Retour à l'accueil

Island hopping Java, Bali & Sulawesi (avec guide néerlandophone)

Indonésie

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Island hopping Java, Bali & Sulawesi (avec guide néerlandophone) - TUI

Destination

Indonésie

La destination

De Bali la merveilleuse, au mystérieux pays de Toraja, en passant par les volcans légendaires de Java et Lombok, votre voyage en Indonésie s'annonce spectaculaire !

Palais, temples, volcans, rizières et paysages sublimes seront au coeur de votre voyage en Indonésie. Un voyage d'île en île durant lequel vous aurez l'opportunité de découvrir les richesses de ce pays au rythme des balades et randonnées, ou du farniente sur la plage.

Décalage horaire

+ 7h en hiver et + 6h en été 

Temps de vol

Environ 16h

Climat

La meilleure saison s’étend de mai à octobre et plus particulièrement de juin à septembre. La saison des pluies commence en novembre pour finir en mars
L’Indonésie est l’un des pays les plus chauds et humides de la planète. Selon les îles le climat est soit tropical, soit équatorial.
La zone équatoriale (Sumatra, Bornéo, Célèbes, Irian Jaya) se caractérise par un climat très humide et ne connaît qu’une très courte saison sèche.
Dans la zone tropicale (Java, Bali, petites îles de la Sonde), la saison humide alterne avec une longue saison sèche (six mois environ).
L’archipel connaît deux moussons, l’une de novembre à mars, accompagné de fortes pluies, constitue la saison la plus humide, et l’autre, de juin à octobre. Sur l’année, la température reste relativement élevée, la moyenne minimale se situant 23 C° en saison des pluies et la moyenne maximale à 34 C°.

Langue

Le Bahasa indonesia est la langue officielle. L’anglais est couramment parlé dans les endroits touristiques. 

Gastronomie

Le "Bakmi" est un plat de pâtes de blé dur chinoises, en réalité des nouilles sautées, avec des émincés de poulet, des carottes ou autres légumes, de l'ail, de l'oignon et du piment, c'est un des plats les plus répandu dans le pays.

Autres spécialités :
- Le "Sambal Belacan" : piment frit, sauce à base de crevettes, oeuf voir calamar
- Le "Saté" : brochettes de poulet ou beuf, concombre, oignons, sauce satay

Jours fériés et fêtes

Bali est connu pour ses fêtes. Chaque temple de chaque village célèbre son anniversaire tous les 10 mois (calendrier lunaire) et il y a parfois 4 ou 5 temples dans un village. Vous êtes quasiment certain de croiser une procession pendant votre séjour.
À Sulawesi, il n’est pas rare de pouvoir assister à une cérémonie funéraire. Ames sensibles d’abstenir (sacrifices d’animaux). 


Informations Pratiques

Documents de voyage

Papiers d'identité : passeport valide plus de 6 mois après la date de retour.
Pour une dernière mise à jour: http://diplomatie.belgium.be. 

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour en Indonésie.

Monnaie locale

la roupie indonésienne (IDR)

Décalage horaire

Java: hiver: +6, été: +5
Bali: hiver: +7, été: +6

Langue

Le Bahasa indonesia est la langue officielle. 

Courant électrique

220 volts, mais certains endroits utilisent encore du 110 volts. Pensez à vous munir d'un adaptateur universel.Carnet de route

 1. Vertrek naar Denpasar (Bali)

 2. Aankomst en transfer naar het hotel. Rest van dag vrij om te ontspannen.

  avondmaal

 3. Na een rijkelijk ontbijt gaat het richting westkust. Bezoek aan de bekend tempel van Tanah Lot, gelegen in zee op een rots. Nadien bezoek aan de Sangeh tempel. 
   

  ontbijt - avondmaal

 4. Na het ontbijt, staat alles in het teken van de bekende en spectaculaire rijstterrassen van Jatiluwih. Deze rijstvelden staan op de Unesco lijst van beschermde gebieden. Daarna verder naar de tempels van Beji Pingit en Tamba Waras. Na de lunch in een typisch balinees restaurant, rit naar het hotel.

  ontbijt - middagmaal

 5. Na het ontdekken van deze mooie landschappen op Bali, is het tijd voor een volgend avontuur. Vlucht naar Yogyakarta. Aankomst en transfer naar je hotel. Rest van de dag vrij.

  ontbijt - middagmaal

 6. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om de stad te ontdekken. Bezoek aan het Sultan Palace. Daarna per fietstaxi naar het Sari Water Castle. Het hoogtepunt is ongetwijfeld, in de namdidag, het bezoek aan de bekende Hindoe tempels van Prambanan. 's Avonds bijwonen van het Ramayana ballet spektakel met buffet avondmaal.

  ontbijt - avandmaal

 7. Na het ontbijt, ontdek het mysterie en de geschiedenis van de befaamde tempels van Borobodur. Deze tempels zijn één van de 7 wereldwonderen. Deze boeddhistische tempels liggen op een heuvel en werden gebouwd in de 10e eeuw. Na de lunch, verandering van omgeving. met paard en kar, bezoek aan het Candirejo dorp.
   

  ontbijt - middagmaal

 8. Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Makassar. 

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Na het ontbijt, rit naar Toraja. Via de kustweg naar Pare Pare, waar ook gestopt wordt voor de lunch. Nadien via het gebergte richting Toraja. Onderweg geniet je van de prachtige landschappen. Korte koffie stop in Puncak Lakawang. Aankomt in de late namiddag in het hotel.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 10. Ontdek deze prachtige streek. Maak o.a. in Lemo en Londa kennis met de lokale grafcultuur waarin de overledenen door poppen, of tau-tau, worden voorgesteld. Vooral in de periode na de rijstoogst, van augustus tot oktober, vinden er overal in de dorpen dodenfeesten plaats. De meeste grotere feesten duren ongeveer een week. Bezoek aan verschillende Torajadorpjes zoals Kete Kesu en Siguntu omgeven door enorme rijstvelden.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 11. Na het ontbijt, bezoek aan Batutmonga. Geniet hier van het prachtige zicht over Rantepao en de valleien. Verkenning van Marante, bekend om zijn rotsgraven vol schedels en oude doodskisten. Bewonder er de indrukwekkende portretten van voorouders met tau-tau-beelden. Bezoek in Nanggale de vleermuisboom en rijstschuren.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 12. Na enkele prachtige en indrukwekkende dagen in Sulawesi, is het tijd voor een nieuwe ervaring. Vertrek naar de luchthaven van Ujung Pandang voor de vlucht naar Denpasar. Aankomst en transfer naar Ubud.

  ontbijt - middagmaal

 13. Vrije voormiddag. In de namiddag rit naar Puri Saren Agung Ubud. Met een beetje geluk, zie je misschien de kinderen die de balinese dansen aan het oefenen zijn. Optionele activiteiten zijn de rafting of fietsen langsheen de typische dorpen.  

  ontbijt - middagmaal

 14. Vertrek naar Lovina, na het ontbijt. Onderweg stop aan de vroegere koninklijke tempel Pura Taman Ayun Mengwi. Verder nog bezoek aan De Candi Kuning Market en de Ulundanu Beratan Temple. Ook de Git Git watervallen mogen niet onbreken.

  ontbijt - middagmaal

 15. Eerste stop is de Bejitempel op weg naar Candidasa. De trip gaat via het Batur meer, waar je geniet van de mooie landschappen. Verder naar Besakih voor het bezoek aan de moedertempel. Dit religieuze netwerk van tempels en hindoeschrijnen werd aangelegd op de flank van de machtige Agungvulkaan.

  ontbijt - middagmaal

 16. Na het onbijt, staat het Water Palace van Tira Gangga op het programma. Nadien stop aan de Goa Lawah tempel. Een heilige grot die onderdak biedt aan duizenden vleermuizen. Vervlogens naar Klunklung, voor een bezoek aan het Kerta Gosa. een gebouw met prachtige plafondschilderingen waarin de vorst en de priesters ooit hun rechtspraken hielden.

  ontbijt - middagmaal

 17. Volledige dag vrij om rustig te genieten van de omgeving.

  ontbijt - avondmaal

 18. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht

  ontbijt

Infos Utiles

Hôtels

Hotels  - Nachten - Plaats

Plataran Canggu****/Santi Mandala**** - 3 - Canggu/Gianyar
Hyatt Regency***** - 3 -Yogyakarta
Four Points Makassar**** - 1 - Makassar
Toraja Heritage**** - 3 - Toraja
Plataran Ubud****/Sthala Ubud**** - 2 - Ubud
The Lovina - 1 - Lovina
Candi Beach**** - 1 - Candidasa
Sanur Beach**** - 2 - Sanur

Aantal deelnermers

Min 15 personen max 20 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten: Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig bij aankomst
inentingen: geen, wel worden de basisinentingen ( tegen hepatitis A, difterie, tetanus en buiktyfus) aangeraden
  Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
munteenheid: de Indonesische roepia (IDR)
tijdsverschil: 
Java:winter: +6, zomer: +5 
Bali:winter: +7, zomer: +6
 
stroom: 110 volt/220 volt 
gsm: Proximus, Mobistar en Base
 

 


Chargement en cours