Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

De koninklijke poort naar Oost-Europa

Pologne

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
De koninklijke poort naar Oost-Europa - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
  en Nederlands- of Engelstalige lokale stadsgidsen in de Driestad, Warschau en Krakau 

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Historische steden Gdansk, Warschau en Krakau
 • Ontdekking van Wieliczka, de wereldberoemde zoutmijn
 • Excursie naar Zakopane, aan de voet van de Hoge Tatra
 • Aangrijpend bezoek aan het voormalige concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau
 • IN DE KIJKER: We ontsnappen de stad en gaan naar het schilderachtige Zakopane aan de voet van het majestueuze Tatra gebergte.

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Gdansk

  Vlucht naar Gdansk en transfer naar het hotel. Avondmaal in het hotel. We verblijven twee nachten in hotel Hampton by Hilton Gdansk Old Town***.

  avondmaal

 2. 2e dag

  Gdansk - Gdynia - Sopot - Gdansk

  We bezoeken de Driestad: Gdynia, Sopot en Gdansk, drie steden aan de Baltische Zee. We starten in het rustige Gdynia waar we in de haven enkele mooie historische schepen in het water zien liggen, zoals de ORP Blyskawica, een torpedojager die door het Poolse leger werd gebruikt tijdens WOII, en de prestigieuze Dar Pomorza, een oud zeilschip. In het gezellige Sopot kan je optioneel wandelen over de Molo, een houten pier die zich met een lengte van 516 meter de langste van Europa mag noemen. Vervolgens ontdekken we het indrukwekkende centrum van Gdansk en genieten we van wat vrije tijd.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Gdansk - Malbork - Elblag - Warschau

  We starten met een bezoek aan het schiereiland Westerplatte, de plek waar gestationeerde Poolse troepen het dagenlang opnamen tegen het oprukkende Duitse leger. Vervolgens bezoeken we de sprookjesachtige burcht van Malbork, dat op vlak van landoppervlakte het grootste kasteelcomplex ter wereld is. Onderweg naar Warschau maken we ook een stop aan het Elblag kanaal, een technologisch hoogstandje uit de 19e eeuw. Om een route over dit kanaal mogelijk te maken, worden de vaartuigen verplaatst door bewegende platformen om zich een weg te banen over de grasvelden. Bij aankomst in Warschau gaan we dineren in een lokaal restaurant. We verblijven twee nachten in hotel Metropol***.

  ontbijt, avondmaal

 4. 4e dag

  Warschau

  Tijd voor Warschau, een stad die zo goed als volledig vernield werd tijdens WOII maar door uitstekende restauraties zijn historisch diverse karakter heeft kunnen behouden. Met een lokale gids ontdekken we eerst het oudste deel van de stad. We wandelen langs de Koninklijke Route en het Rynek Starego Miasta plein, een plek met kleurrijke huisjes met in het midden het monument van de zeemeermin van Warschau, het symbool van de stad. Via het Lazienki park gaan we door naar het voormalige Joodse Getto van Warschau met de Umschlagplatz, de plaats vanwaar honderdduizenden Joden werden verzameld voor deportatie naar vernietigingskampen. Nadien heb je zelf wat tijd om de stad te ontdekken.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Warschau - Krakau

  Rit naar Krakau, een bruisende stad en een van de mooiste steden van Centraal-Europa. Na de vrije lunch maken we een gegidste wandeling doorheen het Kazimierz district, de historische Joodse wijk met een donkere geschiedenis en tevens het decor van Steven Spielberg’s Schindler List. Tegenwoordig is het echter een artistieke wijk vol sfeervolle restaurants, trendy bars en hippe kunstgalerijen. We leren bij over de historische gebeurtenissen en snuiven de unieke sfeer op van deze buurt. Ook bezichtigen we de Oude Synagoge waar exhibities worden gehouden over de Joodse tradities in Polen. De komende vier nachten verblijven we in hotel Vienna House Easy Cracow***.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Krakau

  Samen met een lokale gids gaan we op wandel doorheen de oude binnenstad van Krakau, een verzamelplaats van bijzondere architectuur, historische kerken en gezellige, kleine straatjes. We bezoeken de St. Mariakerk, een parel van de gotische architectuur, en gaan naar het Kasteel van Wawel, een voormalige koninklijke residentie en vandaag de dag een indrukwekkend kunstmuseum. In de namiddag geniet je van vrije tijd in stad.

  ontbijt

  POLVTPOL
 7. 7e dag

  Krakau - Auschwitz-Birkenau - Wieliczka - Krakau

  We brengen een aangrijpend bezoek aan het vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau, de gruwelijke plekken die symbool staan voor de wandaden van de nazi's tijdens WOII. Vervolgens bezoeken we de fascinerende zoutmijn van Wieliczka. Hier bewonderen we de historische beelden en mythische figuren die door de mijnwerkers uit het steenzout zijn gehouwen. Terugrit naar Krakau. Avondmaal in een lokaal restaurant in Krakau.

  ontbijt, avondmaal

  POLVTPOL
 8. 8e dag

  Krakau - Zakopane - Krakau

  Vandaag maakt cultuur plaats voor natuur want we gaan naar Zakopane, een stadje gelegen op 1000 m boven de zeespiegel en omgeven door het Tatragebergte. Eens aangekomen brengt de kabelbaan van Gubalowka ons naar de top om te genieten van een spectaculair uitzicht over het gebergte. Een wandeling langs de gezellige Krupowki straat mag ook niet ontbreken! ’s Namiddags nemen we plaats op een houten vlot voor een ontspannende tocht op de rivier Dunajec. Onder leiding van een plaatselijke schipper genieten we van onvergetelijke panorama's op de schilderachtige pieken. Terugrit naar Krakau. Avondmaal in een lokaal restaurant in Krakau.

  ontbijt, avondmaal

 9. 9e dag

  Krakau - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  POLVTPOL

Infos Utiles

Hotels

 • 2n in Gdansk in hotel Hampton by Hilton Gdansk Old Town***
 • 2n in Warschau in hotel Metropol***
 • 4n in Krakau in hotel Vienna House Easy Cracow*** 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦◊◊
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Destination

Pologne

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Des hivers froids et des étés modérément chauds caractérisent la Pologne. La meilleure période de voyage s'étend de mai à septembre. Durant les mois de mai et de juin, l'hiver a déjà fait place au printemps avec des journées souvent ensoleillées et d'agréables températures printanières. En juillet et en août, vous profitez de températures estivales pouvant dépasser les 25 °C. Comme on peut encore souvent profiter de belles journées à la fin de l'été, septembre est aussi un bon mois pour voyager en Pologne.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire

Devise locale

Zloty polonais (PLN)


Chargement en cours