Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Tuin van Eden

Afrique du Sud

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Tuin van Eden - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 10 personen, max. 16 personen

 • Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Zuid-Afrika’s mooiste route: de Panoramaroute
 • Natuurpracht langs de tuinroute
 • Bruisende metropool Kaapstad en de wijnlanden
 • Safari in een privéwildreservaat grenzend aan Krugerpark
 • IN DE KIJKER:
  • Verblijf in superieure lodges en hotels, waaronder 3-daags verblijf in een privéwildreservaat
  • Veel excursies en maaltijden reeds inbegrepen

Carnet de route

 1. 1e dag

  BRUSSEL - JOHANNESBURG

  Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 2. 2e dag

  JOHANNESBURG - PRETORIA

  Welkom in Zuid-Afrika! De lokale gids en chauffeur brengen ons naar Pretoria, de administratieve hoofdstad. Wandel langs de regeringsgebouwen en kom meer te weten over de geschiedenis van de blanke Afrikaner in het Voortrekker monument. Overnachting in Kievits Kroon Country Estate****.

  avondmaal

  Pretoria
 3. 3e dag

  PRETORIA - HOEDSPRUIT

  We verlaten Pretoria en reizen via Tzaneen verder naar de regio rond Hoedspruit. In de namiddag genieten we in open 4x4 van onze eerste game drive in Karongwe Private Game Reserve. De volgende 2 nachten verblijf je in Shiduli of Chisomo Lodge****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 4. 4e dag

  HOEDSPRUIT REGIO

  Zowel in de ochtend als in de namiddag beleven we unieke safari's in het Karongwe privéwildreservaat. Via off road paden brengt de ranger ons dicht bij de dieren. De voltallige Grote Vijf is hier aanwezig. De spanning is te snijden wanneer een leeuw zo kort nadert dat je hem bijna kan aanraken! Kijk goed rond, want misschien zie je wel een luipaard slapen in een boom. Om nog maar te zwijgen van de sundowner. Geniet op een idyllische plaats in de bush van een hapje en een drankje bij de ondergaande zon.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. 5e dag

  HOEDSPRUIT REGIO - HAZYVIEW

  Vroeg uit de veren voor een laatste game drive. Daarna rijden we naar Hazyview via de spectaculaire Panoramaroute. Bewonder prachtige landschappen vanaf de uitkijkpunten God's Window en de Three Rondavels. Verder naar de ongewone rotsformaties bij Bourke’s Luck. In het oude mijnwerkersdorpje Pilgrim’s Rest stappen we even terug in de tijd. De volgende 2 nachten verblijf je in hotel Sabi River Sun Resort****.

  ontbijt, avondmaal

  Panoramaroute
 6. 6e dag

  KRUGER NATIONAL PARK

  Volledige dag safari onder leiding van een ervaren ranger in een open 4x4 in het wereldberoemde Krugerpark.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Krugerpark
 7. 7e dag

  HAZYVIEW - JOHANNESBURG - PORT ELIZABETH

  Rit naar de luchthaven voor de namiddagvlucht naar Port Elizabeth, een stad waar de Britse invloeden goed merkbaar zijn. Overnachting in Kelway hotel****.

  ontbijt, avondmaal

  Port Elizabeth
 8. 8e dag

  PORT ELIZABETH - PLETTENBERG BAY

  ‘s Ochtends maken we een stadswandeling in Port Elizabeth. Onderweg bezoeken we een farm stall en proteaboerderij, waar we proeven van de plaatselijke ‘Roosterkoek’. In het Tsitsikammawoud wandelen we tussen reusachtige bomen en over de bekende hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Verder naar de populaire badplaats Plettenberg Bay, prachtig gelegen aan de Indische Oceaan. De volgende 2 nachten verblijf je in The Robberg Beach Collection*****.

  ontbijt, avondmaal

  Tsitsikammawoud
 9. 9e dag

  PLETTENBERG BAY

  Hier valt zo veel te beleven dat we de keuze vandaag aan jou laten. Tijdens een optionele boottocht in de ochtend kan je pelsrobben en dolfijnen gaan spotten. Van juni tot november maak je zelfs kans om walvissen te zien. Ga wandelen in het prachtige Robberg Nature Reserve, bezoek een township of scoor een hole-in-one op het golfterrein van Plettenberg Bay Country Club. Een rustige namiddag aan het strand kan uiteraard ook.

  ontbijt

  Plettenberg Bay
 10. 10e dag

  PLETTENBERG BAY - OUDTSHOORN

  We volgen de Tuinroute verder naar Knysna waar je een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de lagune van de zee. In George breng je een bezoek aan de Garden Route Botanical Garden Trust, waar je meer te weten komt over allerlei inheemse boomsoorten en er samen met de groep zelfs één plant. De volgende stop is de struisvogelboerderij in Oudtshoorn, waar verschillende soorten struisvogels ronddartelen. Ze krijgen de naam van een beroemdheid dus wie weet ontmoet je Lady Gaga wel! Proef hier van de heerlijke struisvogelspecialiteiten. Overnachting in Hlangana Lodge****.

  ontbijt, avondmaal

  Oudtshoorn
 11. 11e dag

  OUDTSHOORN - STELLENBOSCH

  ’s Ochtends bewonderen we de prachtige druipsteenformaties in de Cangogrotten. Nadien reizen we via de Route 62 naar Stellenbosch. De volgende 2 nachten verblijf je tussen de wijngaarden in De Zalze Lodge****.

  ontbijt, avondmaal

  Stellenbosch
 12. 12e dag

  KAAPSE WIJNSTREEK

  Vandaag staat de Kaapse wijnstreek op het programma. Een degustatie kan uiteraard niet ontbreken. Eerste stop is Stellenbosch, met zijn typische witte Kaap-Hollandse huizen. In Franschhoek herdenkt het Huguenot monument de komst van de Fransen, die ook de wijncultuur met zich meebrachten. Nadien korte stop aan het Taalmonument in Paarl.

  ontbijt, middagmaal

  Kaapse wijnstreek
 13. 13e dag

  STELLENBOSCH - KAAPSTAD

  Vandaag gaan we op verkenning in de Moederstad. Met de kabellift gaan we naar de top van de Tafelberg om bij een blauwe lucht van het prachtige uitzicht te genieten. Nadien verder naar Company’s Gardens voor de lunch. We bezoeken ook de kleurrijke Bo-Kaap en het beklijvende District 6 Museum, waar het verhaal over het apartheidsregime wordt verteld. Rest van de namiddag vrije tijd aan het V&A Waterfront. De volgende 2 nachten verblijf je in Commodore Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

  Tafelberg, Kaapstad
 14. 14e dag

  KAAPS SCHIEREILAND

  Het Kaaps Schiereiland is een van de mooiste ter wereld. Vanuit Houtbaai maak je bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Verder naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point voor een adembenemend uitzicht. Na een bezoek aan de pinguïnkolonie van Boulders Beach is er tijd voor een wandeling in de botanische tuinen van Kirstenbosch. 's Avonds afscheidsdiner.

  ontbijt, avondmaal

  Boulders Beach, Kaaps Schiereiland
 15. 15e dag

  KAAPSTAD - BRUSSEL

  Vrije tijd om deze bruisende stad verder te verkennen of op souvenirjacht te gaan. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Bo-Kaap, Kaapstad
 16. 16e dag

  BRUSSEL

  Aankomst in Brussel.

Infos Utiles

Hotels

 • 1n in Pretoria in hotel Kievits Kroon Country Estate****
 • 2n in de Hoedspruit regio in Shiduli of Chisomo Lodge****
 • 2n in Hazyview in hotel Sabi River Sun Resort****
 • 1n in Port Elizabeth in hotel Kelway****
 • 2n in Plettenberg Bay in hotel The Robberg Beach Collection*****
 • 1n in Oudtshoorn in Hlangana Lodge****
 • 2n in Stellenbosch in de De Zalze Lodge****
 • 2n in Kaapstad in hotel Commodore****

Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 16 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦◊◊ 
Natuur ♦♦♦♦◊ 
Accommodatie ♦♦♦♦◊ 
Fysiek ♦♦◊◊◊


Destination

Afrique du Sud

Formalités de voyage

 • Passeport international (valable au moins 30 jours après le départ d’Afrique du Sud) avec au minimum 2 pages vides.
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • La prise de médicaments antipaludiques est fortement conseillée de septembre à mai inclus dans l’extrême nord et le nord-est du pays (y compris pour le parc national Kruger). Il n’y a pas de risque de paludisme dans la moitié sud du pays.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Grâce à son climat doux, l'Afrique du Sud peut être visitée tout au long de l'année. En raison de sa taille, le pays présente différentes zones climatiques. La période d'octobre à fin avril est la plus adaptée pour visiter la région méridionale autour de la ville du Cap. Il fait alors chaud et sec, un temps comparable à l'été en Espagne. Dans les régions septentrionales, le risque de précipitations est plus élevé durant cette période. La saison idéale pour visiter un parc naturel, comme celui de Kruger, s'étend de mai à fin septembre. Les précipitations sont alors presque inexistantes, ce qui permet d'observer plus facilement les animaux. En journée, vous profitez de températures agréables. Le soir et la nuit, elles sont plus froides. Dans la région du Cap, il faut tenir compte du risque de précipitations à cette période. Vous souhaitez voyager à travers tout le pays? Optez alors pour les mois de transition (mars-mai ou septembre-novembre).

Décalage horaire

Été: pas de décalage horaire
Hiver: + 1h

Devise locale

Rand sud-africain (ZAR)


Chargement en cours