Retour à l'accueil

Rajasthan, indrukwekkend kleurenpalet van de maharadja

Inde

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Rajasthan, indrukwekkend kleurenpalet van de maharadja - TUI

Résumé

Détails du circuit
Ce que nous avons aimé
 • Ontdek Jodphur, de blauwe stad
 • Yoga sessie in het hotel in Jaipur
 • Unieke treinrit in Deogarh
 • Bezoek de Taj Mahal voor de ochtenddrukte

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel – Delhi

  Vertrek vanuit Brussel met bestemming Delhi.

 2. 2e dag

  Delhi

  Na het vervullen van de formaliteiten en het ophalen van de bagage begint je eerste kennismaking met Delhi. De eerste rit leidt je langs het Rode Fort en de Jama Masjid moskee. Een stop aan de Raj Ghat, waar de crematie van Mahatma Gandhi heeft plaatsgevonden mag zeker en vast niet ontbreken tijdens een eerste bezoek aan India. Een riksja neemt je nadien mee voor een tocht door Chandi Chowk, een typische oosterse ‘’bazaar’’. Je zet je ontdekking verder met een bezoek aan  Qutab Minar. Nadien rijd je nog langs India-gate, het presidentieel paleis en nog enkele andere gebouwen die uit het Victoriaanse tijdperk stammen. Overnachting in hotel Holiday Inn Aerocity****

 3. 3e dag

  Delhi – Nawalgarh

  Na het ontbijt is het de hoogste tijd om te vertrekken naar Nawalgarh. Bij aankomst maak je tijdens een rondrit kennis met deze stad die vooral bekend is voor zijn fresco’s en haveli’s. Nadien heb je vrije tijd zodat je ook op eigen houtje deze fascinerende stad nog verder kan ontdekken. Overnachting in hotel Roop Niwas Kothi****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. 4e dag

  Nawalgarh – Bikaner

  Je laat Nawalgarh achter je en zet koers in de richting van Bikaner, een afgelegen buitenpost in de woestijn. Bikaner is de thuis van imposante paleizen en talrijke tempels die gebouwd werden in de  voor de regio typische rode en gele zandsteen. Een tuktuk zal je nadien naar het hotel brengen. Overnachting in hotel Gaj Kesri***.

  ontbijt - avondmaal

 5. 5e dag

  Bikaner – Jodphur - Luni

  De route van vandaag voert je vanuit Bikaner eerst naar Jodhpur, ook wel de blauwe stad genoemd. Eens ter plaatse ontdek je vanzelf hoe deze bijnaam er gekomen is. Hier leeft en bruist de Rajasthaanse cultuur in de levendige bazaars waar je kleurrijke stoffen, prachtig borduurwerk, uitzonderlijk mooie zijde,… kan vinden.  Nadien trek je verder naar de eindbestemming van vandaag, Luni. Overnachting in hotel Fort Chanwa***.

  ontbijt - avondmaal

 6. 6e dag

  Luni – Ranakpur - Udaipur

  Na het ontbijt vertrek je naar Ranakpur waar je prachtige jain tempels vindt. Deze tempels zijn volledig in marmer en hebben een prachtige decoratie. Het Chaturmukha heiligdom heeft 1444 prachtig gebeeldhouwde zuilen en talloze afbeeldingen van de eerste tirthankara Adinath. Nadien reis je door naar Udaipur, de stad van de zonsopgang. De sprookjesachtige paleizen, meren, tempels, tuinen en smalle steegjes getuigen van een bijzonder rijk verleden. De weerspiegeling van die gebouwen in het Picholameer is dan ook ronduit schitterend. Overnachting in hotel Rajdarsha***.

  ontbijt - avondmaal

 7. 7e dag

  Udaipur

  Je start de dag met een bezoek aan het stadspaleis van Udaipur. Dit prachtige paleis is het grootste koninklijke complex van Rajasthan en torent hoog boven het Picholameer uit. Het ganse complex telt verschillende paleizen die sinds de stichting van Udaipur door de opeenvolgende Maharana’s werden gebouwd. Een groot deel van het paleis is een museum met gedecoreerde muren, miniaturen en mozaieken. In de late namiddag is een boottocht op het meer een prachtige afsluiter van de dag. Overnachting in hotel Rajdarsha***.

  ontbijt - avondmaal

 8. 8e dag

  Udaipur – Deogarh

  Het is tijd om Udaipur achter ons te laten en verder te reizen. Je zet vandaag koers naar Deogarh, een leuke nog niet zo drukke stad tussen Udaipur en Jaipur. Een smalle weg slingert zich door de typische bazaar naar de top van de heuvel waar het prachtige 17e eeuwse Deogarh Mahal paleis staat te pronken. Hier kan je de rest van de dag rustig genieten van de prachtige omgeving. Overnachting in het Deogarh Mahal Palace***+.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. 9e dag

  Deogarh – Pushkar - Jaipur

  Vandaag maak je aan boord van een lokale trein kennis met de unieke omgeving van Deogarh. Tijdens deze rit heb je niet alleen de kans om te genieten van de prachtige omgeving. Je hebt ook de kans om contact te leggen met de lokale bevolking, want voor hen is dit nog steeds een zeer belangrijke verbinding. Voor je Jaipur bereikt wordt er nog een stop gemaakt in het illustere Pushkar, gekend voor het jaarlijkse Pushkar festival. Een bezoek aan dit kleine stadje aan de rand van het gelijknamige meer is een perfecte stop op weg naar Jaipur. Overnachting in hotel Park Regis****.

  ontbijt - avondmaal

 10. 10e dag

  Jaipur

  Nog voor het ontbijt staat er een yogasessie op het programma. Je krijgt hier enkele basis poses en ademhalingstechnieken aangeleerd. Na een deugddoend ontbijt is het tijd om de stad te gaan ontdekken. Als eerste staat er het bezoek aan het Amber fort op het programma. Door zijn ligging op een heuvel heeft het geheel een sprookjesachtige uitstraling. Onderweg er naartoe stop je eerst nog aan de Hawa Mahal, één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. De gevel heeft de vorm van een piramide ende 953 ramen en niches geven het geheel iets mysterieus. Eens in het Amber fort zal je zien dat het binnenin versierd is met de fijnste marmersoorten waardoor sommige vloeren wel spiegels lijken. Na een traditionele lunch staat er nog een bezoek aan het stadspaleis van Jaipur op het programma.Overnachting in hotel Park Regis****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 11. 11e dag

  Jaipur – Fatehpur Sikri - Agra

  Na het ontbijt vertrek je richting Agra. Onderweg breng je een bezoek aan Fatehpur Sikri, een schitterende in rode zandsteen opgetrokken stad. Deze door Akbar de Grote in 1569 gebouwde stad werd uitzonderlijk goed bewaard en je treft hier dan ook nog enkele architecturale pareltjes aan. Na deze stop reis je verder in de richting van Agra. Overnachting in hotel Crystal Sarovar Premier****.

  ontbijt - avondmaal

 12. 12e dag

  Agra – Delhi

  Je vertrekt in alle vroegte naar de Taj Mahal. Het beste tijdstip om aan je bezoek te beginnen is immers bij zonsopgang. Zo kan je voor de grote drukte losbarst genieten van dit prachtige bouwwerk.Dit grafmonument heeft een sprookjesachtige uitstraling door de speling van het licht op de met inlegwerk gedecoreerde muren en koepels. Je sluit de dag af met een bezoek aan het imposante fort van Agra. Nadien zet je koers naar Delhi voor het avondmaal. 

  ontbijt - avondmaal

 13. 13e dag

  Delhi – Brussel

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht met bestemming Brussel.

Infos Utiles

Hotels

 

Plaats

Nachten

Hotel

Delhi

2

Holiday Inn Aerocity****

Nawalgarh

1

Roop Niwas Kothi****

Bikaner

1

Gaj Kesri***

Luni

1

Fort Chanwa***

Udaipur

2

Rajdarsha***

Deogarh

1

Deogarh Mahal Palace***+

Jaipur

2

Park Regis****

Agra

1

Crystal Sarovar Premier****

 


Aantal deelnmers

min. 10 personen, max. 25 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort geldig 6 maanden na terugkeer, visum

inentingen:

geen, malariatabletten worden aangeraden.

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Indiase roepie (INR)

 

Wij raden u aan eurobiljetten mee te nemen.

tijdsverschil:

winter: +4u30, zomer: +3u30

stroom:

220 volt

 


Visum verplicht voor India

Het visum voor India is niet inbegrepen. Indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient het  internationaal paspoort 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen. 

Prijs: € 186 per persoon


Destination

Inde

La destination

Quiconque s'évade en Inde en revient transformé, bousculé par le choc des cultures, enivré par les odeurs de safran et de curry, les sourires des villages, les fastes de palais...

Décalage horaire

+4h30 l'hiver et +3h30 l'été

Temps de vol

Entre 8h et 15h environ

Climat

Grandes étendues et reliefs importants font de la région un patchwork climatique. Schématiquement, la meilleure saison pour la visiter se situe de mi-novembre (l’automne indien !) à fin mars, hormis dans l’extrême Nord (Ladakh), où la bonne saison s’étend de mi-mai à fin octobre, et pour le Sud-Est et l’extrême Sud, à cause de la mousson tardive. En mai, les températures oscillent allègrement entre 30 et 40 °C.

Langue

En Inde, il existe 18 langues différentes officielles dont l’hindi et plus de 1600 dialectes. L’hindi est la plus parlée. L’anglais est très répandu.

Gastronomie

En Inde, le "Curry" peut être cuisiné avec toutes sortes d’aliments : du poulet, du poisson, du mouton et aussi avec des légumes.Dans ces recettes, le secret réside bien évidement dans les épices, saisies dans du beurre clarifié appelé "Ghee".
Parmi les saveurs à découvrir :
- Les "Tandoori" : morceaux de viande ou de poisson ayant macérés dans du yaourt pimenté, le tout cuit dans un four en terre qui lui est appelé "Tandoor"
- Le "Biryani" : plat de riz pilaf avec ou sans viande
- Les "Dosaï" : crêpes de farine de lentilles et de riz
- Les "Masala dosaï" sont très souvent fourrés aux légumes et assez pimentés

Shopping

L'Inde possède un artisanat très varié : soieries, pierres précieuses, vêtements, cachemire, tapis, bijoux en argent, shiva sous toutes ses formes, etc. Les souvenirs sont en vente en boutique et dans la rue ; il est inutile de préciser qu’il faut se méfier de l’authenticité de certains articles (pierres précieuses, soies …).


Informations Pratiques

Formalités

Papiers d'identité : passeport valide plus de 6 mois après le retour.
Visa : obligatoire avant départ.

DOCUMENTS A FOURNIR pour l'obtention du visa :
- deux photos d'identité identiques (attention,  les photos doivent être de format 5x5cm, en couleur, épaules visibles)
ATTENTION :
- prévoir un délai de trois semaines minimum pour l'obtention du visa.
- formulaire ambassade 3 pages (rédigé en anglais, signature obligatoire)  

Santé

Vaccins conseillés :
- Traitement anti-paludéen (classification groupe 2 à 3) selon les région

Pour votre confort :
Nous vous conseillons d'emporter avec vous un répulsif anti-moustiques, une crème solaire et après-soleil, une pommade traitant les coups de soleil, les médicaments de base (antiseptique, antalgique, antidiarrhéique, antihistaminique, arnica) et de boire de l'eau en bouteille.
N'hésitez pas à consulter votre médecin avant votre départ, il sera le plus apte à composer une trousse à pharmacie adaptée à votre destination et à la durée de votre séjour.

Devise

La monnaie indienne est la Roupie, divisée en 100 paisas.
On conseille de changer les devises avant le départ. Vous pouvez retirer des espèces dans les distributeurs de banques et des hôtels principaux des grandes villes.

Courant électrique

Le courant est en 220 volts. Selon les régions, le type de prise peut changer. Il est conseillé de prévoir un adaptateur lors d'un séjour en Inde.Chargement en cours