Retour à l'accueil

Litouwen, Letland en Estland, een hecht trio (avec guide néerlandophone)

Estonie

dès 996 € TTC
/pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Litouwen, Letland en Estland, een hecht trio (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Veelzijdige hoofsteden: Vilnius, Riga & Tallinn
 • Sigulda 'het Zwitserland van Letland'
 • Middeleeuwse kastelen & romantische Hanzesteden
 • Proef de lokale keuken: food tour in Riga en Middeleeuws avondmaal in Tallinn

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 996 € retour le 11-09-2020 Choisir 5 sam 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 12 sam 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer
 • Dernières places disponibles
 • Départ garanti
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- Nederlandstalige lokale gids
- internationale vluchten met airBaltic
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt, 1x avondmaal
- stadsbezoeken aan de hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn
- leuke food tour in de centrale markt van Riga
- bezoek aan de Kruisenheuvel
- het paleis van Rundale met zijn tuinen
- bezoek aan het Turaidakasteel in Sigulda in het Gauja Nationaal Park
- middeleeuws avondmaal in Tallinn

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- optionele excursies (kasteel van Trakai op dag 2, Kadriorgpaleis en Rocca al Mare op dag 7)
- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Vilnius

  Bijna altijd worden Litouwen, Letland en Estland in één adem vernoemd. Eeuwenlang ingeklemd tussen het immense Russische Rijk en de Oostzee zijn ze met elkaar verbonden door de geschiedenis, maar toch heeft ieder een geheel eigen cultuur, landschap, gerechten en taal. Tijd om dit te ontdekken! Vlucht naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Bij aankomst staat de Nederlandstalige lokale gids ons op te wachten. Transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Europa City***.

  Baltische Landen
 2. 2e dag

  Vilnius

  Na het ontbijt kuieren we door het historische hart van Vilnius, dat door de UNESCO als werelderfgoed erkend wordt. Niet te missen zijn de pastelkleurige gebouwen, het prachtige stadsplein, de gotische St. Annakerk, de barokke kathedraal en het Gediminaskasteel. Geniet van een vrije namiddag. Boek ter plaatse onze excursie naar Trakai, de voormalige hoofdstad van het Groothertogdom Litouwen. Het is een plek met dichte groene bossen en heldere meren. Je bezoekt er het kasteel van Trakai, een iconisch roden bakstenen waterslot gelegen op een klein eilandje in het Galvé-meer. Overnachting in hotel Europa City***.

  ontbijt

  Trakai
 3. 3e dag

  Vilnius - Kruisenheuvel - Rundale - Riga

  We verlaten Vilnius en rijden noordwaarts naar Riga, de hoofdstad van Letland. Onderweg bezoeken we de Kruisenheuvel. Sinds de 14e eeuw plaatsen religieuze pelgrims hier kruisen. Het precieze aantal kruisen is onbekend, maar wordt geschat op meer dan 600.000. Daarna gaat het verder naar Rundale, waar we het barokke paleis bezoeken dat gekend staat als het ‘Versailles van Letland’. Het paleis werd ontworpen door Bartolomeo Rastrelli, die eveneens het befaamde Winterpaleis in Sint-Petersburg tekende. In de late namiddag komen we aan in Riga, de hoofdstad van Letland. Overnachting in hotel Ibis Styles Riga***.

  ontbijt

  Rundale Palace
 4. 4e dag

  Riga

  Ontdekking van het bruisende Riga en haar voornaamste bezienswaardigheden. We vergapen ons aan de prachtige bouwstijl van de Art Nouveau wijk, de Kruittoren, het Vrijheidsmonument,… In de smalle straatjes van de binnenstad, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst, wandelen we langs mooie gildehuizen, de Sint-Jacobskerk, het Slot van Riga en nog veel meer. Nadien gaat het naar de bedrijvige centrale markt die ondergebracht is in 5 grote hallen waar voorheen zeppelins gemaakt werden. Tegenwoordig is dit een van de oudste en grootste markten van Europa. Kortom, de ideale plek voor een leuke food tour waarbij we de smaken van Letland ontdekken. De rest van de namiddag is vrij. Boek ter plaatse onze optionele excursie naar de mondaine badstad Jurmala. Overnachting in hotel Ibis Styles Riga***.

  ontbijt

  ESTTUEST
 5. 5e dag

  Riga - Sigulda - Pärnu- Tallinn

  Na het ontbijt rijden we naar het pittoreske Sigulda, ook wel het ‘Zwitserland van Letland’ genoemd. Liefhebbers van wintersport vinden er tal van skipistes en een bobsleeparcours. Ruïnes van kastelen en paleizen dompelen ons hier onder in de middeleeuwse sfeer van romantische legendes en heroïsche figuren. We bewonderen het landschap in de vallei en vervolgens bezoeken we het 13e eeuwse kasteel van Turaida. Daarna gaat de tocht verder richting het populaire kuststadje Pärnu, de ‘Zomerhoofdstad van Estland’. Aankomst in Tallinn en overnachting in hotel Go Schnelli***.

  ontbijt

  Sigulda
 6. 6e dag

  Tallinn

  Tallinn is een charmante Hanzestad en een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Noord-Europa. We wandelen door de schilderachtige kinderkopstraatjes, langs schitterende koopmanshuizen en voorbij de oude stadsmuren. We ontdekken diverse hoogtepunten, zoals de Toompeaheuvel met de Dom en het parlement, de orthodoxe Alexander Nevski kathedraal en het Raadhuisplein met het gotische stadhuis en de bijzondere Raadsapotheek. Ook wandelen we door de Katariinasteeg, een verbogen, middeleeuws steegje in de oude binnenstad van Tallinn. In dit romantische straatje stellen lokale kunstenaars graag hun werk tentoon. In de namiddag geniet je van vrije tijd. Een bezoek aan het maritieme museum Lennusadam, gelegen in een indrukwekkende oude loods voor watervliegtuigen, is een echte aanrader. Je kan er onder meer een kijkje nemen in de onderzeeër Lembit. ’s Avonds gaan we heerlijk dineren in Peppersack, een restaurant gevestigd in een mooi historisch pand. Proef hier zeker het lekkere bier dat gemaakt is volgens een historisch recept. De traditionele klederdracht van het personeel en het middeleeuws decor maken van deze maaltijd een bijzondere ervaring. Overnachting in hotel Go Schnelli***.

  ontbijt, avondmaal

  Katariinasteeg
 7. 7e dag

  Tallinn

  Geniet van een vrije dag in de Estse hoofdstad. Boek ter plaatse onze optionele excursie naar het Kadriorgpaleis, een paleis dat door de Russische tsaar Peter de Grote voor zijn vrouw Catharina gebouwd werd. In de namiddag kan je deelnemen aan onze optionele excursie naar Rocca al Mare, een openluchtmuseum met maar liefst 74 gebouwen die een beeld geven van het Estse plattelandsleven tussen 1750 en 1900. Overnachting in hotel Go Schnelli***.

  ontbijt

  ESTTUEST
 8. 8e dag

  Tallinn - Brussel

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Tallinn

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Tallinn 2 Europa City***
Riga 2 Ibis Styles***
Tallinn 3 Go Schnelli***

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: +1, zomer: +2

 


Destination

Informations Pratiques

Monnaie locale

L'Euro

Formalités

Passeport en cours de validité ou carte d'identité en cours de validité

Décalage horaire

+1h en été +1h en hiverInformations Pratiques

Formalités

Passeport valide plus de 3 mois après la date de retour ou carte d’identité valide plus de 3 mois après la date de retour

Décalage horaire

+ 1 h en été + 1 h en hiver

Monnaie locale

Le Litas


Chargement en cours