Retour à l'accueil

Moskou & Sint-Petersburg, de tsaren achterna (avec guide néerlandophone)

Russie

dès 1.287 € TTC
/pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Bed & Breakfast
Moskou & Sint-Petersburg, de tsaren achterna (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 10 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gidsen in Moskou en Sint-Petersburg

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Het Rode Plein in Moskou, het kloppend hart van Rusland
 • Prachtige paleizen, kathedralen en tuinen in Sint-Petersburg
 • Ontdekking van de legendarische Moskouse metro, echte pareltjes
 • Rondleiding in het wereldberoemde Hermitagemuseum

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mer 2 jeu 3 ven 4 sam 5 dim
6 lun 1.287 € retour le 13-04-2020 Choisir 7 mar 8 mer 9 jeu 10 ven 11 sam 12 dim
13 lun 14 mar 15 mer 16 jeu 17 ven 18 sam 19 dim
20 lun 21 mar 22 mer 23 jeu 24 ven 25 sam 26 dim
27 lun 28 mar 29 mer 30 jeu
 • Dernières places disponibles
 • Départ garanti
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- Nederlandstalige lokale gidsen in Moskou en Sint-Petersburg

- internationale vluchten met airBaltic

- hogesnelheidstrein Moskou-St. Petersburg in 2e klasse

- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

- alle overnachtingen in de vermelde hotels

- 7x ontbijt

- Rode Plein met rondleiding in het Kremlin met de Wapenkamer

- Novodevitsjiklooster met begraafplaats

- ontdekking Moskouse metro en Arbat Street

- Christus Verlosserskathedraal met de Brug Van De Patriarch

- stadsrondrit in Sint-Petersburg met bezoek aan de Petrus- en Paulusvestiging

- bezoek van de Bloedkerk en Isaakkathedraal

- rondleiding in het Hermitagemuseum

- audiosysteem tijdens de bezoeken

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- visum voor Rusland
- optioneel excursiepakket
- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Moskou

  Vlucht naar Moskou. Bij aankomst word je opgewacht door een Engelstalige vertegenwoordiger. Transfer naar hotel Ibis Paveletskaya*** waar we 3 nachten verblijven.

  Moscow, Red Square
 2. 2e dag

  Moskou

  Na de deugddoende nachtrust en een rustig ontbijt maken we rond 10u30 kennis met de Nederlandstalige lokale gids die ons de Russische hoofdstad zal laten ontdekken. Waar kunnen we beter beginnen dan op het beroemde Rode Plein, het hart van de stad? Dé blikvanger hier is zonder twijfel de bijzondere Basiliuskathedraal met haar kleurrijke, uivormige koepels. Het fameuze Rode Plein biedt ook toegang tot het Kremlin, hét symbool van de Russische macht. We maken een wandeling binnen de rode robuuste muren en bezoeken de befaamde Wapenkamer waar we de kunstschatten van de tsaren bewonderen. Tegen de Kremlinmuur zien we het Mausoleum van Lenin dat het gebalsemde lichaam van de gelijknamige Russische revolutionair en eerste leider van de Sovjet-Unie bevat. Het befaamde GUM-warenhuis, de voormalige staatswinkel, wordt ook niet overgeslagen! We sluiten de dag af met een bezoek aan het Novodevitsjiklooster en de bijhorende, prestigieuze begraafplaats.

  ontbijt

  Moscow, Red Square
 3. 3e dag

  Moskou

  Enkele uren om Moskou op eigen tempo te ontdekken. Je kan op eigen initiatief het Poesjkinmuseum of de Tretjakovgalerij bezoeken. Of boek optioneel onze excursie naar Sergiev Posad, het ‘Vaticaan van Rusland’, een stad ten noordoosten van Moskou befaamd om zijn kloostercomplexen en kerken met vergulde koepels. Nergens vind je dergelijke prachtige voorbeelden van de oude Russische en dus religieuze cultuur. In de late namiddag verkennen we met z’n allen de Moskouse metro, stuk voor stuk ondergrondse paleizen, pareltjes van de sociaal-realistische architectuur. Vervolgens naar Arbat Street. Met haar grote verzameling aan terrasjes, restaurants, souvenirwinkels en straatmuzikanten is dit dé levendigste straat van Moskou. Wat denk je er van om hier te eindigen met wat leuke souvenirs en een glaasje Russische wodka?

  ontbijt

  Sergiev Posad
 4. 4e dag

  Moskou - Sint-Petersburg

  Laatste uren in de Russische hoofdstad! We bewonderen de iconische Christus Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld, en maken we een korte wandeling over de Brug Van De Patriarch net voor de kathedraal. Van het adembenemend stadsuitzicht vanop de Mussenheuvels gaan we naar het dynamische treinstation. Op het perron nemen we afscheid van onze Moskouse gids en sporen we per hogesnelheidstrein doorheen het platteland naar de ‘Stad der Tsaren’. Ontvangst door de nieuwe Nederlandstalige gids die ons Sint-Petersburg zal laten ontdekken. Transfer naar hotel Harbor**** waar we 4 nachten verblijven.

  ontbijt

  Moscow, Cathedral of Christ the Savior
 5. 5e dag

  Sint-Petersburg

  Na de mysterieuze schoonheid en stugheid van Moskou valt Sint-Petersburg op door zijn prachtige residenties, paleizen, tuinen en theaters. Je ontdekt deze pracht en praal tijdens een uitgebreide stadsrondrit. Bij de Petrus- en Paulusvesting leer je dat de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat geldt als de officiële stichting van de stad. Niet te missen is het Paleisplein, het centrale stadsplein en het toneel van vele wereldwijd bekende gebeurtenissen, zoals Bloody Sunday in 1905 en de Oktoberrevolutie in 1917. We zien hier onder meer de Alexanderzuil, ter ere van tsaar Alexander I die Napoleon overwon, de Admiraliteit, oftewel het voormalige hoofdkwartier van de marine, het Winterpaleis en het indrukwekkende geelwitte gebouw van de Generale Defensiestaf. We bezoeken de impressionante Isaakkathedraal en de kleurrijke Bloedkerk. De interieurs zijn fenomenaal mooi!

  ontbijt

  St. Petersburg, Peter and Paul Cathedral
 6. 6e dag

  Sint-Petersburg

  Vrije dag om de stad op eigen tempo te ontdekken. Flaneer over de Nevski Prospekt, de vier kilometer lange straat die van de Admiraliteit tot het Alexander Nevski klooster loopt. Het is dé belangrijkste boulevard van de stad. Je vindt hier een veelheid aan bars, koffiehuizen, restaurants, paleizen, monumenten en winkels. In de namiddag kun je optioneel naar Peterhof, de zomerresidentie van Peter de Grote, oftewel het ‘Versailles van Rusland’. Het complex kenmerkt zich door sierlijke paleizen en fraai aangelegde tuinen met gouden fonteinpartijen. Samen met de gids bereiken en verlaten we deze parel per hydrofoil, een snelle draagvleugelboot. In april wordt deze optionele excursie vervangen door de zomerresidentie van Catharina de Grote, gelegen in Poesjkin. De barokke paleizen met luxueuze interieurs en mooie tuin zijn prachtig.

  ontbijt

  Peterhof
 7. 7e dag

  Sint-Petersburg

  Klaar voor het Hermitagemuseum, een van de grootste én bekendste schatkamers ter wereld? Een rondleiding voert ons door het bekendste museumgebouw, het Winterpaleis. Aangezien het niet mogelijk is om alle 1.500 vertrekken te bezichtigen, beperken wij ons tot de meest in het oog springende zalen. Na de rondleiding ben je vrij om zélf rond te dwalen in dit grandioze museum. Vrije namiddag. Ontdek tijdens een boottochtje het ‘Venetië van het Noorden’ vanop de vele kanalen, bezoek het Smolnyklooster of ga winkelen in de mooie warenhuizen.

  ontbijt

  St. Petersburg, Hermitage
 8. 8e dag

  Sint-Petersburg - Brussel

  Einde van een heerlijke reis. Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Sint-Petersburg voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  St. Petersburg

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten  Hotel
Moskou 3 Ibis Paveletskaya*** 
Sint-Petersburg  4 Harbor**** 

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


Regel je visum via TUI

Het visum voor Rusland is niet inbegrepen. Indien gewenst brengen wij het visum voor u in orde. Indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient het internationaal paspoort 8 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen. Een reis-en bijstandsverzekering is verplicht en een vereiste om het visum te bekomen.

€ 148 per persoon


Boek op voorhand het excursiepakket*

3e dag: bezoek aan Sergiev Posad
6e dag: bezoek aan Peterhof per hydrofoil (afreizen vanaf mei) of Poesjkin (afreis 06/04/20)

*Het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken.

€ 219 per persoon (afreizen vanaf mei)
€ 174 per persoon (afreis 06/04/20)


Nuttige info

reisdocumenten: Paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden, visum, reis- en bijstandsverzekering
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: +2, zomer: +1

 


Destination

Russie

La destination

Moscou, Saint-Pétersbourg, deux villes lumière tout en contrastes à l’image d’une Russie ambivalente mêlant étroitement tradition et modernité. Suivez les pas des tsars et cédez à l'enchantement...

Décalage horaire

+1h en été et +2h en hiver.

Temps de vol

3h30 env.

Climat

Le climat est typiquement continental. Dans la région de Moscou et dans la partie ouest, les hivers sont longs et froids avec de fréquentes chutes de neige, alors que les étés sont précoces mais courts (juin-août) et accompagnés d’une chaleur orageuse, parfois caniculaire, et parfois humide avec des pluies occasionnelles. L'automne, court, est plaisant ; les premières neiges arrivent dès octobre.

Langue

La langue officielle est le russe. L’anglais est parlé mais surtout dans les villes et avec parcimonie.

Gastronomie

On trouve aussi bien le roi caviar, le vrai, le ''noir'', mais aussi le ''rouge'' (œufs de saumon) et les autres ''caviars'', d’aubergine ou de courgette. Poissons fumés (crus ou cuits) ou salés, esturgeon, saumon, flétan, sprat, hareng, maquereau, et l’on en passe. Les Russes adorent les champignons. La collecte (la ''chasse silencieuse'') est un rite, et les salaisons un délice. Les pirojki (chaussons à la viande, au chou, aux champignons, etc.) sont excellents. Les Russes sont aussi maîtres en salades ; nous vous recommandons particulièrement la seliodka pod chouboy (le ''hareng sous son manteau'') : ce qui sert de ''manteau'' aux petits morceaux de harengs salés est un mélange de betteraves et de carottes râpées, de dés de pommes de terre et de mayonnaise. La ''vinaigrette'' (viniegriet) à la russe est en fait une salade dans laquelle on mélange betteraves et pommes de terre. Les zakouski accompagneront tout le repas : ils servent à ''faire passer'' la vodka.

 

 


Informations Pratiques

Documents de voyage

Passeport valide plus de 6 mois au minimum après la date d'expiration du visa accordé avec deux pages vierges face à face. Visa est obligatoire. 
Pour une dernière miseà jour: http://diplomatie.belgium.be

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour en Russie.

Monnaie locale

Le rouble (RUB)

Décalage horaire

hiver: +2, été: +1

Langue

La langue officielle est le russe. Chargement en cours