Retour à l'accueil

Historische cocktail van koninklijke steden (avec guide néerlandophone)

Maroc

dès 979 € TTC
/pers.;

 • 9 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Historische cocktail van koninklijke steden (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Meknes, de stad van de vele minareten
 • Adembenemende natuurpracht aan de voet van de Atlas
 • Verdwalen door de kleurrijke straatjes van de soeks
 • Proef de heerlijke keuken tijdens een lunch in een prachtige riad in Fès en ontdek de indrukwekkende leerlooierijen

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 lun 2 mar 3 mer 4 jeu 5 ven 6 sam 7 dim
8 lun 9 mar 10 mer 11 jeu 12 ven 13 sam 14 dim 979 € retour le 22-03-2021 Choisir
15 lun 16 mar 17 mer 18 jeu 19 ven 20 sam 21 dim
22 lun 23 mar 24 mer 25 jeu 26 ven 27 sam 28 dim
29 lun 30 mar 31 mer
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

Voor vertrekken t.e.m. 22/03/20
- Nederlandstalige lokale gids
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt, 1x middagmaal, 2x avondmaal
- stadsbezoeken in Casablanca, Rabat en Meknes
- bezoek aan de vroegere Romeinse stad Volubilis
- uitgebreide ontdekking van Fès
- panoramische route doorheen het Midden-Atlas gebergte
- bronnen van Aïn Asserdoun en Kasba Bel Kush in Beni-Mellal
- begeleid bezoek aan het bruisende Marrakech
- proef de heerlijke keuken in een oud paleis in Marrakech

Voor vertrekken vanaf 05/04/20
- Nederlandstalige lokale gids
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt, 1x middagmaal, 1x avondmaal
- stadsbezoeken in Casablanca, Rabat en Meknes
- bezoek aan de vroegere Romeinse stad Volubilis
- uitgebreide ontdekking van Fès
- panoramische route doorheen het Midden-Atlas gebergte
- bronnen van Aïn Asserdoun en Kasba Bel Kush in Beni-Mellal
- begeleid bezoek aan het bruisende Marrakech

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- optionele excursies
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Marrakech

  Vlucht van Brussel naar Marrakech, de bruisende stad waar geuren, kleuren, souvenirs en het verleden nooit ver weg zijn! Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech. 

  Maroc
 2. 2e dag

  Marrakech - Casablanca - Rabat

  We rijden naar de metropool Casablanca, de ‘Witte Stad’. Hier word je gefascineerd door het overheersende witte straatbeeld. Deze economische havenstad dankt zijn bijzondere naam aan de Portugezen die voorheen beslisten om er een fort te bouwen met de naam ‘Casabranca’, Portugees voor ‘wit huis’. Samen met de lokale gids flaneren we door de sfeervolle straten die ons brengen tot aan de voornaamste bezienswaardigheden: de centrale markt, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis, de residentiële wijk Anfa, de wijk Habbous met zijn diverse lokale winkeltjes en de indrukwekkende Hassan II Moskee met zijn imposante minaret die uitkijkt over de charmante Boulevard de la Corniche en de Atlantische Oceaan. Verder naar Rabat. Overnachting in hotel Mercure Sheherazade**** in Rabat.

  ontbijt

  Casablanca
 3. 3e dag

  Rabat - Meknes - Volubilis - Fès

  Een panoramische rondrit doet ons kennismaken met de schatten van de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Passerend langs de ommuurde Kasba Oudayas, de Hassan Toren, het Mausoleum Mohammed V en het Koninklijk Paleis leren we dat deze badstad bewoond is geweest door verschillende volkeren, waaronder de inwoners van Zuid-Spanje. Nadien rijden we richting Meknes, de koningsstad die met zijn vele minaretten en poorten pronkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We ontdekken de beroemde en rijk gedecoreerde toegangspoorten van Bab Mansour en Bab El-Khemis, gaan rondsnuffelen in de soeks en bewonderen het grote, centrale plein. Vervolgens verder richting Fès. Onderweg bezichtigen we de befaamde Romeinse ruïnes van Volubilis en rijden langs het bedevaartsoord van Moulay Idriss. Overnachting in hotel Ramada***** in Fès.

  ontbijt

  Volubilis
 4. 4e dag

  Fès

  Fès, een intrigerende spirituele stad, is de oudste Marokkaanse koningsstad. Onze gids leidt ons doorheen het labyrint aan kronkelige straatjes in de medina, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier bezoeken we de indrukwekkende leerlooierijen, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De vellen leer worden hier nog op een traditionele wijze bewerkt. Van op een van de vele dakterrassen zie je de kleurrijke verfbaden en het bijzondere verwerkingsproces. Onze ontdekkingstocht gaat verder en we dwalen dieper de medina in. Onderweg zien we sierlijke minaretten en enthousiaste handelaars. ’s Middag lunchen we in een prachtige riad, een traditioneel Marokkaans huis met een wondermooie binnenplaats. Hier in het hart van de medina maken we kennis met een lokale familie. De wirwar aan steegjes leidt ons ook naar de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee, de eerste universiteit van Marokko, en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini. Overnachting in hotel Ramada***** in Fès.

  ontbijt, middagmaal

  Fès
 5. 5e dag

  Fès - Beni-Mellal - Afourer

  In de ochtend zetten we de reis verder richting Beni-Mellal, een snelgroeiende stad gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. De route hierheen slingert zich langs prachtige fotogenieke heuvelachtige landschappen, berberdorpjes als Azrou en Khenifra en het 1650 m hooggelegen wintersportoord Ifrana. Dit 20e-eeuwse Franse dorpje laat je even terug proeven van de Europese sfeer. Via diverse olijfgaarden bereiken we vervolgens het groene Beni-Mellal. We bezoeken hier zijn opvallende 17e-eeuwse Kasba Bel Koush en de bron van Aïn Asserdoun. Deze geliefde bron zorgt dat de omliggende prachtige tuinen voorzien worden van het nodige water. Avondmaal en overnachting in hotel Le Tazerkount**** in Afourer.

  ontbijt, avondmaal

  Maroc
 6. 6e dag

  Afourer - Marrakech

  Na de natuurlijke schoonheid van de Atlas en zijn charmante dorpjes, rijden we via kronkelende wegjes omringd door cederwouden naar het sprookjesachtige Marrakech. Bij aankomst kuieren we langs de kleurrijke winkeltjes van een van de grootste soeks van Marokko. Via de kraampjes met traditionele babouches (slippers), keramiek, tapijten en geurige kruiden bereiken we het geanimeerde Djemaa el Fna-plein, het kloppende hart en symbool van de stad. Hier word je overweldigd door de mix aan nationaliteiten, eetkraampjes, muzikanten, dansers en geheimzinnige slangenbezweerders. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech.

  ontbijt

  Marrakech
 7. 7e dag

  Marrakech

  We duiken nogmaals de gezellige koningsstad Marrakech in. Tijdens onze tocht aan deze kleurrijke stad met rode panden, prachtige paleizen en interessante musea, maken we een stop aan het prestigieus Bahiapaleis. Vooral de telkens verschillende interieurs en zijn magnifieke tuinen zullen indruk op je maken. Nadien wandelen we verder langs het leerrijke museum dat gevestigd is in het Dar-Mnebbi-paleis, de Saadische tombes en de imposante Kotoubia-moskee. Rest van de dag vrij om deze fascinerende stad op eigen houtje verder te verkennen. ’s Avonds genieten we van een heerlijk Marokkaans avondmaal in een oud paleis in de medina. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech.

  ontbijt, avondmaal

  Marrakech
 8. 8e dag

  Marrakech - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de terugvlucht naar Brussel. Aankomst 's nachts de volgende dag.

  ontbijt

  Marrakech
 1. 1e dag

  Brussel - Marrakech

  Vlucht van Brussel naar Marrakech, de bruisende stad waar geuren, kleuren, souvenirs en het verleden nooit ver weg zijn! Bij aankomst transfer naar het hotel waar de Marokkaanse thee en gebakjes al klaar staan. Overnachting in hotel Dellarosa**** in Marrakech.

  Maroc
 2. 2e dag

  Marrakech - Casablanca - Rabat

  We rijden naar de metropool Casablanca, de ‘Witte Stad’. Hier word je gefascineerd door het overheersende witte straatbeeld. Deze economische havenstad dankt zijn bijzondere naam aan de Portugezen die voorheen beslisten om er een fort te bouwen met de naam ‘Casabranca’, Portugees voor ‘wit huis’. Samen met de lokale gids toeren we door de sfeervolle straten die ons brengen tot aan de voornaamste bezienswaardigheden: de centrale markt, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis, de residentiële wijk Anfa, de wijk Habbous met zijn diverse lokale winkeltjes en het indrukwekkende exterieur van de Hassan II Moskee met zijn imposante minaret die uitkijkt over de charmante Boulevard de la Corniche en de Atlantische Oceaan. Verder naar Rabat. Overnachting in hotel Mercure Sheherazade**** in Rabat.

  ontbijt

  Casablanca
 3. 3e dag

  Rabat - Meknes - Volubilis - Fès

  Een panoramische rondrit doet ons kennismaken met de schatten van de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Passerend langs de ommuurde Kasba Oudayas, de Hassan Toren, het Mausoleum Mohammed V en het Koninklijk Paleis leren we dat deze badstad bewoond is geweest door verschillende volkeren, waaronder de inwoners van Zuid-Spanje. Nadien rijden we richting Meknes, de koningsstad die met zijn vele minaretten en poorten pronkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We ontdekken de beroemde en rijk gedecoreerde toegangspoorten van Bab Mansour en Bab El-Khemis, gaan rondsnuffelen in de soeks en bewonderen nadien o.a. het grote, centrale plein. Vervolgens verder richting Fès. Onderweg bezichtigen we de befaamde Romeinse ruïnes van Volubilis en rijden langs het bedevaartsoord van Moulay Idriss. Overnachting in hotel l’Escale**** in Fès.

  ontbijt

  Volubilis
 4. 4e dag

  Fès

  Fès, een intrigerende spirituele stad, is de oudste Marokkaanse koningsstad. Onze gids leidt ons doorheen het labyrint aan kronkelige straatjes in de medina, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier bezoeken we de indrukwekkende leerlooierijen, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De vellen leer worden hier nog op een traditionele wijze bewerkt. Van op een van de vele dakterrassen zie je de kleurrijke verfbaden en het bijzondere verwerkingsproces. Onze ontdekkingstocht gaat verder en we dwalen dieper de medina in. Onderweg zien we sierlijke minaretten en enthousiaste handelaars. ’s Middag lunchen we in een prachtige riad, een traditioneel Marokkaans huis met een wondermooie binnenplaats. Hier in het hart van de medina maken we kennis met een lokale familie. De wirwar aan steegjes leidt ons ook naar de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee, de eerste universiteit van Marokko, en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini. Overnachting in hotel l’Escale**** in Fès.

  ontbijt, middagmaal

  Fès
 5. 5e dag

  Fès - Beni-Mellal - Afourer

  In de ochtend zetten we de reis verder richting Beni-Mellal, een snelgroeiende stad gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. De route hierheen slingert zich langs prachtige fotogenieke heuvelachtige landschappen, berberdorpjes als Azrou en Khenifra en het 1650 m hooggelegen wintersportoord Ifrana. Dit 20e-eeuwse Franse dorpje laat je even terug proeven van de Europese sfeer. Via diverse olijfgaarden bereiken we vervolgens het groene Beni-Mellal. We bezoeken hier zijn opvallende 17e-eeuwse Kasba Bel Kush en de bron van Aïn Asserdoun. Deze geliefde bron zorgt dat de omliggende prachtige tuinen voorzien worden van het nodige water. Avondmaal en overnachting in de regio van Afourer, in hotel Le Tazerkount**** of Chems du Lac****.

  ontbijt, avondmaal

  Maroc
 6. 6e dag

  Afourer - Marrakech

  Na de natuurlijke schoonheid van de Atlas en zijn charmante dorpjes, rijden we via kronkelende wegjes omringd door cederwouden naar het sprookjesachtige Marrakech. Bij aankomst kuieren we langs de kleurrijke winkeltjes van een van de grootste soeks van Marokko. Via de kraampjes met traditionele babouches (slippers), keramiek, tapijten en geurige kruiden bereiken we het geanimeerde Djemaa el Fna-plein, het kloppende hart en symbool van de stad. Hier word je overweldigd door de mix aan nationaliteiten, eetkraampjes, muzikanten, dansers en geheimzinnige slangenbezweerders. Overnachting in hotel Dellarosa**** in Marrakech.

  ontbijt

  Marrakech
 7. 7e dag

  Marrakech

  We duiken nogmaals de gezellige koningsstad Marrakech in. Tijdens onze tocht aan deze kleurrijke stad met rode panden, prachtige paleizen en interessante musea, maken we een stop aan het prestigieus Bahiapaleis. Vooral de telkens verschillende interieurs en zijn magnifieke tuinen zullen indruk op je maken. Nadien wandelen we verder langs het leerrijke museum dat gevestigd is in het Dar-Mnebbi-paleis, de Saadische tombes en de imposante façade van de Koutoubia-moskee. Rest van de dag vrij om deze fascinerende stad op eigen houtje verder te verkennen. Overnachting in hotel Dellarosa**** in Marrakech.

  ontbijt

  Marrakech
 8. 8e dag

  Marrakech - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de terugvlucht naar Brussel. 

  ontbijt

  Marrakech

Infos Utiles

Hotels voor vertrekken t.e.m. 22/03/2020

Plaats Nachten Hotel
Marrakech 1 Atlas Asni**** 
Rabat 1 Mercure Sheherazade**** 
Fès 2 Ramada***** 
Afourer 1 Le Tazerkount**** 
Marrakech   2 Atlas Asni**** 

 


Hotels voor vertrekken vanaf 05/04/2020

Plaats Nachten Hotel
Marrakech 1 Hotel Dellarosa****
Rabat 1 Mercure Sheherazade****
Fès 2 Hotel L'Escale****
Afourer 1 Hotel Le Tazerkount**** of Hotel Chems du Lac****
Marrakech 2 Hotel Dellarosa****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort (geldig tot datum van terugkeer)
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: -1, zomer: -2

 


Destination

Maroc

La destination

On y va pour s'immerger dans la magie de Marrakech, se prélasser sur les plages d'Agadir, explorer les trésors des villes impériales ou vivre l'expérience bouleversante du désert... Aussi envoûtant qu'attachant, le Maroc dépayse, régale, fascine.

Décalage horaire

-2h en été et -1 h en hiver

Temps de vol

3h15 environ

Climat

Le Maroc est soumis aux vents chauds du désert et à la brise fraîche de l’Atlantique : les écarts de température en journée peuvent être importants. Sur le littoral, le climat est tempéré, avec un brouillard matinal fréquent. En été, la température peut atteindre 45°C dans le Haut-Atlas.

Langue

La langue officielle est l'arabe. Le français est cependant couramment utilisé.

Gastronomie

La cuisine marocaine accommode avec raffinement légumes et fruits gorgés de soleil, épices rares, poissons et viandes savoureuses... A goûter, les Brochettes, à l'entrée d'un souk, sur une place ou au bord d'une route. Elles sont cuites sous vos yeux ! C’est un plat économique et rapide.
Parmi les saveurs à découvrir :
- le "Couscous" : traditionnel déjeuner familial du vendredi, vous le trouverez tous les jours au restaurant. Selon les régions et la créativité de la cuisinière, la préparation du couscous n’est jamais la même, vous pourrez donc déguster des couscous très variés.
- le "Méchoui" : agneau rôti à la broche ou au four, le rendant ainsi fondant à souhait!
- la "Pastilla" : fine pâte feuilletée farcie de pigeon et d'amandes : c'est le fameux sucré-salé à la marocaine. Il existe des variantes au poisson, au poulet et même au lait pour le dessert.
- le "Tajine" : délicieux ragoût de viande, de volaille, de poisson et de légumes cuit à l'étouffé
- le Thé à la menthe
- les pâtisseries : gâteaux au miel, cornes de gazelles, « Feqqas » aux amandes, aux raisins secs


Informations Pratiques

Formalités

Papiers d'identité : passeport valide pour toute la durée du séjour.
Visa : pas de visa pour un séjour de moins de 90 jours.

À compter du 15 janvier 2017, un mineur non accompagné de ses parents (ou d'une personne détentrice de l'autorisation parentale), ne pourra plus quitter la France sans autorisation. L'autorisation de sortie du territoire prend la forme d'un formulaire à télécharger ici (imprimé Cerfa N°15646*01), à remplir et signer. L'enfant qui voyagera à l'étranger sans être accompagné de l'un de ses parents devra présenter les 3 documents suivants :
> La pièce d’identité du mineur : carte d'identité ou passeport
> Le formulaire signé par l'un des parents titulaire de l'autorité parentale
> La photocopie du titre d'identité du parent signataire du formulaire

L’utilisation du passeport seul n’est plus considéré comme suffisante. L’autorisation de sortie du territoire sera exigible pour tous les mineurs résidant en France, quelle que soit leur nationalité. Attention, si l'enfant voyage avec un seul de ses parents, dans certains pays notamment le Maroc, ces pays peuvent réclamer la preuve que l'autre parent autorise ce voyage.

Santé

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour au Maroc.
Pour votre confort :
Nous vous conseillons d'emporter avec vous un répulsif anti-moustiques, une crème solaire et après-soleil, une pommade traitant les coups de soleil, les médicaments de base (antiseptique, antalgique, antidiarrhéique, antihistaminique, arnica) et de boire de l'eau en bouteille.
N'hésitez pas à consulter votre médecin avant votre départ, il sera le plus apte à composer une trousse à pharmacie adaptée à votre destination et à la durée de votre séjour.

Devise

La monnaie nationale est le Dirham marocain.

L'importation ou l'exportation du dirham est formellement interdite.
Les cartes de crédit internationales sont acceptées.

Courant électrique

Le courant est du 220 V avec des fiches de standard européen. Pas d'adaptateur à prévoir donc.Chargement en cours