Retour à l'accueil

Het land van de rijzende zon

Japon

dès 2.571 € TTC
/pers.;

 • 10 Jours / 8 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Het land van de rijzende zon - TUI

Résumé

Détails du circuit
Ce que nous avons aimé
 • De klassieke hoogtepunten van Japan
 • Ontdek het prachtige Kyoto
 • Bezoek aan Hiroshima en Miyajiama
 • Tocht met een e-bike door Tokyo

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 jeu 2 ven 3 sam 4 dim
5 lun 6 mar 7 mer 8 jeu 9 ven 10 sam 11 dim
12 lun 2.571 € retour le 21-08-2019 Choisir 13 mar 14 mer 15 jeu 16 ven 17 sam 18 dim
19 lun 20 mar 21 mer 22 jeu 23 ven 24 sam 25 dim
26 lun 27 mar 28 mer 29 jeu 30 ven 31 sam
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- Nederlandstalige TUI reisleiding van Brussel tot Brussel
- Engelsstalige lokale gids tijdens de inbegrepen bezoeken
- internationale vluchten met All Nippon/Emirates
- alle luchthaventaksen op het ticket
- privé transfer van de luchthaven in Tokyo naar het hotel
- 7-daagse JR Rail pass
- doorsturen van de bagage van Tokyo naar Kyoto
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=Amerikaans ontbijt, A= avondmaal)
- alle lokale taksen

 

Niet inbegrepen

- optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud
- persoonlijke uitgaven
- fooien voor de gids en chauffeur
- fooien tijdens optionele excursies
- bagageservice in de hotels

 

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Tokyo

  Vertrek vanuit Brussel naar Tokyo.

 2. 2e dag

  Tokyo

  Bij aankomst in Tokyo staat onze lokale gids je op te wachten om je naar het hotel te brengen. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  avondmaal

 3. 3e dag

  Tokyo

  Na het ontbijt is het de grootste tijd om kennis te maken met de indrukwekkende stad die Tokyo is. Je maakt samen met de lokale gids gebruik van het uitstekende openbare vervoer om op verkenning te gaan. Je begint de dag met een bezoek aan het Meijischrijn. Dit heiligdom ligt in een park van 70ha en het is voor velen een oase van rust in het midden van het drukke Tokyo.Na het rustige begin van de dag is het de hoogste tijd om je in het gewoel van Tokyo te storten tijdens een wandeling in Harajuku, de wijk die bekend staat door zijn modebewuste Japanners. Je sluit de voormiddag af aan het drukste kruispunt ter wereld in Shibuya. Van het moderne Tokyo gaat het naar het oude gedeelte van de stad Asakusa.  Deze wijk wordt door vele reizigers bestempeld als de mooiste wijk van de stad. Het overgrote deel van de straten, gebouwen en tempels ziet er nog precies zo uit als enkele eeuwen geleden. Het is hier dat je de bekendste tempel van Tokyo terugvindt, de Senso-ji tempel. De geschiedenis van deze tempel gaat zo ver terug als het jaar 628. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  ontbijt 

 4. 4e dag

  Tokyo

  Na het ontbijt staat een verkwikkende fietstocht door Tokyo op het programma. Tijdens deze tocht kom je langs allerlei unieke plekjes die je anders nooit zou vinden en die ook in geen enkele reisgids staan beschreven. Nadien kan je zelf nog verder de stad ontdekken. Maak zeker gebruik van het uitgebreide openbare vervoersnetwerk. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  ontbijt 

 5. 5e dag

  Tokyo – Hiroshima

  Voorzie een kleine bagage/rugzak die je makkelijk kan meenemen naar Hiroshima. De grote koffers worden vanuit Tokyo vooruit gestuurd naar Kyoto. De Shinkansen zal je in ongeveer 4u van Tokyo naar Hiroshima brengen. Je komt in de vroege namiddag aan in Hiroshima. Het gevoel dat je krijgt wanneer je voor de eerste keer het geraamte van de Atomic Bomb Dome ziet, zal je nooit vergeten. De rest van de dag zal je dan ook van de ene verbazing in de andere blijven vallen wanneer je door het Peace Memorial Park en het aangrenzende museum wandelt. Overnachting in hotel New Hiroden*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Hiroshima – Osaka – Kyoto

  Na het ontbijt neem je de trein en de boot naar Miyajima, een eiland in de Japanse Binnenzee. Zonder het misschien zelf te weten heb je ongetwijfeld al wel eens een foto van de grootste bezienswaardigheid van dit eiland gezien, de immense rode torii die bij hoogwater op het water lijkt te drijven. Op dit verkeersvrije eiland kan je rustig rondkuieren om van de mooie omgeving te genieten. Net na de middag laten we het eiland achter ons en is het hoogste tijd om met de trein vanuit Hiroshima, via Osaka naar Kyoto af te zakken. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt 

 7. 7e dag

  Kyoto

  Na een heerlijk ontbijt is het de hoogste tijd om kennis te maken met deze voormalige keizerlijke hoofdstad. Als eerste staat een bezoek aan het Nijo kasteel op het programma. Dit kasteel werd in de vroege 17e eeuw opgetrokken en beschikt niet over één maar over twee verdedingsgrachten. In de Ryoan-ji, een boeddhistische tempel kan je dan weer volledig tot rust komen in de eerste Zen-tuin van het land. Je bent niet in Kyoto geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de Kinkaku-ju of de Gouden Paviljoen-tempel, één van de bekendste trekpleisters van Japan. Je sluit de dag af met een bezoek aan Arashiyama waar je door een woud van bamboe kan wandelen. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Kyoto

  Vandaag heb je de mogelijkheid om op eigen houtje een bezoek te brengen aan Nara. Hier ligt de bakermat van de Japanse cultuur en je kan hier dan ook enkele prachtige staaltjes van originele Japanse architectuur terugvinden. Zo is er het pad naar het Kasugaschrijn dat geflankeerd wordt door duizenden lantaarns. Je kan ook (optioneel) deelnemen aan een typisch Japanse theeceremonie die geleid wordt door een geisha in opleiding, ook wel een Maiko genoemd. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt 

 9. 9e dag

  Kyoto

  Je kan er vandaag voor opteren om tijdens je vrije dag in Kyoto in de stad te blijven en deze verder te ontdekken. Een andere mogelijkheid is om met je JR Rail Pass een bezoek te brengen aan het naburige Osaka. Het gelijknamige kasteel was één van de machtigste forten van zijn tijd en is ongetwijfeld één van de bekendste kastelen van het land. Als je in de stad bent moet je ook zeker een bezoek brengen aan Dotonbori. Hier vind je talloze restaurants die lokale specialiteiten zoals okonomiyaki en fugu serveren. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 10. 10e dag

  Kyoto - Osaka - Tokyo - Brussel

  Na een vroeg ontbijt vertrek je met de trein naar de luchthaven van Osaka voor je terugvlucht, via Tokyo naar Brussel.

  ontbijt 

 1. 1e dag

  Brussel - Tokyo

  Vertrek vanuit Brussel naar Tokyo.

 2. 2e dag

  Tokyo

  Bij aankomst in Tokyo staat onze lokale gids je op te wachten om je naar het hotel te brengen. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  avondmaal

 3. 3e dag

  Tokyo

  Na het ontbijt is het de grootste tijd om kennis te maken met de indrukwekkende stad die Tokyo is. Je maakt samen met de lokale gids gebruik van het uitstekende openbare vervoer om op verkenning te gaan. Je begint de dag met een bezoek aan het Meijischrijn. Dit heiligdom ligt in een park van 70ha en het is voor velen een oase van rust in het midden van het drukke Tokyo.Na het rustige begin van de dag is het de hoogste tijd om je in het gewoel van Tokyo te storten tijdens een wandeling in Harajuku, de wijk die bekend staat door zijn modebewuste Japanners. Je sluit de voormiddag af aan het drukste kruispunt ter wereld in Shibuya. Van het moderne Tokyo gaat het naar het oude gedeelte van de stad Asakusa.  Deze wijk wordt door vele reizigers bestempeld als de mooiste wijk van de stad. Het overgrote deel van de straten, gebouwen en tempels ziet er nog precies zo uit als enkele eeuwen geleden. Het is hier dat je de bekendste tempel van Tokyo terugvindt, de Senso-ji tempel. De geschiedenis van deze tempel gaat zo ver terug als het jaar 628. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  ontbijt 

 4. 4e dag

  Tokyo

  Na het ontbijt staat een verkwikkende fietstocht door Tokyo op het programma. Tijdens deze tocht kom je langs allerlei unieke plekjes die je anders nooit zou vinden en die ook in geen enkele reisgids staan beschreven. Nadien kan je zelf nog verder de stad ontdekken. Maak zeker gebruik van het uitgebreide openbare vervoersnetwerk. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Tokyo - Hiroshima

  Voorzie een kleine bagage/rugzak die je makkelijk kan meenemen naar Hiroshima. De grote koffers worden vanuit Tokyo vooruit gestuurd naar Kyoto.De bullettrein zal je in ongevuur 4u van Tokyo naar Hiroshima brengen. Je komt in de vroege namiddag aan in Hiroshima. Het gevoel dat je krijgt wanneer je voor de eerste keer het geraamte van de Atomic Bomb Dome ziet, zal je nooit vergeten. De rest van de dag zal je dan ook van de ene verbazing in de andere blijven vallen wanneer je door het Peace Memorial Park  en het aangrenzende museum wandelt. Overnachting in hotel New Hiroden*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Hiroshima – Osaka – Kyoto

  Na het ontbijt neem je de trein en de boot naar Miyajima, een eiland in de Japanse Binnenzee. Zonder het misschien zelf te weten heb je ongetwijfeld al wel eens een foto van de grootste bezienswaardigheid van dit eiland gezien, de immense rode Torii die bij hoogwater op het water lijkt te drijven. Op dit verkeersvrije eiland kan je rustig rondkuieren om van de mooie omgeving te genieten. Net na de middag laten we het eiland achter ons en is het hoogste tijd om met de trein vanuit Hiroshima, via Osaka naar Kyoto af te zakken. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 7. 7e dag

  Kyoto

  Na een heerlijk ontbijt is het de hoogste tijd om kennis te maken met deze voormalige keizerlijke hoofdstad. Als eerste staat een bezoek aan het Nijo kasteel op het programma. Dit kasteel werd in de vroege 17e eeuw opgetrokken en beschikt niet over één maar over twee verdedingsgrachten. In de Ryoan-ji, een boeddhistische tempel kan je dan weer volledig tot rust komen in de eerste Zen-tuin van het land. Je bent niet in Kyoto geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de Kinkaku-ju of de Gouden Paviljoen-tempel, één van de bekendste trekpleisters van Japan. Je sluit de dag af met een bezoek aan Arashiyama waar je door een woud van bamboe kan wandelen. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Kyoto

  Vandaag heb je de mogelijkheid om op eigen houtje een bezoek te brengen aan Nara. Hier ligt de bakermat van de Japanse cultuur en je kan hier dan ook enkele prachtige staaltjes van originele Japanse architectuur terugvinden. Zo is er het pad naar het Kasugaschrijn dat geflankeerd wordt door duizenden lantaarns. Je kan ook (optioneel) deelnemen aan een typisch Japanse theeceremonie die geleid wordt door een geisha in opleiding, ook wel een Maiko genoemd. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

   

 9. 9e dag

  Kyoto

  Je kan er vandaag voor opteren om tijdens je vrije dag in Kyoto in de stad te blijven en deze verder te ontdekken. Een andere mogelijkheid is om met je JR Rail Pass een bezoek te brengen aan het naburige Osaka. Het gelijknamige kasteel was één van de machtigste forten van zijn tijd en is ongetwijfeld één van de bekendste kastelen van het land. Als je in de stad bent moet je ook zeker een bezoek brengen aan Dotonbori. Hier vind je talloze restaurants die lokale specialiteiten zoals okonomiyaki en fugu serveren. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

   

 10. 10e dag

  Kyoto - Brussel

  Vrije tijd tot aan het vertrek met de trein naar de luchthaven van Osaka voor je terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 11. 11e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.


Infos Utiles

Hotels

Hotel - Nachten - Plaats
Sunroute Asakusa of gelijkwaardig*** - 3 - Tokyo
New Hiroden of gelijkwaardig*** - 1 - Hiroshima
Kyoto Urban Nijo Castle of gelijkwaardig*** - 4 - Kyoto


Aantal deelnemers

Min 10 personen max 20 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten:

Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig bij aankomst

inentingen:

geen, wel worden de basisinentingen ( tegen hepatitis A, difterie, tetanus en buiktyfus) aangeraden

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Japanse yen (JPY)

tijdsverschil: 

winter: +8, zomer: +7

stroom:

100 volt. Vergeet geen multilandenstekker.

gsm:

Proximus, Orange en Base


Destination

Japon

La destination

Sous les cerisiers en fleurs, dans les temples parfumés, près des lacs, des volcans et jusqu'aux villes les plus tourbillonnantes comme Tokyo, une atmosphère zen émane du Japon, nourrie par l'extrême politesse d'un peuple accueillant au-delà des contrastes linguistiques...

Décalage horaire

+ 7 heures en été et + 8 heures en hiver

Temps de vol

Entre 11h à 14h

Climat

Dominé par l'alternance des vents, le climat au Japon est doux au printemps, chaud et humide en été, pluvieux à l'automne, et froid et sec en hiver. Mais il varie beaucoup selon l'emplacement. S'ajoutent à cela des contrastes d'altitude, car le Japon est un pays montagneux. La période idéale est le printemps et l'automne (de fin mars à début avril il y a la floraison des cerisiers en fleurs appelé sakura en japonais, et octobre pour les couleurs automnales).

 

 

Langue

La langue officielle est le japonais.

Usages et coutumes

Vous devez vous déchausser dans les temples et les ryokans traditionnels.
Les Japonais sont très disciplinés et l’on vous demandera d’agir de même. Faites la queue dans le métro, les gares ou les administrations.
Au restaurant, vous commandez en général un plat à partager et non un plat par personne. Ne plantez pas vos baguettes à la verticale dans un bol de riz, c’est un rite funéraire.

Jours fériés et fêtes

Le Japon est l’un des pays au monde à posséder le plus de fêtes et de jours fériés (15 jours fériés). Ils proviennent pour la plupart des rites des deux grandes croyances japonaises que sont le Shintoïsme et le Bouddhisme.
- 1er janvier : Nouvel An, il s’agit d’une fête familiale avec cérémonie au temple.
- 2e lundi de janvier : Jour des Adultes, les jeunes filles portent de magnifiques Kimonos.
- 11 février : Jour de la fondation du Japon
- 20 ou 21 mars : Equinoxe de printemps
- 29 avril : Jour de la Verdure
- 29 avril au 05 mai : Golden Week
- 3 mai : Jour de la Constitution
- 5 mai : Jour des Enfants
- 3e Lundi de juillet : Jour de la Mer
- 3e Lundi de septembre : Fête de Respect pour les Personnes Agées
- 23 ou 24 septembre : Equinoxe d'automne
- 2e lundi d'octobre : Jour de la Santé et du Sport
- 3 novembre : Jour de la Culture
- 23 novembre : Fête du Travail
- 23 décembre : Anniversaire de l'Empereur
Lorsqu'une fête nationale tombe un dimanche, le lundi suivant est férié.
Entre le 29 décembre et le 3 Janvier, les administrations et les musées sont fermés.

Gastronomie

De nombreux plats font la renommée du Japon, vous trouverez principalement des "Maki", rouleaux d’algues contenant du riz mélangé à du thon, de la dorade, de la crevette, de la sardine, de l’anguille… le tout accompagné de "Wasabi" ou d’une sauce au soja.

Autres spécialités : 
- Du "Tofu" : pâte blanche peu odorante provenant du lait de soja) Il peut être mangé seul ou accompagné
- Du "Sashimi" : tranche de poisson ou coquillages crus
- Du "Tempura" : beignets de légumes
- Le "Ramen" : pâtes, bouillon, poulet, porc, sel, miso

Shopping

Pourquoi ne pas ramener des éventails, des calligraphies, des petits chats porte bonheur (la patte au-dessus de l’oreille), des objets en laque, des objets en tissus brodés, du thé… ?
Vous aurez peut-être envie de ramener un téléphone portable très sophistiqué, mais attention, il ne sera pas compatible en France. Pour ce qui est de la haute technologie (appareils photos, caméra…), attention, vous êtes limité en prix. Vous devrez le déclarer à la douane et présenter la facture. 


Informations Pratiques

Devise

Le  monnaie est le yen (JPY). 
- Les cartes de crédit, Visa, Master card et American Express sont acceptées dans les hôtels, restaurants et grands magasins.
- Le pourboire n'est pas en usage au Japon et le service (15%) est inclus.

Courant électrique

Le courant est de 100 volts en courant alternatif, avec des fiches plates, plus rarement en 220. Il existe deux fréquences : 50 hertz dans l'est du Japon, 60 dans l'ouest. Pensez à vous munir d’un adaptateur.Chargement en cours