Retour à l'accueil

De Azoren, ontdekking van het groene São Miguel (avec guide néerlandophone)

Açores

dès 1.146 € TTC
/pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
De Azoren, ontdekking van het groene São Miguel (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Echt een must voor natuurliefhebbers!
 • Kratermeren, pittoreske dorpen en weelderige flora
 • Mogelijkheid om op zoek te gaan naar dolfijnen en walvissen
 • Leuke, ontspannende picknick met lokale producten bij de prachtigste miradouro van het eiland

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 dim
2 lun 3 mar 4 mer 5 jeu 6 ven 7 sam 8 dim
9 lun 10 mar 11 mer 12 jeu 13 ven 14 sam 15 dim
16 lun 17 mar 18 mer 19 jeu 20 ven 21 sam 22 dim
23 lun 24 mar 25 mer 26 jeu 27 ven 28 sam 29 dim
30 lun 1.146 € retour le 07-10-2019 Choisir
 • Départ garanti
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI, inclusief 20 kg bagage
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- lokale Engelstalige gids tijdens de excursies
- toegangsgelden tot de bronnen van Furnas en het park Terra Nostra
- alle vermelde lokale transfers
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- optionele excursie walvisspotten (op voorhand te reserveren en te betalen)
- optionele excursies (ter plaatse te reserveren en te betalen):

dag 7: wandeling van 11 km naar Lagoa do Fogo (volledige dag, ± € 55 per persoon)
dag 7: kajakken en fietsen bij Sete Cidades (volledige dag, ± € 65 per persoon)
dag 7: canyoningen in natuurpark Ribeira dos Caldeirões (volledige dag, ± € 85 per persoon)

- alle verzekeringen
- fooien 

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - São Miguel

  Vlucht naar Ponta Delgada, gelegen op het eiland São Miguel wat deel uit maakt van de archipel van de Azoren, ook wel het Hawaï van Europa genoemd. Wie voor de Azoren kiest, kiest voor weelderige groene heuvels, tropische watervallen, adembenemende natuur, aangename temperaturen, pittoreske stadjes en een oceaan met walvissen en dolfijnen. Op São Miguel zit je als natuurliefhebber helemaal op je plek! Gedurende de volledige reis overnacht je in hotel Ponta Delgada***.

  PRTTUAZO
 2. 2e dag

  São Miguel

  Na het ontbijt maken we al wandelend kennis met het gezellige Ponta Delgada, de populairste stad van de archipel. Kenmerkend zijn de smalle kinderkopstraatjes waar de gekleurde en witte huisjes elkaar afwisselen. De stadsverkenning start in het historische stadscentrum. We wandelen langs de belangrijkste highlights: het centrale plein, de stadspoort, de mooie kerk Matriz de São Sebastião, het stadhuis en het fort São Brás dat gebouwd werd in de 16e eeuw om bescherming te bieden tegen piraten. Op het hoogste punt van de stad, Alto da Mãe de Deus, genieten we van een panoramisch uitzicht over de stad. Bij Mercado da Graça, een traditionele lokale markt, snuiven we de sfeer van het gemoedelijke Azoriaanse leven op. ‘s Namiddags kan je de stad op eigen tempo verder ontdekken.

  ontbijt

  São Miguel
 3. 3e dag

  São Miguel

  Rit naar het dorpje Furnas, gekend om haar vulkanische activiteit en uitzinnige natuur. Op verschillende plekken zien we stomende geisers en borrelende bronnen met zwavelhoudend water. We bezoeken we het park Terra Nostra, een romantische tuin met een enorme rijkdom aan exotische planten. Vergeet je zwemkledij niet want in het geothermaal zwembad is het heerlijk ontspannen! In een lokaal restaurant proef je het beroemde gerecht Cozido das Caldeiras, een mengeling van vlees, aardappelen en groenten dat door het borrelende water in de aarde gaar wordt gestoofd. Fotostop bij enkele mooie miradouros: bij Pico de Ferro aanschouw je het meer van Furnas in de grootste en oudste vulkanische krater van het eiland en bij Santa Iria heb je een fantastisch zicht over de grillige kustlijn. Na een kopje thee bij Chá Gorreana, de enige theeplantage van Europa, rijden we door naar het barokke stadje Ribeira Grande. Laatste stop van de dag is Lagoa do Fogo, een prachtig kratermeer in een sterk heuvelachtig landschap. Moe maar voldaan komen we terug aan in Ponta Delgada.

  ontbijt - middagmaal

  Furnas
 4. 4e dag

  São Miguel

  Vrije dag. Wil je er vandaag nog een keertje op uit trekken? Boek dan op voorhand onze optionele excursie dolfijn- en walvisspotten. Een must-do! De boottocht zal ongetwijfeld een unieke ervaring zijn, maar wel eentje waarbij veiligheid en respect jegens deze dieren een prioriteit vormen.

  ontbijt

  PRTTUAZO
 5. 5e dag

  São Miguel

  We vertrekken naar de enige ananasplantage op de Azoren, Fajã de Baixo, waar we alles te weten komen over de speciale productie van dit exotische fruit. Wees er maar zeker van dat je nog nooit zo’n sappige ananas zult gegeten hebben als hier! Op naar het westelijke deel van het eiland. Ben je klaar voor het hoogtepunt van de reis: het wonderlijke landschap van Sete Cidades? Het uitkijkpunt Vista do Rei trakteert je op een fantastisch uitzicht! Twee mooie meren, een blauw en een groen, in een immens grote krater met groene, stijl oprijzende kraterwanden. Precies Hawaï of Nieuw-Zeeland! Na ons vergaapt te hebben aan dit natuurschoon dalen we af in de krater en bezoeken het gelijknamige dorpje aan het meer. Door naar Mata do Canário waar hét mooiste uitzicht van São Miguel op ons wacht: Miradouro da Boca do Inferno. Na een korte klim slaagt het uitzicht je hier met verstomming: drie prachtige kratermeren in verschillende kleuren. Adembenemend! Werkelijk een unieke plek, een plek waar de meeste natuurfotografen alleen maar van kunnen dromen! Bij dit million dollar view hebben we een smakelijke picknicklunch bestaande uit lokale producten. Diegenen die wensen kunnen nadien gaan wandelen op de kraterrand rond de meren van Sete Cidades (wandeling PR4SMI, 11 km). De wandelaars worden afgezet aan het beginpunt van de trail en de rest van de groep keert terug naar Ponta Delgada. Tijdens deze leuke wandeling zie je het ene mooie panorama na het andere. Eindpunt is het dorpje Sete Cidades in de krater vanwaar je zelf terugkeert naar Ponta Delgada.

  ontbijt - middagmaal

  PRTTUAZO
 6. 6e dag

  São Miguel

  Na het ontbijt gaan we naar het uiterst oostelijke punt van het eiland, Nordeste, gekend om haar mooie uitzichtpunten. Onderweg stoppen we in Povoação, de eerste nederzetting op het eiland, en bezoeken we een kleine lokale fabriek waar ze Queijadas de Vila Franca maken, het lekkerste gebakje van de Azoren. Lunchen doen we in een lokaal restaurantje. Alvorens terug te keren naar Ponta Delgada bewonderen we nog de watervallen van natuurpark Ribeira dos Caldeirões.

  ontbijt - middagmaal

  São Miguel
 7. 7e dag

  São Miguel

  Vrije dag. Maak een keuze uit onze optionele excursies. Ontdek São Miguel als wandelparadijs en maak met een lokale gids een wandeling van 11 km naar het kratermeer Lagoa de Fogo. Actievelingen kunnen gaan kajakken en fietsen in het fenomenale landschap van Sete Cidades. Een dagje canyoningen in natuurpark Ribeira dos Caldeirões is ideaal voor de avonturiers!

  ontbijt

  Lagoa do Fogo
 8. 8e dag

  São Miguel - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  São Miguel

Infos Utiles

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Ponta Delgada

7

Ponta Delgada***

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Boek op voorhand een unieke excursie dolfijn- en walvisspotten!

De excursie dolfijn- en walvisspotten is niet inbegrepen, maar een must-do! De Azoren zijn immers de plaats bij uitstek om deze prachtige dieren te bewonderen. Houd er wel rekening mee dat deze dieren vrij in de natuur leven en hun aanwezigheid niet altijd gegarandeerd is. Je kan deze excursie bijboeken op dag 4.
Prijs: € 56 per persoon


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de euro (EUR)

tijdsverschil:

winter: -2, zomer: -2

stroom:

220 volt

 


Destination

Portugal

La destination

São Miguel est l'île des Açores qui présente le plus de diversité. Fière de ses magnifiques lacs de cratère colorés, de la nature verdoyante et des fleurs aux agréables senteurs, mais aussi des attraits touristiques culturels, São Miguel est en mesure de combler tout un chacun. Le cœur de l'île est la capitale de Ponta Delgada. Vous y trouvez des musées, des églises et des palais. Pour ceux qui souhaitent se plongent le soir dans l'ambiance locale, ici, il y a plus de divertissements que de raison. Dans l'ancienne capitale de l'île, Vila Franca do Campo, vous saurez tout sur le patrimoine et l'histoire de São Miguel. Furnas, avec le grand lac et les fumaroles, la ville avec plusieurs sources chaudes et le parc Terra Nostra (jardin aux fleurs exotiques traversé par un lac jaune unique d’eau minérale) valent notamment le détour. Profitez de l'eau chaude de l'océan à Ferraria. Les amateurs de sports ont également le loisir de faire du golf, du tennis, de la randonnée, du cheval, du canyoning, du repérage de baleines et de la plongée.


Faial se prête à merveille à des vacances actives et riches en curiosités. Le paysage aux couleurs idylliques invite aux balades, que ce soit jusqu'au sommet du Caldeira ou le long de la plage de sable jaune. Les musées recèlent des trésors en termes d'objets et au célèbre Peter’s Café, vous siroterez une délicieuse boisson. Horta est la capitale de l'île. Vous la reconnaîtrez d'emblée aux peintures rupestres ornant le mur du port. Avant que l'équipage d'un voilier de plaisance ne reparte, il y laisse un souvenir, ce qui fait de Horta le port de plaisance le plus coloré du monde. Et même en termes de nature, Faial n'a rien à envier à ses îles sœurs. Vous y trouverez notamment la réserve naturelle du Caldeira do Faial, formée d'un grand et profond cratère de volcan. Son ascension offre une expérience inoubliable, à l'instar de la vue que l'on a une fois arrivé au sommet. De tous les cratères de l'archipel, le Caldeira do Faial est le plus atypique en raison de sa taille et de sa beauté inouïe. En 1957, le tout dernier volcan est né. On l'a baptisé Capelinhos. Aussi le paysage désertique mérite le détour.


Pico est l'une des îles les plus exceptionnelles pour une visite. Elle a été construite au fil des siècles par des chasseurs de baleines, des agriculteurs et des pêcheurs, et elle a toujours joué un rôle prépondérant dans l'histoire de la pêche à la baleine. C'est précisément la raison pour laquelle elle forme également l'endroit idéal pour admirer des cétacés. Les montagnes qui atteignent les nuages confèrent au paysage son panorama unique. D'un côté, nous voyons les versants arides de l'ancien volcan, de l'autre les champs époustouflants de vignes et de figuiers. Attention: le paysage et ses vignobles ont été inscrits sur la liste du patrimoine mondial de l'Unesco. Les maisons construites de blocs de lave noire et les petits ports abritant des bateaux de pêche sont également typiques de Pico. Lajes, São Roque, Madalena constituent trois villages médiévaux qui vous feront incontestablement découvrir l'histoire et les traditions de l'île, point de chute idéal pour les amateurs de vins et les amoureux de la nature.


Informations Pratiques

Documents de voyage

Une carte d'identité ou un passeport valable suffisent pour les touristes de nationalité belge. Les enfants de 0 à 12 ans doivent être titulaires de la Kids-ID.
Pour une dernière mise à jour: http://diplomatie.belgium.be. 

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour à Portugal.

Monnaie locale

EURO (EUR)

Décalage horaire

hiver: -2, été: -2

Langue

La langue officielle est le portugais.Chargement en cours