Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

De Azoren, ontdekking van het groene São Miguel

Açores

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 027 178 660
De Azoren, ontdekking van het groene São Miguel - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids op dag 1, 2, 3, 5 en 6

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Een echte must voor natuurliefhebbers!
 • Kratermeren, pittoreske dorpen en weelderige flora
 • Mogelijkheid om op zoek te gaan naar dolfijnen en walvissen
 • Leuke, ontspannende picknick met lokale producten bij de prachtigste miradouro van het eiland
 • IN DE KIJKER: Ontdek alle hoogtepunten van São Miguel vanuit je centraal gelegen hotel.

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - São Miguel

  Vlucht naar Ponta Delgada, gelegen op het eiland São Miguel dat deel uit maakt van de archipel van de Azoren, ook wel het Hawaï van Europa genoemd. Wie voor de Azoren kiest, kiest voor weelderige groene heuvels, tropische watervallen, adembenemende natuur, aangename temperaturen, pittoreske stadjes en een oceaan met walvissen en dolfijnen. Op São Miguel zit je als natuurliefhebber helemaal op je plek! De lokale nederlandstalige gids ontvangt je bij aankomst op de luchthaven en je krijgt  informatie over de excursies die je ter plaatse kan bijboeken op de vrije dagen tijdens deze rondreis. Gedurende de volledige reis overnacht je in hotel Vila Nova***.

  Azoren, een subtropische archipel
 2. 2e dag

  São Miguel

  Na het ontbijt maken we al wandelend kennis met het gezellige Ponta Delgada, de populairste stad van de archipel. Kenmerkend zijn de smalle kinderkopstraatjes waar de gekleurde en witte huisjes elkaar afwisselen. De stadsverkenning start in het historische stadscentrum. We wandelen langs de belangrijkste highlights: het centrale plein, de stadspoort, de mooie kerk Matriz de São Sebastião, het stadhuis en het fort São Brás dat gebouwd werd in de 16e eeuw om bescherming te bieden tegen piraten. Op het hoogste punt van de stad, Alto da Mãe de Deus, genieten we van een panoramisch uitzicht over de stad. Bij Mercado da Graça, een traditionele lokale markt, snuiven we de sfeer van het gemoedelijke Azoriaanse leven op en proeven we van de lokale kazen. ‘s Namiddags kan je de stad op eigen tempo verder ontdekken.

  ontbijt

  São Miguel
 3. 3e dag

  São Miguel

  Rit naar het dorpje Furnas, gekend om haar vulkanische activiteit en uitzinnige natuur. Op verschillende plekken zien we stomende geisers en borrelende bronnen met zwavelhoudend water. We bezoeken het park Terra Nostra, een romantische tuin met een enorme rijkdom aan exotische planten. Vergeet je zwemkledij niet want in het geothermaal zwembad is het heerlijk ontspannen! Voor de liefhebbers: proef het beroemde gerecht Cozido das Caldeiras, een mengeling van vlees, aardappelen en groenten dat door het borrelende water in de aarde gaar wordt gestoofd. Fotostop bij enkele mooie miradouros: bij Pico de Ferro aanschouw je het meer van Furnas in de grootste en oudste vulkanische krater van het eiland en bij Santa Iria heb je een fantastisch zicht over de grillige kustlijn. Na een kopje thee bij Chá Gorreana, de enige theeplantage van Europa, rijden we door naar het barokke stadje Ribeira Grande. Laatste stop van de dag is Lagoa do Fogo, een prachtig kratermeer in een sterk heuvelachtig landschap. Moe maar voldaan komen we terug aan in Ponta Delgada.

  ontbijt

  Lagoa do Fogo
 4. 4e dag

  São Miguel

  Vrije dag. Wil je er vandaag nog een keertje op uit trekken? Boek dan onze optionele excursie dolfijn- en walvisspotten. Een must-do! De boottocht zal ongetwijfeld een unieke ervaring zijn, maar wel eentje waarbij veiligheid en respect jegens deze dieren een prioriteit vormen.

  ontbijt 

  PRTTUAZO
 5. 5e dag

  São Miguel

  We vertrekken naar de enige ananasplantage op de Azoren, Fajã de Baixo, waar we alles te weten komen over de speciale productie van dit exotische fruit. Wees er maar zeker van dat je nog nooit zo’n sappige ananas zult gegeten hebben als hier! Op naar het westelijke deel van het eiland. Ben je klaar voor het hoogtepunt van de reis: het wonderlijke landschap van Sete Cidades? Het uitkijkpunt Vista do Rei trakteert je op een fantastisch uitzicht! Twee mooie meren, een blauw en een groen, in een immens grote krater met groene, stijl oprijzende kraterwanden. Net Hawaï of Nieuw-Zeeland! Na ons vergaapt te hebben aan dit natuurschoon dalen we af in de krater en bezoeken het gelijknamige dorpje aan het meer. Door naar Mata do Canário waar hét mooiste uitzicht van São Miguel op ons wacht: de Miradouro da Boca do Inferno, drie prachtige kratermeren in verschillende kleuren. Adembenemend! Werkelijk een unieke plek, een plek waar de meeste natuurfotografen alleen maar van kunnen dromen! Bij dit million dollar view hebben we een smakelijke picknicklunch bestaande uit lokale producten. Diegenen die wensen kunnen nadien gaan wandelen op de kraterrand rond de meren van Sete Cidades (wandeling PR3MI, 8,5 km). De wandelaars worden afgezet aan het beginpunt van de trail en de rest van de groep keert terug naar Ponta Delgada. Tijdens deze leuke wandeling zie je het ene mooie panorama na het andere. Eindpunt is het dorpje Sete Cidades in de krater vanwaar je zelf terugkeert naar Ponta Delgada.

  ontbijt, middagmaal

  PRTTUAZO
 6. 6e dag

  São Miguel

  Na het ontbijt gaan we naar het uiterst oostelijke punt van het eiland, Nordeste, gekend om haar mooie uitzichtpunten. Onderweg stoppen we in Povoação, de eerste nederzetting op het eiland, en bezoeken we een kleine lokale fabriek waar ze Queijadas de Vila Franca maken, het lekkerste gebakje van de Azoren. Lunchen doen we in een lokaal restaurantje. Alvorens terug te keren naar Ponta Delgada bewonderen we nog de watervallen in het natuurpark Ribeira dos Caldeirões.

  ontbijt, middagmaal

  São Miguel
 7. 7e dag

  São Miguel

  Vrije dag. Vergeet dus zeker niet tijdig een toffe optionele excursie bij te boeken. Ontdek het traditionele dorp Sanguino en de waterval van Salto do Prego tijdens een begeleide wandeling. Actievelingen kunnen gaan kajakken en fietsen in het fenomenale landschap van Sete Cidades. Een dagje canyoningen in natuurpark Ribeira dos Caldeirões is ideaal voor de avonturiers!

  ontbijt

  Azoren, een subtropische archipel
 8. 8e dag

  São Miguel - Brussel

  Einde van een prachtige rondreis. Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  São Miguel

Infos Utiles

Hotel

7n in São Miguel in hotel Vila Nova***


Boek op voorhand een unieke excursie dolfijn- en walvisspotten!

4e dag: De excursie dolfijn- en walvisspotten is onze aanrader tijdens je reisbelevenis in de Azoren. Het is immers de plaats bij uitstek om deze prachtige dieren te bewonderen. Houd er rekening mee dat deze dieren vrij in de natuur leven en hun aanwezigheid niet altijd gegarandeerd is. De boottocht zorgt alvast voor de nodige fun! (3u)

€ 64 per persoon


Halfpension mogelijk

Het supplement voor halfpension omvat 7x avondmaal. Dranken niet inbegrepen.

€ 169 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen 


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦◊◊ 
Natuur ♦♦♦♦♦ 
Accommodatie ♦♦♦◊◊ 
Fysiek ♦♦◊◊◊ 


Destination

Açores

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Les Açores présentent un climat océanique moyen. En raison de la forte influence du Gulf Stream chaud, les températures connaissent peu d'extrêmes. Elles varient de 16 °C en janvier à 25 °C en août en moyenne. Comme il pleut suffisamment, il s'agit d'une destination verdoyante et fleurie. Le taux d'humidité dans l'air étant donc également relativement haut, les températures peuvent paraître encore plus chaudes. La meilleure période de voyage s'étend de mai à septembre. Il s'agit de la période la plus chaude, juillet et août étant les mois les plus chauds, mais aussi de celle où il pleut un peu moins. Une caractéristique de ce climat est que le temps peut changer énormément sur une courte période. On dit qu'on peut y traverser les quatre saisons en une seule journée: il peut faire un temps d'été radieux à un moment donné et une forte averse peut s'abattre une demi-heure plus tard. Un temps estival typique sur place allie donc généralement nuages et soleil, ce qui laisse toujours la possibilité d'une averse.

Décalage horaire

Été et hiver: - 2h

Devise locale

Euro (EUR)Portugal

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Le continent portugais connaît un climat océanique moyen dans le nord et un climat méditerranéen dans le sud. La meilleure période de voyage pour le continent s'étend de mai à octobre. Vous profitez alors de températures agréables ou estivales et les précipitations sont rares. Elles sont tout de même plus nombreuses dans le nord que dans le sud. Dans le nord, les températures oscillent entre 20 et 25 °C. Dans le sud, elles sont plus élevées, entre 22 et 29 °C, avec quelques pics à 40 °C durant l'été.
L'île de Madère bénéficie d'un climat subtropical avec des étés chauds et des hivers doux comme principales caractéristiques. Le temps n'est qu'à de rares exceptions considéré comme trop chaud ou trop froid. La meilleure période pour voyager à Madère s'étend d’avril à octobre. Vous profitez alors de journées ensoleillées avec peu de pluie et de températures en journée qui oscillent entre 21 et 26 °C.
Les îles des Açores connaissent un climat océanique moyen avec peu d'extrêmes au niveau des températures. La meilleure période de voyage s'étend de mai à septembre. Avec des températures oscillant entre 20 et 26 °C, cette période est la plus chaude. Elle est aussi moins pluvieuse. Une caractéristique du climat des Açores est que le temps peut changer énormément sur un court laps de temps.

Décalage horaire

Continent portugais: - 1h (été et hiver)
Madère: - 1h (été et hiver)
Açores: - 2h (été et hiver)

Devise locale

Euro (EUR)


Chargement en cours