Retour à l'accueil

Historische cocktail van koninklijke steden (avec guide néerlandophone)

Maroc

dès 929 € TTC
/pers.;

 • 9 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Historische cocktail van koninklijke steden (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Meknes, de stad van de vele minareten
 • Adembenemende natuurpracht aan de voet van de Atlas
 • Verdwalen door de kleurrijke straatjes van de soeks
 • Proef de heerlijke keuken in een oud paleis in Marrakech

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 dim
2 lun 3 mar 4 mer 5 jeu 6 ven 7 sam 8 dim
9 lun 10 mar 11 mer 12 jeu 13 ven 14 sam 15 dim
16 lun 17 mar 18 mer 19 jeu 20 ven 21 sam 22 dim
23 lun 24 mar 25 mer 26 jeu 27 ven 28 sam 29 dim 929 € retour le 07-10-2019 Choisir
30 lun
 • Départ garanti
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- Nederlandstalige lokale gids
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI, inclusief 20 kg bagage
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Marrakech

  Vlucht van Brussel naar Marrakech, de bruisende stad waar geuren, kleuren, souvenirs en het verleden nooit ver weg zijn! Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech. 

  MARTUMAR
 2. 2e dag

  Marrakech - Casablanca - Rabat

  We rijden naar de metropool Casablanca, de ‘Witte Stad’. Hier word je gefascineerd door het overheersende witte straatbeeld. Deze economische havenstad dankt zijn bijzondere naam aan de Portugezen die voorheen beslisten om er een fort te bouwen met de naam ‘Casabranca’, Portugees voor ‘wit huis’. Samen met de lokale gids flaneren we door de sfeervolle straten die ons brengen tot aan de voornaamste bezienswaardigheden: de centrale markt, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis, de residentiële wijk Anfa, de wijk Habbous met zijn diverse lokale winkeltjes en de indrukwekkende Hassan II Moskee met zijn imposante minaret die uitkijkt over de charmante Boulevard de la Corniche en de Atlantische Oceaan. Verder naar Rabat. Overnachting in hotel Mercure Sheherazade**** in Rabat.

  ontbijt

  MARTUMAR
 3. 3e dag

  Rabat - Meknes - Volubilis - Fès

  Een panoramische rondrit doet ons kennismaken met de schatten van de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Passerend langs de ommuurde Kasba Oudayas, de Hassan Toren, het Mausoleum Mohammed V en het Koninklijk Paleis leren we dat deze badstad bewoond is geweest door verschillende volkeren, waaronder de inwoners van Zuid-Spanje. Nadien rijden we richting Meknes, de koningsstad die met zijn vele minaretten en poorten pronkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We ontdekken de beroemde en rijk gedecoreerde toegangspoorten van Bab Mansour en Bab El-Khemis, gaan rondsnuffelen in de soeks en bewonderen het grote, centrale plein. Vervolgens verder richting Fès. Onderweg bezichtigen we de befaamde Romeinse ruïnes van Volubilis en rijden langs het bedevaartsoord van Moulay Idriss. Overnachting in hotel Ramada***** in Fès.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Fès

  Fès, een intrigerende spirituele stad, is de oudste Marokkaanse koningsstad. Onze gids leidt ons doorheen het labyrint aan kronkelige straatjes in de medina, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier bezoeken we de indrukwekkende leerlooierijen, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De vellen leer worden hier nog op een traditionele wijze bewerkt. Van op een van de vele dakterrassen zie je de kleurrijke verfbaden en het bijzondere verwerkingsproces. Onze ontdekkingstocht gaat verder en we dwalen dieper de medina in. Onderweg zien we sierlijke minaretten en enthousiaste handelaars. ’s Middag lunchen we in een prachtige riad, een traditioneel Marokkaans huis met een wondermooie binnenplaats. Hier in het hart van de medina maken we kennis met een lokale familie. De wirwar aan steegjes leidt ons ook naar de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee, de eerste universiteit van Marokko, en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini. Overnachting in hotel Ramada***** in Fès.

  ontbijt - middagmaal

  MARTUMAR
 5. 5e dag

  Fès - Beni-Mellal - Afourer

  In de ochtend zetten we de reis verder richting Beni-Mellal, een snelgroeiende stad gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. De route hierheen slingert zich langs prachtige fotogenieke heuvelachtige landschappen, berberdorpjes als Azrou en Khenifra en het 1650 m hooggelegen wintersportoord Ifrana. Dit 20e-eeuwse Franse dorpje laat je even terug proeven van de Europese sfeer. Via diverse olijfgaarden bereiken we vervolgens het groene Beni-Mellal. We bezoeken hier zijn opvallende 17e-eeuwse Kasba Bel Koush en de bron van Aïn Asserdoun. Deze geliefde bron zorgt dat de omliggende prachtige tuinen voorzien worden van het nodige water. Avondmaal en overnachting in hotel Le Tazerkount**** in Afourer.

  ontbijt - avondmaal

 6. 6e dag

  Afourer - Marrakech

  Na de natuurlijke schoonheid van de Atlas en zijn charmante dorpjes, rijden we via kronkelende wegjes omringd door cederwouden naar het sprookjesachtige Marrakech. Bij aankomst kuieren we langs de kleurrijke winkeltjes van een van de grootste soeks van Marokko. Via de kraampjes met traditionele babouches (slippers), keramiek, tapijten en geurige kruiden bereiken we het geanimeerde Djemaa el Fna-plein, het kloppende hart en symbool van de stad. Hier word je overweldigd door de mix aan nationaliteiten, eetkraampjes, muzikanten, dansers en geheimzinnige slangenbezweerders. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech.

  ontbijt

  MARTUMAR
 7. 7e dag

  Marrakech

  We duiken nogmaals de gezellige koningsstad Marrakech in. Tijdens onze tocht aan deze kleurrijke stad met rode panden, prachtige paleizen en interessante musea, maken we een stop aan het prestigieus Bahiapaleis. Vooral de telkens verschillende interieurs en zijn magnifieke tuinen zullen indruk op je maken. Nadien wandelen we verder langs het leerrijke museum dat gevestigd is in het Dar-Mnebbi-paleis, de Saadische tombes en de imposante Kotoubia-moskee. Rest van de dag vrij om deze fascinerende stad op eigen houtje verder te verkennen. ’s Avonds genieten we van een heerlijk Marokkaans avondmaal in een oud paleis in de medina. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech.

  ontbijt - avondmaal

  MARTUMAR
 8. 8e dag

  Marrakech - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de terugvlucht naar Brussel. Aankomst 's nachts de volgende dag.

  ontbijt

  langgerekte kleurenpracht aan de Atlantische oceaan

Infos Utiles

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Marrakech

1

Atlas Asni**** 

Rabat

1

Mercure Sheherazade**** 

Fès

2

Ramada***** 

Afourer

1

Le Tazerkount**** 

Marrakech  

2

Atlas Asni**** 

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort (geldig tot datum van terugkeer)

inentingen:

geen

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Marokkaanse dirham (MAD)

tijdsverschil:

winter: -1, zomer: -2

stroom:

220 volt

 


Destination

Maroc

La destination

On y va pour s'immerger dans la magie de Marrakech, se prélasser sur les plages d'Agadir, explorer les trésors des villes impériales ou vivre l'expérience bouleversante du désert... Aussi envoûtant qu'attachant, le Maroc dépayse, régale, fascine.

Décalage horaire

-2h en été et -1 h en hiver

Temps de vol

3h15 environ

Climat

Le Maroc est soumis aux vents chauds du désert et à la brise fraîche de l’Atlantique : les écarts de température en journée peuvent être importants. Sur le littoral, le climat est tempéré, avec un brouillard matinal fréquent. En été, la température peut atteindre 45°C dans le Haut-Atlas.

Langue

La langue officielle est l'arabe. Le français est cependant couramment utilisé.

Gastronomie

La cuisine marocaine accommode avec raffinement légumes et fruits gorgés de soleil, épices rares, poissons et viandes savoureuses... A goûter, les Brochettes, à l'entrée d'un souk, sur une place ou au bord d'une route. Elles sont cuites sous vos yeux ! C’est un plat économique et rapide.
Parmi les saveurs à découvrir :
- le "Couscous" : traditionnel déjeuner familial du vendredi, vous le trouverez tous les jours au restaurant. Selon les régions et la créativité de la cuisinière, la préparation du couscous n’est jamais la même, vous pourrez donc déguster des couscous très variés.
- le "Méchoui" : agneau rôti à la broche ou au four, le rendant ainsi fondant à souhait!
- la "Pastilla" : fine pâte feuilletée farcie de pigeon et d'amandes : c'est le fameux sucré-salé à la marocaine. Il existe des variantes au poisson, au poulet et même au lait pour le dessert.
- le "Tajine" : délicieux ragoût de viande, de volaille, de poisson et de légumes cuit à l'étouffé
- le Thé à la menthe
- les pâtisseries : gâteaux au miel, cornes de gazelles, « Feqqas » aux amandes, aux raisins secs


Informations Pratiques

Formalités

Papiers d'identité : passeport valide pour toute la durée du séjour.
Visa : pas de visa pour un séjour de moins de 90 jours.

À compter du 15 janvier 2017, un mineur non accompagné de ses parents (ou d'une personne détentrice de l'autorisation parentale), ne pourra plus quitter la France sans autorisation. L'autorisation de sortie du territoire prend la forme d'un formulaire à télécharger ici (imprimé Cerfa N°15646*01), à remplir et signer. L'enfant qui voyagera à l'étranger sans être accompagné de l'un de ses parents devra présenter les 3 documents suivants :
> La pièce d’identité du mineur : carte d'identité ou passeport
> Le formulaire signé par l'un des parents titulaire de l'autorité parentale
> La photocopie du titre d'identité du parent signataire du formulaire

L’utilisation du passeport seul n’est plus considéré comme suffisante. L’autorisation de sortie du territoire sera exigible pour tous les mineurs résidant en France, quelle que soit leur nationalité. Attention, si l'enfant voyage avec un seul de ses parents, dans certains pays notamment le Maroc, ces pays peuvent réclamer la preuve que l'autre parent autorise ce voyage.

Santé

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour au Maroc.
Pour votre confort :
Nous vous conseillons d'emporter avec vous un répulsif anti-moustiques, une crème solaire et après-soleil, une pommade traitant les coups de soleil, les médicaments de base (antiseptique, antalgique, antidiarrhéique, antihistaminique, arnica) et de boire de l'eau en bouteille.
N'hésitez pas à consulter votre médecin avant votre départ, il sera le plus apte à composer une trousse à pharmacie adaptée à votre destination et à la durée de votre séjour.

Devise

La monnaie nationale est le Dirham marocain.

L'importation ou l'exportation du dirham est formellement interdite.
Les cartes de crédit internationales sont acceptées.

Courant électrique

Le courant est du 220 V avec des fiches de standard européen. Pas d'adaptateur à prévoir donc.Chargement en cours