Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Land van de adelaar

Albanie

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Land van de adelaar - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
  en een Engelstalige lokale gids

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Kennismaking met de hoofdstad Tirana
 • Ontdek het mooie Berat, de stad met duizend ramen
 • Verblijf aan het meer van Ohrid
 • Bezoek aan het historische centrum van Gjirokastra
 • IN DE KIJKER: Verblijf in uitstekende ***/**** hotels

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Tirana - Kruja

  Vlucht naar Tirana. Bij aankomst volgt de transfer naar het hotel in Kruja en een eerste kennismaking met de stad. Bezoek aan de Bazar, het Skanderbeg kasteel en het Etnografisch museum. Avondmaal en overnachting in hotel Panorama****.

  avondmaal

  Tirana
 2. 2e dag

  Kruja - Durres - Berat

  Na het ontbijt rijden we naar Durres, een van de oudste steden van het land. We bezoeken hier het Romeinse amfitheater, het archeologische museum en de Venetiaanse toren. Na de lunch gaan we verder naar Berat, onderdeel van Unesco werelderfgoed. Hier bezoeken we het kasteel en maken we kennis met de collectie ikonen in het Onufri Museum en wandelen we door de wijk Mangalem. Het avondmaal in Berat vindt plaats in een van de bekendste wijnmakerijen waar we genieten van de typerende wijnen uit deze streek gecombineerd met lokale gerechten. Overnachting in hotel Portik****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Berat
 3. 3e dag

  Berat - Apollonia - Saranda

  We starten de dag met een bezoek aan de archeologische site van Apollonia. We bewonderen hier het amfitheater en het binnenplein van het klooster met een 13e-eeuwse, in Byzantijnse stijl opgetrokken kerk. We zien hier ook indrukwekkende bouwwerken zoals het monument van Agonotheteve, het huis met de mozaïeken en de Mariakerk. We rijden verder naar het LLogara national Park. Lunch in een restaurant in Llogara. In Himare bezoeken we het Porto Palermo kasteel en een van de mooiste stranden. Avondmaal in een restaurant en overnachting in hotel Oasis***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Apollonia
 4. 4e dag

  Saranda - Butrint - Gjirokastra

  Vandaag staat met de archeologische site van Butrint een van de culturele hoogtepunten van de reis op het programma. We bezoeken het oude amfitheater, de tempel van Aesculapius, de doopvont met zijn kleurrijke mozaïeken en de oude stadswallen. Een oude vesting met een klein museum waakt over de regio, een van de laatste ongerepte natuurlijke en historische plaatsen van het Middellandse Zeegebied. De volgende stop wordt het magische Blue Eye, een prachtige azuurblauwe natuurlijke waterbron. Na de lunch verder naar Gjirokastra, waar we het Skëndulihuis en het kasteel bezoeken dat als een balkon boven de stad uittorent. Vanaf hier heb je een prachtig zicht over het omliggend landschap. Avondmaal in een lokaal restaurant.  Overnachting in hotel Fantasy****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Butrint
 5. 5e dag

  Gjirokastra - Benja - Permet

  Eerst bezoeken we de archeologische site van Antigonea. Na de lunch maken we tijd voor de thermale baden van Benja, de ideale plek om helemaal tot rust te komen. Vrije tijd voor een wandeling door de canyon of genieten van een bad in de warmwaterbronnen. Hierna rijden we verder naar Permet. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel Alvero***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Gjirokastra
 6. 6e dag

  Permet - Korca

  Na het ontbijt maken we kennis met Permet, waar we onder meer de rots van de stad en het monument van het congres van Permet bezoeken. Een rit door Griekenland brengt ons naar de stad Korca. Op ongeveer 10 km van Korca bezoeken we de Tumulus van Kamenica, een van de meest kenmerkende monumenten uit de prehistorie van Albanië. In de namiddag volgt een stadstour in Korca, met een bezoek aan de nieuwe bazaar, de Orthodoxe kerk, het Nationaal Museum van de Middeleeuwse Kunst en de allereerste school van Albanië, die in 1878 haar deuren opende. Avondmaal en overnachting in hotel Hani i Pazarit****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Korca
 7. 7e dag

  Korca - Voskopoja - Ohrid

  We rijden naar het nabijgelegen Voskopoja, een klein dorp omgeven door een prachtig landschap dat zich in de 17e eeuw de tweede grootste stad van de Balkan mocht noemen. De stad werd bijna volledig vernield waarna er slechts een paar kerken en ruïnes overbleven. We bezichtigen hier de Sint-Mariakathedraal en de Sint-Nicholaskerk, de best bewaarde kerk van het dorp. Onderweg maken we ook nog een stop in Morava bee farm, om te proeven van de heerlijke honing die hier geproduceerd wordt. We rijden Noord-Macedonië binnen en gaan verder naar het meer van Ohrid, een van de oudste en diepste meren van Europa. Avondmaal in hotel Royal View****, waar we twee nachten verblijven.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Regio Voskopoja
 8. 8e dag

  Ohrid

  Na het ontbijt ontdekken we de stad Ohrid. We wandelen onder meer langs de kerk van St.-Sophia, het klooster van St.-Clemens, het fort van Tsaar Samuel en het oud-Griekse theater. In de namiddag kan je optioneel deelnemen aan een boottocht over het meer van Ohrid naar het klooster van St. Naum. Door zijn prachtige ligging, aan de oevers van het meer aan de Macedonische kant, wordt dit een onvergetelijke ervaring! Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Ohrid
 9. 9e dag

  Ohrid - Elbasan - Tirana

  Onderweg naar Tirana houden we even halt in Elbasan voor een bezoek aan de restanten van het oude fort en de St.-Mary kerk. We trekken verder naar Tirana voor een sightseeing tour langs het Skanderberg plein, de Ethem Bay Moskee, de klokkentoren, de Enver Hoxha pyramide en de Vredesklok, het Postbllok checkpoint, het Enver Hoxha huis, Kalaja Center en het BunkArt 2 museum. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel Oxford****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Kruje
 10. 10e dag

  Tirana - Brussel

  Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. 

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

 • 1n in Kruja in hotel Panorama****
 • 1n in Berat in hotel Portik****
 • 1n in Saranda in hotel Oasis***
 • 1n in Gjirokastra in hotel Fantasy****
 • 1n in Permet in hotel Alvero***
 • 1n in Korca in hotel Hani i Pazarit**** / Kocibelli****
 • 2n in Ohrid in hotel Tino**** / SU****
 • 1n in Tirana in hotel Oxford****

Boek op voorhand de boottocht op het meer van Ohrid

8e dag: Boottocht over het meer van Ohrid naar het klooster van St. Naum.

€ 32 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦◊◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Destination

Albanie

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international (valable au moins 3 mois après l’arrivée en Albanie)
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

L'Albanie connaît un climat méditerranéen typique sur la côte avec des étés très ensoleillés et très chauds et des hivers doux, mais pluvieux. L'arrière-pays montagneux, principalement dans le nord, est caractérisé par un climat continental avec des hivers rigoureux et des étés doux. La période d'été s'étend de mai à septembre. Les températures moyennes en journée s'élèvent à plus de 24 °C et les précipitations sont limitées. Étant donné qu'il peut faire très chaud en juillet et en août avec des températures en journée de 30 °C et plus, il vaut mieux entreprendre un circuit en Albanie durant les mois de mai, juin ou septembre.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Lek albanais (ALL)


Chargement en cours