Retour à l'accueil

Klassiek Griekenland

Grèce

dès 1.337 € TTC
/pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Bed & Breakfast
Klassiek Griekenland - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 - max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • uitgebreid bezoek aan Athene
 • de imposante Meteora kloosters
 • bezoek aan de Akropolis
 • ouzo proeven in Nauplion

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 5 sam 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 1.337 € retour le 18-09-2020 Choisir 12 sam 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

 • Nederlandstalige lokale gids
 • rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt
 • stadstour met Engelstalige gids in Athene en bezoek aan Karonis stokerij
 • bezoek aan de klassieke sites van Epidaurus, Mycene, Olympia en Delphi
 • de Acropolis in Athene
 • het klooster van Meteora
 • audiosysteem

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven
 • annulerings-, bijstands- en bagageverzekering
 • fooien voor gids en chauffeur
 • bagageservice in de hotels

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel – Athene

  Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Ilissos*** of hotel Oscar***.

 2. 2e dag

  Athene – Epidaurus – Mycene – Nauplion – Tolo

  Na een deugddoend ontbijt gaat het richting Epidaurus, het heiligdom van Asklepius (god der geneeskunde). Indrukwekkend is hier het antieke theater, beroemd om de unieke akoestiek. Elke zomer komt het tot leven met voorstellingen van tragedies en komedies. We rijden door naar Mycene, het centrum van de welvarende Helladische cultuur. We zien de Cyclopenmuren en gaan via de bekende Leeuwenpoort naar de Koningsgraven. Natuurlijk wordt ook het gezellige, historische plaatsje Nauplion aangedaan. Het was de eerste hoofdstad van het van de Turken bevrijde Griekenland in de 19e eeuw. Kenmerkend zijn het dominerende Palamidi kasteel met de bekende trap van 999 treden en het kleine ‘Bourtzi’ kasteel, gelegen in de baai voor het stadje. De vele kleine straten met talloze winkels en restaurants en de prachtige boulevard maken het ook tot een geliefde weekendbestemming voor de Atheners. Na de facultatieve lunch bezoeken we de stokerij van Karonis. Hier heb je de mogelijkheid om Ouzo te proeven. We eindigen de dag in Tolo. Overnachting in hotel John & George*** of hotel Dolphin***.

  ontbijt
  Theater van Epidaurus
 3. 3e dag

  Tolo – Mystras – Olympia

  We verlaten Tolo en rijden via Sparta naar Mystras voor een bezoek aan deze Byzantijnse ruïnestad. Resten van het paleis, het Pantánassa klooster en kerken met prachtige fresco’s getuigen nog van het feit dat Mystras eens het centrum van de Byzantijnse cultuur was. Vervolgens rijden we richting Olympia,. Overnachting in hotel Neda***.

  ontbijt

  Mystras
 4. 4e dag

  Olympia – Delphi

  Vandaag staat Olympia op het programma, gelegen in een weelderig begroeide vallei. We bezoeken er de historische site en het museum. De beide kanten van de weg van Patras naar het heiligdom Olympia liggen bezaaid met kleine stadjes en mooie dorpjes. De regio herbergt talrijke ruïnes van oude steden en er zijn Byzantijnse kerken en oude kastelen van aanzienlijke archeologische en historische waarde terug te vinden. In Olympia werden om de vier jaar in de zomer de Olympische Spelen gehouden. De namen van de overwinnaars werden er opgetekend sinds 776 v. Chr. Dat jaar is tevens het begin van de Griekse tijdrekening. We bezoeken de Altis met de Zeustempel, het Heraion, het Gymnasion en het Olympisch Stadion. We eindigen de dag in Delphi. Overnachting in hotel Anemolia***.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Delphi – Meteora

  In de voormiddag bezoeken we het archeologische Delphi met het theater, het heiligdom en het orakel van de God van het licht: Apollo. Delphi werd door de klassieken als de 'navel der aarde' beschouwd. Het was het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, met een roem en een autoriteit die uitstraalden over het hele Middellandse Zeegebied. De Apollotempel blijft het belangrijkste gebouw in Delphi. Ook het museum is een bezoekje waard, niet in het minst door het uitzonderlijke beeld van de Wagenmenner. Vervolgens gaan we door de bergen van het Griekse vasteland en enkele mooie vruchtbare valleien verder naar Kalambaka. Overnachting in hotel Meteoritis***.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Meteora – Athene

  Vandaag vertoeven we in Meteora, tevens een van de grootste natuurwonderen van Griekenland. Meer dan 300 m hoge rotsmassa's verheffen zich hier vanuit deze vlakte. Oorspronkelijk zochten kluizenaars hier in rotswoningen de eenzaamheid op, om in de grootste stilte te kunnen mediteren en bidden. Boven op een aantal van deze rotsen hebben Byzantijnse monniken pareltjes van kloosters gebouwd. Werkelijk indrukwekkend! Terugrit naar Athene en overnachting in hotel hotel Ilissos*** of hotel Oscar***.

  ontbijt

 7. 7e dag

  Athene

  Na het ontbijt stadsrondrit met bezoek aan het Grondwetsplein (Syntagma), het parlementsgebouw (het vroegere paleis van de koning), de academie, de universiteitsgebouwen en het prachtige marmeren Panathinaiko Stadion. Daarna volgt een bezoek aan de imposante Akropolis, de ‘heilige rots’ van Athene, met de vele indrukwekkende gebouwen en tempels, zoals het Parthenon en het Erechtheion. In de namiddag vrije tijd om zelf de stad verder te verkennen. Overnachting in hotel Ilissos*** of hotel Oscar***.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Athene – Brussel

  Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel   
Athene 1 Hotel Ilissos*** / Hotel Oscar***
Tolo 1 Hotel John & George*** / Hotel Dolphin***
Olympia 1 Hotel Neda***
Delphi 1 Anemolia***
Meteora 1 Meteoritis***
Athene 2 Hotel Ilissos*** / Hotel Oscar***

 


aantal deelnemers

min. 15 - max. 25 personen


nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Chargement en cours