Retour à l'accueil

Het groene eiland van kliffen, legendes en romantische kastelen (avec guide néerlandophone)

Irlande

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Het groene eiland van kliffen, legendes en romantische kastelen (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Ceili workshop met typische Ierse dansen
 • Cliffs of Moher
 • De heuvels, meren en de kustlijn van de Connemara
 • Ring of Kerry, de populaire kustroute

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Dublin

  Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Dublin. Na aankomst, rondrit door de hoofdstad van de Ierse Republiek. Het noordelijke deel van de stad, is het oude stadsgedeelte, met O’Connell Street, het justitiepaleis en de haven. In het zuidelijke deel zullen de elegante, kleurrijke georgische huizen je aandacht trekken. Wist je dat de bekende Trinity College een voorname bibliotheek huisvest, die beroemd is om het manuscript zoals het Book of Kells? Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan de belangrijkste kerk van Ierland, St. Patrick’s Cathedral. Overnachting in het Clayton Hotel Liffley Valley****.

   

 2. 2e dag

  Dublin - Glendalough - Kilkenny - Cork

  Na een deugddoend ontbijt rijden we naar Glendalough, een vallei in het National Park Wicklow Mountains. Het is ook de naam van een klooster, gesticht door Saint Kevin, waarvan de overblijfselen tot de oudste van Europa behoren. We zetten de rit verder naar Kilkenny, een klein stadje met  prachtig gerestaureerde gebouwen waaronder de Saint Canice Cathedral en het kasteel. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Onze dag eindigt in Cork. Voor de dierenliefhebbers is er de mogelijkheid om het Fota Wildlife park te bezoeken. Het speciale aan deze zoo is dat sommige dieren vrij rondlopen tussen de bezoekers. Overnachting in het Vienna Woods Hotel****.

  ontbijt

   

 3. 3e dag

  Cork - Killarney

  We beginnen de dag met een rijkelijk ontbijt. Een korte panoramische stadsrondrit in Cork vooraleer we de rit verder zetten naar Cobh. Old Middleton Distillery, waar de eeuwenoude traditie van het whisky stoken, uit te doeken wordt gedaan, mag je zeker niet missen! Naast Cork ligt het havenstadje Cobh. Het Heritage Center vertelt niet alleen het verhaal van de vele mensen die emigreerden maar ook dat van het tijdperk van de oceaanstomers zoals de Titanic of de Louisiana. Geniet bij aankomst in Killarney van een wandeling in de Muckross House Gardens. De tuinen en het statige huis, in Victoriaanse stijl, behoren tot de populairste plaatsen van Ierland. Neem deel aan een unieke activiteit: een Ceili workshop met typische Ierse dansen. Overnachting in Kerry in het Brandon Hotel*** (08/06 & 07/09) of het Castlerosse Hotel*** (20/07).

  ontbijt

   

 4. 4e dag

  Killarney - Ring of Kerry - Killarney

  Deze panoramische route is 178 km lang en is een van de mooiste autoroutes van Europa. Ze loopt rond het schiereiland Iveragh, waar zich de hoogste bergketen van Ierland bevindt, de MacGillycuddy’s Reeks. Met wat geluk zien we onderweg een schaapherder aan het werk met zijn border collies. We keren terug naar Killarney. Hier is er nog de mogelijkheid (optioneel) om een rit te maken in een koets door de het Killarney National Park.

  ontbijt

   

 5. 5e dag

  Killarney - Cliffs of Moher - Galway

  min. 15 personen, max. 25 personen• Ceili workshop met typische Ierse dansen
  Geniet van het ontbijt, daarna rijden we richting Cliffs of Moher voor een bezoek. Dit zijn prachtige kliffen van 214m hoog die loodrecht rijzen boven de zee. Via de prachtige landschappen rijden we richting Galway. Het is een welvarende, levendige stad waar de Spaanse invloeden nog merkbaar zijn. Overnachting in Galway of Athlone in het Connemara Coast Hotel**** (08/06 & 07/09) of Shamrock Lodge*** (20/07).

  ontbijt

   

 6. 6e dag

  Galway - Connemara - Galway

  We doorkruisen het ruige landschap van de Connemara. Onderweg kan (optioneel) het Kylemore Abbey bezocht worden. Dit klooster is de thuis van de bendictijner orde van de Ierse nonnen. Het is gelegen aan een door bossen omzoomd bergmeer. Gratis toegang in de Roundstone Music & Craft Shop. Deze zijn gelegen binnen de muren van een oud franciskaans klooster, in het hart van de Connemara. Het belangrijkste muziekinstrument is de Bodhran, een soort trommel, bespannen met een (geiten)vel en wordt bespeeld met drumstick met twee slageinden. Daarna keren we terug naar het hotel in Galway of Athlone.

  ontbijt

   

 7. 7e dag

  Galway - Dublin

  Na het ontbijt rijden we door het binnenland via de pittoreske dorpjes, de vele kastelen, de indrukwekkende forten, en bezoek je de ruïnes van het Cloncmacnoise klooster. De groene prachtige landschappen verdwijnen naarmate we dichter bij Dublin komen. Wat denk je er van de stad verder te ontdekken? Een Guinness drinken in een van de vele pubs,  een bezoek brengen aan het Dublin Castle of de Dubh Linn Gardens, gelegen achter het kasteel. Dit zijn slechts enkele bezienswaardigheden. Overnachting in Dublin in het Clayton Hotel Liffley Valley****.

  ontbijt

   

 8. 8e dag

  Dublin - Brussel

  Vroeg vertrek naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar Brussel.

Infos Utiles

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Dublin

1

Clayton Liffley Valley****

Cork 

1

Vienna Woods****

Killarney

2

Brandon*** (08/06 & 07/09)

   

Castlerosse*** (20/07)

Galway 

2

Connemara Coast**** (08/06 & 07/09)

   

Shamrock Lodge*** (20/07)

Dublin

1

Clayton Liffley Valley****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen

 


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de euro (EUR)

tijdsverschil:

winter: -1, zomer: -1

stroom:

220 volt

 


Destination

Irlande

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

L'Irlande connaît un climat tempéré avec des températures douces toute l'année. La meilleure période de voyage s'étend toutefois de mai à septembre. La météo y est la plus clémente. Les mois de mai, de juin et de septembre offrent la plus grande chance d'un temps constamment sec, dégagé et ensoleillé. Les mois d'été, juillet et août, sont agréablement chauds avec des températures jusqu'à 20 °C, mais le risque de précipitations est plus élevé. En Irlande, vous n'aurez jamais l'assurance d'une journée sans pluie. Bon à savoir: lorsqu'il pleut, c'est souvent le matin et vous pouvez alors profiter du soleil l'après-midi. Les hivers ne sont pas très froids, mais ils sont très pluvieux.

Décalage horaire

Été et hiver: - 1h

Devise locale

Euro (EUR)


Chargement en cours