Retour à l'accueil

Sicilië, smeltkroes van culturen

Italie

dès 1.299 € TTC
/pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Bed & Breakfast
Sicilië, smeltkroes van culturen - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min 15 - max 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Bezoek Noto, de best bewaarde barokke stad van het zuiden
 • Ontdek een mix van Griekse, Romeinse en middeleeuwse kunst in Syracuse
 • Trapani, een tijdloze plek waarvan de geschiedenis is verweven met de traditie van zoutproductie
 • Ervaar de authentieke smaken van de Siciliaanse keuken in Palermo

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 5 sam 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 12 sam 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 1.299 € retour le 26-09-2020 Choisir 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
- Engelstalige lokale gids in Palermo, Syracuse en Agrigento
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt
- Degustatie van lokale specialiteiten in Palermo
- Inkomgelden voor het Archeologisch Park in Syracuse, villa del Casale in Piazza Armerina, Vallei van de Tempels in Agrigento, Segesta en de kathedraal in Monreale
 

Niet inbegrepen

- Persoonlijke uitgaven
- Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- Fooien voor de gids en chauffeur
- Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
- Optionele excursies (ter plaatse te betalen)
 
- Optioneel excursiepakket :
7e dag: daguitstap naar Etna en Taromina inclusief lokaal transport, wijnproeverij, inkomgeld voor het Grieks Theater en Nederlandstalige reisleiding.
 
€ 80 per persoon
 
(Indien je dit wenst, brengt een rit per kabelbaan en jeep je tot op een hoogte van 3.000m. Dit is niet inbegrepen in de excursieprijs en uitsluitend ter plaatste te betalen. Voorzie hiervoor ongeveer € 65 per persoon)

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel – Catania - Mascali

  Na aankomst op de luchthaven van Catania, rijd je meteen verder naar hotel King’s House***, gelegen in Mascali nabij Taormina . 

 2. 2e dag

  Mascali – Syracuse – Noto – Mascali

  Na een deugddoend ontbijt vertrek je naar Syracuse. Met meer dan 2.700 jaar geschiedenis achter de rug is Syracuse één van de meest fascinerende steden van Sicilië. Je reis door de tijd begint in het archeologisch park met onder meer het Griekse theater, het Romeinse amfitheater, de tempel van Apollo en de steengroeve Latomia del Paradiso met het Oor van Dionysos. In de namiddag staat een bezoek aan het stadje Noto op het programma. Na een zware uitbarsting van de Etna in 1693 werd Noto helemaal heropgebouwd tot een prachtige barokke stad. Overnachting in hotel King’s House***, gelegen in Mascali.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Mascali – Piazza Armerina – Agrigento

  Je ontdekt vandaag twee antieke kunststeden die vermeld staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij aankomst in Piazza Armerina bezoek je de indrukwekkende Villa Romana del Casale.
  In deze keizerlijke villa vind je de best bewaarde mozaïeken uit de Romeinse tijd terug met onder meer jachttaferelen en de bekende ‘meisjes in bikini’. Vervolgens reis je verder naar Agrigento, prachtig gelegen aan de zuidkust van Sicilië en gekend om zijn archeologisch park dat bekendstaat als Vallei van de Tempels. Een wandeling voert je langsheen de belangrijkste Griekse tempelruïnes waaronder de Tempel van Hercules. Deze tempel zou net zo groot zijn geweest als het Parthenon in Athene. Overnachting in hotel Akrabello***, gelegen in Agrigento.

  ontbijt
   
 4. 4e dag

  Agrigento – Trapani – Segesta – Palermo

  In Trapani vergeet je heel even het ritme van het dagelijkse leven en geniet je van een deugddoende wandeling door de verschillende zoutpannen. De reisleider geeft je graag meer informatie over deze tijdloze plek waarvan de geschiedenis is verweven met de traditie van zoutproductie. Vervolgens brengt een rit doorheen het binnenland je naar de ruïnestad Segesta. Deze eens welvarende stad werd door de Saracenen in het jaar 1000 verwoest. Midden in een glooiend landschap staat hier een Dorische zuilentempel en een imposant Grieks theater. Verder naar Palermo voor overnachting in hotel San Paolo Palace****.

  ontbijt
   
 5. 5e dag

  Palermo

  Wuivende palmbomen, prachtig aangelegde tuinen en parken en vele cultuurschatten typeren Palermo.
  Tijdens een wandeling doorheen de hoofdstad ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder de San Giovainni degli Eremiti, het Normandische paleis en de kathedraal van Palermo. 
  ’s Middags geniet je van een lunch in de stad en maak je kennis met de authentieke smaken van de Siciliaanse keuken. Je proeft enkele specialiteiten zoals ‘arancini’ en ‘cannoli’. Met een rijk gevulde maag rijd je terug naar Monreale. De wereldberoemde kathedraal torent hoog boven de omliggende gebouwen uit en is al van ver te zien. Het is één van de meest fraaie monumenten uit de middeleeuwen en het belangrijkste Normandische bouwwerk op het eiland. Overnachting in hotel San Paolo Palace**** in Palermo.

  ontbijt, middagmaal
   
 6. 6e dag

  Palermo – Cefalù – Castelbuono – Mascali

  Na het ontbijt verlaat je Monreale en breng je een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Cefalù.
  Cefalù dankt zijn naam aan het Griekse ‘kefalé’, dat letterlijk ‘hoofd’ betekent. Dit is een rechtstreekse verwijzing naar de bijzonder gevormde rots boven het stadje vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de witte zandstranden en prachtig blauwe zee. Het historische centrum ademt nog steeds een middeleeuwse sfeer uit. Dwaal door de smalle straten langs het oude badhuis, pittoreske huisjes en de indrukwekkende Normandische kathedraal. Er werd begonnen met de bouw van de kathedraal in 1131, maar de façade werd uiteindelijk pas in de 15e eeuw voltooid. Je laat de zee achter je en rijdt het binnenland in doorheen het rijke boslandschap van het Madonie park. Hier ontdek je het kleine authentieke dorpje Castelbuono met zijn kasteel. Tot slot rijd je terug naar Mascali voor overnachting in hotel King’s House***.

  ontbijt
   
 7. 7e dag

  Mascali

  Vandaag laten we de keuze aan jou. Geniet van wat vrije tijd in het hotel of ontdek meer van wat dit bijzondere eiland te bieden heeft. De reisleider neemt je mee voor een daguitstap naar de Etna en Taormina (optioneel). De bus rijdt tot op een hoogte van 1.900 m. Als je nog hoger wil gaan, brengt een kabelbaan en jeep je tot ongeveer 3.000 m hoogte (facultatief en ter plaatse te betalen, voorzie hiervoor ongeveer €65). De nog steeds actieve Etna is de hoogste berg van Sicilië en één van de bekendste vulkanen van Europa. Voor je de reis verder zet, proef je van de aromatische wijnen die gemaakt zijn van druiven die groeiden op de vulkanische grond. In de namiddag bezoek je het prachtige stadje Taormina, met zijn weelde aan bloemen, planten en smalle straatjes vol winkeltjes, alsook het indrukwekkende Grieks theater. Overnachting in hotel King’s House*** in Mascali.

  ontbijt
   
 8. 8e dag

  Catania – Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotels
Mascali 2 King's House***
Agrigento 1 Akrabello***
Palermo 2 San Paolo Palace****
Mascali 2 King's House***

 


Aantal deelnemers

Min 15 - max 25 personen


Boek op voorhand je excursie naar de Etna en Taormina

7e dag:  daguitstap naar Etna en Taormina inclusief lokaal transport, wijnproeverij, inkomgeld voor het Grieks Theater en Nederlandstalige reisleiding. 
 
€ 80 per persoon 
 

(Indien je dit wenst, brengt een rit per kabelbaan en jeep je tot op een hoogte van 3.000m. Dit is niet inbegrepen in de excursieprijs en uitsluitend ter plaatste te betalen. Voorzie hiervoor ongeveer € 65 per persoon) 

 


Wereldweetjes

reisdocumenten: internationaal paspoort
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Destination

Informations Pratiques

Monnaie locale

l'Euro

Formalités

Passeport en cours de validité ou carte d'identité en cours de validité


Chargement en cours