Retour à l'accueil

Ontdekking van het Westen

Etats-Unis

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Ontdekking van het Westen - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Ontdekking van de natuurpracht van de belangrijkste nationale parken
 • Kennismaking met de steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco
 • Jeeptocht door Monument Valley
 • Het prachtige schouwspel van Antelope Canyon
 • IN DE KIJKER: Aangenaam tempo waardoor er voldoende tijd is om de bezochte plaatsen te verkennen.

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Los Angeles

  Kennismaking met de reisleider in Brussel en vlucht naar Los Angeles. Bij aankomst transfer naar hotel Hilton Glendale**** voor de overnachting.

 2. 2e dag

  Los Angeles

  Volledige dag om de City of Angels te ontdekken. De reisleider neemt je mee naar Hollywood met de bekende Walk of Fame en naar Rodeo Drive in Beverly Hills. Maar ook Downtown L.A. en het mondaine Santa Monica met zijn zonovergoten boardwalk mogen niet ontbreken! Overnachting in hotel Hilton Glendale****.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Los Angeles - Laughlin

  Vertrek naar het oude mijnstadje Calico, gesticht in 1811 na de ontdekking van zilver. Het stadje werd volledig in ere hersteld en je wordt er helemaal teruggebracht naar de tijd van de cowboys en sheriffs. Daarna verder naar Laughlin voor de overnachting in het Harrah’s Hotel***.

  ontbijt

  Calico
 4. 4e dag

  Laughlin - Grand Canyon

  Over de Route 66 gaat het vandaag naar één van de hoogtepunten van deze reis: de Grand Canyon. Een wandeling langs de South Rim laat je toe al kort kennis te maken met dit wonder der natuur. De komende twee nachten verblijf je in hotel Canyon Plaza***, gelegen op slechts een paar kilometer van de ingang van het nationaal park.

  ontbijt

  Grand Canyon
 5. 5e dag

  Grand Canyon

  Ganse dag om het indrukwekkende Grand Canyon NP te verkennen. De canyon, gelegen op een hoogte van 2.125 meter is het resultaat van miljoenen jaren van wind- en watererosie. Vanuit het hotel brengt een shuttlebus je naar verschillende plaatsen in het park vanwaar mooie wandelingen kunnen worden gemaakt. Optioneel kan je deelnemen aan een 25 minuten durende helikoptervlucht die over het diepste stuk van de canyon vliegt.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Grand Canyon - Monument Valley - Page

  Vandaag bezoek aan het Monument Valley Tribal Park waar de reusachtige zandsteenformaties oprijzen uit de vlakke woestijn. De Navajo geloven sterk in de magie van deze plek waar rood (rotsen), groen (grassen) en blauw (lucht) in perfecte harmonie samenkomen. Grijs (asfalt) hoort niet thuis in deze filosofie en de wegen in het Tribal Park zijn dan ook niet geasfalteerd. Daarom ontdekken we onder leiding van een Navajo dit fascinerende gebied per jeep. De komende twee nachten verblijf je in Page in hotel Courtyard by Marriott***+.

  ontbijt

  Monument Valley
 7. 7e dag

  Page

  Page ligt op een steenworp van het immense Powell stuwmeer. Maar dat is niet het enige indrukwekkende stukje natuur in deze omgeving. Ook Horseshoe Bend, een hoefijzervormige meander van de Colorado rivier is een absolute must. Het hoogtepunt van vandaag is zonder twijfel Antelope Canyon, een smalle kloof gekend om zijn prachtige schouwspel van kleuren. Een gids begeleid je in kleine groepjes in de kloof en geeft handige tips voor die ene perfecte foto! De rest van de dag is vrij.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Page - Bryce Canyon

  Voor veel bezoekers is Bryce Canyon, met zijn hoefijzervormige canyon, één van de mooiste nationale parken van de USA. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat de canyon bijzonder toegankelijk is en er verschillende wandelingen kunnen worden gemaakt gaande van makkelijke paden langs de canyon tot uitdagendere wandelpaden die je tot helemaal naar de bodem van de canyon brengen. Je verblijft vlakbij het park in de Bryce View Lodge**.

  ontbijt

 9. 9e dag

  Bryce Canyon - Las Vegas

  In de voormiddag kan je nog een laatste wandeling maken in Bryce Canyon. Daarna vertrekken we richting Las Vegas. Onderweg maak je nog een stop in het prachtige Zion NP. Elk hotel in Las Vegas is een attractie op zich: aan het Bellagio hotel kan je de ‘dansende’ fonteinen bewonderen, in het Venetian waan je je in de gelijknamige Italiaanse stad, … Overnachten doe je in de enorme piramide van het Luxor hotel****.

  ontbijt

 10. 10e dag

  Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes

  Op het programma vandaag staat de warmste plek van Noord-Amerika, Death Valley. Het decor bestaat uit een desolaat landschap van duinen, rotsformaties, zoutvlakten en canyons. Daarna gaat het noordwaarts naar Mammoth Lakes, een skiresort met prachtige ligging. Avondmaal en overnachting in hotel Mammoth Mountain Inn***.

  ontbijt, avondmaal

  Death Valley
 11. 11e dag

  Mammoth Lakes - Yosemite - Sonora

  Via de 3.300 meter hoge bergweg Tioga Pass, rijd je het Yosemite NP binnen. Je komt langs meren waarin de omliggende bergen schitterend weerspiegelen, uitgestrekte bergweiden en hoge bergtoppen om zo uiteindelijk in de Yosemite Vallei aan te komen. Aanschouw er de indrukwekkende watervallen, ravijnwanden, … ’s Avonds aankomst in hotel Sonora Inn***.

  ontbijt

 12. 12e dag

  Sonora - San Francisco

  Vandaag gaat het opnieuw richting de Stille Oceaan waar je een rit maakt over de befaamde 17-Mile Drive. Daarna gaat het naar één van de meest gefotografeerde en gefilmde steden ter wereld: San Francisco voor een verblijf van twee nachten in hotel Executive Inn Vintage Court***.

  ontbijt

 13. 13e dag

  San Francisco

  Tijdens een rondrit leer je de City by the Bay beter kennen. Je ontdekt de mooiste plekjes van de stad met onder andere Twin Peaks, de Painted Ladies en de Golden Gate Bridge. De namiddag is vrij om de stad op eigen ritme verder te verkennen.

  ontbijt

 14. 14e dag

  San Francisco - Brussel

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 15. 15e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Infos Utiles

Hotels

 • 2n in Los Angeles in hotel Hilton Glendale****
 • 1n in Laughlin in Harrah’s Hotel***
 • 2n in Grand Canyon in hotel Canyon Plaza***
 • 2n in Page in hotel Courtyard by Marriott***+
 • 1n in Bryce Canyon in in de Bryce View Lodge**
 • 1n in Las Vegas in Luxor hotel****
 • 1n in Mammoth Lakes in hotel Mammoth Mountain Inn***
 • 1n in Sonora in hotel Sonora Inn***
 • 2n in San Francisco in hotel Executive Inn Vintage Court***

Boek op voorhand de helicoptervlucht boven de Grand Canyon

5e dag: North Canyon helicopter tour (25 min.)

€ 209 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦◊◊◊◊ 
Natuur ♦♦♦♦♦ 
Accommodatie ♦♦♦◊◊ 
Fysiek ♦♦♦◊◊ 


Destination

Etats-Unis

Formalités de voyage

 • Passeport international (valable jusqu’au jour suivant votre retour en Belgique)
 • Une autorisation de voyage électronique (ESTA) est requise pour les voyageurs se rendant aux États-Unis. Le prix s’élève à 14 $ par personne (sous réserve de modification). Elle n’est pas incluse. Vous devez en faire la demande en ligne vous-même avant votre départ sur la page https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Le paiement se fait par carte de crédit. Une fois la demande approuvée, votre ESTA reste valable 2 ans ou jusqu'à la date d'expiration de votre passeport durant cette période. Ceux qui ne reçoivent pas d'approbation de leur demande, qui ne sont pas des citoyens belges ou qui partent plus de 90 jours doivent s'adresser à l'ambassade américaine de Bruxelles (Boulevard du Régent 27, 1000 Bruxelles).
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Très vastes, les États-Unis présentent différents types de climat.

La Floride ne connaît que deux saisons: une saison sèche et une saison humide. La saison sèche, qui s'étend de novembre/décembre à mai, est considérée comme la meilleure période pour visiter cette région. De juin à octobre/novembre, c'est la saison humide avec le plus grand risque de précipitations et d'ouragans à partir de septembre.

L'ouest est à la fois doté d'une région côtière, de montagnes et de déserts avec leur propre type de climat. En général, on peut dire que cette région connaît des étés chauds et des hivers frais avec de la neige dans les montagnes. Durant les mois d'été, la température peut avoisiner les 45 °C dans les États du Nevada, de l'Arizona et de l'Utah. Au printemps et en automne, les températures sont plus agréables. La meilleure période de voyage s'étend d'avril/mai à octobre. 

Dans l'est des États-Unis et à Hawaï, les températures sont plus basses que dans l'ouest (autour de 30 °C en été). C'est en Alaska que les températures les plus basses sont enregistrées. Il n'est pas rare qu'elles descendent jusqu'à -40 °C.

L'automne et le printemps sont généralement les périodes les plus adaptées pour voyager aux États-Unis.

Décalage horaire

Ouest des États-Unis: de - 8h à - 9h
Est des États-Unis: de - 6h à - 7h
Sud des États-Unis: de - 6h à - 7h
Hawaï: de - 11h à - 12h
Alaska: - 10h

ATTENTION: durant un road trip aux États-Unis, vous devez savoir que lorsque vous traversez la frontière d’un certain État, il se peut que vous arriviez aussi dans un autre fuseau horaire!

Devise locale

Dollar américain (USD)


Chargement en cours