Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

In de schaduw van de Kilimanjaro

Kenya

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
In de schaduw van de Kilimanjaro - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 11 personen, max. 18 personen

 • Engelstalige lokale gids/chauffeur

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Afwisselende 4-daagse safari in combinatie met strand
 • Bewonder olifanten met bruinrode gloed in Tsavo East
 • Nachtsafari in Taita Hills
 • Comfortabel kamperen aan de voet van de Kilimanjaro
 • IN DE KIJKER: Je slaapt één nacht in een tent met comfortabel bed en privébadkamer. Ervaar het out of Africa gevoel en ontwaak met uitzicht op de Kilimanjaro.

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Mombasa

  Vertrek vanuit Brussel voor de vlucht naar Mombasa, in het zuidoosten van het land.

 2. 2e dag

  Mombasa

  Aankomst op de luchthaven van Mombasa en transfer naar je hotel. Je verblijft vanavond aan de noordkust van Mombasa om optimaal te kunnen genieten van je vrije namiddag aan het strand. Overnachting in het strandhotel Sarova Whitesands Resort****.
   

  avondmaal

  Bahari Beach
 3. 3e dag

  Mombasa - Tsavo East

  Na het ontbijt word je opgehaald in het hotel en maak je kennis met je gids/chauffeur die je de komende dagen mee op avontuur neemt. We rijden noordwaarts richting Tsavo East National Park en volgen de spoorlijn die door de Britten werd aangelegd. Tsavo, opgedeeld in een oostelijk en westelijk deel, is met een oppervlakte van 22.000 vierkante kilometer het grootste nationale park van Kenia. Eenmaal aangekomen aan Buchuma Gate, de ingang van het park, gaat het dak van de jeep naar omhoog. Geniet met de wind in de haren van een rit door de uitgestrekte vlaktes van Tsavo! Na de lunch en een siësta in de lodge, trek je er opnieuw op uit. Tijdens de game drive ga je op zoek naar onder andere leeuwen, olifanten, zebra's en zo veel meer. Doordat de ondergrond van Tsavo East uit rode aarde bestaat, kleuren de olifanten hier bruinrood. Je keert terug bij zonsondergang. Overnachting in Ashnil Aruba Lodge***+.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 4. 4e dag

  Tsavo East - Amboseli

  Vandaag vertrek je via het stadje Emali naar Amboseli National Park. Onderweg passeer je Hunters Lodge, waar spoorwegarbeiders ooit werden aangevallen door leeuwen. Het verhaal diende als scenario voor verschillende films, waaronder The Ghost and the Darkness. Bij helder weer kan je bij aankomst al genieten van het prachtige uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Na de lunch en wat vrije tijd aan het zwembad, ga je op safari in Amboseli National Park. Savannelandschappen gaan over in moerassen, die gevoed worden door het smeltwater van de Kilimanjaro. Het park staat bekend om zijn talrijke kuddes olifanten, die samen met nijlpaarden verkoeling zoeken in de moerassen. Ook andere dieren zoals giraffen, buffels en gazellen laten zich hier van hun mooiste kant zien. Dit allemaal in de schaduw van de Kilimanjaro, spectaculairder kan het niet worden! Overnachting in Amboseli Sentrim Camp***, in een gezellige tent met comfortabel bed en een warme douche.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Mombasa Rendez-Vous
 5. 5e dag

  Amboseli - Taita Hills

  Met het opkomen van de zon, vertrek je een tweede keer op safari in Amboseli. De donkere lucht maakt plaats voor prachtige rode tinten. Genietend van de eerste zonnestralen, hoor je de natuur tot leven komen. Vervolgens vertrekken we in oostelijke richting naar Taita Hills, waar we bij aankomst genieten van het middagmaal. Vanuit de lodge, die gebouwd is op palen, verschijnt er misschien al een impala of olifant onder je slaapplek. In de namiddag verkennen we dit reservaat met onze jeep. Na het avondmaal in de lodge, staat je nog een verrassing te wachten. Kleed je warm aan voor een avondsafari, waar je de kans krijgt om het wild in hun nachtelijke habitat te observeren. Overnachting in Salt Lick Safari Lodge***+.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Mombasa Rendez-Vous
 6. 6e dag

  Taita Hills - Mombasa

  Ook vandaag starten we de dag met een ochtendgamedrive door het Afrikaanse landschap. Geniet hierna van een heerlijke lunch. We reizen verder naar Mombasa, met ons strandhotel als bestemming. Na de overtocht per ferry naar de zuidkust van Mombasa, kom je in de late namiddag toe en neem je afscheid van je gids/chauffeur. Tijd om het resort en zijn verschillende zwembaden te verkennen. Overnachting in het Baobab Beach Resort****, op basis van all inclusive.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 7. 7e dag

  Mombasa

  Relax de volgende dagen met je voeten in het zand van Diani Beach aan de Indische oceaan. Zalig niets doen met zicht op zee, een ontspannende strandwandeling maken, snorkelen of de lokale cultuur nog wat verder gaan ontdekken? De volgende dagen bepaal jij het tempo! Overnachting in Baobab Beach Resort****, op basis van all inclusive.

  all inclusive

  Baobab Beach Resort
 8. 8e dag

  Mombasa

  Vrij strandverblijf in Baobab Beach Resort****, op basis van all inclusive.

  all inclusive

  Baobab Beach Resort
 9. 9e dag

  Mombasa - Brussel

  Einde van de reis en tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. Geniet nog van vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Baobab Beach Resort
 10. 10e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel

Infos Utiles

Hotels

 • 1n in Mombasa in hotel Sarova Whitesands Resort****
 • 1n in Tsavo East in Ashnil Aruba Lodge***
 • 1n in Amboseli in Amboseli Sentrim Camp***
 • 1n in Taita Hills in Salt Lick Safari Lodge***+
 • 3n in Mombasa in Baobab Beach Resort****

Aantal deelnemers

min. 11 personen, max. 18 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦◊◊◊
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦◊◊◊ 


Opmerkingen

 • Wil je Kenia in select gezelschap ontdekken? Boek deze rondreis met een privéchauffeur/gids (Essentials of Kenya) p. 190
 • Liever op vakantie tijdens de koude wintermaanden? Dit programma wordt ook in de winter aangeboden. Meer info? Vraag ernaar bij je reisagent.

Destination

Kenya

Formalités de voyage

 • Passeport international (valable au moins 6 mois après le départ du Kenya)
 • Un visa électronique est requis pour les voyageurs se rendant au Kenya. Vous devez en faire la demande en ligne vous-même avant votre départ sur le site http://evisa.go.ke et le régler par carte de crédit. Une fois la demande approuvée, votre visa reste valable 90 jours.?Le prix s’élève à 51 $ par personne (sous réserve de modification). 
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Le vaccin contre la fièvre jaune est vivement recommandé (min. 10 jours avant l’arrivée).
 • La prise de médicaments antipaludiques est fortement conseillée.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Le Kenya connaît différents climats: tropical et humide sur la côte, chaud et sec dans le nord, très agréable sur les plateaux du centre, du nord et de l'ouest. Dans l'arrière-pays, il peut faire frais le matin et le soir. En revanche, la température ne descend jamais en dessous de 20 degrés la nuit sur la côte. Le Kenya est caractérisé par une alternance de saisons sèches (de décembre à mars et de juin à octobre) et de saisons des pluies (d'avril à mi-juin et en novembre). Vous souhaitez assister à la grande migration du Masai Mara, la traversée de millions de gnous et de zèbres? Alors, planifiez votre safari entre mi-juillet et octobre.

Décalage horaire

Été: + 1h
Hiver: + 2h

Devise locale

Shilling kényan (KES)


Chargement en cours