Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Litouwen, Letland en Estland, een hecht trio

Estonie

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Litouwen, Letland en Estland, een hecht trio - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Veelzijdige hoofdsteden: Vilnius, Riga & Tallinn
 • De sprookjesachtige kastelen van Trakai en Sigulda
 • Koerse Schoorwal, ‘de Sahara van de Baltische Landen’
 • Proef de lokale keuken: food tour in Riga en middeleeuws avondmaal in Tallinn
 • IN DE KIJKER: Volledig dag in Vilnius, Riga en Tallinn waarbij je in de namiddag steeds van vrije tijd geniet om zelf op ontdekking te gaan.

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Vilnius

  Bijna altijd worden Litouwen, Letland en Estland in één adem vernoemd. Eeuwenlang ingeklemd tussen het immense Russische Rijk en de Oostzee zijn ze met elkaar verbonden door de geschiedenis, maar toch heeft ieder land een geheel eigen cultuur, landschap, gerechten en taal. Tijd om dit te ontdekken! Vlucht naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Bij aankomst staat de Nederlandstalige lokale gids ons op te wachten. Transfer naar het hotel. We verblijven twee nachten in hotel Art City Inn***.

 2. 2e dag

  Vilnius

  Na het ontbijt kuieren we door het sfeervolle historische hart van Vilnius, erkend als UNESCO Werelderfgoed. Niet te missen zijn de pastelkleurige gebouwen, het prachtige stadsplein, de gotische St. Annakerk, de barokke kathedraal en het Gediminaskasteel. Geniet van een vrije namiddag en ga zelf op ontdekking door de stad.

  ontbijt

  Vilnius
 3. 3e dag

  Vilnius - Trakai - Kaunas

  Even buiten Vilnius bevindt zich Trakai, de voormalige hoofdstad van het groothertogdom Litouwen dat is omgeven door bossen, heuvels en meren. We bezoeken het gelijknamige kasteel sprookjesachtig gelegen op een eiland op het meer. Vandaag is het kasteel de thuisbasis van een prachtig historisch museum met een bijhorende expositie van de Karaïm, een etnische minderheid die nog steeds te vinden is in dit gebied. We rijden verder naar de vestingstad Kaunas, de tweede grootste stad van het land die tussen de twee wereldoorlogen dienstdeed als tijdelijke hoofdstad. Tijdens onze verkenning doorheen het historische centrum zien we onder meer de kathedraal en de indrukwekkende monumenten op het centrale plein. Overnachting in hotel ibis Kaunas Centre***.

  ontbijt

  Trakai
 4. 4e dag

  Kaunas - Klaipéda - Koerse Schoorwal - Klaipéda

  Rit naar Klaipéda, gelegen aan de Oostzee. We brengen er een bezoek aan de haven die vanwege zijn ijsvrije toestand de belangrijkste van het land is. Ook ontdekken we het oude stadsgedeelte dat met zijn bijzondere architectuur, gezellige straatjes en het bekende beeldenpark heel wat te bieden heeft. Vervolgens gaat het naar de Koerse Schoorwal, oftewel ‘de Sahara van de Baltische Landen’, een schiereiland met talloze wandelende zandduinen, donkere dennenbossen en goudgele stranden. Vooraleer we terugkeren naar Klaipéda bezoeken we nog het vissersdorpje Nida. Overnachting in hotel Green Park***.

  ontbijt 

  Koerse Schoorwal
 5. 5e dag

  Klaipéda - Kruisenheuvel - Rundale - Riga

  Vandaag gaat het richting Riga, de hoofdstad van Letland. Onderweg stoppen we even aan de Kruisheuvel, een bedevaartsoord met duizenden kruisen op twee kleine heuvels, een opmerkelijke en mysterieuze ervaring! Vervolgens gaan we naar Rundale voor een bezoek aan het barokke paleis. Dit bouwwerk is een toonaangevend ontwerp van de Italiaans-Russische architect Francesco Bartolomeo Rastrelli, die ook het Winterpaleis in Sint-Petersburg voor zijn rekening nam. Het gerenoveerde paleis geeft ons een beeld van authentiek meubilair uit de 18e eeuw. Ook de gouden- en de witte hal en de prachtige tuin in Franse stijl zijn een lust voor het oog. Verder naar Riga waar we twee nachten verblijven in hotel ibis Riga Centre***.

  ontbijt 

 6. 6e dag

  Riga

  Klaar voor een onvergetelijk bezoek doorheen Riga? Zowel te voet als met onze bus gaan we langs alle bezienswaardigheden die de stad zo bijzonder maken. We rijden langs de brede boulevards en genieten van een prachtig zicht op de parken, de Bastionheuvel, het Nationaal Theater, de art nouveau gebouwen, de opera en de Daugava rivier met zijn indrukwekkende bruggen. Een wandeling doorheen de oude stad brengt ons langs pittoreske straten en oude gildehuizen. Verder zien we de Domkathedraal, het parlementsgebouw en het kasteel van Riga. Als kers op de taart gaan we verder naar de bedrijvige centrale markt voor een food tour waarbij we de smaken van de lokale keuken ontdekken, het hoogtepunt van de dag. ‘s Nammidags heb je de tijd om de schoonheid van deze stad nog eens zelf te gaan bewonderen.

  ontbijt 

  ESTTUEST
 7. 7e dag

  Riga - Sigulda - Pärnu - Tallinn

  Onderweg naar Tallinn, in Estland, houden we halt in Sigulda, met als mooie bijnaam ‘het Letse Zwitserland’. Het dankt zijn bijnaam onder meer aan zijn sprookjesachtige ligging aan de vallei van de Gauja rivier in het gelijknamige nationale park dat de laatste jaren uitgegroeid is tot een belangrijk wintersportcentrum. We zijn getuige van een prachtig uitzicht over de vallei en bezoeken het 13e-eeuwse kasteel van Turaida. Even verder maken we een korte stop in Pärnu, in de zomer een toeristische trekpleister in Estland. Aankomst in Tallinn waar we twee nachten verblijven in hotel ibis Tallinn Center***.  

  ontbijt

  Sigulda
 8. 8e dag

  Tallinn

  Tijd voor de ontdekking van de derde hoofdstad van deze reis, het wondermooie Tallinn. We trekken door de oude stad, bekend om zijn gotische architectuur. We wandelen langs de Toompeaheuvel met de Dom en de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski kathedraal. Vanop enkele kijkplatforms genieten we van een fantastisch uitzicht over de stad en de Baltische Zee. De wandeltocht gaat verder langs het stadhuis in gotische stijl, de bijzondere Raadsapotheek en de Sint-Olafkerk. In de romantische Katariinasteeg met authentieke koopmanshuizen stellen lokale kunstenaars graag hun werk tentoon. Vrije namiddag om de stad zelf verder te ontdekken. Een bezoek aan het maritieme museum Lennusadam, gelegen in een indrukwekkende oude loods voor watervliegtuigen, is een echte aanrader. ‘s Avonds schuiven we aan tafel voor een middeleeuws avondmaal in een lokaal restaurant, een leuke ervaring en de perfecte afsluiter van deze reis!

  ontbijt, avondmaal

  ESTTUEST
 9. 9e dag

  Tallinn - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar luchthaven van Tallinn voor de terugvlucht naar Brussel. 

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

 • 2n in Vilnius in hotel Art City Inn***
 • 1n in Kaunas in hotel ibis Kaunas Centre***
 • 1n in Klaipéda in hotel Green Park***
 • 2n in Riga in hotel ibis Riga Centre***
 • 2n in Tallinn in hotel ibis Tallinn Center***

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦◊◊
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Destination

Estonie

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

En raison de son climat océanique tempéré, l'Estonie est caractérisée par des étés doux et de longs hivers assez froids. Des précipitations tombent tout au long de l'année, mais elles sont un peu plus nombreuses en automne. Le printemps est un peu plus sec que la moyenne. L'hiver commence fin octobre et peut durer jusqu'à avril. Au mois de mai, un temps de printemps s'installe avec des températures moyennes en journée qui oscillent autour de 14 °C. La meilleure période de voyage s'étend de juin à août. Durant celle-ci, vous profitez de températures en journée qui oscillent autour de 21 °C et généralement d'un soleil radieux. De plus, grâce à la situation septentrionale, les jours sont très longs en été. Si le temps estival se maintient jusqu'à fin août, septembre peut encore offrir de belles journées de fin d'été.

Décalage horaire

Été et hiver: + 1h

Devise locale

Euro (EUR)Lettonie

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

En raison de son climat océanique tempéré, la Lettonie est caractérisée par des étés doux et de longs hivers assez froids. L'hiver commence fin octobre et peut durer jusqu'à avril, qui est un mois de transition. Au mois de mai, un temps de printemps s'installe avec des températures moyennes en journée qui oscillent autour de 16 °C. La meilleure période de voyage s'étend de juin à août. Durant cette période ensoleillée, vous profitez de températures agréables en journée avoisinant les 22 °C. De plus, grâce à la situation septentrionale, les jours sont très longs en été. Veuillez toutefois noter qu'une forte averse pourra parfois vous surprendre. En septembre, les températures baissent de quelques degrés, mais de belles journées de fin d'été ne sont pas du tout exclues.

Décalage horaire

Été et hiver: + 1h

Devise locale

Euro (EUR)Pays Baltes

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

En raison de leur climat océanique tempéré, les pays baltes sont caractérisés par des étés doux et de longs hivers assez froids. L'hiver commence fin octobre et peut durer jusqu'à avril, qui est un mois de transition. Au mois de mai, un temps de printemps s'installe avec des températures moyennes en journée qui oscillent entre 14 et 16 °C. La meilleure période de voyage s'étend de juin à août. Durant cette période ensoleillée, vous profitez de températures agréables en journée allant de 20 à 25 °C. De plus, grâce à la situation septentrionale, les jours sont très longs en été. Veuillez toutefois noter qu'une forte averse pourra parfois vous surprendre. En septembre, les températures baissent de quelques degrés, mais de belles journées de fin d'été ne sont pas du tout exclues.

Décalage horaire

Été et hiver: + 1h

Devise locale

Euro (EUR)Lituanie

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

En raison de son climat océanique tempéré, la Lituanie est caractérisée par des étés doux et de longs hivers assez froids. L'hiver commence fin octobre et peut durer jusqu'à avril, qui est un mois de transition avec des températures fraîches. Au mois de mai, un temps de printemps s'installe avec des températures moyennes en journée qui oscillent autour de 16 °C. La meilleure période de voyage s'étend de juin à août. Durant les mois d'été, la température moyenne oscille alors entre d'agréables 20 et 25 °C. De plus, grâce à la situation septentrionale, les jours sont très longs en été. Veuillez toutefois noter que, durant cette période, il pleut en moyenne un peu plus que durant le reste de l'année. En septembre, les températures baissent de quelques degrés, mais de belles journées de fin d'été ne sont pas du tout exclues.

Décalage horaire

Été et hiver: + 1h

Devise locale

Euro (EUR)


Chargement en cours