Retour à l'accueil

Tuktuks en tropische stranden

Thaïlande

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Tuktuks en tropische stranden - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 11 personen, max. 25 personen 

 • Nederlandstalige lokale gids

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Het beste van 2 werelden in 1 reis: groepsreis met als kers op de taart een heerlijk strandverblijf

 • De metropool Bangkok met haar kleurrijke markten en tempels

 • Bezoek aan de traditionele bergvolkeren in het Noorden

 • Leer een traditioneel dessert ‘’Khao Lam’’ maken

 • IN DE KIJKER: Nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel

  Vertrek vanuit Brussel naar de luchthaven van Bangkok.

 2. 2e dag

  Bangkok

  Aankomst in Bangkok waar je wordt opgewacht door de Nederlandstalige lokale gids voor de transfer naar het hotel. De rest van de dag ben je vrij. Laat je meteen onderdompelen in de hectische sfeer van deze stad. Probeer zeker de traditionele street food eens uit! Overnachting in hotel Century Park****, waar we drie nachten verblijven.

 3. 3e dag

  Bangkok

  Vandaag breng je een bezoek aan de grootste bloemen- en groentenmarkt van de stad, gelegen langs de Chao Phrayarivier. Vervolgens verken je het schitterende Koninklijk Paleis met de gouden tempels en de Wat Phra Keo. De rest van de dag kan je op eigen houtje indelen. Wie wenst, kan deelnemen aan de optionele Chinatown & Klongs Tour (inclusief lunch). Ontdek de smalle steegjes, de charmante theehuizen en de dagelijkse levensstijl in deze grootstad. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Bangkok

  Vandaag heb je de tijd om de stad zelf te gaan verkennen. Je kan ook optioneel deelnemen aan een excursie naar de floating market, even buiten Bangkok, waar zowat alles te vinden is. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Bangkok - Mahachai - Kanchanaburi / River Kwai

  Met de trein verlaat je de grootstad, richting het platteland. Onderweg naar Mahachai werp je een eerste blik op het traditionele dagelijkse leven. Bij aankomst in Mahachai bezoek je Thailands grootste vis- en specerijenmarkt. Verder naar Kanchanaburi voor een bezoek aan de bekende brug over de rivier Kwai en het bijhorende oorlogskerkhof. In het nabijgelegen JEATH-museum leer je meer over de bouw van deze beruchte brug. De afkorting JEATH staat voor Japan, Engeland, Australië, Thailand en Holland. De krijgsgevangen uit deze 5 landen waren betrokken bij de aanleg van de beruchte 'Dodenspoorlijn'. Nadien kan je optioneel genieten van een boottocht over de Kwai. Overnachting in het Felix River Kwai Resort****.

  ontbijt, middagmaal

  The guarding eye of Buddha
 6. 6e dag

  Kanchanaburi / River Kwai - Ayutthaya - Phitsanulok

  Vandaag maak je op unieke wijze kennis met de Thaise keuken door zelf een Khao Lam dessert te maken. Nadien bezoek je de oude stad Ayutthaya, de imposante voormalige hoofdstad van Siam, de vroegere benaming voor Thailand. In 1767 werd deze stad vernield en geplunderd door de Birmezen waardoor veel tempels veranderden in ruïnes. De oude tempels van Wat Phra Sri Samphet en Wat Yai chai Mongkol liggen temidden van een prachtig groen historisch park. Hier kom je oog in oog te staan met tal van Boeddhabeelden in allerlei formaten. In de namiddag reis je door naar Phitsanulok. In de avond heb je vrije tijd. Overnachting in hotel Amarin Lagoon Phitsanulok*** of Imperial Phitsanulok***.

  ontbijt, middagmaal

  The guarding eye of Buddha
 7. 7e dag

  Phitsanulok - Sukhothai - Chiang Rai

  De eerste stop vandaag is het historisch park van Sukhotai, dat vooral beroemd is om zijn indrukwekkende tempels en gebouwen. Deze stad was vroeger een kosmopolitisch koninkrijk met vele verschillende bevolkingsgroepen die elk hun eigen stempel op de stad drukten. Je verkent het prachtig aangelegde historische park met de immense boeddhabeelden en serene lotusvijvers. Via Phayao en een mooie bergachtige route rijden we naar Chiang Rai, gelegen in het Thaise hoogland. We verblijven twee nachten in hotel Laluna Chiang Rai****.

  ontbijt, middagmaal

 8. 8e dag

  Chiang Rai - Gouden Driehoek - Chiang Rai

  Bezoek aan de Gouden Driehoek, het niet al te bekende drielandenpunt waar Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Dit is de plek waar de opiumteelt enige tijd geleden nog flink bloeide. De overheid heeft zich enorm ingezet om de bergstammen ertoe te brengen om andere gewassen te verbouwen. De afgelopen jaren zijn veel opiumvelden vernietigd. Nadien stap je aan boord voor een boottocht op de Mekongrivier langs de oevers van Laos. Terug naar Chiang Rai. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal

  The guarding eye of Buddha
 9. 9e dag

  Chiang Rai - Chiang Mai

  Via de prachtige Doi Sakhet Highway rijd je naar Chiang Mai. Onderweg bezoek je de Witte Tempel, Wat Rong Khun. De witte kleur staat voor de puurheid van Boeddha. Last van de schitteringen? Dat komt door de zon die op de vele spiegeltjes in de decoraties van de tempel schijnt. Aankomst in Chiang Mai. Na de middag beklim je de berg Doi Suthep voor een bezoek aan het indrukwekkende, vergulde tempelcomplex Wat Phrathat Doi Suthep. Na de klim van bijna 300 trappen word je boven beloond met een prachtig uitzicht over de stad Chiang Mai en de omliggende groene valleien. Overnachting in hotel The Empress Chiang Mai****, waar we twee nachten verblijven.

  ontbijt, middagmaal

  The guarding eye of Buddha
 10. 10e dag

  Chiang Mai

  In de voormiddag brengen we een interessant bezoek aan de bekende lokale ambachtelijke dorpjes waar je een enorme diversiteit aan handwerk kunt bewonderen en de bijhorende souvenirs kunt kopen. De rest van de dag kan je naar eigen wil indelen. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal

 11. 11e dag

  Chiang Mai - Bangkok

  In de ochtend heb je de mogelijkheid om een plons in het zwembad te maken of om nog wat souvenirs aan te schaffen. Je kan ook optioneel deelnemen aan een fietstocht. Stap op de fiets en maak op een sportieve manier kennis met het zuidelijke, landelijke gedeelte van Chiang Mai. Je fietst een mooie route langs de oevers van de Pingrivier, over smalle lokale weggetjes, zwaait naar de vriendelijke bevolking en rijdt door de prachtige natuur. Nadien transfer naar het station van Chiang Mai, waar we de nachttrein naar Bangkok nemen. Overnachting in de trein.

  ontbijt

 12. 12e dag

  Bangkok - Hua Hin

  Bij aankomst in het treinstation van Bangkok word je opgewacht voor de transfer naar Hua hin. Hier ga je nog een paar dagen heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand. Overnachting in het Loligo Resort****, waar we twee nachten verblijven.

  ontbijt

 13. 13e dag

  Hua Hin

  Vrije tijd om van het strandverblijf en de faciliteiten te genieten. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

 14. 14e dag

  Hua Hin - Bangkok

  Vrije tijd tot je wordt opgehaald voor de transfer terug naar de luchthaven. Terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 15. 15e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel, een karrenvracht aan herinneringen rijker.

Infos Utiles

Hotels

 • 3n in Bangkok in hotel Century Park****
 • 1n in Kanchanaburi in het Felix River Kwai Resort****
 • 1n in Phistsanulok in hotel Amarin Lagoon Phitsanulok*** of Imperial Phitsanulok***
 • 2n in Chiang Rai in hotel Laluna Chiang Rai****
 • 2n in Chiang Mai in hotel The Empress Chiang Mai****
 • 1n aan boord van de nachttrein in 2e klasse
 • 2n in Hua Hin in het Loligo Resort****

Aantal deelnemers

Min. 11 personen, max. 25 personen 


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦◊◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦◊◊◊


Destination

Thaïlande

Formalités de voyage

 • Passeport international (valable au moins 6 mois après l’arrivée en Thaïlande)
 • Visa obligatoire à partir de 30 jours
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Le risque de paludisme est modéré dans les provinces de Mae Hong Son, de Lampang et de Si Saket. La prise de médicaments antipaludiques est fortement recommandée pour les personnes à plus haut risque qui voyagent dans ces provinces.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

La Thaïlande connaît un climat tropical avec des températures qui descendent rarement en dessous de 20 °C et qui peuvent atteindre 35 °C. Même si le pays connaît des mois très secs, les précipitations peuvent être très nombreuses de juillet à septembre. Elles durent rarement toute la journée, mais sont régulières. C'est alors la période de mousson. La meilleure période de voyage s'étend de novembre à mars. En revanche, durant les mois d'avril, de mai et de juin, il fait moins chaud pour explorer le pays. De plus, c'est durant la saison des pluies que le paysage est le plus vert.

Décalage horaire

Été: + 5h
Hiver: + 6h

Devise locale

Baht thaïlandais (THB)


Chargement en cours