Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Puglia, de ongekende pracht van de Italiaanse hiel

Italie

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Puglia, de ongekende pracht van de Italiaanse hiel - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
  en Engelstalige lokale gidsen in Matera, Grotte di Castellana en Bari 

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Betoverend Alberobello met zijn witgepleisterde kalkstenen trulli
 • Lunch in een traditionele Masseria in Lecce
 • Degustatie van de lokale en felbegeerde olijfolie
 • Leer zelf de orecchiette pasta maken in Bari
 • IN DE KIJKER: Je verblijft in twee centraal gelegen 4-sterrenhotels met tal van restaurants in de buurt.

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Brindisi - Alberobello

  Vlucht naar Brindisi, indien de tijd het toelaat brengen we bij aankomst aansluitend een bezoek aan de stad. Daarna rijden we verder naar Alberobello om ons te installeren in hotel Ramapendula****, waar we 5 nachten verblijven.

 2. 2e dag

  Alberobello - Polignano a Mare - Alberobello

  In de voormiddag bezoeken we Alberobello, onderdeel van het Unesco werelderfgoed. Deze regio wordt vooral geassocieerd met zijn typische ‘Trulli houses’, die je ongetwijfeld al op foto’s hebt kunnen bewonderen. Na een bezoek aan de Trullo Sovrano en een prachtige wandeling heb je de tijd om souvenirs aan te schaffen en te genieten van heerlijke koffie of wijn. In de namiddag bezoeken we Polignano a Mare, een historische stad gebouwd op steile kliffen en uitkijkend over de Adriatische Zee. ’s Avonds genieten we van een heerlijk avondmaal in een typische masseria. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 3. 3e dag

  Alberobello - Trani - Bari - Alberobello

  We rijden naar Trani, gelegen in het noorden van Apulië. We bewonderen hier de kathedraal en de historische haven gelegen aan de Adriatische Zee. We rijden verder naar Bari, de hoofdstad van Apulië die door de eeuwen heen beïnvloed werd door zowel mediterrane als Europese culturen. Hier wacht ons een culturele rondleiding met de St.-Nicolaasbasiliek, de kathedraal van Bari en het Swabian kasteel op het programma. Geniet ook van het culinaire hoogtepunt van de reis. We krijgen de gelegenheid om zelf orecchiette te maken, de lokale zelfgemaakte pasta. We komen alle geheimen te weten van het traditionele recept waarna een degustatie van je eigen creatie met een glas rode wijn uiteraard niet mag ontbreken!

  ontbijt, middagmaal

  180106046
 4. 4e dag

  Alberobello - Matera - Alberobello

  Na het ontbijt staat een bezoek aan Matera op het programma. Deze stad staat terecht op de lijst van het Unesco werelderfgoed en mocht zich in 2019 de Culturele Hoofdstad van Europa noemen. Matera is vooral bekend omwille van de Sassi of grotwoningen die tot in de helft van de vorige eeuw bewoond waren. Nu vind je er tal van restaurants, winkeltjes en hotels. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Matera
 5. 5e dag

  Alberobello - Martina Franca - Ostuni - Locorotondo - Alberobello

  Na het ontbijt vertrekken we naar de barokke stad Martina Franca, gelegen in het groene hart van Puglia. We bewonderen er de Porta di Santo Stefano en brengen een bezoek aan de Basilica di San Martino. In de namiddag bezoeken we het charmante Ostuni, de witte stad, prachtig gelegen op een heuvel en omring door eindeloze olijfgaarden. Witgekalkte huizen, prachtige steegjes, middeleeuwse bogen, brede pleinen en betoverende uitzichten op de kustvlakte zorgen voor de unieke aantrekkingskracht van deze stad. De mix van Griekse en Arabische invloeden zorgen er voor een echte mediterrane sfeer. Onderweg naar Locorotondo maken we een stop bij een olijfoliemolen voor een degustatie van olijfolie, hier komen we ook alles te weten over het exportproduct bij uitstek van deze regio. In Locorotondo tenslotte genieten we van een prachtig uitzicht over een lappendeken van trulli in het groene landschap met stenen muurtjes, zilverkleurige olijfbomen, oude masserie en wijngaarden. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Alberobello - Otranto - Lecce

  We laten Alberobello achter ons en begeven ons naar Otranto, een pittoresk dorpje gekend om zijn kathedraal met een mozaïeken vloer uit de 2e eeuw. Verder naar Lecce voor de ontdekking van deze prachtige barokke stad, door zijn architecturale stijl ook wel het ‘Firenze van het zuiden’ genoemd. We bewonderen hier de Piazza Sant’Oronzo, de restanten van het Romeins amfitheater, de Santa Croce kerk, de Dom en zoveel meer! Overnachting in hotel Delle Palme**** waar we twee nachten verblijven.

  ontbijt

  Otranto
 7. 7e dag

  Lecce

  Geniet van een vrije dag. Ga zelf op ontdekking in de regio en deel de dag op jouw tempo in. Je kan ook optioneel deelnemen aan een excursie naar Galatina en Gallipoli. We laten ons vandaag betoveren door het charmante historische centrum van Galatina. We bewonderen hier de zandkleurige huisjes en de St. Caterina Basilica. Na een vrije lunch gaan we verder naar Gallipoli. Door zijn ligging op een klein eiland, zijn oude stadsmuur, zijn wirwar van straatjes en de nabijheid van de Ionische Zee wordt dit stadje al sinds mensenheugenis ‘The beautiful town’ genoemd. Het kasteel, de kathedraal van Santa Agatha en de Corti, achtertuinen die vroeger gebruikt werden als ontmoetingsplaatsen, zijn de trekpleisters van de stad. Dit is ook de plaats om prachtige vakantiefoto’s te nemen en de herinneringen van deze reis in een onvergetelijk decor voor altijd vast te leggen. Terugrit naar Lecce voor een welverdiend afscheidsdiner. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

  Lecce
 8. 8e dag

  Lecce - Brindisi - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Brindisi voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

 • 5n in Alberobello in hotel Ramapendula****
 • 2n in Lecce in hotel Delle Palme****

Boek op voorhand de excursie naar Galatina & Gallipoli*

7e dag: Laat je aangenaam verrassen door het charmante Galatina en de ‘mooie stad’ Gallipoli, inclusief bezoek aan de St. Caterina Basilica in Galatina

*Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

€ 47 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦◊◊◊


Destination

Italie

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Les parties centrale et méridionale du continent italien, tout comme les îles de la Sicile et de la Sardaigne, connaissent un climat méditerranéen avec des étés chauds et secs, et des hivers doux et pluvieux. La meilleure période de voyage s'étend donc de mai à septembre inclus. Durant celle-ci, vous profitez de températures agréables ou chaudes et les précipitations sont rares. Les températures moyennes en journée varient de 21 à 24 °C en mai et de 24 à 27 °C en juin et en septembre. Juillet et août sont les mois les plus chauds. Avec des températures autour des 30 °C et parfois même bien supérieures, ces mois d'été peuvent être perçus comme accablants et étouffants. Pour le nord de l'Italie aussi, la meilleure période de voyage s'étend de mai à septembre inclus. Cependant, en raison de la présence des montagnes, le temps y est plus imprévisible. De ce fait, il y a toujours un petit risque de pluie et les températures sont un peu plus basses.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Euro (EUR)


Chargement en cours