Retour à l'accueil

Permanent groene eilandenwereld

Nouvelle-Zélande

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Permanent groene eilandenwereld - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 10 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Amsterdam tot Amsterdam

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Bezoek de Hobbiton-filmset in de groene heuvels van Matamata
 • Wandeling in Tongariro bij zonsondergang met een glaasje bubbels
 • Van goudgele stranden in Abel Tasman tot een besneeuwde gletsjer in Franz Josef
 • Prachtige cruise op de Milford Sound fjord

 

Carnet de route

 1. Dag 1

  Amsterdam - Auckland

  Vertrek naar Auckland.

   

  Auckland
 2. Dag 2

  Auckland

  Welkom bij de kiwi’s. Overnachting in het Auckland City Hotel**** of Copthorne Auckland City****.

   

 3. Dag 3

  Auckland

  Tijdens de stadsrondrit maak je kennis met de historische wijk Parnell en de jachthavens. Namiddag geniet je van vrije tijd in Devonport, Auckland’s mooiste dorpje, gelegen aan de zee. De ferry brengt je terug naar de haven van Auckland. ’s Avonds bezoek je de iconische Sky Tower en geniet je van een welkomstdiner in dit hoogste gebouw van de stad. Overnachting in het Auckland City Hotel**** of Copthorne Auckland City****.

  ontbijt, avondmaal

  Auckland
 4. Dag 4

  Auckland - Rotorua

  Na het ontbijt rijden we naar Rotorua, bekend om zijn spuitende geisers, sissende fumarolen en borrelende zwavel- en modderpoelen. Onderweg stop je in Matamata voor een bezoek aan het lieflijke hobbit huisje van Frodo. Je wandelt er in één van weinig overgebleven filmsets van The Lord of the Rings. In de namiddag houden we halt bij een kiwi boomgaard, waar alles in het teken staat van deze lekkere en gezonde vrucht. Overnachting in Sudima Hotel Lake Rotorua****.

  ontbijt, middagmaal

 5. Dag 5

  Rotorua

  Je maakt een mooie wandeling door de vulkanische vallei van Waimangu met een bezoek aan het grootste kokende meer ter wereld. Aan het einde van de wandeling volgt een boottocht op het Rotomahana meer. ’s Avonds kom je tijdens een zang-en dansvoorstelling meer te weten over de Maori cultuur en geniet je van een traditionele maaltijd, die onder de grond werd klaargemaakt. Als bonus kan je ook de zeldzame kiwi vogel bewonderen. Overnachting in Sudima Hotel Lake Rotorua****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 6. Dag 7

  Tongariro - Wellington

  Rit naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland in het uiterste zuiden van het Noordereiland. Als de tijd het toelaat, gaan we naar Mount Victoria voor een prachtig uitzicht over de stad en de omringende groene heuvels. ’s Avonds kan je naar de night market op Cuba Street, waar een ode wordt gebracht aan de lokale keuken en creativiteit. Overnachting in het Bay Plaza Hotel***.

  ontbijt

   

  Kiwi
 7. Dag 8

  Wellington

  Stadsrondrit met aansluitend bezoek aan indrukwekkende Te Papa-museum. Begeleide rondleiding met traditionele Maori-verwelkoming. Neem de kabelbaan naar de botanische tuinen, en wandel daarna terug naar de stad. Rest van de namiddag vrij. Overnachting in het Bay Plaza Hotel***.

  ontbijt

   

 8. Dag 9

  Wellington - Picton - Nelson

  Met de veerboot varen we door de zeestraat Cook naar het Zuidereiland. Het uitzicht op de kronkelige waterwegen en de groene fjorden van de Queen Charlotte Sound maken van deze overtocht een onvergetelijke belevenis. Bij aankomst in Picton gaan we verder naar de Marlborough wijngaarden, waar je wijn kan proeven tijdens een overheerlijke lunch. Blenheim is het grootste wijndorp in de Marlborough streek. Via een schilderachtige route, verder naar Nelson. Overnachting in The Beachcomber Hotel***.

  ontbijt, middagmaal

   

 9. Dag 10

  Nelson - NP Abel Tasman - Nelson

  Volledige dag verkenning van het Abel Tasman National Park, het kleinste nationaal park van Nieuw-Zeeland. Vaar langs de prachtige kustlijn van Abel Tasman noordwaarts, bekijk onderweg de zeehondenkolonie op Tonga Island. We ontschepen Tonga Beach voor een begeleide wandeling langs Bark Bay Estuary en Medlands Beach. Overnachting in The Beachcomber Hotel***.

  ontbijt, middagmaal

 10. Dag 11

  Nelson - Punakaiki - Hokitika

  De prachtige rit van vandaag brengt je naar Hokitika. Onderweg in Punakaiki, ontdek je de Pancacke Rocks. Deze zijn ontstaan door regen, wind en opstuivend water. Overnachting in het Beachfront Hotel****.

  ontbijt, avondmaal

   

 11. Dag 12

  Hokitika - Franz Josef Glacier

  Tijdens deze vrije dag, kan je, als het pad open doe de gletsjervalleiwandeling die gemakkelijk 1,5 uur duurt. Optioneel kan je ook een begeleide wandeling (3u) of een helicopter vlucht boeken in Franz Josef Glacier. Overnachting in Rainforest Retreat Park Motel***.

  ontbijt

  Mountains
 12. Dag 13

  Franz Josef Glacier - Queenstown

  Vanuit Franz Josef Glacier naar Queenstown. U rijdt door de zuidelijke Alpen via de Haast Pass en het regenwoud maakt plaats voor een landschap vol bergen, De groene hellingen gaan over in goudgele landbouwgrond bezaaid met blauwe meren. Maak een schilderachtige rit in de iconische Skyline Gondola en neem het adembenemende uitzicht in u op terwijl u de steilste kabelbaan lift van het zuidelijk halfrond neemt! Je wordt 450 meter boven Queenstown en Lake Wakatipu naar de top van Bob's Peak gebracht, waar je kunt genieten van een 220-graden panorama met een adembenemend uitzicht op Coronet Peak, The Remarkables, Walter en Cecil Peak en, natuurlijk, Queenstown. Geniet van het spectaculaire uitzicht! Overnachting in  Copthorne Hotel Lakefront****, waar we twee nachten verblijven.

  ontbijt

   

 13. Dag 14

  Queenstown

  Volledige dag vrij ter ontspanning.

  ontbijt

   

 14. Dag 15

  Queenstown - Milford Sound - Te Anau

  Het absolute hoogtepunt vandaag is de Milford Sound. In de namiddag schepen we in voor de cruise op de Milford Sound om te genieten van de watervallen, het regenwoud en het gebergte. Lunch aan boord. Na deze boottocht nemen we je mee naar een natuurdocumentaire in Fiordland Cinema. Deze film neemt je mee op een onvergetelijke reis door een van de meest ontzagwekkende landschappen op aarde. Overnachting in Distinction Luxmore Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

  Milford Sound
 15. Dag 16

  Te Anau - Dunedin

  Dunedin is een Victoriaanse stad, waar nog veel gebouwen staan daterend uit de Europese kolonisatie. Overnachting in het Victoria Hotel*** of het Kingsgate Hotel Dunedin***.

  ontbijt

   

  Beach
 16. Dag 17

  Dunedin

  Rit naar het Otago schiereiland. In Wellers Rock ga je aan boord van de mv Monarch om de broedplaatsen te ontdekken. De spectaculaire en moeilijk bereikbare kliffen van Taiaro zijn de plaats bij uitstek voor de vogels. The Royal Albatross Colony in Taiaroa Head, is de enige broedplaats op het vasteland ter wereld. We sluiten de dag af met een rondleiding door het pinguïnreservaat (90 minuten). De rondleiding begint met een korte inleiding over de problemen waar de geeloogpinguïns mee te maken hebben en hoe het beschermingswerk wordt uitgevoerd. Overnachting in het Victoria Hotel*** of het Kingsgate Hotel Dunedin***.

  ontbijt

   

  Kiwi
 17. Dag 18

  Dunedin - Christchurch

  De reis van vandaag voert u langs de oostkust van Dunedin naar Christchurch. Bewonder onderweg de wonderbaarlijke Moeraki Boulders. Bij aankomst volgt er een stadstour door deze indrukwekkende stad. Overnachting in het Ibis Hotel Christchurch***.

  ontbijt, avondmaal

   

  Moeraki Boulders
 18. Dag 19

  Christchurch - Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

  ontbijt

   

 19. Dag 20

  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam.

 1. Dag 6

  Rotorua - Tongariro

  In de voormiddag bezoek je een geothermische attractie, Waiotapu, met de champagne pool als trekpleister. Via de Huka watervallen rijden we verder naar het natuurgebied van Tongariro. Kleed je warm aan en neem plaats in de kabelbaan voor een rit boven dit woeste berglandschap. Boven heb je uitzicht over Mt Ruapehu en de naburige vulkanen. In de late namiddag neemt een gids je mee voor een wandeling en een zonsondergang die je niet snel zal vergeten. Overnachting in Skotel Alpine Resort***.

  ontbijt, avondmaal

 1. Dag 1

  Amsterdam - Auckland

  Vertrek naar Auckland.

 2. Dag 2

  Auckland

  Vertrek naar Auckland.
  Auckland
 3. Dag 3

  Auckland

  Aankomst in Auckland. Tijdens de stadsrondrit maak je kennis met de historische wijk Parnell,  de mooie zandstranden en de jachthavens. Bezoek aan de Sky Tower. Overnachting in het Auckland City Hotel*** of Copthorne Auckland City***.

  avondmaal

 4. Dag 4

  Auckland

  Transfer naar de ferry terminal voor een dagtrip naar Waiheke. Bij aankomst op het eiland bezoek je verschillende wijngaarden, waar je enkele wijnen kan proeven. Deze mooie dag eindigt met de ferrytocht terug naar Auckland. Overnachting in het Auckland City Hotel*** of Copthorne Auckland City***.


  ontbijt

  Auckland
 5. Dag 5

  Auckland - Rotorua

  Na het ontbijt rijden we naar Rotorua, ooit een kuuroord dat werd opgebouwd rond een reeks spuitende geisers, sissende fumarolen (damp- en gasbronnen) en borrelende zwavel- en modderpoelen. Onderweg Hobbiton Tour met lunch. In de namiddag Kiwi Orchard Tour, waar je nader kennismaakt met deze lekkere en gezonde vrucht. Overnachting in hotel Ibis Rotorua***.

  ontbijt, middagmaal

   

  Rotorua
 6. Dag 6

  Rotorua

  Volledige daguitstap in dit geothermische gebied. Wandeling door de vulkanische vallei van Waimangu met een picknicklunch. Boottocht op het Rotomahanameer langs stomende kliffen. Kennismaking met de fauna en flora van Nieuw-Zeeland tijdens de wandeling in het gebied. 's Avonds culturele belevenis met avondmaal. Overnachting in hotel Ibis Rotorua***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Maori
 7. Dag 11

  Nelson - Punakaiki - Greymouth

  De rit begint zuidwaarts richting Nelsons Lakes National Park langsheen de Buller rivier tot in Westport. Verder via Charleston, langs de kustroute naar het Paparoa National Park. Aangekomen in Punakaiki ontdek je de Pancacke Rocks. Deze zijn ontstaan door regen, wind en opstuivend water. Overnachting in het Kingsgate Hotel***.

  ontbijt, avondmaal

 8. Dag 12

  Greymouth - Fox Glacier

  Na het ontbijt gaat het richting Fox Glacier. We rijden langs Hokitika, gesticht in 1864 door de ontdekking van een goudmijn. Via het binnenland, langs het Lanthe meer verder zuidwaarts. Overnachting in Fox Glacier in Heartland Hotel Glacier Country*** of Heartland Hotel Fox Glacier***.

  ontbijt, avondmaal

  Mountains
 9. Dag 13

  Franz Josef Glacier - Queenstown

  Vanuit Fox Glacier via Highway 6 naar Queenstown. We rijden via het Paringameer en het Moerakimeer. Na Makarora verandert het landschap in uitgestrekte vlakten met grote meren. De Crown Range Road is de kortste verbinding tussen Wanaka en Queenstown. Overnachting in  Copthorne Hotel Lakefront****, waar we drie nachten verblijven.

  ontbijt, avondmaal

 10. Dag 14

  Queenstown

  Volledige dag vrij ter ontspanning.

  ontbijt

 11. Dag 16

  Qeenstown - Dunedin

  Dunedin is een Victoriaanse stad, waar nog veel gebouwen staan daterend uit de Europese kolonisatie. Overnachting in het Kingsgate Hotel Dunedin***+ of Victoria Hotel***

  ontbijt

  Beach
 12. Dag 17

  Dunedin

  Rit naar het Otago schiereiland. In Wellers Rock ga je aan boord van de mv Monarch om de broedplaatsen te ontdekken. De spectaculaire en moeilijk bereikbare kliffen van Taiaro zijn de plaats bij uitstek voor de vogels. The Royal Albatross Colony in Taiaroa Head, is de enige broedplaats op het vasteland ter wereld. In de namiddag bezoeken we de bierbrouwerij Speight’s Brewery, waar je kennis maakt met de verschillende soorten bier. Nadien mag je die proeven in de Heritage bar. Overnachting in het Kingsgate Hotel Dunedin***+ of Victoria Hotel***.

  ontbijt, avondmaal

  Kiwi
 13. Dag 18

  Dunedin - Christchurch

  Na het ontbijt rijden we naar Christchurch. Bij aankomst volgt er een stadstour door deze indrukwekkende stad. Overnachting in het Ibis Hotel Christchurch***.

  ontbijt, avondmaal

  Moeraki Boulders
 14. Dag 19

  Christchurch - Brussel

  Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

  ontbijt

 1. Dag 7

  Rotorua - Wellington

  Rit naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland in het uiterste zuiden van het Noordereiland. Onderweg stoppen we even om de de Huka watervallen te bewonderen en rond te wandelen in het dorp. Verder naar Wellington. Overnachting in het Bay Plaza Hotel***.

  ontbijt, avondmaal

 2. Dag 8

  Wellington

  Stadsrondrit met een stop aan Mount Victoria voor een adembenemend uitzicht over de stad en de omgeving. Verder zie je ook het Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa, de parlementsgebouwen en de Nationale Bibliotheek. Bezoek aan het indrukwekkende Te Papa-museum. Begeleide rondleiding met traditionele Maori-verwelkoming. Overnachting in het Bay Plaza Hotel***.

  ontbijt

  Wellington Museum
 3. Dag 9

  Wellington - Picton - Nelson

  Met de veerboot varen we door de zeestraat Cook naar het Zuidereiland. Het uitzicht op de kronkelige waterwegen en de groene fjorden van de Queen Charlotte Sound maken van deze overtocht een onvergetelijke belevenis. Bij aankomst in Picton gaan we verder naar Nelson. In de namiddag inscheping voor een mosselcruise op de prachtige Kenepury Sound. Overnachting in The Beachcomber Hotel***+.

  ontbijt, avondmaal

  Nelson
 4. Dag 10

  Nelson - NP Abel Tasman - Nelson

  Volledige dag verkenning van het Abel Tasman National Park, het kleinste nationaal park van Nieuw-Zeeland. Na een boottocht door het park, ontschepen we in Tonga Beach voor een begeleide wandeling langs Bark Bay Estuary en Medlands Beach. Overnachting in The Beachcomber Hotel***+.

  ontbijt, middagmaal

  Milford Sound
 1. Dag 15

  Milford Sound

  Het absolute hoogtepunt vandaag is de Milford Sound. In de namiddag schepen we in voor de cruise op de Milford Sound om te genieten van de watervallen, het regenwoud en het gebergte. Lunch aan boord.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Milford Sound
 1. Dag 20

  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam.

Infos Utiles

Hotels

Voor vertrekken vanaf 06/11/2022:

 • 2n in Auckland in Auckland City Hotel**** of Copthorne Auckland City****
 • 2n in Rotorua in Sudima Hotel Lake Rotorua****
 • 1n in Tongariro in Skotel Alpine Resort***
 • 2n in Wellington in het Bay Plaza Hotel***
 • 2n in Nelson in The Beachcomber Hotel***
 • 1n in Hokitika in Beachfront Hotel****
 • 1n in Franz Josef Glacier in het Rainforest Retreat Park Motel***
 • 2n in Queenstown in Copthorne Hotel Lakefront****
 • 1n Te Anau in Distinction Luxmore Hotel****
 • 2n in Dunedin in het Victoria Hotel*** of Kingsgate Hotel Dunedin***.
 • 1n in Christchurch in het Ibis Hotel Christchurch***
   

Voor vertrekken t.e.m. 02/03/2022:

 • 2n in Auckland in Auckland City Hotel*** of Copthorne Auckland City***
 • 2n in Rotorua in hotel Ibis Rotorua***
 • 2n in Wellington in het Bay Plaza Hotel***
 • 2n in Nelson in The Beachcomber Hotel***+
 • 1n in Greymouth in Kingsgate Hotel***
 • 1n in Fox Glacier in Heartland Hotel Glacier Country*** of Heartland Hotel Fox Glacier***.
 • 3n in Queenstown in Copthorne Hotel Lakefront****
 • 2n in Dunedin in het Kingsgate Hotel Dunedin***+ of Victoria Hotel***
 • 1n in Christchurch in het Ibis Hotel Christchurch***

 

 


Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦◊◊◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦◊◊◊

 


Visum voor Nieuw-Zeeland

Een toestemming tot reizen (NZeTA) is verplicht voor wie reist naar Nieuw-Zeeland. Dit is niet inbegrepen en dien je zelf voor afreis aan te vragen via een gratis app (NZD 9 pp) of online via https://nzeta.immigration.govt.nz/ (NZD 12 pp). Bij de aanvraag zal eveneens een “International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL)” moeten worden betaald (NZD 35 pp).

 


Destination

Nouvelle-Zélande

Formalités de voyage

 • Passeport international (valable au moins 3 mois après le départ de Nouvelle-Zélande), combiné à un billet d’avion pour un vol retour ou pour la poursuite du voyage.
 • Un visa électronique (NZeTA) est requis pour les voyageurs se rendant en Nouvelle-Zélande. Il n’est pas inclus. Vous devez en faire la demande en ligne vous-même avant votre départ sur le site https://nzeta.immigration.govt.nz/ et le régler par carte de crédit. Une fois la demande approuvée, votre visa reste valable 2 ans. Le prix s’élève à 9-12 NZD par personne (sous réserve de modification). Lors de la demande, ce montant est augmenté du coût de l’IVL (International Visitor Conservation and Tourism Levy). Le prix s’élève à 35 NZD par personne (sous réserve de modification).
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

La Nouvelle-Zélande est caractérisée par un climat très variable avec des étés chauds et des hivers doux. Avec un peu de chance, vous pourriez traverser toutes les saisons en une journée. Prévoyez donc toujours un équipement pour toutes les conditions météorologiques. Tandis qu'il fait chaud dans le reste du pays, la neige fond à peine, voire pas du tout sur les sommets plus élevés. Durant les mois où nous restons au coin du feu, les Néo-Zélandais profitent de températures agréables oscillant autour de 25 degrés. À ce moment-là, les précipitations sont aussi les moins nombreuses. Par conséquent, les mois de novembre à avril sont les plus adaptés pour visiter ce pays.

Décalage horaire

Été: + 10h
Hiver: + 12h

Devise locale

Dollar néo-zélandais (NZD)


Chargement en cours