Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Parfum van traditie

Vietnam

dès 2.219 € /pers.;

 • 15 Jours / 13 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Repas selon programme
Parfum van traditie - TUI

Résumé

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Bezoek Hanoi, Hoi An & Ho Chi Minhstad 
 • Vlucht met watervliegtuig over de baai van Halong
 • Geniet van de prachtige landschappen in Sapa
 • Ontdek de Mekongdelta en de drijvende markt van Cai Rang

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mer 2 jeu 3 ven 4 sam 5 dim
6 lun 7 mar 8 mer 9 jeu 10 ven 11 sam 12 dim
13 lun 14 mar 15 mer 16 jeu 17 ven 2.219 € Départ garanti retour le 31-03-2023 Plus que 10 places disponibles Choisir 18 sam 19 dim
20 lun 21 mar 22 mer 23 jeu 24 ven 25 sam 26 dim
27 lun 28 mar 29 mer 30 jeu 31 ven
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met Qatar Airways
 • Binnenlandse vluchten Hanoi–Hué/Danang–Can Tho
 • Nachttrein Hanoi-Lao Cai in een 4-persoons slaapcoupé
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 13x ontbijt, 11x middagmaal, 5x avondmaal
 • Bezoek aan Hanoi, Hoa Lu, Cao Son markt, Sapa, Hué, My Son, Hoi An, Ho Chi Minhstad, de drijvende markt van Cai Rang, de Mekong delta, het tunnelnetwerk van Cu Chi en Tay Ninh
 • Riksjatocht in Hanoi en toegangsgelden voor het poppentheater
 • Vlucht met watervliegtuig over Halong Bay (25min)

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek 'inbegrepen'
 • Visumkosten
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulering-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

 

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Hanoi

  Vertrek naar Hanoi.

   

  Hanoi
 2. 2e dag

  Hanoi

  Bij aankomst in Hanoi wacht de lokale gids je op en neemt hij je mee op ontdekking door de stad. Een rit met een riksja laat je op een unieke manier kennismaken met het oude Hanoi. Overnachting in Flower Garden Hotel***.

  avondmaal

 3. 3e dag

  Hanoi – Hoa Lu – Hanoi

  We starten de dag met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur. Tijdens een wandeling door het omringende park heb je de tijd om te genieten van de prachtige architectuur. Na het middagmaal ontdek je tijdens een rusitge fietstocht de omgeving van het Van Long Nature Reserve. Hierna stappen we op een bootje voor een ontspannende tocht tussen de rijstvelden en over slingerende kanaaltjes. Neem in Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam, zeker de tijd om de schoonheid van deze stad optimaal te ervaren. In de late namiddag keer je terug naar Hanoi. Sluit je dag af met een voorstelling in het water poppentheater. Overnachting in Flower Garden Hotel***.

  ontbijt, middagmaal

  Hoa Lu Tam Coc
 4. 4e dag

  Hanoi – Halong

  Na het ontbijt is het tijd om de stilte van de Baai van Halong op te zoeken. Door de vaak eindeloze rijstvelden rijd je van Hanoi naar Halong. Hierna wacht je een unieke ervaring. Met een watervliegtuig vlieg je boven één van de zeven natuurlijke wereldwonderen, de baai van Halong. Vervolgens ga je aan boord van de L'Azalée Deluxe Cruise***, waar je ook de nacht doorbrengt

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Ha Long Bay
 5. 5e dag

  Halong – Hanoi – Lao Cai

  Na het ontbijt geniet je een laatste keer van de prachtige natuur. Nadien keer je terug naar Hanoi waar de nachttrein naar Lao Cai op je staat te wachten. Overnachting op de nachttrein.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Ha Long Bay
 6. 6e dag

  Lao Cai – Sapa

  In de vroege ochtend kom je aan op het station van Lao Cai en trek je verder het binnenland in. Onderweg bezoek je nog een typische lokale markt. Nadien rijden we verder naar Sapa, onze eindbestemming voor vandaag. Overnachting in hotel Victoria Sapa***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 7. 7e dag

  Sapa

  Vandaag ontdek je de natuurlijke schoonheid van Sapa en zijn omgeving. We maken hier kennis met het leven van de plaatselijke minderheden zoals de zwarte Hmong. De rijstvelden in de vallei reiken zo ver het oog zien kan. Nadien keer je via Lao Cai terug naar Sapa. Overnachting in hotel Victoria Sapa***.

  ontbjt, middagmaal, avondmaal

  Sapa
 8. 8e dag

  Sapa – Hanoi

  Vandaag brengt de reis je terug naar Hanoi. Vrije namiddag. Overnachting in het Flower Garden Hotel***.

  ontbijt, middagmaal

  Traditions of rural Vietnam
 9. 9e dag

  Hanoi - Hué

  Vroeg vertrek met ontbijbox naar de luchthaven voor je vlucht naar Hué. Ontdek je de door UNESCO beschermde oude stad van Hué. We brengen een bezoek aan Xuan Vien Tieu Cung Garden House, een van de hoogtepunten van de reis! We komen in deze authentieke, oude huizen alles te weten over hun gewoontes en tradities, uitgelegd door een lokale inwoner. Ook het museum voor antiquiteiten en de voormalige keizerlijke citadel zijn zeker een bezoek waard. De lunch van vandaag wordt er een zeer bijzondere. Een wandeling langs de Parfumrivier en de Dong Ba markt is de ideale afsluiter van deze dag. Overnachting in het EMM Hotel Hué ***.

  ontbijt, middagmaal

  Lokale minderheden
 10. 10e dag

  Hué – Hoi An

  We beginnen de dag met een wandeling in het Bach Ma Nationaal Park. Vervolgens bezoeken we de historische ruïnes van My Son uit het Cham tijdperk. Nadien reizen we verder naar Hoi An. Overnachting in het Victoria Hoi An***.

  ontbijt, middagmaal

 11. 11e dag

  Hoi An

  We ontdekken vandaag het schilderachtige havenstadje Hoi An. Doordat de oude binnenstad beschermd werd door UNESCO kan je hier uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen terugvinden waar we zowel Vietnanmese, Japanse, Chinese als Franse architectuur kunnen bewonderen. In de namiddag kan je optioneel deelnemen aan een fietstocht door het platteland, inclusief lunch die bereid wordt door een lokale familie. Je kan er ook voor kiezen om rustig te relaxen in het hotel, dat aan het strand gelegen is. Overnachting in het Victoria Hoi An***.

  ontbijt

  Hoi An
 12. 12e dag

  Hoi An – Danang – Can Tho

  Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Danang voor een binnenlandse vlucht naar Can Tho, de grootste stad in de Mekong delta en ideale uitvalsbasis om de waterwegen rond de stad te bezoeken. Overnachting in Victoria Can Tho***.

  ontbijt, middagmaal

  Ho Chi Minh City
 13. 13e dag

  Can Tho - Mekongdelta – Ho Chi Minhstad

  Vanochtend vroeg uit de veren voor een bezoek aan de beroemde drijvende markt van Cai Rang. Je bent getuige van de bedrijvigheid en de onderhandelingsskills van de lokale handelaars. Een boottocht op de Mekong delta mag uiteraard niet ontbreken. Het geeft je een beeld van het leven langs de oevers. Je stopt bij een steenbakkerij, een bedrijfje dat kokosnoten verwerkt en een mattenweverij. We houden even halt om te proeven van vers fruit en thee. De tocht gaat verder met een fietstocht langs rijstvelden en groentetuinen. Nadien keer je terug naar de stad. Overnachting in EMM Hotel Saigon***.

  ontbijt, middagmaal

   

  Mekong delta
 14. 14e dag

  Ho Chi Minhstad – Cao Dai & Cu Chi – Ho Chi Minhstad

  In Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai-religie, breng je een bezoek aan de felgekleurde kathedraal. Nadien zetten we koers naar het ondergrondse tunnelnetwerk van Cu Chi. Tijdens de Vietnamoorlog was dit netwerk meer dan 200km lang en waren de tunnels op bepaalde plaatsen zelfs 3 tot 4 meter diep. Overnachting in EMM Hotel Saigon***.

  ontbijt, middagmaal

 15. 15e dag

  Ho Chi Minhstad – Brussel

  Na het ontbijt ga je op verkenning in de stad en bezoek je het voormalige postkantoor, de Vinh Nghiem Pagoda, een van de beroemdste en belangrijkste pagodes voor het boeddhisme in Vietnam en de drukke Ben Thanh Markt waar je nog een laatste souvenir op de kop kan tikken: van handwerk tot Vietnamese specialiteiten. Rit naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 16. 16e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Infos Utiles

Hotels

 • 2n in Hanoi in Flower Garden Hotel***.
 • 1n in Halong aan boord van de L'Azalée Deluxe Cruise***
 • 1n aan boord van de nachttrein
 • 2n Sapa in hotel Victoria Sapa***
 • 1n in Hanoi in Flower Garden Hotel***
 • 1n in Hué in het EMM Hotel Hué***
 • 2n in Hoi An in het Victoria Hoi An***
 • 1n in Can Tho in Victoria Can Tho***
 • 2n Ho Chi Minhstad in het EMM Hotel Saigon***

Boek op voorhand een fietstocht in Loc Yen

11e dag: Fietstocht door het prachtige platteland rond het dorpje Loc Yen inclusief lunch bij een lokale familie.

€ 80 per persoon


Aantal deelnemers

Min.15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦◊◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦◊◊◊


Visum voor Vietnam

Een visum is verplicht voor wie reist naar Vietnam. Dit visum is niet inbegrepen in de prijs en dien je ter plaatse te regelen. Voorzie ook 2 recente pasfoto’s en $25 per persoon (gepast geld en cash). Of je kan het visum zelf voor vertrek aanvragen via de website: https://evisa.immigration.gov.vn/ en met kredietkaart betalen.


Destination

Vietnam

Formalités de voyage

 • Passeport international (valable au moins 1 mois après le départ du Viêtnam)
 • Un visa électronique est requis pour les voyageurs se rendant au Viêtnam. Il n’est pas inclus. Vous devez en faire la demande en ligne vous-même avant votre départ sur le site https://evisa.immigration.gov.vn et le régler par carte de crédit, ou l’acheter à l’ambassade vietnamienne de Bruxelles. Si vous le souhaitez, vous pouvez aussi opter pour un visa à l’arrivée. Vous le réglez alors à votre arrivée à l’aéroport au Viêtnam. Le visa est valable 30 jours. 
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Le Viêtnam, qui est situé dans une zone de mousson, est caractérisé par un climat chaud et humide. Dans le sud, les températures s'élèvent à 30 °C en moyenne durant toute l'année. Dans le reste du pays, les températures sont un peu plus fraîches. C'est surtout dans les montagnes vietnamiennes que l'air se rafraîchit. Toutefois, il ne fait jamais vraiment très froid. La meilleure période de voyage pour un séjour au Viêtnam s'étend de novembre à fin mars. Vous évitez ainsi la saison des pluies où les averses sont nombreuses et les inondations fréquentes. Nos mois chauds de juillet et d'août sont les mois où il pleut le plus là-bas.

Décalage horaire

Été: + 5h
Hiver: + 6h

Devise locale

Dong vietnamien (VND)


Chargement en cours