Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Ontdekking van een boeiend eiland

Malte

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Ontdekking van een boeiend eiland - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 10 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige lokale gids op dag 2, 3 en 5

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Bezoek aan Valletta, een mediterrane havenstad
 • Middeleeuws Mdina: indrukwekkend en geheimzinnig
 • Verblijf van vijf nachten in een 4* resort
 • Ontspannende boottocht langs Valletta en de Three Cities
 • IN DE KIJKER: Mooi programma met de hoogtepunten van Malta én vrije tijd om te relaxen in het 4* resort.

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Qawra

  Vlucht naar Malta, een klein maar uiterst boeiend eiland in de Middellandse Zee. Transfer naar het hotel. De komende vijf nachten verblijf je in het mooie Dolmen Resort****. Hier kan je op de vrije momenten volop genieten van de faciliteiten, waaronder een groot lagunezwembad met prachtig zicht op de Middellandse Zee. Bovendien is het hotel gelegen in een leuke buurt met veel cafeetjes, restaurants en winkeltjes.

  Blue Grotto
 2. 2e dag

  Qawra - Mosta - Mdina - Ta Qali - Dingli Cliffs - Qawra

  We maken kennis met onze Nederlandstalige lokale gids en trekken meteen het binnenland van Malta in dat bol staat van geschiedenis en tradities. De middeleeuwse plaatsen, oude tempels en het duizelingwekkend landschap: ze laten je de rijke historie en gebruiken zien. Onze eerste stop wacht in de basiliek van Mosta die bekend staat om zijn op drie na grootste koepel in Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze basiliek gebruikt als schuilplaats waarna het rechtstreeks getroffen werd door een bom die gelukkig niet tot ontploffing kwam en dus ook geen schade en slachtoffers veroorzaakte. Een bijzondere gebeurtenis die de symboliek van dit bouwwerk nog eens extra in de verf zet. In het Ta Qali Crafts Village ben je getuige van hoe Maltese ambachtswerken zoals kant, zilver en goud worden gemaakt. Bij de glasfabriek van Mdina zie je dan weer hoe lokale ambachtslui het glas blazen. Grijp hier je kans om een bijzonder souvenir naar huis mee te nemen. Hierna is het tijd voor een brok cultuur in de middeleeuwse stad Mdina. Al wandelend door de smalle steegjes krijgen we een idee waarom deze stad ook wel de ‘Stille Stad’ wordt genoemd. Op verschillende plekken in de stad heb je prachtige uitkijkpunten over de oostkust. Na ons bezoek aan de St. Paul’s kathedraal genieten we van wat vrije tijd alvorens we verder rijden naar de Dingli Cliffs, het hoogste punt van het eiland waar ons uiteraard een adembenemend uitzicht wacht. Terug naar het hotel voor nog enkele uurtjes aan het zwembad.

  ontbijt

  Mdina
 3. 3e dag

  Qawra - Valletta - Qawra

  Vandaag ontdekken we de hoofdstad Valletta. Deze stad biedt een aangename mix tussen ontspanning en cultuur. We begeven ons door de pittoreske straatjes en na een korte wandeling komen we aan in de Upper Barakka tuinen waar we getrakteerd worden op een prachtig uitzicht over de haven. We wandelen verder naar de St. John’s kathedraal. Bij het betreden van deze kathedraal word je je er meteen van bewust waarom dit bouwwerk zo geprezen wordt om zijn schoonheid en historische waarde. Tijd voor de Malta 5D Experience waar je aan de hand van een recent ontworpen voorstelling vol animatie een beeld krijgt van de geschiedenis van het eiland. Na deze unieke ervaring volgt het hoogtepunt van de reis. We varen eerst met de ferry naar Sliema. Hier gaan we een boord aan een boot die ons zal meenemen op een onvergetelijke tocht langs de havens van Marsamxett, Valletta en de zogenaamde ‘Three Cities’ (Cospicua, Senglea en Vittoriosa). De Maltese kust op z’n best!

  ontbijt

  Valetta
 4. 4e dag

  Qawra

  Geniet van een volle dag vrije tijd en ontspanning. Of boek onze optionele 4x4 excursie naar het eiland Gozo. Gozo en Malta worden gescheiden door een smal kanaal maar de verschillen zijn opvallend. Gozo is groener, relaxter en nauwelijks bewoond. Na een korte ferryovertocht verken je Malta's kleine zusje Gozo per 4x4. Onderweg stop je in slaperige, schilderachtige dorpen zoals Qala en in de hoofdstad Victoria met haar middeleeuwse citadel. Je ziet ook de beroemde en oude bezienswaardigheden van het eiland zoals de prehistorische tempels van Ggantija (toegang niet inbegrepen; ter plaatse te betalen) en de mysterieuze Calypso grot waar zich volgens de legende een deel van de Homerus' Odyssee zou hebben afgespeeld. Gozo staat ook bekend om zijn prachtige natuur en met de 4x4 kom je gemakkelijk op de bijzonderste plekken. Zo zie je de steile kliffen van Sannat, het rode zandstrand van de baai van Ramla en de bekende Inland Sea. In deze lagune vind je het spectaculaire Blauwe Oog. Dit is een hoge, kalkstenen brug die je in scènes van de populaire tv-serie Game of Thrones hebt kunnen zien.

  ontbijt

  Gozo
 5. 5e dag

  Qawra - Marsaxlokk - Blue Grotto - Hagar Qim - Qawra

  We verkennen het zuiden van Malta. Eerst rijden we naar het vissersdorpje Marsaxlokk waar we de bekende, kleurrijke Maltese vissersbootjes genaamd ‘Dhajsa’ in de haven zullen aantreffen. Geniet in deze ontspannende omgeving van wat vrije tijd en maak een wandeling langs de zee. Elke zondag vindt hier ook een markt plaats waar je kennis kan maken met lokale specialiteiten. Vervolgens is het tijd om prachtige vakantiefoto’s te nemen van de Blue Grotto. We dalen ook af naar de baai voor een optioneel boottochtje naar de nabijgelegen grotten. Vervolgens bezoeken we ook het tempelcomplex van Hagar Qim dat over zee uitkijkt en Werelderfgoed van UNESCO is. Terug naar het hotel in Qawra waar je geniet van een vrije namiddag.

  ontbijt

  Hagar Qim
 6. 6e dag

  Qawra - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Valetta

Infos Utiles

Hotel

5n in Qawra in Dolmen Resort****


Boek op voorhand de 4x4 excursie naar Gozo

4e dag: ontdek de cultuur van het nabijgelegen eiland Gozo per 4x4, inclusief lunch (volledige dag). Excursie begeleid in het Engels. Toegang tot de tempels van Ggantija is niet inbegrepen (ter plaatse te betalen).

€ 75 per persoon


Halfpension mogelijk

Het supplement voor halfpension omvat 4x avondmaal (op dag 2, 3, 4 en 5) met lokale huiswijn, lokaal bier, frisdrank en water inbegrepen.

€ 99 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦◊◊
Natuur ♦♦◊◊◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦◊◊◊


Destination

Malte

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Malte connaît un climat méditerranéen avec des étés longs et secs, et des hivers doux et pluvieux. La meilleure période de voyage pour Malte s'étend de mai à septembre. Durant celle-ci, les températures sont estivales et chaudes. En journée, elles varient en moyenne de 24 °C en mai à environ 30 °C durant les mois de juillet et d'août. Il pleut peu à ce moment-là. Le mois d'octobre est un mois de transition. La température commence à descendre doucement et les jours de pluie sont plus nombreux. Les mois d'hiver, qui s'étendent de novembre à mars, sont caractérisés par beaucoup moins de soleil, un plus grand risque de précipitations et des températures en journée oscillant entre 13 et 16 °C. En mars et en avril, le vent et le risque de pluie diminuent. Le soleil refait aussi de plus en plus son apparition et les températures augmentent progressivement. Vous pouvez donc vous attendre à des températures en journée d'environ 20 °C en avril.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Euro (EUR)


Chargement en cours