Retour à l'accueil

Historische cocktail van koninklijke steden (avec guide néerlandophone)

Maroc

dès 945 € TTC
/pers.

 • 9 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Historische cocktail van koninklijke steden (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
Itinéraire du
Ce que nous avons aimé
 • Meknes, de stad van de vele minareten
 • Adembenemende natuurpracht aan de voet van de Atlas
 • Verdwalen door de kleurrijke straatjes van de soeks
 • Proef de heerlijke keuken in een oud paleis in Marrakech

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 5 sam 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 12 sam 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 27 dim 945 € retour le 04-11-2019 Choisir
28 lun 29 mar 30 mer 31 jeu
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- Nederlandstalige lokale gids
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI, inclusief 20 kg bagage
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Marrakech

  Vlucht van Brussel naar Marrakech, de bruisende stad waar geuren, kleuren, souvenirs en het verleden nooit ver weg zijn! Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech. 

  MARTUMAR
 2. 2e dag

  Marrakech - Casablanca - Rabat

  We rijden naar de metropool Casablanca, de ‘Witte Stad’. Hier word je gefascineerd door het overheersende witte straatbeeld. Deze economische havenstad dankt zijn bijzondere naam aan de Portugezen die voorheen beslisten om er een fort te bouwen met de naam ‘Casabranca’, Portugees voor ‘wit huis’. Samen met de lokale gids flaneren we door de sfeervolle straten die ons brengen tot aan de voornaamste bezienswaardigheden: de centrale markt, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis, de residentiële wijk Anfa, de wijk Habbous met zijn diverse lokale winkeltjes en de indrukwekkende Hassan II Moskee met zijn imposante minaret die uitkijkt over de charmante Boulevard de la Corniche en de Atlantische Oceaan. Verder naar Rabat. Overnachting in hotel Mercure Sheherazade**** in Rabat.

  ontbijt

  MARTUMAR
 3. 3e dag

  Rabat - Meknes - Volubilis - Fès

  Een panoramische rondrit doet ons kennismaken met de schatten van de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Passerend langs de ommuurde Kasba Oudayas, de Hassan Toren, het Mausoleum Mohammed V en het Koninklijk Paleis leren we dat deze badstad bewoond is geweest door verschillende volkeren, waaronder de inwoners van Zuid-Spanje. Nadien rijden we richting Meknes, de koningsstad die met zijn vele minaretten en poorten pronkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We ontdekken de beroemde en rijk gedecoreerde toegangspoorten van Bab Mansour en Bab El-Khemis, gaan rondsnuffelen in de soeks en bewonderen het grote, centrale plein. Vervolgens verder richting Fès. Onderweg bezichtigen we de befaamde Romeinse ruïnes van Volubilis en rijden langs het bedevaartsoord van Moulay Idriss. Overnachting in hotel Ramada***** in Fès.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Fès

  Fès, een intrigerende spirituele stad, is de oudste Marokkaanse koningsstad. Onze gids leidt ons doorheen het labyrint aan kronkelige straatjes in de medina, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier bezoeken we de indrukwekkende leerlooierijen, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De vellen leer worden hier nog op een traditionele wijze bewerkt. Van op een van de vele dakterrassen zie je de kleurrijke verfbaden en het bijzondere verwerkingsproces. Onze ontdekkingstocht gaat verder en we dwalen dieper de medina in. Onderweg zien we sierlijke minaretten en enthousiaste handelaars. ’s Middag lunchen we in een prachtige riad, een traditioneel Marokkaans huis met een wondermooie binnenplaats. Hier in het hart van de medina maken we kennis met een lokale familie. De wirwar aan steegjes leidt ons ook naar de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee, de eerste universiteit van Marokko, en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini. Overnachting in hotel Ramada***** in Fès.

  ontbijt - middagmaal

  MARTUMAR
 5. 5e dag

  Fès - Beni-Mellal - Afourer

  In de ochtend zetten we de reis verder richting Beni-Mellal, een snelgroeiende stad gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. De route hierheen slingert zich langs prachtige fotogenieke heuvelachtige landschappen, berberdorpjes als Azrou en Khenifra en het 1650 m hooggelegen wintersportoord Ifrana. Dit 20e-eeuwse Franse dorpje laat je even terug proeven van de Europese sfeer. Via diverse olijfgaarden bereiken we vervolgens het groene Beni-Mellal. We bezoeken hier zijn opvallende 17e-eeuwse Kasba Bel Koush en de bron van Aïn Asserdoun. Deze geliefde bron zorgt dat de omliggende prachtige tuinen voorzien worden van het nodige water. Avondmaal en overnachting in hotel Le Tazerkount**** in Afourer.

  ontbijt - avondmaal

 6. 6e dag

  Afourer - Marrakech

  Na de natuurlijke schoonheid van de Atlas en zijn charmante dorpjes, rijden we via kronkelende wegjes omringd door cederwouden naar het sprookjesachtige Marrakech. Bij aankomst kuieren we langs de kleurrijke winkeltjes van een van de grootste soeks van Marokko. Via de kraampjes met traditionele babouches (slippers), keramiek, tapijten en geurige kruiden bereiken we het geanimeerde Djemaa el Fna-plein, het kloppende hart en symbool van de stad. Hier word je overweldigd door de mix aan nationaliteiten, eetkraampjes, muzikanten, dansers en geheimzinnige slangenbezweerders. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech.

  ontbijt

  MARTUMAR
 7. 7e dag

  Marrakech

  We duiken nogmaals de gezellige koningsstad Marrakech in. Tijdens onze tocht aan deze kleurrijke stad met rode panden, prachtige paleizen en interessante musea, maken we een stop aan het prestigieus Bahiapaleis. Vooral de telkens verschillende interieurs en zijn magnifieke tuinen zullen indruk op je maken. Nadien wandelen we verder langs het leerrijke museum dat gevestigd is in het Dar-Mnebbi-paleis, de Saadische tombes en de imposante Kotoubia-moskee. Rest van de dag vrij om deze fascinerende stad op eigen houtje verder te verkennen. ’s Avonds genieten we van een heerlijk Marokkaans avondmaal in een oud paleis in de medina. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech.

  ontbijt - avondmaal

  MARTUMAR
 8. 8e dag

  Marrakech - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de terugvlucht naar Brussel. Aankomst 's nachts de volgende dag.

  ontbijt

  langgerekte kleurenpracht aan de Atlantische oceaan

Infos Utiles

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Marrakech

1

Atlas Asni**** 

Rabat

1

Mercure Sheherazade**** 

Fès

2

Ramada***** 

Afourer

1

Le Tazerkount**** 

Marrakech  

2

Atlas Asni**** 

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort (geldig tot datum van terugkeer)

inentingen:

geen

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Marokkaanse dirham (MAD)

tijdsverschil:

winter: -1, zomer: -2

stroom:

220 volt

 


Chargement en cours