Retour à l'accueil

Land van thee en koningssteden (avec guide néerlandophone)

Sri Lanka

dès 1.771 € TTC
/pers.

 • 17 Jours / 15 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Land van thee en koningssteden (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • het beste van 2 werelden: combineer de lokale cultuur van Sri Lanka met als kers op de taart een heerlijk strandverblijf
 • snuif de geschiedenis op in de koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa
 • ga dieren spotten in Udawalawe Nationaal Park
 • unieke treinrit van Kandy naar Nuwara Eliya

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 5 sam 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 12 sam 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 1.771 € retour le 01-11-2019 Choisir 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer 31 jeu
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen (2018-2019)

- Nederlandstalige lokale gids
- internationale vluchten met Qatar Airways
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
- alle vermelde lokale transferstoegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Niet inbegrepen (2018-2019)

- optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud
- persoonlijke uitgaven
- visum: indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient een kopie van het internationaal paspport 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd word, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen. Prijs € 36 per persoon
- alle verzekeringen
- fooien voor de gids en chauffeur
- fooien tijdens optionele excursies
- bagageservice in de hotels

 

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Colombo

  Vertrek naar Colombo.

 2. 2e dag

  Colombo

  Bij aankomst in Colombo word je opgewacht door de lokale Nederlandstalige gids. Na het ontbijt in het hotel is het tijd om de stad te verkennen. Overnachting in hotel Galadari Hotel***** in Colombo.

  ontbijt - avondmaal

 3. 3e dag

  Colombo - Anuradhapura

  Vandaag reis je door naar de oude hoofdstad Anuradhapura. Onderweg bezoek je de bekende vismarkt van Negombo die het hart vormt voor de visindustrie in Sri Lanka. Je brengt ook een bezoek aan het Dutch Fort en een lokaal katholiek kerkje. Overnachting in hotel Palm Garden Village*** in Anuradhapura.

  ontbijt - avondmaal

 4. 4e dag

  Anuradhapura

  Anuradhapura is de voormalige hoofdstad van Sri Lanka. Hier bevinden zich twee tot werelderfgoed verklaarde sites, maar er zijn ontelbare andere interessante historische en archeologische bezienswaardigheden te vinden. Overnachting in hotel Palm Garden Village*** in Anuradhapura.

  ontbijt - avondmaal

 5. 5e dag

  Anuradhapura - Sigiriya

  In de ochtend wordt de reis verder gezet richting Sigiriya. Onze tip is zonder twijfel de beklimming van de befaamde Leeuwenrots van Sigiriya, die 200m boven de jungle uitstijgt. Deze unieke vestiging werd gebouwd door koning Kashyapa en versierd met de gekende fresco's van de maagden van Sigiriya. Vraag zeker naar de mogelijkheden om deze excursie toe te voegen aan je reis. Overnachting in hotel Camelia Resort*** in Sigiriya.

  ontbijt - avondmaal

 6. 6e dag

  Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

  Vandaag ga je op verkenning in Polonnaruwa, de tweede hoofdstad van Sri Lanka, prachtig gelegen in open bosgebied en geklasseerd als werelderfgoed. Bezoek aan o.a. de ruïnes van het koninklijk paleis, de Lankatilaka Vihara (vihara = gewijde plaats, tempel), de Gal Vihara met de immense liggende, zittende en staande boeddhabeelden, de lotusbaden, het standbeeld van koning Parakramabahu en Parakrama Samudra, de 'zee van Parakrama'. Overnachting in hotel Camelia Resort*** in Sigiriya.

  ontbijt - avondmaal

 7. 7e dag

  Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy

  De eerste stop vandaag is het grottenklooster van Dambulla dat vooral beroemd is om zijn indrukwekkende rotsschilderingen en meer dan 150 Boeddhabeelden. Via Nalanda en Matale rij je daarna naar het geografische middelpunt van het eiland, Kandy. De tempel van Nalanda is een opmerkelijk voorbeeld van de vermenging van hindoeïstische en boeddhistische architectuur en valt meteen op door het erotische reliëf, wat trouwens uniek is in Sri Lanka. Op weg naar Kandy snuif je de lekkere geuren op in de kruidentuin van Matale. Na een overheelijke lunch in deze kruidentuin rij je door naar Kandy, meest culturele en spirituele stad van het eiland. Overnachting in hotel Earls Regency**** in Kandy.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. 8e dag

  Kandy

  Na het ontbijt start je de dag met een stadsrondrit in Kandy. Je neemt een kijkje in de Tempel van de Heilige Tand waar men één van de heiligste relikwieën van Boeddha bewaart. Je eindigt de dag met een culturele show opgevoerd door Kandy dansers. Overnachting in hotel Earls Regency**** in Kandy.

  ontbijt - avondmaal

 9. 9e dag

  Kandy

  Vandaag neemt de gids je mee naar de botanische tuin van Peradeniya. Hier groeien meer dan 4000 verschillende bloemen en planten wat het tot één van de mooiste tuinen van Azië maakt. In de namiddag kan je genieten van een vrij namiddag. Overnachting in hotel Earls Regency**** in Kandy.

  ontbijt - avondmaal

 10. 10e dag

  Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela

  Per trein reis je vanuit Kandy naar Nuwara Eliya. Dit is het populairste bergresort van Sri Lanka vanwege het aangename klimaat en de mooie landschappen. Daarnaast is dit het hart van de theeproductie van Sri Lanka, dat wereldwijd nog steeds een belangrijk marktaandeel wegkaapt. Je bezoekt hier dan ook een theeplantage en –fabriek. Overnachting in hotel Bandarawela Hotel*** in Bandarawela.

  ontbijt - avondmaal

 11. 11e dag

  Bandarawela - Udawalawe

  Na het ontbijt zet je de reis verder naar Udawalawe Nationaal Park. Tijd voor een heuse safari in het Udawalawe National Park. Met wat geluk spot je hier trompetterende olifanten, verschillende apensoorten, zoutwaterkrokodillen, vele reptielen of zelfs een luipaard. Overnachting in hotel Grand Udawalawe Safari Resort**** in Udawalawe.

  ontbijt - avondmaal

 12. 12e dag

  Udawalawe - Galle - Hikkaduwa

  In de voormiddag breng je een bezoek aan het Elephant Transit Home in Udawalawe. Vervolgens zet je de reis verder naar Galle. In de 17de en 18e eeuw zwaaiden de Nederlanders hier de scepter en dat is nog zeer duidelijk te zien in de havenstad Galle. De stad bulkt van de Hollandse huisjes en je vindt er de gereformeerde kerk en het Nederlandse fort. Na de stadsrondrit rij je door naar Hikkaduwa. Overnachting in hotel Citrus Hikkaduwa Resort**** in Hikkaduwa.

  ontbijt - avondmaal

 13. 13e-16e dag

  Vrije tijd in Hikkaduwa

  Na bijna twee weken boordevol cultuur is het nu tijd om tot rust te komen in Hikkaduwa. Overnachting in hotel Citrus Hikkaduwa Resort**** in Hikkaduwa.

  ontbijt - avondmaal

 14. 17e dag

  Hikkaduwa - Colombo

  Jouw kennismaking met de overweldigend mooie en diverse natuur en cultuur van Sri Lanka eindigt hier. Op het gepaste tijdstip brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor je terugvlucht.

  ontbijt

 15. 18e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel. Een karrenvracht aan prachtige herinneringen rijker!

 1. 1e dag

  Brussel - Colombo

  Vertrek naar Colombo.

 2. 2e dag

  Colombo

  Bij aankomst in Colombo word je opgewacht door de lokale Nederlandstalige gids. Na het ontbijt in het hotel is het tijd om de stad te verkennen. Overnachting in hotel Ozo Colombo****. 

  ontbijt - avondmaal

 3. 3e dag

  Colombo - Anuradhapura

  Vandaag reis je door naar de oude hoofdstad Anuradhapura. Onderweg bezoek je de bekende vismarkt van Negombo die het hart vormt voor de visindustrie in Sri Lanka. Je brengt ook een bezoek aan het Dutch Fort en een lokaal katholiek kerkje. Overnachting in hotel Palm Garden Village***.

  ontbijt - avondmaal

 4. 4e dag

  Anuradhapura

  Anuradhapura is de voormalige hoofdstad van Sri Lanka. Hier bevinden zich twee tot werelderfgoed verklaarde sites, maar er zijn ontelbare andere interessante historische en archeologische bezienswaardigheden te vinden. Overnachting in hotel Palm Garden Village***.

  ontbijt - avondmaal

 5. 5e dag

  Anuradhapura - Sigiriya

  In de ochtend wordt de reis verder gezet richting Sigiriya. Onze tip is zonder twijfel de beklimming van de befaamde Leeuwenrots van Sigiriya, die 200m boven de jungle uitstijgt. Vraag zeker naar de mogelijkheden om deze excursie toe te voegen aan je reis. Overnachting in hotel Camelia Resort***.

  ontbijt - avondmaal

 6. 6e dag

  Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

  Vandaag ga je op verkenning in Polonnaruwa, de tweede hoofdstad van Sri Lanka, prachtig gelegen in open bosgebied en geklasseerd als werelderfgoed. Bezoek aan o.a. de ruïnes van het koninklijk paleis, de Lankatilaka Vihara (vihara = gewijde plaats, tempel), de Gal Vihara met de immense liggende, zittende en staande boeddhabeelden, de lotusbaden, het standbeeld van koning Parakramabahu en Parakrama Samudra, de ‘zee van Parakrama’. Overnachting in hotel Camelia Resort***.

  ontbijt - avondmaal

 7. 7e dag

  Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy

  De eerste stop vandaag is het grottenklooster van Dambulla dat vooral beroemd is om zijn indrukwekkende rotsschilderingen en meer dan 150 Boeddhabeelden. Via Nalanda en Matale rij je daarna naar het geografische middelpunt van het eiland, Kandy. De tempel van Nalanda is een opmerkelijk voorbeeld van de vermenging van hindoeïstische en boeddhistische architectuur en valt meteen op door het erotische reliëf, wat trouwens uniek is in Sri Lanka. Op weg naar Kandy snuif je de lekkere geuren op in de kruidentuin van Matale. Na een overheelijke lunch in deze kruidentuin rij je door naar Kandy, meest culturele en spirituele stad van het eiland. Overnachting in hotel Ozo Kandy****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. 8e dag

  Kandy

  Na het ontbijt start je de dag met een stadsrondrit in Kandy. Je neemt een kijkje in de Tempel van de Heilige Tand waar men één van de heiligste relikwieën van Boeddha bewaart. Je eindigt de dag met een culturele show opgevoerd door Kandy dansers. Overnachting in hotel Ozo Kandy****.

  ontbijt - avondmaal

 9. 9e dag

  Kandy

  Vandaag neemt de gids je mee naar de botanische tuin van Peradeniya. Hier groeien meer dan 4000 verschillende bloemen en planten wat het tot één van de mooiste tuinen van Azië maakt. In de namiddag kan je genieten van een vrij namiddag. Overnachting in hotel Ozo Kandy****.

  ontbijt - avondmaal

 10. 10e dag

  Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela

  Per trein reis je vanuit Kandy naar Nuwara Eliya. Dit is het populairste bergresort van Sri Lanka vanwege het aangename klimaat en de mooie landschappen. Daarnaast is dit het hart van de theeproductie van Sri Lanka, dat wereldwijd nog steeds een belangrijk marktaandeel wegkaapt. Je bezoekt hier dan ook een theeplantage en -fabriek. Overnachting in hotel Bandarawela Hotel***.

  ontbijt - avondmaal

 11. 11e dag

  Bandarawela - Udawalawe

  Na het ontbijt zet je de reis verder naar Udawalawe Nationaal Park. Tijd voor een heuse safari in het Udawalawe National Park. Met wat geluk spot je hier trompetterende olifanten, verschillende apensoorten, zoutwaterkrokodillen, vele reptielen of zelfs een luipaard. Overnachting in hotel Grand Udawalawe Safari Resort****.

  ontbijt - avondmaal

 12. 12e dag

  Udawalawe - Galle - Hikkaduwa

  In de voormiddag breng je een bezoek aan het Elephant Transit Home in Udawalawe. Vervolgens zet je de reis verder naar Galle. In de 17de en 18e eeuw zwaaiden de Nederlanders hier de scepter en dat is nog zeer duidelijk te zien in de havenstad Galle. De stad bulkt van de Hollandse huisjes en je vindt er de gereformeerde kerk en het Nederlandse fort. Na de stadsrondrit rijdt je door naar Hikkaduwa. Overnachting in een deluxe kamer in hotel Citrus Hikkaduwa Resort***.

  ontbijt - avondmaal

 13. 13e - 16e dag

  vrije tijd in Hikkaduwa

  Na bijna twee weken boordevol cultuur is het nu tijd om tot rust te komen in Hikkaduwa. Overnachting in een deluxe kamer in hotel Citrus Hikkaduwa Resort***.

  ontbijt - avondmaal

 14. 17e dag

  Hikkaduwa – Colombo - Brussel

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt


Infos Utiles

Hotels

Hotel - Nachten - Plaats

Ozo Colombo **** - 1 - Colombo
Forest Rock  Garden **** - 2 - Anuradhapura
Camelia Resort Spa *** - 2 - Sigiriya
Ozo Kandy **** - 3 - Kandy
Bandarawela Hotel *** - 1 - Ella
Grand Udawalawe **** - 1 - Udawalawe
Citrus Hikkaduwa *** - 5 - Hikkaduwa


Hotels

 

Plaats

Nachten

Hotel

Colombo

1

Ozo Colombo****

Anuradhapura

2

Palm Garden Village***

Sigiriya

2

Camelia Resort***

Kandy

3

Ozo Kandy****

Bandarawela

1

Bandarawela Hotel***

Udawalawe

1

Grand Udawalawe Safari Resort****

Hikkaduwa

5

Citrus Hikkaduwa***

 


Visum Sri Lanka

Het visum voor Sri Lanka is niet inbegrepen. Indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient een kopie van het internationaal paspoort 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen.

Prijs: € 38 per persoon
 


Destination

Sri Lanka

En général

Dépaysant, envoûtant, un voyage au Sri Lanka est la promesse d’une expérience unique. De rizières verdoyantes en temples mystiques, plongez dans une atmosphère d’ailleurs, en plein cœur de la magie de l’Asie…

Parcourez tour à tour des plantations de thé, des jardins d’épices et des lieux spirituels fascinants… Incontournable, le triangle culturel vous donne accès à 2500 ans d’histoire, à travers les trois villes mythiques de Kandy, Polonnaruwa et Anuradhapura. 

La destination

Tel un échantillon de l'Asie dans ce qu'elle a de plus beau, le Sri Lanka vous mène de temples sacrés en processions d'éléphants, de rizières verdoyantes en plages exquises, de hautes montagnes en cités ancestrales...

Décalage horaire

+3h30 l'été et +4h30 hiver.

Temps de vol

10h45 env.

Climat

L'altitude et les moussons font varier le climat, à la base équatorial, de l'île. La chaleur règne jour et nuit dans les plaines et sur les côtes, alors que la partie montagneuse est plus tempérée.

Langue

Les trois quarts de la population parlent le cinghalais. Près de 20 % parlent le tamoul, essentiellement dans le nord de l'île. L'anglais est parlé couramment par 20 % de la population et il est généralement pratiqué dans les hôtels.

Gastronomie

La cuisine au Sri Lanka est basée essentiellement sur le riz et le curry, le plus souvent accompagné de légumes, de poisson, poulet ou fruits de mer. Il faut savoir que le riz sri lankais est différent de celui de l’Inde, puisqu’il est parfois accompagné d’une dizaine de petits plats aux saveurs variées. Beaucoup de plats sont agrémentés d’épices, piments et noix de coco. En dessert, vous pourrez apprécier les fruits de saison : banane, noix de coco, ananas, papaye, mangue…


Informations Pratiques

Documents de voyage

Papiers d'identité : passeport valide plus de 6 mois après la date d'arrivée.
Visa obligatoire : le visa d'entrée est obligatoire et payant (visa tourisme de 30 jours maxi ; cout : 30 USD environ à titre indicatif). Il devra être acheté avant le départ. Formulaire ETA obligatoire sur le site www.eta.gov.lk

 

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour au Sri Lanka.

Monnaie locale

la Roupie cinghalaise (LKR)

Décalage horaire

été: +3,5, hiver: +4,5

Langue

Les trois quarts de la population parlent le cinghalais. Près de 20 % parlent le tamoul, essentiellement dans le nord de l'île. Chargement en cours