Retour à l'accueil

Eiland van Smaragd (avec guide néerlandophone)

Irlande

dès 1.280 € TTC
/pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Bed & Breakfast
Eiland van Smaragd (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • ontdekking van Dublin met bezoek aan het beroemde Trinity College
 • Ring of Kerry, de populairste kustroute
 • de heuvels, meren en kustlijn van Connemara
 • natuurwandeling en vogels spotten bij de Cliffs of Moher
 • bewonder de schattige border collies op het Ierse platteland

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 sam 2 dim
3 lun 4 mar 5 mer 6 jeu 7 ven 8 sam 9 dim
10 lun 11 mar 12 mer 13 jeu 14 ven 15 sam 16 dim 1.280 € retour le 23-08-2020 Choisir
17 lun 18 mar 19 mer 20 jeu 21 ven 22 sam 23 dim
24 lun 25 mar 26 mer 27 jeu 28 ven 29 sam 30 dim
31 lun
 • Dernières places disponibles
 • Départ garanti
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
- rechtstreekse internationale vluchten met Aer Lingus
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt
- stadsrondrit in Dublin met bezoek aan het Trinity College met het Book of Kells
- bezoek aan de whisky stokerij van Slane
- het klooster van Clonmacnoise
- nationale parken Burren en Connemara
- de Kliffen van Moher
- kastelen van Bunratty en Kilkenny
- demonstratie van de border collies
- bezoek aan het Cobh Heritage Centre

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Dublin

  Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Dublin. Bij aankomst, rondrit en vrije tijd in de hoofdstad van de Ierse Republiek met zijn vele pubs, musea en charmante bruggen. Het noordelijke deel van de stad, is het oude stadsgedeelte, met O’Connell Street, het justitiepaleis en de haven. In het zuidelijke deel zullen de elegante, kleurrijke Georgiaanse huizen je aandacht trekken. Je bezoekt het bekende Trinity College, een voorname bibliotheek die beroemd is om het manuscript het Book of Kells. Je kan optioneel een bezoek brengen aan de belangrijkste kerk van Ierland, St. Patrick’s Cathedral. Overnachting in het Trim Castle Hotel**** of Citywest Hotel**** even buiten Dublin.

  Dublin, Trinity College
 2. 2e dag

  Dublin - Slane - Clonmacnoise - Galway

  Bij het buitenrijden van Dublin, komen de prachtige groene landschappen van de Boyne Valley tevoorschijn. Onze eerste stop kan niet beter dan bij de whiskystokerij van Slane, gevestigd in de oude stallen van het kasteel van Slane. Hier leer je alles over de rijke geschiedenis van deze smaakvolle whisky, bedacht door o.a. de familie Conyngham, de eigenaars van dit hoogstaand kasteel. Na een proeverij, verder naar het Clonmacnoise klooster met zijn indrukwekkende gedetailleerde stenen kruisen. Bij het betreden van deze plek voel je al snel het rijke verleden. Ooit was dit klooster een van de belangrijkste centra van kennis en religie in Ierland. We stoppen in Galway, een welvarende, levendige stad waar de Spaanse invloeden nog merkbaar zijn. Overnachting in de omgeving van Galway, in het Corralea Court Hotel*** in Tuam of Lady Gregory Hotel*** in Gort.

  ontbijt

  Clonmacnoise
 3. 3e dag

  Galway - Connemara Nationaal Park - Shannon

  Klaar voor een wandeling doorheen het ruige landschap van Connemara? Het landschap van veengebieden, kliffen, kust en groene graslanden. Een Ierse parel om niet te missen! Optioneel kan Kylemore Abbey bezocht worden. Dit klooster is de thuis van de benedictijner orde. Het is gelegen aan een door bossen omzoomd bergmeer. Overnachting in het Treacys Oakwood Hotel**** of The Inn at Dromoland Hotel*** in Shannon.

  ontbijt

  Connemara
 4. 4e dag

  Shannon - Cliffs of Moher - Burren Nationaal Park - Bunratty - Tralee

  Geniet van het heerlijk ontbijt. Daarna rijden we richting de Cliffs of Moher voor een bezoek. Dit zijn prachtige kliffen van 214m hoog die loodrecht boven de zee oprijzen. Van op de kliffen heb je een adembenemend vergezicht. Eveneens is het een waar wandelparadijs en uitmuntende locatie om vogels te spotten. Wat dacht je van bijvoorbeeld een vakantiefoto met een papegaaiduiker? Vervolgens gaat het naar het indrukwekkende karstlandschap van het Burren National Park. Dit natuurgebied was onder meer een inspiratiebron voor de schrijver van The Lord of the Rings. Vervolgens ruilen we de stille oase in voor een Middeleeuwse ontdekkingsreis doorheen de zalen van het Bunratty kasteel. Overnachting in het Ballyroe Heights Hotel*** of het Brandon Hotel*** in Tralee. 

  ontbijt

  Cliffs of Moher
 5. 5e dag

  Tralee - Ring of Kerry - Tralee

  Vandaag ontdek je een van de hoogtepunten van Ierland, de Ring of Kerry. Deze panoramische route is 178 km lang en is een van de mooiste autoroutes van Europa. Ze loopt rond het schiereiland Iveragh, waar zich de hoogste bergketen van Ierland bevindt, de MacGillycuddy’s Reeks. Daarna ga je op bezoek bij een schaapherder en kan je tijdens een demonstratie de border collies aan het werk zien. Na een geweldige dag is het tijd om terug te keren naar Tralee. Overnachting in het Ballyroe Heights Hotel*** of het Brandon Hotel*** in Tralee. 

  ontbijt

  Ring of Kerry
 6. 6e dag

  Tralee - Cobh - Cork

  Van het sfeervolle graafschap Tralee gaat het naar het kleurrijke straatbeeld van Cobh. Al wandelend langsheen de vele fleurige huizen heb je zicht op de schepen die aanmeren in een van de belangrijkste havens van Ierland. Als kers op de taart bezoek je het Cobh Heritage Center waar de verhalen van de vele mensen die emigreerden opnieuw tot leven komt. Eveneens komt het tijdperk van de oceaanstomers zoals de Titanic en de Louisiana ruim aan bod. We eindigen in het bruisende Cork, een gezellige Ierse studentenstad gelegen aan de oevers van de Lee rivier. Overnachting in het Vienna Woods Hotel**** of Ambassador Hotel**** in Cork. 

  ontbijt

  Cork
 7. 7e dag

  Cork - Kilkenny - Glendalough - Dublin

  Geniet vandaag een laatste maal van het groene binnenland van Ierland! Via pittoreske dorpjes, kastelen en de Rock of Cashel, voormalige woonplaats van diverse heersers, komen we aan in Kilkenny. Deze kleine stad trakteert zijn bezoekers op prachtige gerestaureerde gebouwen waaronder de Saint Canice Cathedral en het middeleeuwse kasteel. Vanaf de toren van het kasteel kijk je uit over de stad en haar ruime omgeving. Op naar Glendalough, een vallei in het Nationaal Park Wicklow Mountains. Het is ook de naam van een klooster, gesticht door Saint Kevin, waarvan de overblijfselen tot de oudste van Europa behoren. Na Glendalough, is het tijd om te ontspannen met een Guinness in een van de gezellige pubs van Dublin. Overnachting in het Plaza Tallaght Hotel**** of het Moyvalley Hotel**** even buiten Dublin. 

  ontbijt

  Glendalough
 8. 8e dag

  Dublin - Brussel

  Geniet van vrije tijd in Dublin. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Dublin

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Dublin 1 Trim Castle Hotel**** of Citywest Hotel****
Galway 1 Corralea Court Hotel*** of Lady Gregory Hotel***
Shannon 1 Treacys Oakwoord Hotel**** of The Inn at Dromoland***
Tralee 2 Ballyroe Heights Hotel*** of Brandon Hotel***
Cork 1 Vienna Woods Hotel**** of Ambassador Hotel****
Dublin 1 Plaza Tallaght Hotel**** of Moyvalley Hotel****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: -1, zomer: -1

 


Destination

Irlande

La destination

Son histoire rocambolesque ne lui a pas volé son sens de l'accueil et son optimisme à toute épreuve et c'est chaleureusement que l'Irlande vous entraîne dans ses paysages verdoyants et ses pubs animés.

Décalage horaire

-1h 

Temps de vol

1h45 environ

Climat

C’est un fait, il pleut souvent en Irlande... Le temps change vite, passant de la bruine au soleil puis retour par la case pluie. Le client s’y fera vite, et fera mieux de conserver un imper à portée de main. Climat tempéré et températures douces toute l’année.

Langue

Les langues officielles sont le gaélique et l’anglais.

Gastronomie

La cuisine irlandaise est à base de viande et de pommes de terre. L'"Irish stew" est une sorte de pot-au-feu qui mélange mouton, carottes, pommes de terre et oignons. C'est le plat irlandais le plus typique. A Dublin, la spécialité s'appelle le "Coddle". C'est un ragoût au lard et saucisses avec des pommes de terre et des oignons.
Les saveurs à découvrir :
- Le "Bacon and Cabbage" : mélange, comme son nom l'indique, de jambon, chou et pomme de terre. Les Irlandais laissent mariner de la viande de bœuf dans de la bière brune et des oignons pour préparer le Guinness beef Stew.
- Les "Colcannons" : pommes de terre réduites en purée et mélangées à du chou et des oignons.
- Le "Boxty" : galette de pommes de terre râpées.
- Vous trouverez facilement du saumon en Irlande (provenant de l'océan Atlantique) et Galway est réputée pour ses huîtres.
- Testez les pains irlandais : l'"Irish soda bread" (un pain blanc), le "barm brack" (ressemble à un gâteau avec ses fruits confits) et les "brown breads" (pains complets).

Shopping

Un vêtement en tweed ou un pull en laine blanche.
Guinness, whiskey, saumon fumé.
Bijoux, céramiques, cristal, verreries…


Informations Pratiques

Formalités

Papiers d'identité : carte nationale d'identité ou passeport belge en cours de validité.
Visa : pas de visa pour un séjour de moins de 90 jours.

Santé

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour en Irlande.
Pour votre confort :
Nous vous conseillons d'emporter avec vous un répulsif anti-moustiques, une crème solaire et après-soleil, une pommade traitant les coups de soleil, les médicaments de base (antiseptique, antalgique, antidiarrhéique, antihistaminique, arnica) et de boire de l'eau en bouteille.
N'hésitez pas à consulter votre médecin avant votre départ, il sera le plus apte à composer une trousse à pharmacie adaptée à votre destination et à la durée de votre séjour.

Devise

L’Euro est la monnaie légale en République d’Irlande.

Courant électrique

Le courant est du 220 volts. Cependant, les prises sont différentes par rapport à celles françaises, prévoir un adaptateur.

Permis de conduire

Le permis de conduire belge est reconnu en Irlande.Chargement en cours