Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

De wereld in een "baie" mooi land (avec guide néerlandophone)

Afrique du Sud

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
De wereld in een "baie" mooi land (avec guide néerlandophone) - TUI

Destination

Afrique du Sud

Formalités de voyage

 • Passeport international (valable au moins 30 jours après le départ d’Afrique du Sud) avec au minimum 2 pages vides.
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • La prise de médicaments antipaludiques est fortement conseillée de septembre à mai inclus dans l’extrême nord et le nord-est du pays (y compris pour le parc national Kruger). Il n’y a pas de risque de paludisme dans la moitié sud du pays.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Grâce à son climat doux, l'Afrique du Sud peut être visitée tout au long de l'année. En raison de sa taille, le pays présente différentes zones climatiques. La période d'octobre à fin avril est la plus adaptée pour visiter la région méridionale autour de la ville du Cap. Il fait alors chaud et sec, un temps comparable à l'été en Espagne. Dans les régions septentrionales, le risque de précipitations est plus élevé durant cette période. La saison idéale pour visiter un parc naturel, comme celui de Kruger, s'étend de mai à fin septembre. Les précipitations sont alors presque inexistantes, ce qui permet d'observer plus facilement les animaux. En journée, vous profitez de températures agréables. Le soir et la nuit, elles sont plus froides. Dans la région du Cap, il faut tenir compte du risque de précipitations à cette période. Vous souhaitez voyager à travers tout le pays? Optez alors pour les mois de transition (mars-mai ou septembre-novembre).

Décalage horaire

Été: pas de décalage horaire
Hiver: + 1h

Devise locale

Rand sud-africain (ZAR)


Carnet de route

 1. Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 2. Aankomst in Johannesburg en rit naar het Krugerpark. Je verblijft de volgende drie nachten in een lodge gelegen aan de rand van het park. Overnachting in hotel Nkambeni Safari Camp***.

 3. De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap en langs de indrukwekkende Blyde River Canyon. Je maakt een stop aan enkele uitzichtpunten zoals Gods Window en de Three Rondavels. Bij Bourke's Luck Potholes zie je grillig gevormde rotsformaties. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***.

  ontbijt

 4. Volledige dag safari in een open 4x4 voertuig doorheen het wereldberoemde Krugerpark, het bekendste en grootste wildpark van Zuid-Afrika. Misschien kom je wel oog in oog te staan met enkele leden van de Grote Vijf: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***.

  ontbijt

 5. Swaziland is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Na de middag bezoek aan het Mantenga Cultural Village. In dit openluchtmuseum ervaar je het dagelijkse leven en de gewoontes van de traditionele Swazi. Overnachting in Swaziland in hotel Mantenga Lodge*** of Lugogo Sun***.

  ontbijt

 6. Je rijdt verder door het glooiende landschap van Swaziland naar St. Lucia. Dit plaatsje aan de kust is gelegen naast het iSimangaliso Wetland Park, een beschermd natuurreservaat. In de namiddag boottocht op de lagune van St. Lucia. Vanop de eerste rij spot je gegarandeerd nijlpaarden. Overnachting in St. Lucia in de Amazulu Lodge**** of Elephant Lake Hotel***.

  ontbijt

 7. Vrije dag om de omgeving te ontdekken.

  Onze tip: maak een safari naar het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, bekend om zijn neushoorns, of het iSimangaliso Wetland Park. Deze excursies zijn niet inbegrepen. Overnachting in St. Lucia in de Amazulu Lodge**** of Elephant Lake Hotel***.

  ontbijt

 8. Transfer naar de luchthaven van Durban en binnenlandse vlucht naar Kaapstad. Overnachting in Kaapstad in hotel Holiday Inn Express***.

  ontbijt

 9. Vandaag ontdek je Kaapstad op je eigen ritme. Een dubbeldekker bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden en onderweg kan je op verschillende plaatsen onbeperkt op- en afstappen. Aan boord krijg je uitleg in het Engels. Zeker niet te missen zijn de Tafelberg, de kleurrijke Bo-Kaap en het V&A Waterfront. Overnachting in Kaapstad in hotel Holiday Inn Express***.

  ontbijt

 10. Bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt waar het uitzicht adembenemend is. Vanuit Houtbaai maak je bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Nadien verder naar Montagu. Overnachting in Montagu in het Montagu Country Hotel****.

  ontbijt - middagmaal

 11. Via de pittoreske Route 62 reis je verder naar Calitzdorp, dat vooral bekend is voor het produceren van portwijnen. Er is een degustatie voorzien in een van de wijnkelders. In Oudtshoorn bezoek je een struisvogelboerderij. Overnachting in Oudtshoorn in het Mooiplaas Guesthouse****.

  ontbijt

 12. 's Morgens bezoek aan de Cango Caves met zijn indrukwekkende druipsteenformaties. Nadien rij je verder naar Tsitsikamma. Overnachting in Storms River in het Tsitsikamma Village Inn***.

  ontbijt

 13. In het Tsitsikamma National Park groeien bomen die meer dan 800 jaar oud zijn waarvan de Big Tree de bekendste is. Het uitzicht aan de brug over de Stormsrivier is indrukwekkend. Vrije namiddag. Overnachting in Storms River in het Tsitsikamma Village Inn***.

  ontbijt

 14. Rit langsheen de Tuinroute naar Knysna waar je een stop maakt aan het Waterfront en de Knysna Heads. Dit zijn twee zandstenen kliffen die de stad beschermen tegen de zee. Je eindigt de dag in Arniston, een klein vissersdorp gelegen aan de oceaan. 's Avonds geniet je van een typische vismaaltijd. Overnachting in Arniston in het Arniston Hotel****.

  ontbijt - avondmaal

 15. Je maakt een stop in Hermanus. Tussen juni en december bestaat de kans dat je walivssen ziet zwemmen en spelen vanaf de kustlijn. In Betty's Bay bevindt zich een broedplaats van een kolonie pinguïns. Een ontmoeting met deze dieren is een bijzondere ervaring. Rit naar de luchthaven van Kaapstad waar de reis eindigt.

  ontbijt

 16. Aankomst in Brussel.

Infos Utiles

Hôtels

Nkambeni Safari Camp *** - 3 - Krugerpark
Mantenga Lodge / Lugogo Sun *** - 1 - Swaziland
Amazulu Lodge of Elephant Lake Hotel ****/*** - 2 - St. Lucia
Holiday Inn Express *** - 2 - Kaapstad
Montagu Country Hotel **** - 1 - Montagu
Mooiplaas Guesthouse **** - 1 - Oudtshoorn
Tsitsikamma Village Inn *** - 2 - Tsitsikamma
Arniston Spa Hotel **** - 1 - Arniston

aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Tip

reisdocumenten:internationaal paspoort geldig 30 dagen na terugkeer, met minstens 2 lege bladzijden.
geboortecertificaat van je kinderen als deze meereizen (tot 18 jaar).
inentingen:malariatabletten worden aangeraden
Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
munteenheid:de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR)
tijdsverschil:winter: +1, zomer: 0
stroom:220 volt

Chargement en cours