Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

De rijke cultuur van de Kaukasus

Arménie

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
De rijke cultuur van de Kaukasus - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
  en 
  Engelstalige lokale gids

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • De hoofdstad Jerevan met haar rijke musea
 • Verblijf in de tuinstad Goris
 • Het schilderachtige Sevanmeer
 • Betoverende middeleeuwse kloosters en kerkjes
 • Lunch bij een lokale familie
 • IN DE KIJKER: In Jerevan verblijf je 4 nachten in het prachtige Grand Hotel Yerevan***** in het hart van de stad.

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Jerevan

  Vlucht naar Jerevan.

  Armenië
 2. 2e dag

  Jerevan - Ashtarak - Sagmosavank - Amberd - Debed/Dzoraguet

  's Nachts aankomst in Jerevan en transfer naar het Grand Hotel Yerevan*****, waar je wat tijd hebt om uit te rusten. In de late voormiddag rijden we naar Saghmosavank voor een bezoek aan het klooster. Nadien gaat het naar het fort van Amberd, dat niet voor niets 'het fort in de wolken' genoemd wordt. Overnachting in hotel Concept**** by COAF in Debed of hotel Tufenkian Dzoraguet**** in Dzoraguet.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 3. 3e dag

  Debed/Dzoraguet - Akhtala - Haghpat - Sanahin - Odzun - Debed/Dzoraguet

  Vandaag staan de schitterende kloosters van Akhtala, Haghpat en Sanahin op het programma. De kloosters van Sanahin en Haghpat werden door UNESCO als Werelderfgoed uitgeroepen. De bochtige weg brengt ons langs een prachtig landschap van plateaus en bergflanken. Net zoals dat van Sanahin laat het klooster van Hagpat duidelijk zien hoe de Armeense religieuze bouwkunst ontstaan is uit het samensmelten van de Byzantijnse religieuze architectuur en de traditionele bouwkunst van de Kaukasus. Nog een bezoekje aan het rurale stadje Odzun met een degustatie van traditionele kruidenthee vooraleer we terugkeren naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 4. 4e dag

  Debed/Dzoraguet - Hagartsin - Goshavank - Dilidzjan

  Na het ontbijt vertrekken we naar Hagartsin waar we het klooster bezoeken. Dit klooster werd gebouwd gedurende drie eeuwen en bevindt zich in de kloof van de Aghstev rivier. Daarna bezoeken we het 13e eeuwse Goshavank klooster. Verder richting Dilidzjan, ook wel het "Zwitserland van Armenië" genoemd. We verkennen Oud Dilidzjan. Avondmaal en overnachting in het hotel Best Western Paradise Dilijan****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. 5e dag

  Dilidzjan - Sevan - Noraduz - Selim - Karahunj - Goris

  Na het ontbijt vertrek richting Goris. Eerst houden we halt aan het Sevanmeer, prachtig gelegen op 2.000 m hoogte en omgeven door bergen. Vanop het schiereiland geniet je van een prachtig uitzicht over het meer. Noraduz staat als volgende op het programma. Je ontdekt er het uitgestrekte kerkhof met de typische khachkars of 'kruisstenen'. Na de lunch gaat het verder naar de karavanserai van Selim, opgericht om de vele handelaren en reizigers een veilige overnachtingsplek te geven. Vooraleer we Goris bereiken bezoeken we nog Karahunj, het Stonehenge van Armenië. Hier vinden we een cirkel van enorme rechtopstaande rotsblokken. Avondmaal en overnachting in hotel Mirhave*** in Goris.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Armenië
 6. 6e dag

  Goris - Khndzoresk - Tatev - Goris

  Rit naar Khndzoresk, de tot 1958 bewoonde grottenstad die er nu verlaten bij ligt. Daarna breng je een bezoek aan Tatev, waar je het klooster van Tatev bezoekt, het belangrijkste historische monument van de provincie Siunik. Op de binnenplaats van het klooster staat het Gavazan, een zuil van wel 8 m. hoog. Tussen 1390 en 1453 was dit klooster de zetel van de universiteit van Tatev en werd het beschouwd als een van de belangrijkste middeleeuwse centra voor wetenschappen. Het middagmaal wordt verzorgd door een lokale familie te Tatev. Terugrit naar Goris. Avondmaal en overnachting in hotel Mirhave*** in Goris.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Armenië
 7. 7e dag

  Goris - Noravank - Khor Virap - Jerevan

  Vertrek naar het klooster van Noravank, een van de meest opmerkelijke middeleeuwse monumenten. Na de lunch gaat het naar de Grotten van Areni, waar enkele jaren geleden een van de oudste wijnmakerijen werd ontdekt. Daarna bezoek aan de kerk en het klooster van Khor Virap, gelegen op een heuvel met een schitterend uitzicht op de Ararat, ook wel de graanschuur van Armenië genoemd. Dit klooster is een van de heiligste plaatsen van de Armeens-Apostolische Kerk. Aankomst in Jerevan. Overnachting in het Grand Hotel Yerevan*****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Armenië
 8. 8e dag

  Jerevan - Zvartnots - Echmiatsine - Jerevan

  Na het ontbijt vertrek naar Zvartnots, waar de ruïnes van de oudste kerk van Armenië liggen. Verder naar Echmiatsine, de thuishaven van de Armeense christenen. Nadat het christendom werd uitgeroepen tot staatsgodsdienst werd Vagarshapat in 301 het religieuze centrum van het land. De patriarch van de Armeense Kerk heeft zijn zetel in de kathedraal die de naam Echmiatsine ('Afdaling van de Zoon') draagt en die volgens de legende gebouwd werd op de plek die door Christus zelf aan de Heilige Gregorius werd getoond. Je woont hier een deel van een Armeense misviering bij. Lunch en verder naar Jerevan waar je nog het Historisch Museum en de openluchtmarkt Vernissage bezoekt. Rest van de dag vrij. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Armenië
 9. 9e dag

  Jerevan - Garni - Gueghard - Jerevan

  Vertrek naar Garni voor een bezoek aan de tempel, het enige hellenistische monument in Armenië. Het gebouw staat op een driehoekig plateau en die vorm is ook in de constructie overgenomen. Op enkele kilometers van Garni ligt het klooster van Gueghard, wat 'lans' betekent. Hier werd vroeger immers de lans bewaard waarmee een Romeinse soldaat Christus zou hebben doorboord. Hedendaags ligt het relikwie in Echmiatsine. Terug naar Jerevan voor een bezoek aan de Blauwe Moskee en een distilleerderij van brandy. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 10. 10e dag

  Jerevan

  Vandaag bezoek je de burcht van Erebuni en in het museum van de Armeense Genocide en de bijhorende herdenkingsruimte maak je kennis met de tragische geschiedenis van het land. Vervolgens gaat het naar het Matenadaran Museum waar duizenden manuscripten te bewonderen vallen. Afscheidsdiner in Jerevan. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Matenadaran
 11. 11e dag

  Jerevan - Brussel

  Ontbijtpakket. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Armenië

Infos Utiles

Hotels

 • 2n in Debed of Dzoraget in hotel Concept**** by COAF of Tufenkian Dzoraget**** 
 • 1n in Dilidzjan in hotel Best Western Paradise Dilijan****
 • 2n in Goris in hotel Mirhave*** 
 • 4n in Jerevan in hotel Grand Hotel Yerevan*****

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Destination

Arménie

Formalités de voyage

 • Passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

L'Arménie est généralement caractérisée par un climat continental avec des étés chauds et des hivers froids. Afin d'éviter la chaleur estivale et le froid extrême de l'hiver, il vaut mieux voyager en Arménie au printemps ou en automne. Durant les mois de mai, juin, septembre et octobre, vous profitez en effet de faibles précipitations et de températures agréables oscillant entre 20 et 27 °C.

Décalage horaire

Été: + 2h
Hiver: + 3h

Devise locale

Dram arménien (AMD)


Chargement en cours