Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Sorrento en de golf van Napels

Italie

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Sorrento en de golf van Napels - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel,
  en Nederlandstalige (of Engelstalige) lokale gids op dag 2, 3, 5 en 6

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • De verloren stad van Pompeï
 • Schilderachtige stadjes aan de mooiste kust van Italië
 • Wijndegustatie aan de voet van de Vesuvius
 • Bezoek Capri & Anacapri
 • IN DE KIJKER: verblijf in een 5* hotel in Sorrento in halfpension

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Napels - Sorrento

  Vlucht naar Napels en transfer naar Sorrento. Avondmaal en overnachting in het Grand Hotel La Pace*****, waar we tijdens het ganse verblijf overnachten.

  avondmaal

  Napels
 2. 2e dag

  Sorrento

  Na het ontbijt ga je op verkenning met een lokale Nederlandstalige gids en maken we al wandelend kennis met Sorrento. Geniet van de proeverij van de lokale drank Limoncello. De rest van de dag ben je vrij om te genieten van de faciliteiten van het hotel of om Sorrento verder te verkennen. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

  Limoncello
 3. 3e dag

  Sorrento - Pompeï - Vesuvius - Sorrento

  Vandaag staat één van de hoogtepunten van de reis op het programma. Met een lokale Nederlandstalige gids bezoeken we in de voormiddag de archeologische site van Pompeï. Op 24 augustus 79 werd Pompeï bedolven door een asregen die afkomstig was van de Vesuvius die tot volle uitbarsting kwam. Gebouwen stortten in en alle leven kwam tot stilstand. Een boeiende wandeling laat ons kennismaken met het dagelijks leven in een welvarende handelsstad uit de eerste eeuw na Chr. Nadien pikt de bus ons op voor een wijndegustatie en een ontspannende lunch. Aan de voet van de Vesuvius proeven we de lokale wijn, de ideale plek om te genieten van deze regionale specialiteit! In de namiddag richten we onze aandacht op de Vesuvius zelf. Met de bus bereiken we het Parco Nazionale del Vesuvio. Bij de parking verlaten we de bus waarna we samen met de reisleider de klim naar de vulkaankrater kunnen ondernemen of op een terras rustig kunnen genieten van het majestueuze zicht over de weidse Golf van Napels. Terug naar het hotel in Sorrento.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Pompeï
 4. 4e dag

  Sorrento

  Geniet van een vrije dag. Ga zelf op ontdekking in de omgeving of ontspan op het ritme van de Italiaanse cultuur. Je kan optioneel deelnemen aan een daguitstap naar de Amalfitaanse kust: een van de mooiste kustlijnen van Italië. Enerzijds primeert hier het ruige karakter van deze kust, gevormd door steile hellingen, diepe landengten en Saraceense verdedigingstorens. Anderzijds zorgen vissersdorpjes, een weelderige plantengroei en tegen de bergflank opgebouwde stadjes voor rust en harmonie. De prachtige route brengt ons naar Amalfi, ooit een machtige zeerepubliek en een geduchte concurrent van Genua en Pisa. Nu leeft dit stadje van het toerisme. We bezoeken hier de imposante domkerk met haar kloostergang, museum en crypte. We hebben in Amalfi ook oog voor alle pittoreske hoekjes van deze leuke stad. In Ravello brengt een wandeling door steegjes, langs trappen en overwelfde doorgangen ons bij de Villa Rufolo met haar prachtige tuin en uitzonderlijk panorama. Ook villa Cimbrone wordt bezocht. Via het Lattarigebergte en de vruchtbare maar dichtbevolkte vlakte tussen het gebergte en de Vesuvius keren we terug naar ons hotel. De Amalfitaanse kust laat ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op je achter. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

  Amalfitaanse kust
 5. 5e dag

  Sorrento - Napels - Sorrento

  Na het ontbijt vertrekken we naar Napels waar we een klare kijk op het heden en verleden van Napels, de derde stad van Italië, hebben. We starten de dag met een wandeling door Spaccanapoli met een bezoek aan de kloostertuin en het bijhorend museum van Santa Chiara. We wandelen verder langs de Galleria Umberto I en de Piazza del Plebiscito met het Palazzo Reale en het Teatro San Carlo. Vervolgens bezoeken we in het centrum van het oudere Napels het archeologisch museum (Nederlandstalige gids in het museum gedurende 2u) . Vooral de vondsten uit Pompeï, Herculaneum en andere door de Vesuvius bedolven steden en sites krijgen hier onze aandacht. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

  Napels en de Vesuvius
 6. 6e dag

  Sorrento - Capri & Anacapri - Sorrento

  Vanuit Sorrento bereiken we per boot het eiland Capri. Een hele dag, met de lokale gids, genieten we niet alleen van de unieke natuurlijke schoonheid en rijke vegetatie op en rond het eiland, maar ook van de historisch belangrijke plaatsen in de stadjes Capri en Anacapri. In Anacapri bezoeken we de Villa San Michele, gebouwd door de bekende auteur Axel Munthe. Ons bezoek aan het mondaine Capri kunnen we facultatief afronden met een boottochtje langs de oost- en zuidkust. Met de veerboot keren we vervolgens terug naar Sorrento. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 7. 7e dag

  Sorrento

  Geniet van een vrije dag in Sorrento of schrijf je in voor een bezoek aan de prachtige site van Paestum, een van de belangrijkste vindplaatsen in Italië. Met een lokale gids nemen we hier de Heilige Weg waarlangs de drie goed bewaard gebleven Griekse tempels liggen. Na een bezoek aan het archeologische museum van Paestum zetten we onze tocht verder naar buffelboerderij Barlotti waar we aan tafel schuiven voor een heerlijke lunch. Na het middagmaal krijgen we meer informatie over het ambachtelijke productieproces van de buffelmozzarella. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

  Paestum
 8. 8e dag

  Sorrento - Napels - Brussel

  Ontbijt in het hotel. Einde van deze prachtige rondreis. Transfer naar de luchthaven van Napels voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotel

7n in Sorrento in Grand Hotel La Pace*****


Boek op voorhand de uitstappen naar Amalfi en Paestum*

 • 4e dag: daguitstap naar de Amalfitaanse kust en zijn pittoreske dorpjes met bezoek aan de Vila Rufolo, Villa Cimbrone en de domkerk van Amalfi.
 • 7e dag: daguitstap naar Paestum, bezoek aan het museum en de tempels met lunch in de Barlotti Buffalo Farm. met lokale gids.


*Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

€ 100 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Destination

Italie

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Les parties centrale et méridionale du continent italien, tout comme les îles de la Sicile et de la Sardaigne, connaissent un climat méditerranéen avec des étés chauds et secs, et des hivers doux et pluvieux. La meilleure période de voyage s'étend donc de mai à septembre inclus. Durant celle-ci, vous profitez de températures agréables ou chaudes et les précipitations sont rares. Les températures moyennes en journée varient de 21 à 24 °C en mai et de 24 à 27 °C en juin et en septembre. Juillet et août sont les mois les plus chauds. Avec des températures autour des 30 °C et parfois même bien supérieures, ces mois d'été peuvent être perçus comme accablants et étouffants. Pour le nord de l'Italie aussi, la meilleure période de voyage s'étend de mai à septembre inclus. Cependant, en raison de la présence des montagnes, le temps y est plus imprévisible. De ce fait, il y a toujours un petit risque de pluie et les températures sont un peu plus basses.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Euro (EUR)


Chargement en cours