Retour à l'accueil

Op ontdekking langs Werelderfgoed (avec guide néerlandophone)

Pérou

dès 2.595 € TTC
/pers.

 • 13 Jours / 11 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Op ontdekking langs Werelderfgoed (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
Itinéraire du
Ce que nous avons aimé
 • de 'witte stad' Arequipa en het Santa Catalina klooster
 • Andescondors bij Cruz del Condor
 • boottocht op het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer
 • treinrit naar de mysterieuze Incastad Machu Picchu
 • kennismaking met het dagelijkse leven van de Inca bevolking

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 lun 2 mar 3 mer 4 jeu 5 ven 6 sam 7 dim
8 lun 9 mar 10 mer 11 jeu 12 ven 13 sam 2.595 € retour le 25-07-2019 Choisir 14 dim
15 lun 16 mar 17 mer 18 jeu 19 ven 20 sam 21 dim
22 lun 23 mar 24 mer 25 jeu 26 ven 27 sam 28 dim
29 lun 30 mar 31 mer
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- lokale Nederlandstalige gids
- internationale vluchten met Air Europa
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
- binnenlandse vluchten Lima-Arequipa, Cuzco-Lima
- alle vermelde lokale transfers
- alle overnachtingen
- maaltijden: 11x ontbijt, 1x middagmaal
- alle lokale taksen
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden:
- stadsbezoek Lima
- San Franciscokerk in Lima
- stadsbezoek Arequipa
- Santa Catalina klooster in Arequipa
- warmwaterbronnen van Calera
- boottocht op het Titicacameer
- bezoek aan de eilanden Uros en Taquile
- bezoek aan het archeologisch complex Raqchi
- stadsbezoek Cuzco
- Santo Domingo klooster in Cuzco
- bezoek aan fort Sacsayhuaman
- bezoek aan het fortcomplex Ollantaytambo
- Treinrit met de Expedition Train naar Machu Picchu
- bezoek aan Machu Picchu
- bezoek aan de terrassen van Moray
- bezoek aan de zoutpannen van Maras
- bezoek inheems dorp Misminay

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice in de hotels

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Lima

  Vlucht naar Lima.

 2. Dag 2

  Lima

  Bij aankomst transfer naar je hotel. In de namiddag bezoek je Lima. Deze stad was eeuwenlang de hoofdstad van het uitgestrekte Spaanse koloniale rijk en dat merk je als je door het historische centrum wandelt. Rondom het Plaza de Armas zie je o.a. het gouvernementspaleis en de kathedraal. Ook een bezoek aan de San Franciscokerk mag niet ontbreken. In de catacomben van het bijhorende klooster zijn beenderen van duizenden overledenen als een kunstwerk opgestapeld. Nadien verder naar de moderne wijk San Isidro waar zich de Huaca Huallamarca bevindt. Deze pre Inca piramide is gemaakt van adobe. Eindigen doe je in het hippe Miraflores met zijn vele winkels en restaurants. Rest van de dag vrij. Overnachting in hotel El Tambo Peru*** of Britania Miraflores*** in Lima.

  ontbijt

 3. Dag 3

  Lima - Arequipa

  Binnenlandse vlucht naar Arequipa. De 'witte stad', omgeven door 3 vulkanen, dankt zijn naam aan de vele huizen gebouwd met witte lavasteen. Vooral de prachtige kathedraal en de zuilengalerijen zullen indruk op je maken. Vervolgens bezoek aan het klooster van Santa Catalina. Dit pittoreske openluchtmuseum bestaat uit pleintjes, gebedsruimtes, bloementuinen en patio's in verschillende tinten waaronder wit, blauw en roodbruin. Overnachting in hotel Casa Andina Classic Arequipa*** in Arequipa.

  ontbijt

 4. Dag 4

  Arequipa - Colca Canyon

  Je doorkruist het nationale reservaat Pampa Cañahuas. Hier leven talrijke kuddes vicuña's. De Colca Canyon is één van de diepste ravijnen ter wereld. Het landschap wordt gedomineerd door groene valleien en landbouwterrassen. Overnachting in hotel Casa Andina Classic Colca*** of Colca Llaqta*** in de Colca Canyon.

  ontbijt

 5. Dag 5

  Colca Canyon - Puno

  Vroeg vertrek naar Cruz del Cóndor. Met wat geluk zie je hier bij zonsopgang gigantische Andescondors uit de kloof opstijgen. Een unieke ervaring. Nadien reis je verder naar Puno, gelegen aan het beroemde Titicacameer. Overnachting in hotel Hacienda Puno*** of Casona Plaza Centro*** in Puno.

  ontbijt

 6. Dag 6

  Titicacameer

  Je maakt een boottocht op het hoogst bevaarbare meer ter wereld gelegen op de grens tussen Peru en Bolivia. Op het eiland Taquile ontmoet je de lokale bevolking en kom je meer te weten over hun traditionele levenswijze en typische klederdracht. Vervolgens naar de Uros-indianen die wonen op drijvende eilandjes gemaakt uit gevlochten riet. Overnachting in hotel Hacienda Puno*** of Casona Plaza Centro*** in Puno.

  ontbijt

 7. Dag 7

  Puno - Cuzco

  Doorheen een prachtig berglandschap reis je verder naar Cuzco. Onderweg bezoek je het archeologische complex Raqchi. De tempel is een eerbetoon aan de god Viracocha. In Andahuaylillas bevindt zich een 17de-eeuwse kerk met prachtige fresco's en altaar. Overnachting in hotel San Francisco Plaza*** of San Francisco Boutique*** in Cuzco.

  ontbijt

 8. Dag 8

  Cuzco

  In deze intrigerende koloniale stad die geschiedenis ademt, krijg je een overdosis aan cultuur voorgeschoteld. Je bezoekt het Santa Domingo klooster dat gebouwd werd op de overblijfselen van de Koricancha, Tempel van de zon. Aan het Plaza de Armas zie je de belangrijkste koloniale gebouwen waaronder de kerk La Compañia en de kathedraal. In de omgeving van Cuzco bevinden zich enkele interessante Incaruïnes. Je bezoekt de vestiging Sacsayhuaman, die fungeerde als fort voor de koning en priesters, en het heiligdom Quenko. Rest van de namiddag vrij om zelf nog wat rond te kuieren door de eeuwenoude steegjes waarvan de muren nog vaak dateren uit de Inca-tijd. Overnachting in hotel San Francisco Plaza*** of San Fransisco Boutique*** in Cuzco.

  ontbijt

 9. Dag 9

  Cuzco - Heilige vallei - Urubamba

  Rit naar Chinchero, gelegen in de Heilige Vallei. Dit pittoreske dorp is vooral bekend om zijn traditionele weeftechnieken. Kleurrijk uitgedoste inwoners bieden hun koopwaar aan op het centrale plein. Dit is de ideale plaats om een souvenir op de kop te tikken. In de namiddag bezoek aan het mysterieuze fortcomplex Ollantaytambo dat gelegen is op een vooruitstekende rots. Overnachting in hotel Hacienda del Valle*** of San Agustin*** in Urubamba.

  ontbijt

 10. Dag 10

  Machu Picchu

  Dit is de dag waar iedereen naar uitkijkt. Je bezoekt de legendarische en mysterieuze Incastad Machu Picchu, één van de nieuwe wereldwonderen. Per trein reis je naar Aguas Calientes en nadien verder naar de site zelf. Overblijfselen van paleizen, tempels, terrassen en honderden trappen werden hier gebouwd in harmonie met het omliggende landschap. Een ervaring om niet snel te vergeten. In de late namiddag keer je terug naar Urubamba. Overnachting in hotel Hacienda del Valle*** of San Agustin*** in Urubamba.

  ontbijt

 11. Dag 11

  Urubamba - Cuzco - Lima

  Een experimentele landbouwsite of een astronomisch observatorium? Niemand kent de echte betekenis van de cirkelvormige terrassen van Moray. In Maras bewonder je de fotogenieke zoutmijn. Merkwaardig hier is dat het zoute water uit de bergen komt en wordt afgeleid naar een mozaïek van opvangbekkens. Daarna ervaar je een unieke beleving in het nabijgelegen dorpje Misminay waar zo'n 300 families leven volgens de tradities van hun voorouders. Je helpt hen bij hun dagelijkse taken zoals het bewerken van het land of het weven van stoffen. De opbrengsten van je bezoek gaan rechtstreeks naar de families, zodat zij dit geld kunnen investeren in onderwijs, gezondheid en voeding. Binnenlandse vlucht naar Lima. Overnachting in hotel El Tambo Peru*** of Britania Miraflores*** in Lima.

  ontbijt - middagmaal

 12. Dag 12

  Lima - Brussel

  Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel. 

  ontbijt

 13. Dag 13

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

   

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Lima 2 El Tambo Peru*** of Britania Miraflores***
Arequipa 1 Casa Andina Classic Arequipa***
Colca Canyon 1 Casa Andina Classic Colca*** of Colca Llaqta***
Puno 2 Hacienda Puno*** of Casona Plaza Centro***
Cuzco 2 San Francisco Plaza*** of San Francisco Boutique***
Urubamba 2 Hacienda del Valle*** of San Agustin***
Lima 1 El Tambo Peru*** of Britania Miraflores***

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten:

international paspoort, geldig voor de ganse duur van het verblijf

inentingen:

geen

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor Tropische Geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie

 

Op grote hoogtes kunt u last krijgen van de zogenaamde hoogteziekte. Het drinken van cocathee en het innemen van veel suikers kan helpen. Voor wie echt ziek wordt, worden medicijnen zoals Diamox aangeraden.

munteenheid:

de Peruviaanse nuevo sol (PEN)

tijdsverschil:

winter: -6, zomer: -7

stroom:

220 volt

 


Destination

Pérou

En général

 

Entre mystères incas et jungle amazonienne, un voyage au Pérou est une expérience haute en couleur et en émotions ! Marchez sur les traces d’une civilisation captivante et défiez les sommets de la Cordillère des Andes…    

 

Tout au long de vos vacances au Pérou, vous plongerez dans des paysages andins aussi variés que grandioses, du lac Titicaca aux sommets de la Cordillera Blanca. D’un décor à l’autre, vous découvrirez des vestiges incas fascinants qui vous laisseront imaginer toute une histoire…

 

Le Machu Picchu, point d’orgue de votre voyage : admirez-le dès l’aube depuis la Porte du Soleil, vous aurez une sensation de plénitude unique… Dans les villes comme dans les petits villages traditionnels nichés au creux des montagnes, vous serez touché par la gentillesse des habitants. Ils vous feront découvrir leurs traditions, leur artisanat et leur cuisine variée et savoureuse.


Informations Pratiques

Documents de voyage

passeport international, valable pendant la durée du séjour. 

Vaccins

Aucun vaccin n’est obligatoire pour les voyageurs venant d’Europe mais le vaccin contre la fièvre jaune ainsi qu’un traitement anti paludéen sont recommandés pour un voyage en Amazonie. 

Monnaie locale

le Nouveau Sol (SOL)
 

Décalage horaire

hiver: -6, été: -7

Langue

L’espagnol est la langue officielle.Chargement en cours