Retour à l'accueil

Op avontuur bij de Tico's

Costa Rica

dès 2.859 € /pers.;

 • 15 Jours / 13 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Repas selon programme
Op avontuur bij de Tico's - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Het nevelwoud van Monteverde en de Arenal vulkaan
 • Verblijf in een eco-lodge in Tortuguero National Park
 • “Pura Vida” aan de stranden van Peninsula de Nicoya & Manuel Antonio
 • Op zoek naar exotische boomkikkers in Sarapiqui
 • IN DE KIJKER: 
  • Bezoek met TUI het ongerepte Rincon de la Vieja
  • Logeren bij een Belgische dame die met Tango Mar haar droom verwezenlijkte

 

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mer 2 jeu 3 ven 4 sam 5 dim
6 lun 7 mar 8 mer 9 jeu 10 ven 11 sam 12 dim
13 lun 14 mar 15 mer 16 jeu 17 ven 18 sam 19 dim 2.859 € Départ garanti retour le 05-03-2023 Plus que 10 places disponibles Choisir
20 lun 21 mar 22 mer 23 jeu 24 ven 25 sam 26 dim
27 lun 28 mar
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

Voor vertrekken t.e.m. 12/02/2022:

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met Iberia
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 13x ontbijt, 3x middagmaal, 3x avondmaal
 • Toegangsgelden voor de nationale parken van Tortuguero, Rincon de la Vieja en Manuel Antonio
 • Nachtelijke boomkikker-excursie in Arenal
 • De hangende bruggen van Monteverde
 • Activiteiten georganiseerd door de lodge in Tortuguero (m.u.v. de zeeschildpadden nachtexcursie)


Voor vertrekken vanaf 03/07/2022:

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met Iberia
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 13x ontbijt, 3x middagmaal, 2x avondmaal
 • Toegangsgelden voor de nationale parken van Tortuguero, Rincon de la Vieja, Monteverde en Manuel Antonio
 • Nachtelijke boomkikker-excursie in Sarapiqui
 • De hangende bruggen van Arenal
 • Begeleide wandelingen in Rincon de la Vieja, Monteverde en Manuel Antonio
 • Activiteiten georganiseerd door de lodge in Tortuguero (m.u.v. de zeeschildpadden nachtexcursie)

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering 

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - San José

  Vertrek vanuit Brussel naar San José. Bij aankomst transfer naar het Rincón del Valle hotel****.

 2. 2e dag

  San José - Tortuguero

  ‘s Ochtends vertrekken we richting Tortuguero National Park, dat zich uitstrekt aan de Caraïbische kust. Onderweg stoppen we in een lokaal restaurant voor het ontbijt. Langs bananenplantages rijden we naar de haven van Caño Blanco. De lodge is enkel te bereiken per boot. Het avontuur begint dus al op het moment dat je aan boord gaat! Varend door de kanalen, bewonder je de tropische vegetatie. Na de lunch bezoeken we het plaatselijke dorpje. Overnachting in Laguna Lodge***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 3. 3e dag

  Tortuguero

  Met de boot ontdek je de pracht en praal van dit natuurgebied. Aan de oevers verrijzen talloze tropische planten en bomen, die metershoge groene muren vormen. Je maakt kennis met het leven in de jungle: kapucijn- en brulapen, luiaarden en een groot aantal soorten vogels. Vrije namiddag om uit te rusten aan het zwembad of om de indrukwekkende tuin van de lodge te ontdekken. Optioneel kan je tussen juli en oktober aan een nachtexcursie deelnemen om getuige te zijn van zeeschildpadden die zich nestelen en hun eitjes leggen. Overnachting in Laguna Lodge***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 4. 4e dag

  Tortuguero - Arenal

  Per boot verlaat je de waterwegen van Tortuguero. Vanaf Caño Blanco brengt de bus je naar de volgende bestemming: La Fortuna, aan de voet van de beroemde Arenal-vulkaan. ’s Avonds kan je optioneel heerlijk relaxen in de geothermische baden van de Paradise Hot Springs (avondmaal inbegrepen). Overnachting in Casa Luna Hotel & Spa***.

  ontbijt, middagmaal

  Tortuguero, from the rainforest to the ocean
 5. 5e dag

  Arenal

  Vandaag kan je op eigen houtje op verkenning gaan in Arenal National park. Bij de waterval van La Fortuna zwem je in het verfrissende water of wandel de Arenal 1968 trail met een prachtig uitzicht over de vulkaan. Je kan ook kiezen voor een optionele dagexcursie naar Caño Negro. Met de boot doorkruis je het natuurreservaat, op zoek naar aapjes en kaaimannen. ’s Avonds is het tijd voor een unieke nachtexcursie: gewapend met een zaklamp ga je op zoek naar de kleurrijke boomkikkers waar Costa Rica bekend zo om staat. Gelukkig weet de ervaren gids waar je ze het makkelijkst kan spotten! Overnachting in Casa Luna Hotel & Spa***.

  ontbijt, avondmaal

 6. 6e dag

  Arenal - Monteverde

  Tijd om een ander prachtig gebied te gaan ontdekken. De mooie rit langs het Arenalmeer brengt je uiteindelijk in de streek van Monteverde. De aantrekkingskracht van Monteverde schuilt onder andere in het prachtige nevelwoud met zijn veelzijdige fauna en flora, een paradijs voor natuurliefhebbers! Overnachting in de Trapp Family Lodge***.

  ontbijt

 7. 7e dag

  Monteverde

  In de voormiddag staat er een excursie naar de beroemde ‘hanging bridges’ op het programma. De hangende bruggen leiden je van platform tot platform, dwars door het groene bladerdak van het regenwoud. Hoog in de boomtoppen spot je misschien wel één van de vele tropische vogelsoorten. De echte durvers kunnen in de namiddag deelnemen aan een optionele zipline-excursie! Overnachting in de Trapp Family Lodge***.

  ontbijt

  Avontuur in het land van de Tico's
 8. 8e dag

  Monteverde - Rincón de la Vieja

  De gids neemt je mee naar Rincón de la Vieja National Park, bekend omwille van zijn reusachtige wurgvijgen, kokende modderpoelen, zwavelplassen en stomende fumarolen. Hier maak je een wandeling in een berschermd natuurgebied aan de voet van de Rincon de la Vieja vulkaan. Misschien kom je wel oog in oog met een coati, beter gekend als neusbeer! ’s Avonds overnacht je, geheel in de traditie van de sabaneros, de Costa Ricaanse cowboys, in een authentieke ranch: de Buena Vista Lodge***.

  ontbijt

 9. 9e dag

  Rincón de la Vieja

  Een hele dag vrije tijd om zelf in te vullen. De liefhebbers kunnen het park te paard gaan verkennen. Wat verfrissing opzoeken kan ook, via een 400m lange waterglijbaan die zich dwars door de jungle een weg baant. Uiteraard kun je ook gewoon relaxen aan het zwembad – de keuze is aan jou! Overnachting in de Buena Vista Lodge***.

  ontbijt

 10. 10e dag

  Rincón de la Vieja - Tambor

  Je reist verder naar de witte zandstranden en prachtige vergezichten van Peninsula de Nicoya. Hotel Tango Mar, gelegen aan een langgerekt strand omgeven door steile klifwanden, wordt gerund door Belgische eigenaren. Overnachting in Hotel Tango Mar****.

  ontbijt

 11. 11e dag

  Tambor

  Je hebt een hele dag vrij om te genieten van de vele faciliteiten van het strandhotel of om op verkenning te gaan in de omgeving. Overnachting in hotel Tango Mar****. 

  ontbijt

 12. 12e dag

  Tambor - Manuel Antonio

  Onderweg naar de laatste stop van deze reis: Manuel Antonio National Park! Onderweg genieten we van fantastische uitzichten over de Stille Oceaan en rijden we langs plantages van palmolie. Dit park is een unieke combinatie van paradijselijke stranden, prachtige baaien en een tropische jungle.  Overnachting in hotel Villas Lirio***.

  ontbijt

 13. 13e dag

  Manuel Antonio

  De gids begeleidt je in de voormiddag voor een boeiende wandeling door Manuel Antonio National Park. Hier zitten toekans, luiaarden en heel wat verschillende aapjes, de ideale gelegenheid om deze diersoorten te leren kennen in hun eigen habitat. In de namiddag kun je kiezen: een kajak huren, gaan raften op de Savegre-rivier, … of luieren aan het strand, aan keuzemogelijkheden geen gebrek! Overnachting in hotel Villas Lirio***.

  ontbijt

 14. 14e dag

  Manuel Antonio - San José

  Na twee weken natuur & avontuur zit deze reis er helaas op. Je reist terug naar San José, voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 15. 15e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

 1. 1e dag

  Brussel - San José

  Vertrek vanuit Brussel naar San José. Bij aankomst transfer naar het Country Inn & Suites hotel****.

 2. 2e dag

  San José - Tortuguero

  ‘s Ochtends vertrekken we richting Tortuguero National Park, dat zich uitstrekt aan de Caraïbische kust. Onderweg stoppen we in een lokaal restaurant voor het ontbijt. Langs bananenplantages rijden we naar de haven van Caño Blanco. De lodge is enkel te bereiken per boot. Het avontuur begint dus al op het moment dat je aan boord gaat! Varend door de kanalen, bewonder je de tropische vegetatie. Na de lunch bezoeken we het plaatselijke dorpje. Overnachting in Pachira Lodge***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 3. 3e dag

  Tortuguero

  ’s Ochtends ga je met een gids op pad door de indrukwekkende tuin van de lodge die maar liefst 14 ha groot is. Na een lekkere lunch, ontdek je de pracht en praal van dit natuurgebied per boot. Aan de oevers verrijzen talloze tropische planten en bomen, die metershoge groene muren vormen. Je maakt kennis met het leven in de jungle: kapucijn- en brulapen, luiaarden en een groot aantal soorten vogels. Optioneel kan je in juli aan een nachtexcursie deelnemen om getuige te zijn van zeeschildpadden die zich nestelen en hun eitjes leggen. Overnachting in Pachira Lodge***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 4. 4e dag

  Tortuguero - Sarapiqui

  Per boot verlaat je de waterwegen van Tortuguero. Vanaf Caño Blanco brengt de bus je naar de volgende bestemming: Sarapiqui de Heredia. Na een plons in het zwembad van de lodge, vertrek je voor een avondwandeling in het tropische woud. Je gaat op zoek naar de kleurrijke boomkikkers waar Costa Rica zo bekend om staat. Gelukkig weet de ervaren gids waar je ze het makkelijkst kan spotten! Overnachting in Ara Ambigua Lodge***.

  ontbijt, middagmaal

 5. 5e dag

  Sarapiqui - Arenal

  Een korte rit brengt je naar het dorpje La Fortuna, aan de voet van de beroemde Arenal-vulkaan. Vrije tijd om zelf op avontuur te gaan in deze prachtige omgeving. Onze gids vertelt je graag over de mogelijkheden. Bij de waterval van La Fortuna zwem je in het verfrissende water of wandel de Arenal 1968 trail met een prachtig uitzicht over de vulkaan. In de namiddag kan je optioneel heerlijk relaxen in de geothermische baden van de Paradise Hot Springs (avondmaal inbegrepen). Overnachting in Lomas del Volcan***.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Arenal - Rincón de la Vieja

  In de voormiddag staat er een excursie naar de beroemde ‘hangende bruggen’ op het programma. Ze leiden je van platform tot platform, dwars door het groene bladerdak van het regenwoud. Hoog in de boomtoppen spot je misschien wel één van de vele tropische vogelsoorten.We nemen afscheid van Arenal en vertrekken naar Rincón de la Vieja National Park, de woonplaats van iguana’s, coati’s (beter gekend als neusbeertjes),…  Misschien hoor je de brulapen wel roepen in de verte! ’s Avonds overnacht je, geheel in de traditie van de sabaneros, de Costa Ricaanse cowboys, in een authentieke ranch: de Buena Vista Lodge***.

  ontbijt

  Avontuur in het land van de Tico's
 7. 7e dag

  Rincón de la Vieja

  Een hele dag vrije tijd om zelf in te vullen. De liefhebbers kunnen het park te paard gaan verkennen. Wat verfrissing opzoeken kan ook, via een 400m lange waterglijbaan die zich dwars door de jungle een weg baant. Uiteraard kun je ook gewoon relaxen aan het zwembad - de keuze is aan jou! Overnachting in Buena Vista Lodge***.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Rincón de la Vieja - Monteverde

  Samen met de gids volg je vanochtend de Las Pailas trail, een wandeling van 3,5 km door het nationale park van Rincon de la Vieja. Deze route neemt je mee langs kokende modderpoelen, zwavelplassen en stomende fumarolen. Daarna is het tijd om een ander prachtig gebied te gaan ontdekken. De aantrekkingskracht van Monteverde schuilt onder andere in het prachtige nevelwoud met zijn veelzijdige fauna en flora, een paradijs voor natuurliefhebbers! Overnachting in Monteverde Country Lodge***.

  ontbijt

 9. 9e dag

  Monteverde

  Tijdens een begeleide wandeling ontdek je vanochtend Monteverde. In dit mistige oerwoud wandel je bijna altijd met je hoofd in de wolken. De echte durvers kunnen in de namiddag deelnemen aan een optionele zipline-excursie! Terwijl je aan stalen kabels door de boomtoppen glijdt, geniet je van het prachtige uitzicht. Overnachting in Monteverde Country Lodge***.

  ontbijt

  Monteverde
 10. 10e dag

  Monteverde - Tambor

  Je reist verder naar de witte zandstranden en prachtige vergezichten van Peninsula de Nicoya. Hotel Tango Mar, gelegen aan een langgerekt strand omgeven door steile klifwanden, wordt gerund door Belgische eigenaren. Na aankomst kan je heerlijk ontspannen aan één van de zwembaden of op zoek gaan naar kokosnoten op het strand. Overnachting in hotel Tango Mar****.

  ontbijt

 11. 11e dag

  Tambor

  Vrije dag om te genieten van de vele faciliteiten van het strandhotel of om op verkenning te gaan in de omgeving. Je kan optioneel een snorkelexcursie boeken naar Isla Tortuga of het Curu natuurreservaat bezoeken. Overnachting in hotel Tango Mar****. 

  ontbijt

  Tango Mar
 12. 12e dag

  Tambor - Manuel Antonio

  We rijden naar de laatste stop van deze reis: Manuel Antonio National Park! Onderweg genieten we van fantastische uitzichten over de Stille Oceaan en rijden we langs de Tarcoles rivier, waar we krokodillen spotten. Het park van Manuel Antonio is een unieke combinatie van paradijselijke stranden, prachtige baaien en een tropische jungle. Overnachting in hotel Villas Lirio***.

  ontbijt

 13. 13e dag

  Manuel Antonio

  De gids begeleidt je in de voormiddag voor een boeiende wandeling door Manuel Antonio National Park. Hier zitten toekans, luiaarden en heel wat verschillende aapjes. De ideale gelegenheid om deze diersoorten te leren kennen in hun eigen habitat. In de namiddag kun je kiezen: een kajak huren, gaan raften op de Savegre-rivier,… of luieren aan het strand, aan keuzemogelijkheden geen gebrek! Overnachting in hotel Villas Lirio***.

  ontbijt

 14. 14e dag

  Manuel Antonio - San José

  Na twee weken natuur & avontuur zit deze reis er helaas op. Je reist terug naar San José, voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Tango Mar
 15. 15e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.


Infos Utiles

Hotels

Voor vertrekken t.e.m. 12/02/2022:

 • 1n in San José in Rincón del Valle hotel****
 • 2n in Tortuguero in Laguna Lodge***
 • 2n in Arenal in Casa Luna Hotel & Spa***
 • 2n in Monteverde in Trapp Family Lodge***
 • 2n in Rincón de la Vieja in Buena Vista Lodge***
 • 2n in Tambor in Hotel Tango Mar****
 • 2n in Manuel Antonio in hotel Villas Lirio***


Voor vertrekken vanaf 03/07/2022:

 • 1n in San José in hotel Country Inn & Suites****
 • 2n in Tortuguero in Pachira Lodge***
 • 1n in Sarapiqui in Ara Ambigua Lodge***
 • 1n in Arenal in hotel Lomas del Volcan***
 • 2n in Rincón de la Vieja in Buena Vista Lodge***
 • 2n in Monteverde in Monteverde Country Lodge***
 • 2n in Tambor in Hotel Tango Mar****
 • 2n in Manuel Antonio in hotel Villas Lirio***

Boek op voorhand het excursiepakket

Voor vertrekken t.e.m. 12/02/2022:

 • 4e dag: Paradise Hot Springs (incl. avondmaal)
 • 7e dag: Selvatura canopy tour (zipline-excursie)


€ 98 per persoon


Voor vertrekken vanaf 03/07/2022:

 • 5e dag: Paradise Hot Springs (incl. avondmaal)
 • 9e dag: Selvatura canopy tour (zipline-excursie)


€ 100 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen 


TUI paspoort

Cultuur ♦♦◊◊◊ 
Natuur ♦♦♦♦♦ 
Accommodatie ♦♦♦◊◊ 
Fysiek ♦♦♦◊◊ 


Destination

Costa Rica

Formalités de voyage

 • Passeport international (valable au moins 3 mois après l’arrivée au Costa Rica)
 • Si vous voyagez via les États-Unis, vous avez besoin d'un visa électronique (ESTA).
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Le Costa Rica connaît un climat tropical avec des températures oscillant entre 25 et 30 degrés durant toute l’année. Dans les régions montagneuses, il peut faire beaucoup plus froid la nuit. La saison des pluies s'étend de mai à novembre. Les averses courtes, mais puissantes tombent généralement l'après-midi ou le soir. Les Costariciens eux-mêmes parlent de la saison verte, car une multitude de fleurs apparaissent et les cascades ruissellent le plus fort. La saison sèche s'étend de décembre à avril.

Décalage horaire

Été: - 8h   
Hiver: - 7h

Devise locale

Colón costaricien (CRC)


Chargement en cours