Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Het kloppende hart van de Balkan

Bosnie-Herzégovine

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Het kloppende hart van de Balkan - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
  en Engelstalige lokale stadsgidsen in Mostar, Srebrenica, Sarajevo, Novi Sad, Belgrado, Kotor en Perast

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Cultuur opsnuiven in de Servische steden Novi Sad en Belgrado
 • Genieten van de prachtige natuur
 • Ontdek de boeiende geschiedenis van Sarajevo
 • De Baai van Kotor, 'Europa's meest zuidelijke fjord'
 • IN DE KIJKER: Tijdens deze reis brengen we een aangrijpend bezoek aan Srebrenica.

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Tivat - Igalo

  Vlucht naar Tivat. Transfer naar Igalo. Avondmaal en overnachting in hotel Palmon Bay****.

  avondmaal

  Balkan
 2. 2e dag

  Igalo - Blagaj - Mostar

  We rijden naar Mostar, in Bosnië en Herzegovina. Onderweg maken we een fotostop bij het prachtige Derwisj-klooster van Blagaj. Bij aankomst in Mostar maken we een gegidste wandeling doorheen de oude stad. Mostar is sinds eeuwen een ontmoetingsplaats tussen het Oosten en het Westen en tussen het christendom en de islam. Het symbool van de stad is de wereldberoemde Oude Brug over de Neretva rivier. Ook bezoeken we de moskee en het Turks Huis van Mostar. Geniet van wat vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan. Dwaal door de smalle straatjes, over de oude markt en langs de moskeeën. Avondmaal en overnachting in hotel City****.

  ontbijt, avondmaal

  Mostar
 3. 3e dag

  Mostar - Sarajevo

  Het gaat richting Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina met een turbulent verleden. In 1914 werd Franz Ferdinand hier vermoord wat de aanleiding gaf tot de Eerste Wereldoorlog en tussen 1992 en 1995 leed de stad zwaar onder de Bosnische oorlog. Tegenwoordig is het een bruisende stad met een culturele mix van Ottomaanse, Joegoslavische en Oostenrijks-Hongaarse gebouwen. We maken een gegidste stadsrondrit en verkennen de oude stad. Ook hier geniet je van wat vrije tijd. Avondmaal en overnachting in hotel Austria & Bosna****.

  ontbijt, avondmaal

  Sarajevo
 4. 4e dag

  Sarajevo - Srebrenica - Novi Sad

  Lange rit naar Servië. Onderweg, in Bosnië en Herzegovina, stoppen we nog in Srebrenica, de kleine stad die vanaf 11 juli 1995 het toneel was van een meedogenloze genocide, een gitzwarte pagina in de recente Europese geschiedenis. Met een lokale gids bezoeken we het Srebrenica Genocide Memorial. Nadien steken we de grens over naar Servië en rijden we verder naar Novi Sad, een nog onontdekte parel aan de Donau, maar wel al de Culturele Hoofdstad van Europa in 2022. Avondmaal en overnachting in hotel Centar****.

  ontbijt, avondmaal

 5. 5e dag

  Novi Sad - Fruska Gora - Belgrado

  Met een lokale gids maken we een stadswandeling in Novi Sad. We bewonderen de kleurrijke gebouwen en bezoeken het schilderachtige fort van Petrovaradin, het symbool van Novi Sad en een van de belangrijkste bewaard gebleven vestingwerken van Europa. Vervolgens rijden we met onze lokale gids naar het nationale park Fruska Gora waar we het wondermooie Krusedol-klooster bezichtigen. Bij aankomst in Belgrado en genieten we van wat vrije tijd voor het vrije avondmaal. Overnachting in hotel Prag***.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Belgrado

  Volledig dag in Belgrado, de hoofdstad van Servië. Onder leiding van een lokale gids bezoeken we de stad. We beginnen aan de St. Sava kerk, een van de grootste orthodoxe kerken van de wereld, en gaan door naar het Kalemegdan fort dat de 2000 jaar oude geschiedenis van de stad vertelt. Het bouwwerk, gelegen op een heuvel, geeft een mooi uitzicht op de rivieren Sava en Donau. We kuieren door de bekendste winkelstraat van Belgrado, de Knez Mihailova, en genieten van een vrije lunch. Na de middag heb je vrije tijd. De reisleider zal enkele vrijblijvende bezoeken voorstellen. Avondmaal in een lokaal restaurant in de wijk Skadarlija, gelegen in de oude stad. Overnachting in hotel Prag***.

  ontbijt, avondmaal

  Kalemegdan Park, Belgrado
 7. 7e dag

  Belgrado - Orasac - Topola - Zlatibor

  Na het ontbijt rijden we naar het natuurpark Zlatibor, op de grens met Bosnië en Herzegovina. We brengen een bezoek aan Orasac, waar in 1804 de eerste Servische opstand begon. Daarna gaat het verder richting Topola, waar we de kerk van St. George en de collectie gebouwen van Koning Peter I bewonderen. Aankomst in Zlatibor. Avondmaal en overnachting in hotel Mona****.

  ontbijt, avondmaal

 8. 8e dag

  Zlatibor - Tara Brug - Biogradska Gora - Kolasin

  Terug naar Montenegro. We stoppen bij de Tara Brug, ooit de hoogste brug ter wereld. Waaghalzen kunnen hier optioneel per zipline over de tweede diepste kloof ter wereld zweven. We maken een korte wandeling in de omgeving van de brug en genieten van onze vrije lunch. Vervolgens bezoeken we het nationaal park Biogradska Gora dat tot de laatste ongerepte regenwouden van Europa behoort. Aankomst in Kolasin, een bergstadje gelegen aan de voet van het Bjelasica gebergte. Avondmaal en overnachting in Bianca Resort & Spa****.

  ontbijt, avondmaal

  Tara
 9. 9e dag

  Kolasin - Budva - Tivat

  Rit naar de Montenegrijnse kust. Onderweg rijden we door de Moraca Canyon en bewonderen we fantastische uitzichten en prachtige natuur. We stoppen even bij het Skadarmeer, het grootste meer van Montenegro, en op een plek waar we een mooi uitzicht hebben over het schiereiland Sveti Stefan. Daarna bezoeken we Budva, de populairste badplaats van Montenegro. De oude stadskern wordt omringd door een middeleeuwse muur en is volledig autovrij. Hier vinden we tal van pittoreske straatjes waar we gezellig kunnen door kuieren. Nadien rijden we door naar Tivat. Avondmaal en overnachting in hotel Palma****.

  ontbijt, avondmaal

  Sveti Stefan
 10. 10e dag

  Tivat - Kotor - Perast - Tivat

  Na het ontbijt bezoeken we Kotor, gelegen aan de Baai van Kotor en UNESCO Werelderfgoed. Door de steile uit de zee oprijzende rotswanden staat de Baai van Kotor gekend als ‘Europa's meest zuidelijke fjord’. Tijdens een stadswandeling geeft een lokale gids ons uitgebreid uitleg over de meest belangrijke cultuurmonumenten. Nadien geniet je van wat vrije tijd. Ook bezoeken we met onze lokale gids het nabijgelegen stadje Perast. Vervolgens brengt een kort boottochtje ons naar het voor de kust gelegen eilandje Gospa od Skrpelja waar we het mooie kerkje bezoeken. Terug naar Tivat. Avondmaal en overnachting in hotel Palma****.

  ontbijt, avondmaal

  Baai van Kotor
 11. 11e dag

  Tivat - Brussel

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

 • 1n in Igalo in hotel Palmon Bay****
 • 1n in Mostar in hotel City****
 • 1n in Sarajevo in hotel Austria & Bosna****
 • 1n in Novi Sad in hotel Centar****
 • 2n in Belgrado in hotel Prag***
 • 1n in Zlatibor in hotel Mona****
 • 1n in Kolasin in Bianca Resort & Spa****
 • 2n in Tivat in hotel Palma****

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦◊◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Destination

Bosnie-Herzégovine

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable (valable au moins 3 mois après le départ de Bosnie-Herzégovine)
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

La majeure partie de la Bosnie-Herzégovine connaît un climat continental avec des étés chauds et des hivers froids très neigeux. Les précipitations sont réparties sur toute l'année. Dans le nord, la pluie tombe principalement en été et dans le sud, c'est surtout en automne et en hiver. La meilleure période de voyage s'étend de mai à septembre inclus. Durant les mois de mai et de juin, vous profitez de températures agréables oscillant entre 19 et 24 °C. Juillet et août sont, avec des températures moyennes en journée de 27 °C, les mois les plus chauds. Certains jours, le mercure peut parfois monter bien plus haut que 30 °C. En septembre, la nature verdoyante fait place aux couleurs de l'automne. Les températures oscillent alors autour de 22°C et sont donc toujours plaisantes.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Mark convertible bosniaque (BAM)Monténégro

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge (séjour de max. 30 jours) ou passeport international valable (séjour de max. 90 jours)
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

La région côtière du Monténégro connaît un climat méditerranéen avec des étés secs et chauds, et des hivers doux. Dans les régions plus en altitude, le climat est océanique tempéré, avec des hivers doux à froids, et des étés doux. C'est entre octobre et avril inclus qu'il pleut le plus. Juillet et août sont normalement les mois les plus secs de l'année. La meilleure période de voyage pour le Monténégro s'étend de mai à septembre. Vous y profitez alors de températures agréables ou estivales. En journée, elles tournent en moyenne autour de 22 °C en mai, 26 °C en juin et en septembre, et 29 °C en juillet et en août.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Euro (EUR)Serbie

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

La Serbie connaît un climat continental tempéré avec quatre saisons, dont des hivers très froids et des étés chauds et humides. Les précipitations sont réparties sur toutes les saisons. La meilleure période de voyage pour la Serbie s'étend de mai à septembre inclus. Durant les mois de mai et de juin, vous profitez de températures agréables oscillant entre 23 et 25 °C. Il s'agit aussi de la période qui compte le plus de jours de pluie. Juillet et août sont, avec des températures moyennes en journée de 27 °C, les mois les plus chauds. Certains jours, le mercure peut parfois monter bien plus haut que 30 °C. En septembre, la nature verdoyante fait place aux couleurs de l'automne. Les températures oscillent autour de 23 °C et sont donc toujours plaisantes. De plus, la Košava, un vent du sud-est/est, entraîne un temps clair et sec en septembre.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Dinar serbe (RSD)


Chargement en cours