Retour à l'accueil

Tuin van Eden

Afrique du Sud

dès 3.939 € /pers.;

 • 18 Jours / 16 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Repas selon programme
Tuin van Eden - TUI

Résumé

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Zuid-Afrika’s mooiste route: de Panoramaroute
 • Natuurpracht langs de tuinroute
 • Bruisende metropool Kaapstad en de wijnlanden
 • Safari's in het Nambiti privéwildreservaat 
 • IN DE KIJKER:
  • Verblijf in superieure lodges en hotels, waaronder een privéwildreservaat
  • Veel excursies en maaltijden reeds inbegrepen

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mer 2 jeu 3 ven 4 sam 5 dim
6 lun 7 mar 8 mer 9 jeu 10 ven 11 sam 12 dim
13 lun 14 mar 15 mer 3.939 € retour le 04-03-2023 Plus que 10 places disponibles Choisir 16 jeu 17 ven 18 sam 19 dim
20 lun 21 mar 22 mer 23 jeu 24 ven 25 sam 26 dim
27 lun 28 mar
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

 • Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids
 • Internationale vluchten met Qatar Airways of Lufthansa
 • Binnenlandse vlucht Johannesburg-Port Elizabeth met British Airways/Comair
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 16x ontbijt, 6x middagmaal, 10x avondmaal
 • Stadsbezoek Port Elizabeth, Knysna, Stellenbosch, Franschhoek en Kaapstad
 • Toegangsgelden voor God’s Window, Three Rondavels en Bourke’s Luck langs de Panoramaroute, Krugerpark, Cangogrotten, struisvogelboerderij, Tsitsikamma National Park (Storms River Mouth en Big Tree), Garden Route Botanical Garden, Stellenbosch dorpsmuseum, Paarl Taalmonument, District Six museum, Kaap de Goede Hoop, Cape Point (inclusief retourticket voor de kabelbaan) en Boulder’s Beach
 • Een ochtend – en namiddag gamedrive in het Nambiti privéwildreservaat
 • Volledige dag gamedrive in open 4x4 in Kruger NP
 • Wandeling in het Royal Natal NP
 • Bezoek aan Ngwenya glass factory & Swazi candles factory, Oudebosch Farmstall & proteaboerderij
 • Wijndegustatie in Franschhoek
 • Kabelbaan naar de top van Tafelberg

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Carnet de route

 1. 1e dag

  BRUSSEL - JOHANNESBURG

  Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 2. 2e dag

  JOHANNESBURG - MACHADODORP

  Welkom in Zuid-Afrika! De lokale gids en chauffeur brengen ons naar de provincie Mpumalanga. Deze regio is de thuisbasis van de Ndebele-bevolking, bekend om hun kleurrijke jurken, kralenwerk en hoepels. In Middelburg bezoeken we een authentiek Ndebeledorp met de artistieke huizen die zijn versierd met geometrische patronen. Na de lunch is er vrije tijd om te genieten van de fantastische landschappen in de hooglanden van Mpumalanga. Overnachting in Kloppenheim Country Estate****.

  middagmaal

 3. 3e dag

  MACHADODORP – HAZYVIEW

  Na het ontbijt rijden we naar Hazyview via de spectaculaire Panoramaroute. We stoppen eerst in Graskop waar je eventueel met de Graskop Gorge Lift naar het bos onderaan de kloof kunt gaan. Na de lunch leidt de route verder naar het Blyde River Canyon Nature Reserve. De 26 kilometer lange vallei is een van de belangrijkste natuurlijke wonderen van Zuid-Afrika. Bewonder prachtige landschappen vanaf de uitkijkpunten God's Window en de Three Rondavels. Verder naar de ongewone rotsformaties bij Bourke’s Luck. Overnachting in Casa Do Sol**** of Umbhaba Eco Lodge****.

  ontbijt

  Panoramaroute
 4. 4e dag

  HAZYVIEW - KRUGER

  Vroeg uit de veren voor een volledige dag gamedrive per open 4x4 in het Kruger National Park. Na de nodige uitleg brengt de ranger ons dicht bij de dieren. Sommigen worden net wakker, anderen sluiten een drukke nacht af van speuren en jagen. Met een beetje geluk kom je in de loop van de dag wel oog in oog te staan met de voltallige ‘Big Five’. De spanning is te snijden wanneer een leeuw zo kort nadert dat je hem bijna kan aanraken! Kijk goed rond, want misschien zie je wel een luipaard slapen in een boom. Overnachting in Pestana Kruger Lodge****.

  ontbijt, avondmaal

  Krugerpark
 5. 5e dag

  KRUGER – ESWATINI - MKUZE

  Vandaag trekken we zuidwaarts naar eSwatini, het voormalige Swaziland waar een bezoek aan de hoofdstad Mbabane gepland staat. De stad ligt op 1200 meter hoogte in het Mdimba-gebergte. In het dorpje Ngwenya bezoeken we de glasfabriek, Er wordt alleen gebruik gemaakt van gerecylceerd glas dat vervolgens wordt gesmolten en met de mond geblazen. Daarna verder naar de Swazi kaarsenfabriek waar unieke kleurrijke Swazi kaarsen worden gemaakt. Via de Ubombo Mountains eindigen we in Mkuze waar we de komende 2 nachten verblijven in hotel Ghost Mountain Inn****.

  ontbijt, avondmaal

 6. 6e dag

  MKUZE

  Vrije dag. Zin om te rusten of heb je het liever wat actiever? Boek dan een van de vele activiteiten die het hotel aanbiedt; zoals een boottocht op het Jozini-meer, een gamedrive in Hluhluwe of een van de begeleide wandelingen. Avondmaal in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 7. 7e dag

  MKUZE - NAMBITI

  Na het ontbijt verlaten we Mkuze en gaan we verder richting Nambiti. Deze route leidt ons door een gebied vol historie. Meer dan 200 jaar lang waren hier de slagvelden tussen de legers van de Zoeloes en de blanke pioniers van het machtige Britse leger. Eenmaal aangekomen in het Nambiti privé-wildreservaat, is er voldoende tijd om in te checken, te lunchen en wat te rusten alvorens we in de namiddag van een game drive genieten. Ook hier is de voltallige ‘Big Five’ aanwezig. Overnachting in The Springbok Lodge****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 8. 8e dag

  NAMBITI - DRAKENSBERGEN

  Geniet 's ochtends van nog een gamedrive in het privé-wildreservaat van Nambiti voordat we onze reis vervolgen richting Drakensbergen. Er zijn weinig plekken op deze aardbol die zo indrukwekkend zijn als Drakensbergen. 's Middags maken we hier een begeleide wandeling. De eindeloze reeks aan bergen, de vele watervallen, graslandschappen, valleien, rivieren en bossen maken het een prachtige regio. Overnachting in The Cavern Resort****, waar we 2 nachten verblijven.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 9. 9e dag

  DRAKENSBERGEN

  In de ochtend staat er weer een heerlijke natuurwandeling op het programma in het Royal Natal National Park. Dit park heeft een van de mooiste berglandschappen van Afrika. Het belangrijkste kenmerk is het wereldberoemde amfitheater, een rotswand van ongeveer vijf kilometer lang en 500 meter hoog. Aanschouw ook de Tugelawaterval, de op-een-na hoogste waterval ter wereld.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Royal Natal NP
 10. 10e dag

  DRAKENSBERGEN – JOHANNESBURG - PORT ELIZABETH

  Rit naar de luchthaven voor de namiddagvlucht naar Port Elizabeth, een stad waar de Britse invloeden goed merkbaar zijn. Overnachting in The Kelway Hotel****.

  ontbijt, avondmaal

  Port Elizabeth
 11. 11e dag

  PORT ELIZABETH – PLETTENBERG

  Tijdens de voormiddag maken we een stadswandeling in Port Elizabeth. Onderweg bezoeken we een farm stall en proteaboerderij, waar we proeven van de plaatselijke ‘Roosterkoek’. In het Tsitsikammawoud wandelen we tussen reusachtige bomen en over de bekende hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Verder naar de populaire badplaats Plettenberg Bay, prachtig gelegen aan de Indische Oceaan. De volgende 2 nachten verblijf je in The Robberg Beach Lodge****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Tsitsikammawoud
 12. 12e dag

  PLETTENBERG

  Hier valt zo veel te beleven dat we de keuze vandaag aan jou laten. Tijdens een optionele boottocht in de ochtend kan je pelsrobben en dolfijnen gaan spotten. Van juni tot november maak je zelfs kans om walvissen te zien. Ga wandelen in het prachtige Robberg Nature Reserve, bezoek een township of scoor een hole-in-one op het golfterrein van Plettenberg Bay Country Club. Een rustige namiddag aan het strand kan uiteraard ook.

  ontbijt

  Plettenberg Bay
 13. 13e dag

  PLETTENBERG – OUDTSHOORN

  We volgen de Tuinroute verder naar Knysna waar je een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de lagune van de zee. In George breng je een bezoek aan de Garden Route Botanical Garden Trust, waar je meer te weten komt over allerlei inheemse boomsoorten. De volgende stop is de struisvogelboerderij in Oudtshoorn, waar verschillende soorten struisvogels ronddartelen. Ze krijgen de naam van een beroemdheid dus wie weet ontmoet je Lady Gaga wel! Proef hier van de heerlijke struisvogelspecialiteiten. Overnachting in Hlangana Lodge****.

  ontbijt, avondmaal

  Oudtshoorn
 14. 14e dag

  OUDTSHOORN - STELLENBOSCH

  ’s Ochtends bewonderen we de prachtige druipsteenformaties in de Cangogrotten. Nadien reizen we via de Route 62 naar Stellenbosch. De volgende 2 nachten verblijf je tussen de wijngaarden in De Zalze Lodge****.

  ontbijt, avondmaal

  Stellenbosch
 15. 15e dag

  STELLENBOSCH

  Vandaag staat de Kaapse wijnstreek op het programma. Eerste stop is Stellenbosch, met zijn typische witte Kaap-Hollandse huizen waar we het dorpsmuseum bezoeken. In Franschhoek herdenkt het Huguenot monument de komst van de Fransen, die ook de wijncultuur met zich meebrachten. Nadien korte stop aan het Taalmonument in Paarl alvorens we de wijnkelder van het prachtige landgoed ‘Rust en Vrede’ bezoeken. Een degustatie mag hier uiteraard niet ontbreken.

  ontbijt, middagmaal

  Kaapse wijnstreek
 16. 16e dag

  STELLENBOSCH – KAAPSTAD

  Vandaag gaan we op verkenning in de Moederstad. Met de kabellift gaan we naar de top van de Tafelberg om bij een blauwe lucht van het prachtige uitzicht te genieten. Nadien verder naar Company’s Gardens voor de lunch. We bezoeken ook de kleurrijke Bo-Kaap en het beklijvende District 6 Museum, waar het verhaal over het apartheidsregime wordt verteld. Rest van de namiddag vrije tijd aan het V&A Waterfront. De volgende 2 nachten verblijf je in Hyatt Regency Cape Town Hotel****.

  ontbijt

  Tafelberg, Kaapstad
 17. 17e dag

  KAAPS SCHIEREILAND

  Het Kaaps Schiereiland is een van de mooiste ter wereld. Vanuit Houtbaai maak je bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Verder naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point voor een adembenemend uitzicht. Ten slotte mak je bij Boulders Beach nog kennis met de schattige pinguinkolonie.

  ontbijt

  Boulders Beach, Kaaps Schiereiland
 18. 18e dag

  KAAPSTAD - BRUSSEL

  Vrije tijd om deze bruisende stad verder te verkennen of op souvenirjacht te gaan. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Bo-Kaap, Kaapstad
 19. 19e dag

  BRUSSEL

  Aankomst in Brussel.

Infos Utiles

Hotels

 • 1n in Machadordorp in hotel Kloppenheim Country Estate****
 • 1n in Hazyview in hotel Casa Do Sol**** of Umbhaba Eco Lodge****
 • 1n in de Kruger Regio in Pestana Kruger Lodge****
 • 2n in Mkuze in hotel Ghost Mountain Inn**
 • 1n in privé-wildreservaat Nambiti in The Springbok Lodge****
 • 2n in Drakensbergen in The Cavern Resort****
 • 1n in Port Elizabeth in hotel Kelway****
 • 2n in Plettenberg Bay in hotel The Robberg Beach Collection*****
 • 1n in Oudtshoorn in Hlangana Lodge****
 • 2n in Stellenbosch in de De Zalze Lodge****
 • 2n in Kaapstad in hotel Commodore****

Aantal deelnemers

Min. 12 personen, max. 18 personen


TUI Paspoort

Cultuur ♦♦♦◊◊ 
Natuur ♦♦♦♦◊ 
Accommodatie ♦♦♦♦◊ 
Fysiek ♦♦◊◊◊


Destination

Afrique du Sud

Formalités de voyage

 • Passeport international (valable au moins 30 jours après le départ d’Afrique du Sud) avec au minimum 2 pages vides.
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • La prise de médicaments antipaludiques est fortement conseillée de septembre à mai inclus dans l’extrême nord et le nord-est du pays (y compris pour le parc national Kruger). Il n’y a pas de risque de paludisme dans la moitié sud du pays.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Grâce à son climat doux, l'Afrique du Sud peut être visitée tout au long de l'année. En raison de sa taille, le pays présente différentes zones climatiques. La période d'octobre à fin avril est la plus adaptée pour visiter la région méridionale autour de la ville du Cap. Il fait alors chaud et sec, un temps comparable à l'été en Espagne. Dans les régions septentrionales, le risque de précipitations est plus élevé durant cette période. La saison idéale pour visiter un parc naturel, comme celui de Kruger, s'étend de mai à fin septembre. Les précipitations sont alors presque inexistantes, ce qui permet d'observer plus facilement les animaux. En journée, vous profitez de températures agréables. Le soir et la nuit, elles sont plus froides. Dans la région du Cap, il faut tenir compte du risque de précipitations à cette période. Vous souhaitez voyager à travers tout le pays? Optez alors pour les mois de transition (mars-mai ou septembre-novembre).

Décalage horaire

Été: pas de décalage horaire
Hiver: + 1h

Devise locale

Rand sud-africain (ZAR)


Chargement en cours