Retour à l'accueil

Ontdekking van het Westen (avec guide néerlandophone)

Etats-Unis

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Ontdekking van het Westen (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Ontdekking van de natuurpracht van de belangrijkste nationale parken
 • Kennismaking met de steden: Los Angeles, Las Vegas en San Francisco
 • Voldoende tijd om de bezochte plaatsen te verkennen
 • Jeeptocht door Monument Valley
 • Het prachtige schouwspel van Antelope Canyon

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Los Angeles

  Kennismaking met de reisleider in Brussel en vlucht naar Los Angeles. Bij aankomst transfer naar hotel Hilton Glendale**** voor de overnachting.

 2. Dag 2

  Los Angeles

  Volledige dag om de City of Angels te ontdekken. De reisleider neemt je mee naar Hollywood met de bekende Walk of Fame en naar Rodeo Drive in Beverly Hills. Maar ook Downtown L.A. en het mondaine Santa Monica met zijn zonovergoten boardwalk mogen niet ontbreken! Overnachting in hotel Hilton Glendale****.

  Ontbijt

 3. Dag 3

  Los Angeles - Laughlin

  Vertrek naar het oude mijnstadje Calico, gesticht in 1811 na de ontdekking van zilver. Het stadje werd volledig in ere hersteld en je wordt er helemaal teruggebracht naar de tijd van de cowboys en sheriffs. Daarna verder naar Laughlin voor de overnachting in het Harrah’s Hotel***.

  Ontbijt

 4. Dag 4

  Lauglin - Grand Cayon

  Over de Route 66 gaat het vandaag naar één van de hoogtepunten van deze reis: de Grand Canyon. Een wandeling langs de South Rim laat je toe al kort kennis te maken met dit wonder der natuur. De komende twee nachten verblijf je in hotel Canyon Plaza***, gelegen op slechts een paar kilometer van de ingang van het nationaal park.

  Ontbijt

 5. Dag 5

  Grand Canyon

  Ganse dag om het indrukwekkende Grand Canyon NP te verkennen. De canyon, gelegen op een hoogte van 2.125 meter is het resultaat van miljoenen jaren van wind- en watererosie. Vanuit het hotel brengt een shuttlebus je naar verschillende plaatsen in het park vanwaar mooie wandelingen kunnen worden gemaakt. Optioneel kan je deelnemen aan een 25 minuten durende helikoptervlucht die over het diepste stuk van de canyon vliegt.

  Ontbijt

 6. Dag 6

  Grand Canyon - Monument Valley - Page

  Vandaag bezoek aan het Monument Valley Tribal Park waar de reusachtige zandsteenformaties als bij wonder lijken op te rijzen uit de vlakke woestijn. De Navajo geloven sterk in de magie van deze plek waar rood (rotsen), groen (grassen) en blauw (lucht) in perfecte harmonie samenkomen. Grijs (asfalt) hoort niet thuis in deze filosofie en de wegen in het Tribal Park zijn dan ook niet geasfalteerd. Daarom ontdekken we onder leiding van een Navajo dit fascinerende gebied per jeep. De komende twee nachten verblijf in Page in hotel Courtyard by Marriott***+.

  Ontbijt

 7. Dag 7

  Page

  Page ligt op een steenworp van het immense Powell stuwmeer. Maar dat is niet het enige indrukwekkende stukje natuur in deze omgeving. Ook Horseshoe Bend, een hoefijzervormige meander van de Colorado rivier is een absolute must. Maar het hoogtepunt van vandaag is zonder twijfel Antelope Canyon, een smalle kloof gekend om zijn prachtige schouwspel van kleuren. Een gids begeleid je in kleine groepjes in de kloof en geeft handige tips voor die ene perfecte foto! De rest van de dag is vrij.

  Ontbijt

 8. Dag 8

  Page - Bryce Canyon

  Voor veel bezoekers is Bryce Canyon, met zijn hoefijzervormige canyon, één van de mooiste nationale parken van de USA. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat de canyon bijzonder toegankelijk is en er verschillende wandelingen kunnen worden gemaakt gaande van makkelijke paden langs de canyon tot uitdagendere wandelpaden die je tot helemaal naar de bodem van de canyon brengen. Je verblijft vlakbij het park in hotel Best Western Plus Ruby’s Inn***.

  Ontbijt

 9. Dag 9

  Bryce Canyon - Las Vegas

  In de voormiddag kan je nog een laatste wandeling maken in Bryce Canyon. Daarna gaat het verder naar Las Vegas, de Entertainment Capital of the World. Bijna elk hotel is hier een attractie op zich: aan het Bellagio hotel kan je de ‘dansende’ fonteinen bewonderen, in het Venetian waan je je in de gelijknamige Italiaanse stad, … Overnachten doe je in de enorme piramide van het Luxor hotel****.

  Ontbijt

 10. Dag 10

  Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes

  Op het programma vandaag staat de warmste plek van Noord-Amerika, Death Valley. Het decor bestaat uit een desolaat landschap van duinen, rotsformaties, zoutvlakten en canyons. Daarna gaat het noordwaarts naar Mammoth Lakes, een skiresort met prachtige ligging. Overnachting in de Alpenhof Lodge***.

  Ontbijt

 11. Dag 11

  Mammoth Lakes - Yosemite - Sonora

  Via de 3.300 meter hoge bergweg Tioga Pass, rijd je het Yosemite NP binnen. Je komt langs meren waarin de omliggende bergen schitterend weerspiegelen, uitgestrekte bergweiden en hoge bergtoppen om zo uiteindelijk in de Yosemite Vallei aan te komen. Aanschouw er de indrukwekkende watervallen, ravijnwanden, … ’s Avonds aankomst in hotel Sonora Inn***.

  Ontbijt

 12. Dag 12

  Sonora - San Francisco

  Vandaag gaat het opnieuw richting de Stille Oceaan waar je een rit maakt over de befaamde 17-Mile Drive. Daarna gaat het naar één van de meest gefotografeerde en gefilmde steden ter wereld: San Francisco voor een verblijf van twee nachten in hotel Carlton***.

  Ontbijt

 13. Dag 13

  San Francisco

  Tijdens een rondrit leer je de City by the Bay beter kennen. Je ontdekt de mooiste plekjes van de stad met onder andere Twin Peaks, de Painted Ladies en de Golden Gate Bridge. De namiddag is vrij om de stad op eigen ritme verder te verkennen.

  Ontbijt

 14. Dag 14

  San Francisco - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de avondvlucht terug richting Brussel.

  Ontbijt

 15. Dag 15

  Brussel

  Aankomst in Brussel

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Los Angeles 2 Hilton Glendale****
Laughlin 1 Harrah's Hotel***
Grand Canyon 2 Hotel Canyon Plaza***
Page 2 Courtyard by Marriott***+
Bryce Canyon 1 Best Western Plus Ruby's Inn***
Las Vegas 1 Luxor Hotel****
Mammoth Lakes 1 Alpenhof Lodge***
Sonora 1 Sonora Inn***
San Francisco 2 hotel Carlton ***

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max 25 personen


Boek op voorhand de helikoptervlucht boven de Grand Canyon

5e dag: North Canyon helikopter tour (25 min.)

€ 196 per persoon


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort (geldig tot de dag na uw terugkeer in België)
  ESTA: voordat u aan boord gaat van een vliegtuig richting de VS bent u verplicht een elektronische reistoestemming aan te vragen. Aanvraag via internet: https://esta.cbp.dhs.gov. Kostprijs: 14 USD. Betaling enkel mogelijk via kredietkaart. U doet dit het beste voordat u uw reis boekt (minstens 72 uur vóór vertrek). Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, krijgt u toestemming om naar de VS te reizen. Indien dit niet het geval is, moet er een visum worden aangevraagd via de ambassade. De ESTA is maximum 2 jaar geldig en vervalt samen met u internationaal paspoort. Voor meer informatie hieromtrent: www.CPB.gov/travel.
inentingen: geen
tijdsverschil: Los Angeles: winter: -9, zomer: -9

 


Destination

Etats-Unis

En général

L'ouest des États-Unis s’étend du magnifique littoral de l’océan Pacifique aux majestueuses montagnes Rocheuses. Visitez les grandes villes de San Francisco, Los Angeles et Las Vegas. Profitez de la saisissante nature dans les nombreux parcs nationaux. 

Depuis sa découverte, l'Ouest américain a toujours fasciné. À tel point que de nombreuses nations, les européennes en tête, en ont fait leur eldorado. Pourquoi donc ne pouvons-nous nous empêcher d'être attirés par ces contrées parfois quasi désertiques, à l'autre bout du monde?

New York, une métropole trépidante où règne une ambiance unique grâce un mélange hétéroclite de cultures. Musées fantastiques, innombrables gratte-ciel, agréables parcs, magasins à la mode… une ville gigantesque qui continue à fasciner! 

La ville de New York, située dans l’Etat de New York, est la plus grande ville des Etats-Unis. A présent, la ville se compose de cinq districts: Brooklyn, avec ses nombreux musées et le célèbre Brooklyn Heights; Staten Island, accessible par ferry depuis Battery Park; le Bronx, avec son zoo; Queens, un quartier essentiellement résidentiel; et, évidemment, Manhattan.

La destination

Vous rêvez d'immensité ? Rendez-vous pour un voyage inoubliable aux États-Unis. Terre de grands espaces, les États-Unis vous entraineront pour un voyage à la rencontre d'une nature belle et variée : déserts, oasis, forêts, parcs nationaux, lacs, cactus et montagnes.
Vous visiterez également des villes passionnantes où règnent démesure et créativité sans limite avec en toile de fond gratte-ciel, architecture avant-gardiste, musées à la pointe, restaurants.

Décalage horaire

Il y a 4 fuseaux horaires aux Etats-Unis (sans compter Hawaï et l’Alaska) :
• Pacific Time (Etats de Californie, Nevada, Oregon et Washington) : 9 heures de moins que la Belgique (il est 9h du matin à San Francisco quand il est 18h en Belgique).
• Mountain Time (Etats de l'Arizona, Nouveau- Mexique, Utah, Colorado, Wyoming,Idaho, Montana et une partie des Etats du Kansas, du Nebraska, du Dakota du Sud et du Nord) : 8 heures de moins que la Belgique (il est 10h du matin quand il est 18h en Belgique).
• Central Time (Etats du centre) : 7 heures de moins que la Belgique.
• Eastern Time (Etats de la Nouvelle-Angleterre à la Floride): 6 heures de moins que la Belgique.

Climat

Vaste question pour un vaste territoire ! Pour la Floride, la meilleure saison s'étend de décembre à mai. De juillet à novembre c'est la saison humide avec les risques d'ouragan à partir de septembre.
L'ouest américain connaît des étés caniculaires et des hivers chargés de neige.
L’automne et le printemps sont donc les périodes idéales pour la plupart des lieux comme les grandes villes de la côte est, la Nouvelle-Angleterre.

Langue

La langue officielle est l'Anglais.

Jours fériés et fêtes

Principaux Jours Fériés (attention aux magasins fermés)
- New Year’s Day : 1er janvier
- Martin Luther King's Birthday (Anniversaire de Martin Luther King) : 3ème lundi de janvier
- Washington's Birthday (Anniversaire de Washington) : 3ème lundi de février
- Memorial Day : le dernier lundi du mois de mai
- Independance Day : le 4 juillet
- Labor Day : premier lundi de septembre
- Colombus Day : deuxième lundi d’octobre
- Veterans' Day (Jour des Vétérans) : 11 novembre
- Thanksgiving Day : dernier jeudi de novembre
- Christmas Day : 25 décembre

Gastronomie

Chaque région des Etats-Unis a ses propres spécialités culinaires.
La Louisiane propose une cuisine cajun et créole, comme le Jambalaya. La Floride a des influences cubaines et d'Amérique du Sud. La Californie est réputée pour sa cuisine végétarienne et bio, sans oublier ses vins renommés.
À New York, laissez-vous tenter par les pancakes au petit-déjeuner, les hamburgers, les hot-dogs au coin de la rue, les bagels et la fameuse pizza de Little Italy. Et en dessert, commandez le Cheese-cake !
Il est souvent possible de manger à toute heure de la journée et de la nuit !


Informations Pratiques

Documents de voyage

Passeport international & ESTA   
   
Tous les voyageurs qui se rendent aux États-Unis en ce compris les enfants de moins de 12 ans, sont tenus d'être en possession d'un passeport international. Pour les États-Unis, le passeport doit être valable jusqu'au lendemain du retour en Belgique.   
   
Tous les voyageurs belges en partance pour les États-Unis sont également tenus d'introduire une demande d'autorisation de voyage électronique (ESTA) préalablement à leur voyage, via le site Internet https://esta.cbp.dhs.gov. Les frais en découlant s'élèvent à 14$ et peuvent uniquement être réglés par carte de crédit. Le formulaire ESTA est valable deux ans, sauf si vous devez renouveler votre passeport durant cette période.    
   
Une fois la demande approuvée, vous obtenez l'autorisation de voyager sur le continent américain. En cas de refus, il y a lieu de faire une demande de visa auprès de l'ambassade. L'ESTA est valable 2 ans. En cas de remplacement/modification du passeport au cours de cette période, une nouvelle demande d'ESTA doit être introduite.    
   
Si vous n'êtes pas citoyen(ne) belge, rendez-vous à l'ambassade américaine pour remplir les formalités correctes. Pour les séjours d'une durée de plus de 90 jours vous devez aussi appliquer pour un visa à l'ambassade américaine à Bruxelles (25 Boulevard du Régent, 1000 Bruxelles).   
 

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour aux Etats-Unis.

Monnaie locale

Le dollar (USD)

Décalage horaire

On distingue plusieurs fuseaux horaires. Il faut tenir compte des décalages horaires, certainement lors d'un circuit.   
   
Eastern Time zone (New York Philadelphia, Washington DC, Miami, Orlando, Detroit, Atlanta) : -6h   
Central Time zone (Chicago, New Orleans, Minneapolis, Memphis, Dallas, Houston) : -7h   
Mountain Time zone (Denver, Phoenix, Salt Lake City, Rocky Mountains) : -8h   
Pacific Time zone (Seattle, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles): -9h   
Alaska Standard Time zone (Anchorage): -10h   
Hawaiian Standard Zone (Honolulu) : -11h   
 

Langue

La langue officiele est l'anglais. 

Courant électrique

110/115 volts et 60 périodes (en France : 50 périodes). Les prises de courant américaines ont des fiches plates, il est donc nécessaire de se munir d'un adaptateur pour brancher tout appareil électrique.Chargement en cours