Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Eigenzinnig, uniek en zo mooi!

Corse

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
Eigenzinnig, uniek en zo mooi! - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Ideale combinatie van cultuur en natuur
 • Prachtige kusten en een bergachtig binnenland
 • Verblijf in hotels met centrale ligging
 • Boottocht in Bonifacio
 • Typisch Corsicaans avondmaal
 • IN DE KIJKER: Centraal gelegen hotels met restaurants op wandelafstand

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Ajaccio

  Onder begeleiding van onze reisleider vertrek richting Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. Welkom op het eiland van de schoonheid! Bij aankomst, transfer naar het hotel. Ajaccio werd vooral bekend door Napoleon Bonaparte, die er is geboren en die duidelijk zijn stempel op de stad heeft gedrukt. Bij aankomst eerste kennismaking met de stad. Overnachting in hotel Albion*** in het centrum van Ajaccio.

  Corisca
 2. 2e dag

  Ajaccio - Sartène - Porto-Vecchio

  Na een goede nachtrust en ontbijt zetten we het bezoek aan Ajaccio verder. De Place de Gaulle, de kathedraal, de overblijfselen van de citadel op het schiereiland, de Place Foch en het stadhuis staan op de lijst. Kortom, de mooiste plekken van Ajaccio. We verlaten de stad met haar rijke karakter en huizen in natuursteen, richting Porto-Vecchio. Onderweg stop in Sartène met zijn smalle steegjes. Deze stad wordt ook wel ‘de meest Corsicaanse stad van Corsica’ genoemd. Iets ten zuiden van Sartène kunnen we genieten van een indrukwekkend uitzicht op de ‘rocher du lion’ (de leeuwenrots) van Roccapina. Avondmaal in restaurant Terrasse de Shegara in Porto-Vecchio en overnachting in het Golfe hotel***.


  ontbijt, avondmaal

  Ajaccio
 3. 3e dag

  Porto-Vecchio - Bonifacio - Porto-Vecchio

  Vandaag gaan we op ontdekkingstocht naar het uiterste zuiden van Corsica, waar de hemel en de zee samenvloeien. Bonifacio is prachtig gelegen op duizelingwekkend steile kalkrotsen en bij helder weer is het 12 kilometer verderop gelegen Italiaanse Sardinië goed te zien. In de jachthaven nemen we het treintje naar de versterkte bovenstad en kuieren er rond in de smalle straten. Om een goed beeld te krijgen van de unieke ligging van de stad maken we een boottocht langs de kliffen en grotten, een echte must! Na het vrije avondmaal in Bonifacio keren we terug naar het hotel in Porto-Vecchio.

  ontbijt

  Bonifacio
 4. 4e dag

  Porto-Vecchio - Zonza - Corte

  Via het woud van Ospédale naar Zonza, een middeleeuws dorpje gelegen in de bergachtige regio Alta Rocca. Op de achtergrond kunnen we genieten van een schitterend zicht op de Aiguilles de Bavella met de spitse, granieten rotspunten. Daarna verder naar Corte, gelegen in hartje Corsica. Dit is de enige universiteitsstad van het eiland, die in de 18de eeuw onder Pascal Paoli werd uitgeroepen tot hoofdstad. De vestingen van de citadel overheersen de oude stad en de belvedère biedt een prachtig zicht op het natuurschoon van de streek. Onder begeleiding van onze reisleider maken we een wandeling door deze gezellige stad en bezoeken we het Musée de la Corse. ’s Avonds genieten we van typische Corsicaanse gerechten. Overnachting in hotel Aréna Le Refuge***.

  ontbijt, avondmaal

  Corte
 5. 5e dag

  Corte - Porto

  We verlaten Corte en begeven ons westwaarts naar de kust. Onderweg ontdekken we een aantal natuurlijke parels van Corsica. Te beginnen bij de schilderachtige weg van Corte naar Porto die ons onder meer door het grootste bos van Corsica, la Forêt de Valdu Niellu en de Gorges de Spelunca brengt. Onderweg krijgen we ongetwijfeld de kans om wilde varkens te spotten, die talrijk aanwezig zijn op het eiland. Het badplaatsje Porto bevindt zich aan de Golfe de Porto, dat Unesco Werelderfgoed is. Dit reservaat wordt onder meer gevormd door het natuurreservaat van Scandola, het enige in Europa dat zowel land als zee omvat. Om Scandola optimaal te verkennen is een boottocht een absolute must, dit kan je ter plaatse optioneel bijboeken. Overnachting in hotel Le Kallisté***.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Porto - Calvi - L’Île-Rousse

  We begeven ons noordwaarts naar de Balagne, ook wel de ‘tuin van Corsica’ genoemd. Dit prachtig gebied staat vol vijgenbomen, olijfgaarden, boomgaarden en palmbomen. Onderweg maken we een stop in Calvi, de belangrijkste stad van deze regio die wordt gedomineerd door de Genuese Citadel. Verder naar L’Île-Rousse, een gezellige badplaats die zijn naam dankt aan de granietrotsen, op het voor de kust gelegen eiland La Pietra, die bij zonsondergang een dieprode kleur krijgen. Geniet hier van de prachtige stranden, kuier over de strandboulevard of neem zoals een local deel aan het petanque spel op de Place Paoli. Overnachting in hotel Escale Côté Sud***.

  ontbijt

  L’Île-Rousse
 7. 7e dag

  L’Île Rousse - Bastia

  Corsica is ook gekend om zijn lekkere wijn en vandaag komen we voorbij een van de belangrijkste wijncentra van het eiland, Patrimonio. We bezoeken er een wijngaard en krijgen uiteraard ook de kans om wijn te proeven. Nadien gaat de rit verder naar het eindpunt van deze prachtige reis, de grootste havenstad van Corsica, Bastia. We bezoeken de stad met zijn elegante huizen met geverfde luiken te voet. De oude haven met gezellige restaurants aan het water is zonder twijfel ‘the place to be’! Maar ook de bovenstad met de indrukwekkende Citadel is meer dan de moeite waard. De stijlvolle architectuur en schitterend berglandschap typeren de stad. Overnachting in hotel Les Voyageurs***.

  ontbijt

  Bastia
 8. 8e dag

  Bastia - Brussel

  Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Bastia

Infos Utiles

Hotels

 • 1n in Ajaccio in hotel Albion*** 
 • 2n in Porto-Vecchio in hotel Golfe***
 • 1n in Corte in hotel Aréna Le Refuge***
 • 1n in Porto in hotel Le Kallisté***
 • 1n in L’Île-Rousse in hotel Escale Côté Sud***
 • 1n in Bastia in hotel Les Voyageurs***

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Destination

Corse

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

La Corse connaît un climat méditerranéen avec des étés chauds et secs, et des hivers doux et pluvieux. La meilleure période de voyage pour la Corse s'étend donc de mai à septembre inclus. Durant celle-ci, vous profitez de températures agréables ou chaudes et les précipitations sont rares. Les températures moyennes en journée varient de 20 °C en mai à 24 °C en juin et en septembre. Juillet et août sont, avec des températures autour de 27°C, les mois les plus chauds. Notez toutefois qu'il y a toujours quelques degrés de moins dans l'arrière-pays montagneux.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Euro (EUR)France

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Une grande partie du continent français connaît un climat océanique tempéré caractérisé par quatre saisons. La côte de la Méditerranée, quant à elle, connaît un climat méditerranéen, avec des étés chauds et secs, et des hivers doux, mais pluvieux. Le sud de la France est généralement plus chaud que le nord et la région du nord-est est connue pour ses nombreuses précipitations. La meilleure période de voyage s'étend de mai à septembre. Vous profitez alors de températures agréables, voire vraiment estivales. Juillet et août sont les mois les plus chauds durant lesquels les températures peuvent atteindre 35 °C ou plus dans certaines parties du pays.

La célèbre île française de la Corse connaît un climat méditerranéen avec des étés chauds et secs, et des hivers doux et pluvieux. La meilleure période de voyage s'étend donc de mai à septembre inclus. Durant celle-ci, vous profitez de températures agréables ou chaudes et les précipitations sont rares. Les températures moyennes en journée varient de 20 °C en mai à 24 °C en juin et en septembre. Juillet et août sont, avec des températures autour de 27°C, les mois les plus chauds. Notez toutefois qu'il y a toujours quelques degrés de moins dans l'arrière-pays montagneux. 

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Euro (EUR)


Chargement en cours