Retour à l'accueil

Puglia, de ongekende pracht van de Italiaanse hiel

Italie

dès 1.390 € /pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Repas selon programme
Puglia, de ongekende pracht van de Italiaanse hiel - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
  en Engelstalige lokale gidsen in Matera, Grotte di Castellana en Bari 

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Betoverend Alberobello met zijn witgepleisterde kalkstenen trulli
 • Lunch in een traditionele Masseria in Lecce
 • Degustatie van de lokale en felbegeerde olijfolie
 • Leer zelf de orecchiette pasta maken in Bari
 • IN DE KIJKER: Twee centraal gelegen 4-sterrenhotels met tal van restaurants in de buurt.

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 5 sam 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 12 sam 1.390 € retour le 19-06-2021 Plus que 10 places disponibles Choisir 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Engelstalige lokale gidsen in Matera, Grotte di Castellana en Bari tijdens het maken van orecchiette
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 1x middagmaal, 1x avondmaal
 • Audiosysteem
 • Stadsbezoek en inkomgelden voor: Alberobello en de Trullo Sovrano, Santa Croce kerk en Dom in Lecce, de Sassi kerk en het Sassi House Museum met lokale gids in Matera, de Basilica di San Martino in Martina Franca, de kathedraal in Trani, bezoek aan de St.-Nicolaasbasiliek en het kasteel in Bari, de kathedraal van Otranto, de St. Caterina Basilica in Galatina
 • Degustatie van lokale olijfolie op dag 2

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Brindisi - Alberobello

  Vlucht naar Brindisi, indien de tijd het toelaat brengen we bij aankomst aansluitend een bezoek aan de stad. Daarna rijden we verder naar Alberobello om ons te installeren in Hotel Ramapendula****, waar we 5 nachten verblijven.

  Puglia
 2. 2e dag

  Alberobello - Martina Franca - Alberobello

  In de voormiddag bezoeken we Alberobello, onderdeel van het Unesco werelderfgoed. Deze regio wordt vooral geassocieerd met zijn typische ‘Trulli houses’, die je ongetwijfeld al op foto’s hebt kunnen bewonderen. Na een bezoek aan de Trullo Sovrano en een prachtige wandeling heb je de tijd om souvenirs aan te schaffen en te genieten van heerlijke koffie of wijn. In de namiddag staat de ontdekking van de barokke stad Martina Franca op het programma, door zijn rijke vegetatie ook wel het groene hart van Puglia genoemd. We brengen hier een bezoek aan de Basilica di San Martino, ook de authentieke straatjes in het historische stadscentrum zullen je zeker kunnen bekoren! Op de terugweg naar Alberobello maken we een stop voor een degustatie van olijfolie, we komen hier ook alles te weten over het exportproduct bij uitstek van deze regio. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Alberobello

  Geniet van een vrije dag. Ga zelf op ontdekking in de regio en deel de dag op jouw tempo in. Je kan ook optioneel deelnemen aan een excursie naar Monopoli en de Grotte di Castellana. Na het ontbijt brengt een korte rit met de autocar je tot aan het grottencomplex. Je daalt af voor een wandeling onder begeleiding van de gids. Je kan er rotsen uit allerlei vormen, formaten en kleuren bewonderen. De natuur heeft hier miljoenen jaren vrij spel gehad. Vervolgens bezoek je Monopoli, een prachtige authentieke stad vol charme. Een wandeling brengt je vanuit het historische centrum naar de schilderachtige boulevard aan zee waar in de haven kleurrijke boten dobberen op het ritme van de kabbelende golven.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Alberobello - Trani - Bari - Polignano a Mare - Alberobello

  We rijden naar Trani, gelegen in het noorden van Apulië. We bewonderen hier de kathedraal en de historische haven gelegen aan de Adriatische Zee. We rijden verder naar Bari, de hoofdstad van Apulië die door de eeuwen heen beïnvloed werd door zowel mediterrane als Europese culturen. Hier wacht ons een culturele rondleiding met de St.-Nicolaasbasiliek en het Swabian kasteel op het programma. Geniet ook van het culinaire hoogtepunt van de reis. We krijgen de gelegenheid om zelf orecchiette te maken, de lokale zelfgemaakte pasta. We komen alle geheimen te weten van het traditionele recept waarna een degustatie van je eigen creatie met een glas rode wijn uiteraard niet mag ontbreken! Hierna bezoeken we Polignano a Mare, een historische stad gebouwd op steile kliffen. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  180106046
 5. 5e dag

  Alberobello - Matera - Alberobello

  Na het ontbijt staat een bezoek aan Matera op het programma. Deze stad staat terecht op de lijst van het Unesco werelderfgoed en mocht zich in 2019 de Culturele hoofdstad van Europa noemen. Matera is vooral bekend omwille van de Sassi of grotwoningen die tot in de helft van de vorige eeuw bewoond waren. Nu vind je er tal van restaurants, winkeltjes en hotels. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Matera
 6. 6e dag

  Alberobello - Lecce - Otranto

  We laten Alberobello achter ons en begeven ons naar Lecce voor de ontdekking van deze prachtige barokke stad. Door zijn architecturale stijl wordt Lecce ook wel het Firenze van het zuiden genoemd. We bewonderen hier de Piazza Sant’Oronzo, de restanten van het Romeins amfitheater, de Santa Croce kerk, de Dom en zoveel meer! Hierna kan je genieten van een lunch in een tradtionele Masseria. In de namiddag volgt een bezoek aan Otranto, een pittoresk dorpje gekend om zijn kathedraal met een mozaïeken vloer uit de 2e eeuw. Overnachting in Hotel Vittoria Resort and Spa****, waar we twee nachten verblijven.

  ontbijt, middagmaal

  Lecce
 7. 7e dag

  Otranto - Galatina - Gallipoli - Otranto

  We laten ons vandaag betoveren door het charmante historische centrum van Galatina. We bewonderen hier de zandkleurige huisjes en de St. Caterina Basilica. Na een vrije lunch gaan we verder naar Gallipoli. Door zijn ligging op een klein eiland, zijn oude stadsmuur, zijn wirwar van straatjes en de nabijheid van de Ionische Zee wordt dit stadje al sinds mensenheugenis ‘The beautiful town’ genoemd. Het kasteel, de kathedraal van Santa Agatha en de Corti, achtertuinen die vroeger gebruikt werden als ontmoetingsplaatsen, zijn de trekpleisters van de stad. Dit is ook de plaats om prachtige vakantiefoto’s te nemen en de herinneringen van deze reis in een onvergetelijk decor voor altijd vast te leggen. Terugrit naar Otranto voor een welverdiend afscheidsdiner. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 8. 8e dag

  Otranto - Brindisi - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Brindisi voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

 • 5n in Alberobello in hotel Ramapendula****
 • 2n in Otranto in hotel Vittoria Resort and Spa****

Boek op voorhand de excursie naar Monopoli en de Grotte di Castellana*

3e dag: Ontdek het indrukwekkende grottencomplex en laat je betoveren door dit schilderachtig stadje

*Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

€ 59 per persoon


Halfpension mogelijk

De toeslag halfpension omvat 5x avondmaal (dag 2 t.e.m. dag 6), dranken niet inbegrepen. Het afscheidsdiner is inbegrepen in de basisprijs.  

€ 72 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦◊◊◊


Destination

Italie

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Les parties centrale et méridionale du continent italien, tout comme les îles de la Sicile et de la Sardaigne, connaissent un climat méditerranéen avec des étés chauds et secs, et des hivers doux et pluvieux. La meilleure période de voyage s'étend donc de mai à septembre inclus. Durant celle-ci, vous profitez de températures agréables ou chaudes et les précipitations sont rares. Les températures moyennes en journée varient de 21 à 24 °C en mai et de 24 à 27 °C en juin et en septembre. Juillet et août sont les mois les plus chauds. Avec des températures autour des 30 °C et parfois même bien supérieures, ces mois d'été peuvent être perçus comme accablants et étouffants. Pour le nord de l'Italie aussi, la meilleure période de voyage s'étend de mai à septembre inclus. Cependant, en raison de la présence des montagnes, le temps y est plus imprévisible. De ce fait, il y a toujours un petit risque de pluie et les températures sont un peu plus basses.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Euro (EUR)


Chargement en cours