto ooit is geweest. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Orvieto
 4. 4e dag

  Spoleto - Bevagna - Spoleto

  Vandaag bezoeken we Bevagna, een charmant stadje met een typisch middeleeuwse sfeer die je vooral aantreft aan het Piazza Silvestri. Rond het plein staan drie mooie romaanse kerken: Chiesa San Silvestro, Chiesa San Michele en S.S. Domenica e Giacomo. Nadien rijden we terug naar Spoleto met zijn vele gezellige steile steegjes en verdoken pleinen en fonteinen. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Umbrië
 5. 5e dag

  Spoleto - Spello - Assisi

  Het prachtige Spello verrijst steil op de uiterste zuidflank van de Monte Subasio. Dit versterkt stadje is geheel opgetrokken uit natuursteen die uit de berg is gedolven. We vinden hier tal van Romeinse poorten en middeleeuwse kerken terug. In de kerk Santa Maria Maggiore bevinden zich schitterende fresco's van Pinturicchio en Perugino. We vervolgen de dag met een bezoek aan Assisi dat prachtig is gelegen in het heuvelachtige landschap. Het charmante centrum kenmerkt zich door smalle straatjes, pittoreske winkels en talrijke monumenten die hun middeleeuwse karakter hebben behouden. Net buiten het stadscentrum bevindt zich de Santa Maria degli Angeli. Centraal in deze 16e-eeuwse basiliek staat de oude kapel La Porziuncola. Het fresco boven het altaar beeldt enkele episodes uit van de geschiedenis van de franciscaanse orde. In het hart van de stad staat de Sint-Franciscusbasiliek centraal. Overnachting in hotel Dal Moro Gallery**** in Assisi, waar we drie nachten verblijven.

  ontbijt

  Assisi
 6. 6e dag

  Assisi - Gubbio - Città di Castello - Assisi

  Gubbio is gelegen in het noorden van Umbrië. Dit plaatsje ligt op een steile helling van de Monte Ingino. We klimmen tot bij het Palazzo dei Consoli en nog hoger tot aan de Dom. De tweede stad die we vandaag bezoeken is Città di Castello. Haar historische kern wordt afgeschermd door oude stadsmuren waardoor haar middeleeuwse karakter goed behouden blijft. Het Palazzo Vitelli met zijn pinacotheek is een aanrader. Ook de nabijgelegen San Domenicokerk, de Dom, het Palazzo dei Priori en de San Francescokerk zijn een bezoekje waard. Voor de liefhebbers van moderne kunst zijn er de musea van Burri. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Gubbio
 7. 7e dag

  Assisi - Perugia - Assisi

  Vandaag is Perugia aan de beurt, de heuvelachtige hoofdstad van Umbrië en tevens een levendige universiteitsstad. We komen de stad binnen doorheen de Rocca Paolina. Hierop stond vroeger de pauselijke burcht die door een ondergronds netwerk van gangen uit historische tijden verbonden was met verschillende strategische punten in de stad. Rond het plein Piazza IV Novembre staan de kathedraal van San Lorenzo, de Loggia di Braccio Fortebraccio en het Palazzo dei Priori met de Galleria Nazionale dell'Umbria. Een bezoek aan de Etruskische Poort, het oratorium van San Bernardino en de charmante Sant’Angelokerk in het noordelijke stadsgedeelte vragen een zeker uithoudingsvermogen vanwege de hoogteverschillen. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Perugia
 8. 8e dag

  Assisi - Rome - Brussel

  Ontbijt in het hotel. Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Rome voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Umbrië

Infos Utiles

Hotels

 • 4n in Spoleto in hotel Clitunno****
 • 3n in Assisi in hotel Dal Moro Gallery****

Halfpension mogelijk

Wil je zorgeloos genieten van een heerlijk avondmaal? Kies dan voor de formule op basis van halfpension! Het supplement voor halfpension omvat 7x avondmaal, dranken niet inbegrepen.

€ 154 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Destination

Italie

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Les parties centrale et méridionale du continent italien, tout comme les îles de la Sicile et de la Sardaigne, connaissent un climat méditerranéen avec des étés chauds et secs, et des hivers doux et pluvieux. La meilleure période de voyage s'étend donc de mai à septembre inclus. Durant celle-ci, vous profitez de températures agréables ou chaudes et les précipitations sont rares. Les températures moyennes en journée varient de 21 à 24 °C en mai et de 24 à 27 °C en juin et en septembre. Juillet et août sont les mois les plus chauds. Avec des températures autour des 30 °C et parfois même bien supérieures, ces mois d'été peuvent être perçus comme accablants et étouffants. Pour le nord de l'Italie aussi, la meilleure période de voyage s'étend de mai à septembre inclus. Cependant, en raison de la présence des montagnes, le temps y est plus imprévisible. De ce fait, il y a toujours un petit risque de pluie et les températures sont un peu plus basses.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Euro (EUR)


Chargement en cours