Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Eiland van Smaragd

Irlande

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Eiland van Smaragd - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Machtige kastelen, ruige kusten, diepgroene weiden, sfeervolle pubs
 • Ontdekking van Dublin met bezoek aan het beroemde Trinity College
 • De natuur op z’n best: Cliffs of Moher, Connemara NP, Ring of Kerry
 • Bewonder de schattige bordercollies op het Ierse platteland
 • IN DE KIJKER: Tijdens ons bezoek aan de Slane whiskystokerij leren we niet alleen hoe ze Ierse whisky maken, maar ook hoe ze dat op de meest duurzame manier doen én met zo weinig mogelijk afval.

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Dublin

  Bij aankomst in Dublin, starten we met een rondrit in de hoofdstad van de Ierse Republiek met zijn vele pubs, musea en charmante bruggen. Het noordelijke deel van de stad is het oude stadsgedeelte, met O’Connell Street, het justitiepaleis en de haven. In het zuidelijke deel zullen de elegante, kleurrijke Georgiaanse huizen onze aandacht trekken. We bezoeken het bekende Trinity College, een voorname bibliotheek die beroemd is om het manuscript Book of Kells. Daarna vrije tijd. Je kan optioneel een bezoek brengen aan de belangrijkste kerk van Ierland, St. Patrick’s Cathedral. Overnachting in hotel Plaza Tallaght*** of Moyvalley**** even buiten Dublin.

  Dublin, Trinity College
 2. 2e dag

  Dublin - Slane - Clonmacnoise - County Galway

  Bij het buitenrijden van Dublin, komen de prachtige groene landschappen van de Boyne Valley tevoorschijn. Onze eerste stop is bij de whiskystokerij van Slane, gevestigd in de oude stallen van het kasteel van Slane. Hier leer je alles over de rijke geschiedenis van deze smaakvolle whisky. Na een proeverij, verder naar het Clonmacnoise klooster met zijn indrukwekkende gedetailleerde stenen kruisen. Bij het betreden van deze plek voel je al snel het rijke verleden. Ooit was dit klooster een van de belangrijkste centra van kennis en religie in Ierland. We stoppen in Galway, een welvarende, levendige stad waar de Spaanse invloeden nog merkbaar zijn. Overnachting in hotel Corralea Court*** of Lady Gregory*** in County Galway.

  ontbijt

 3. 3e dag

  County Galway - Connemara Nationaal Park - County Clare

  Klaar voor een wandeling doorheen het ruige landschap van Connemara? Het landschap van veengebieden, kliffen, kust en groene graslanden. Een Ierse parel om niet te missen! We bezoeken het imposante landhuis Kylemore Abbey. Dit klooster is de thuis van de benedictijner nonnen en is prachtig gelegen in een oase van rust aan een door bossen omzoomd bergmeer. Overnachting in hotel Treacys Oakwood**** of The Inn at Dromoland*** in County Clare.

  ontbijt

 4. 4e dag

  County Clare - Cliffs of Moher - Burren NP - Tralee

  Geniet van het heerlijk ontbijt. Daarna rijden we richting de Cliffs of Moher voor een bezoek. Dit zijn prachtige kliffen van 214 m hoog die loodrecht boven de zee oprijzen. Vanop de kliffen heb je een adembenemend vergezicht. Eveneens is het een waar wandelparadijs en uitmuntende locatie om vogels te spotten. Wat dacht je van bijvoorbeeld een vakantiefoto met een papegaaiduiker? Vervolgens gaat het naar het indrukwekkende karstlandschap van het Burren National Park. De kale schoonheid van dit maanlandschap was voor Tolkien een inspiratiebron voor het schrijven van The Lord of the Rings. We verblijven twee nachten in hotel Ballyroe Heights*** of Brandon*** in Tralee.

  ontbijt

  Cliffs of Moher
 5. 5e dag

  Tralee - Ring of Kerry - Tralee

  Nog een mooie dag in de Ierse natuur! We ontdekken een ander hoogtepunt, de Ring of Kerry. Deze panoramische route, onderdeel van de Wild Atlantic Way, is 178 km lang en een van de mooiste autoroutes van Europa. Ze loopt rond het schiereiland Iveragh, waar zich de hoogste bergketen van Ierland bevindt, de MacGillycuddy’s Reeks. Daarna gaan we op bezoek bij een schapenherder waar we tijdens een demonstratie de bordercollies aan het werk zien. Na een geweldige dag is het tijd om terug te keren naar Tralee. 

  ontbijt

  Ring of Kerry
 6. 6e dag

  Tralee - Cobh - Cork

  Van het sfeervolle graafschap Tralee gaat het naar het kleurrijke straatbeeld van Cobh. Al wandelend langsheen de vele fleurige huizen heb je zicht op de schepen die aanmeren in een van de belangrijkste havens van Ierland. Als kers op de taart bezoeken we het Cobh Heritage Center waar de verhalen van de vele mensen die emigreerden opnieuw tot leven komen. Eveneens komt het tijdperk van de oceaanstomers zoals de Titanic en de Louisiana ruim aan bod. We eindigen in het bruisende Cork, een gezellige studentenstad gelegen aan de oevers van de Lee rivier. Overnachting in hotel Vienna Woods**** of Ambassador**** in Cork.

  ontbijt

  Cork
 7. 7e dag

  Cork - Kilkenny - Glendalough - Dublin

  Geniet vandaag een laatste maal van het groene binnenland van Ierland! Via pittoreske dorpjes, kastelen en de Rock of Cashel, voormalige woonplaats van diverse heersers, komen we aan in Kilkenny. In deze kleine stad met prachtige gerestaureerde gebouwen bezoeken we het prachtig middeleeuwse kasteel dat op een strategische hoogte bevindt. Op naar Glendalough, een vallei in het Nationaal Park Wicklow Mountains. Hier bezoeken we het Glendalough Visitor Centre. Daarna is het tijd om te ontspannen met een Guinness in een van de gezellige pubs van Dublin. Overnachting in hotel Plaza Tallaght*** of Moyvalley**** even buiten Dublin.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Dublin - Brussel

  Geniet van vrije tijd in Dublin. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Dublin

Infos Utiles

Hotels

 • 1n in regio Dublin hotel Plaza Tallaght*** of Moyvalley**** 
 • 1n in County Galway in hotel Corralea Court*** of Lady Gregory*** 
 • 1n in County Clare in hotel Treacys Oakwood**** of The Inn at Dromoland***
 • 2n in Tralee in hotel Ballyroe Heights*** of Brandon***
 • 1n in Cork in hotel Vienna Woods**** of Ambassador**** 
 • 1n in regio Dublin in hotel Plaza Tallaght*** of Moyvalley**** 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦◊◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Destination

Irlande

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

L'Irlande connaît un climat tempéré avec des températures douces toute l'année. La meilleure période de voyage s'étend toutefois de mai à septembre. La météo y est la plus clémente. Les mois de mai, de juin et de septembre offrent la plus grande chance d'un temps constamment sec, dégagé et ensoleillé. Les mois d'été, juillet et août, sont agréablement chauds avec des températures jusqu'à 20 °C, mais le risque de précipitations est plus élevé. En Irlande, vous n'aurez jamais l'assurance d'une journée sans pluie. Bon à savoir: lorsqu'il pleut, c'est souvent le matin et vous pouvez alors profiter du soleil l'après-midi. Les hivers ne sont pas très froids, mais ils sont très pluvieux.

Décalage horaire

Été et hiver: - 1h

Devise locale

Euro (EUR)


Chargement en cours