Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Het eiland van Aphrodite

Chypre

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Het eiland van Aphrodite - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 16 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Het prachtige klooster van Kykkos hoog in het Troödosgebergte
 • Wijnproeven in Omodos, een van de mooiste wijndorpjes
 • Bezoek aan verdeeld Nicosia en aanhoor de legenden van Aphrodite
 • Smullen van typisch Cypriotische mezze en leer je eigen tzatziki maken
 • IN DE KIJKER: Verblijf van 7 nachten in een 3* hotel met zicht op zee, gelegen aan het zandstrand van Limassol

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Paphos - Kourion - Kolossi - Limassol

  Vlucht van Brussel naar Paphos. Bij aankomst word je opgewacht door de Nederlandstalige gids. Op weg naar Limassol maken we al meteen kennis met de Cypriotische cultuur met een bezoek aan de historische site van Kourion en het kasteel van Kolossi. Avondmaal en overnachting in hotel Park Beach Limassol*** waar we de hele rondreis verblijven.

  avondmaal

  Kourion
 2. 2e dag

  Limassol - Choirokoitia - Lefkara - Larnaca - Kiti - Limassol

  Na het ontbijt rit naar Choirokoitia voor een bezoek aan de archeologische site. Vervolgens geeft een lokale inwoner een demonstratie over de wijze waarop traditionele handgemaakte manden worden vervaardigd. Rit naar Lefkara, bekend voor zijn zilverwerk, kleine straatjes en prachtige architectuur. In Larnaca bezoeken we de St. Lazarus kerk en is er vrije tijd om over de Finikoudes Promenade te slenteren. Ten slotte volgt een bezoek aan de Angeloktisti kerk in Kiti om er de unieke mozaïek te bewonderen.

  ontbijt, avondmaal

  Lefkara
 3. 3e dag

  Limassol - Omodos - Apsiou - Limassol

  We rijden door de steeds veranderende landschappen naar Omodos, een van de mooiste wijndorpjes van het land. We wandelen hier door de mooie straatjes naar het centrale plein en bezoeken het Timios Stavrosklooster. Omodos zal zeker indruk op je maken! Nadien nemen we uiteraard de tijd om te genieten van een wijndegustatie waar we kennis maken met de unieke druiven die hiervoor gebruikt worden. We gaan verder naar Apsiou, waar we de Cypriotische keuken en zijn specialiteiten leren kennen. We proeven er de traditionele Meze, verschillende warme en koude gerechten, alsook de lokale delicatesse Kleftiko. De tzatziki en de salade die we erbij eten leren we bovendien zelf klaarmaken. Smullen maar! Voor de vertrekken in mei en juni sluiten we de dag af met een bezoek aan een fruitplantage met een degustatie van de zelfgemaakte limonade. Voor de vertrekken in juli en september houden we een stop in Arsos, waar we de kans krijgen om meer specialiteiten van druivensap te proeven.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Omodos
 4. 4e dag

  Limassol - Nicosia - Limassol

  Vandaag staat met Nicosia de ontdekking van een unieke hoofdstad in Europa gepland, die nog steeds verdeeld is tussen een Grieks en een Turks deel. We bezoeken er de St. John’s kathedraal, het Leventis museum en het prachtig gerenoveerde oude deel van de stad. Hierna stoppen we even bij een traditionele bakkerij waar we genieten van een drankje en een snack, net zoals de lokale Cyprioten dit doen. Vervolgens gaan we voorbij de grenscontrole naar het Turkse gedeelte waar we de Ayia Sophia kathedraal (bezoek enkel langs buiten)  en Buyuk Han bezichtigen. Als laatste brengen we een bezoek aan het archeologisch museum waar we meer te weten komen over de lange geschiedenis van dit eiland.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. 5e dag

  Vrije dag

  Vandaag geniet je van een vrije dag. Je kan ook optioneel deelnemen aan onze excursie naar Salamis en Famagusta. Tijdens deze uitstap ontdek je de archeologische site van Salamis en het klooster van St. Barnabas, dat nu gebruikt wordt als museum. Verder naar Famagusta. Deze stad beschikt over een bijzondere middeleeuwse architectuur die typerend is voor deze regio. We wandelen langs de indrukwekkende St. Nicolaaskathedraal en de toren van Othello. Alvorens terug te keren naar Limassol stoppen we nog even in de badplaats Varosha, de spookstad, om er een glimp op te vangen van dit stadsdeel dat sinds de Turkse bezetting in 1974 volledig verlaten en afgesloten is, een unieke ervaring!

  ontbijt, avondmaal

  Salamis
 6. 6e dag

  Limassol - Tzelefosbrug - Kykkos - Foini - Limassol

  Doorheen het Troodosgebergte rijden we naar de Tzelefosbrug, een prachtig middeleeuws bouwwerk in een al even prachtige omgeving. Na een korte wandeling trekken we verder naar Kykkos, een van de mooiste en rijkste kloosters van Cyprus, waar de wondermooie fresco’s en mozaïeken meteen in het oog springen. Nadien gaan we naar het dorpje Foini waar we ons laten verwennen met een typisch Cypriotische Meze lunch, weer een culinair hoogtepunt! Terug naar Limassol.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Troödosgebergte
 7. 7e dag

  Limassol - Rots en Baden van Aphrodite - Agios Neophytos - Paphos - Limassol

  Na het ontbijt staat er weer heel wat cultuur op het programma. We rijden naar de havenstad Paphos. Onderweg houden we halt aan de rots van Aphrodite, waar deze godin van schoonheid en liefde volgens de legende uit het schuim van de zee geboren zou zijn, en het klooster van Agios Neophytos. Ook een bezoek aan de baden van Aphrodite mag niet ontbreken! Bij aankomst in Paphos zien we meteen de Romeinse invloeden. We bezoeken de nabijgelegen koningsgraven en het archeologische park met het huis van Dionysos. Op de terugrit naar Limassol stoppen we nog even aan de Agia Paraskevi kerk.

  ontbijt, avondmaal

  Rots van Aphrodite
 8. 8e dag

  Limassol - Paphos - Brussel

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Paphos

Infos Utiles

Hotel

7n in Limassol in hotel Park Beach Limassol*** 


Boek op voorhand de excursie naar Salamis en Famagusta

5e dag: Uitstap naar de historische site van Salamis en de stad van Famagusta (incl. middagmaal)

€ 91 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 16 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦◊◊
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦◊◊◊


Destination

Chypre

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Chypre connaît un climat méditerranéen avec des hivers doux et des étés chauds. Les températures oscillent généralement entre 15 °C et 40 °C. Elles descendent rarement en dessous de zéro degré. Même si les températures sont agréables tout au long de l'année, il est conseillé de partir à Chypre entre avril et novembre. C'est durant cette période qu'il pleut le moins.

Décalage horaire

Été et hiver: + 1h

Devise locale

Euro (EUR) 


Chargement en cours